Микро Нишови Сайтове - Extended How To

От: Голям зор да съм първи и к'во?

Според мен ако Г. има нещо против тези сайтове няма никакво значение дали са на Блогър или на нещо друго защото когато бройката набъбне и предизвика интерес винаги може да ви направят ръчна проверка на сайтовете и тогава ако това е проблем и в двата случая ще изгорите.
Лошото е че ако сте на блогър може да изгорите и със самите сайтове - то не че ще имате някаква файда от тях ако Г ги накаже в серпа.

Аз лично на новите сайтове в началото първо им пускам събмит в ТОП 100
http://www.imtalk.org/cmps_index.php?pageid=IMT-Website-Submitter

Това обикновено е достатъчно да ви индексира съдържанието след това ако имам още статии почвам да ги пускам през няколко дни
Със различните тулове като БМД имам лош опит на пресни сайтове за това по внимателно ако мислите да ползвате
 
Re: От: Re: От: Голям зор да съм първи и к'во?

Да и аз така си мисля, ама нищо не виждам нито в в пакет нито самосиндикално

От известно време не съм влизал във флипата. Ако ми попадне нещо ще ти пусна линк.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

http://arthackers.net/2011/12/new-social-bookmarking-sites-2012/ ей това е истината, 32 000 views , "оптимизацията" - 3 форум поста и 5 социал буукмарк сайта ( дигг, делишъс ,етц ) , пък вие си блъскайте всеки ден нови домейни за по 3 клика на ден.

http://arthackers.net/2011/02/bulgarian-proxy-open-arenabg-zamunda/ - 25 000 views

http://arthackers.net/2012/01/150-new-free-directories-2012-sorted-by-page-rank/ 4000 views

мислите ли, че ми се е налагало да плащам за линкове за позиционирането на тия постове? отдолу има incoming search terms, най-посещаваните по думи, сега някой да ме убеди, че микро нишовите сайтове са по-добри от това всичко да е в 1 блог и да си правиш брандинг на домейнчето по дадения топик.

Идеята е, че когато имаш блог който е супер ауторити, 1 статия много лесно се качва нагоре, докато е доста по-трудоемко да тръгнеш да правиш нови домейни от нулата и да им блъскаш линкове, като се направи 1 справка приходи/ разходи везните се накланят тотално откъм единичните блогове с много статии и брандинг и returning визитърс, щото тия микро нишови сайтове, цялата им идея е да изкарат потребителя от страницата чрез рекламите, докато ако имаш блог, целта е и да четат, trust рейта е по-висок, има ретърнинг визитърс, примерно в артхакерс имам 30,03%Returning Visitor всеки месец, много по-добре е да създаваш нещо за юзера отколкото да го гониш всеячески от сайта ти чрез рекламите. Има и още нещо, блог с много постове и т.н.. - можете да създадете комюнити, което коментира, линкват ви по форуми, въобще оптимизацията се размива и започват нещата доста на автопилот да ходят, пускате си публикация, пускате я само в няколко социални мрежи, 1-2 форума и вече я виждате в топ 3 по long taila, и тия лонг тейлс носят 100x повече трафик отколкото някоя дума от микро нишовите, не казвам че няма добри думи, но иде реч и брандинга и комюнити ефекта и социал ефекта, който микро сайта създава върху потребителите, сиреч 0 ефект.
 
Последно редактирано:
От: Голям зор да съм първи и к'во?

302,01 € Прогнозни приходи
230 752 Показвания на страници
2 443 Кликвания
1,06% CTR на страница
0,12 € CPC
1,31 € RPM на страница



И ти пак не разбираш пич, че дори и 100 да имах total, пак е по-добре да градиш комюнити чрез тръстед блог, отколкото да правиш микро блогове с по 2-3 статии и да си стоят с тези статии. Кога ще ви линкне някой в някой форум? Говоря за комюнити и социал фактора, който е от огромно значение, не става дума за приходите, майната им на парите.

И другото което е, сега сео-то ми е супер лесно, като си имам тоя блог, като си имам хубава думичка, пиша 1 пост, поста веднага отива в топа, е това е другото важно нещо след социал/ комюнити фактора, това че един тръстед блог се ранква супер добре в гугъл по лонг тейлове, имам доказателства, да не тръгне някой да каже, че не е така, примерите с линкове ви ги дадох, както и прегледите и трафика.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

За доказателство - намерете ми някоя дума, която е подходяща да я блъсна като new post, вие ще си купите нов домейн, ще напишете няколко статии, сайт ще градите, и т.н.., аз ще напиша 1 статийка в блога ми, и ще следим трафика и серпа , ей така ще докажа нещо очевидно, едно че ще ме линкне някой пич от форумите, друго че имам субскриберс, които ме четат и ще коментират и може да лайкнат, да сприйднат тук там в някоя социалка, докато вие ще се мъчите да градите сайт от 0, който не ви знае никой.


някой желаещ да пробваме? добавяте си домейна ( микро нише сайта ) в 10 социалки, аз си добавям мижавата статийка в същите 10 социалки и следим резултатите 8):twisted:
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Значи ти имаш на идея да направим едно блогче в което да пълним с интересни статии с замисъл който нямат голяма конкуренция (ако разбра нещо от от това изречение евала :Д) После почва ме да развиваме само него и да чакаме повече посетители :) Нещо такова ли тря да се направи
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Абе вие можете да си правите каквото искате, просто има много по-голям смисъл да се развива 1 блог с много Long tails вместо 100 домейна с по 1-2 статии.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

То ясно, че е по-добре така ама изисква повече време да изградиш тръстед сайт и събскрайбъри, да обновяваш със съдържание, иначе правиш и зарязваш.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Именно, но накрая кое е по-добре? Да правиш и зарязваш или да градиш?

Отговори си на това преди да купиш 100тния домейн, и ти го казва човек, който имаше +100 домейна, сега има 20 домейна и е в пъти по- щастлив с приходите си.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Да питам тогава нещо, какъв да е главния домейн ? Ключова дума или просто нещо което да изградиш бранд и да може на постовете да праскаш лонг тейли каквито искаш.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Ами от личен опит, артхакерска какво общо има със сео-то и интернета? По-добре бранд отколкото keyword, прекалено много станаха keyword домейните, бранда винаги бие накрая при тръстед нещата : )
Имам пълното know-how как се прави trusted домейн който се ранква добре - най-важната част е да коментираш в тръстед блогове, аз имам над 500 коментара общо с линк към артхакерса ( с РЕАЛ НЕЙМ не кейуорд ) от блогове с пр5-пр7 на интернет тематика и афилейт, коментарите са много важни, коментирайте много, но само по теми и в рилейтед топици и разбира се ако има какво да кажете : ) )))) )
 
Последно редактирано:
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Да питам тогава нещо, какъв да е главния домейн ? Ключова дума или просто нещо което да изградиш бранд и да може на постовете да праскаш лонг тейли каквито искаш.

Вероятно е добре да е колкото се може по-кратък, за да събира после по-дълги лонг тейл фрази.

п.п. Артхакерс-а при мен зарежда изключително бавно.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Бавния лоадинг идва от многото CUFFON replacement, който ползвам, за да не ми крадат статиите и списъците, ще погледна да реша част отп роблема, мерси за инфото
 
Re: Голям зор да съм първи и к'во?

За какво трябваше да сереш тук бе Цветомире? На всеки му е ясна помията дето изсипа, тук се говори за съвсем различна концепция и начин на работа. Хайде ти с твоя кирлив тръстед домейн да те видим какво ще направиш. Микро нишов сайт:

- $10 домейн;
- $10 статии;
- $10 seo услуги

Получаваш:

- 2-3 месеца по 30-40 долара (общо към 100-150);
- шиткаш в някой пазар за $300.

И всичко се повтаря. Двукратно, петкратно, десетократно...

Дейба разбирачите ви, чули 2-3 приказки и да се изакат. МИКРО НИШОВИТЕ САЙТОВЕ СА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНА КОНЦЕПЦИЯ!!!
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Тук съм на 100% с фози, недейте бъркайте сегмените и целивите пазари - т.е. МНС с Trusted/high authority сайтовете
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Ти се занимаваш с микро нишови сайтове от 2 месеца, аз от миналата година имам подобни ( с инком ) и много по-компетентно мога да се изказвам относно тези сайтове. И защо да е пумия? Правя си равносметка кое е по-изгодно и познай кое обръща везните : )
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

да ама аз съм освен всичко, инвестирор и съм изял редица дебели тухли по предрпемачество в частност маркетинг, така че моя опит е по-голям от твоя, и като ти казвам че са различни сегмени явно има защо - а тука е сегменти са различни - няма разлика реална или онлайн сегмент- всичко се базариа пак на едни и съши фактори.

П.С. ей пак таз червена репутация за нищо е нямаш :D
 

Горе