Микро Нишови Сайтове - Extended How To

От: Голям зор да съм първи и к'во?

Е но аз имам и от едните и от другите сайтове, ти имаш ли опит с двата типа? Изказвам лично мнение, дал съм обяснения, не спамя, изразил съм мнение, не виждам какво лошо има. Ти как ще ми обориш тезата?
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Няма значение какво имаш нямаш ти искаш МНС с интегрини системи от тръстед, което вдига разхода - а МНС е базиращ на ниша а тръстед си на голема група/общество с основата си близки потребности но голяма степен различни, а при МНС обслужва точно един интерес/потребност. Това и ти обеснявам че е различно. Това че имаш сайт тръстед в него имаш най-малко 2-3 ниши демек под категории, стигнал си до там с доста разходи всичко - това не можеш си го позволиш при нишата, най-малкото ако вакраш същия разход прихода ще е несрванимо по малък и от там се променя цялата концепция. Все едно да ми правиш новинарски сайт и аз ти кажа абе ти си ебати и олигофрена аз имам ебаси и големия социален сайт за споделня на тъпи снимки като приложиш моя метод и ще си фанал оня за шлефера - небъркай нещата - различни пазари са а от там и различни подходи. Все едно да тръгнеш да обесняваш на малкия локален магазин как Метро прави парите си :) сега да не ми наредиш втора червена ряпа че ще си направа рекорд :D
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Абе аз не отричам микро нише сайтовете, пак грешно разбирате, просто не виждам смисъл да се заделя толкова много енергия и ресурси, много добре го знаеш, знаеш че ти знам сайта 8) , ти защо не направи 100 домейна със по 1-2статии а блъскаш всичко в 1 домейн?

Ти също ми отговори кое е по-добре - правенето на сайт и заебаването му или правенето на сайт и развиването му? Давай, чакам отговор.
.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

двете неща нямат общо нито могат да се сравняват по приходи

20 мирко нишови сайта - бързо, лесно, минимална инвестиция СЕО и др.
VS.
брандет блог с 20 статии - бавно, средно ниво на трудност, по голяма инвестиция СЕО и др. ..................

иначе да след време може да стане страхотен блог колко такива съксес сторита има...всичко зависи от съдържанието дали ще ги трогнеш
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Щото гоня специлизацията а от там намалявам разходите - но не си мисли че не ми е интерсен пасивен доход, все пак си е добър ROI, мога да дам на някой го направи, мога и сам това са си мой кахъри :)

А и 100 МНС разхода, ако ги наредим за един силен тръстед сайт излизат по-малко :) за приходите не мога говоря там е различно
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Е много ясно, че не можеш да говориш за приходите, нали това е идеята на тези микро нише сайтове... , ти ако не говориш за приходи за какво ще ми говориш след като цялата концепция на микро сайтовете е приходи????????????????????????????????
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

не разра ето ти хипотетична сметки 100 МНС с 2-3 стати СЕО оснвно около 50 на сайт или 5к за всичките
средно по 100 виждания на ден по 1% CTR или долар

ти твоя търстед всеки ден го пълниш щото си в солидна конкурнеция и пак нареждаш около 200-300 статии до тука разходите ще са ни еднакви от към стати да кажем бегло и по офпейджа макар че по трудно се гради спрямо това което аз виждам - тук при теб и мен и тръстетиде пак може имаме едно и също 1% ЦТР обаче имаме и по сериозни приходи на клик и преки рекламодатели или гледай сега т.е. ние нямаме таван от МНС и заради тази част наливам време разходи за потръджката или проста сметка

100 МНС 100 посетили 10к на ден и 100 кинта като таван и тази тендия се запазва
при търтеда пак сме на същото ниво но всеки ден пълним т.е. растът ни разходи за да подържаме приходите - повече разходи повече приходи но не се знае и каква нормата на печлабта - но от тук вдигаме и посещения също заразлика от МНС.

А при МНС разхода е един първоначлния като идеш начелно място поради факта че няма конкурнеция разхода е статитчен та и затова търтед подхода е неприложим при МНС - повечето разходи няма да ни вдигната приходите, щото няма ни вдигнат и търсенето и си оставяме с пръст.

Това финансовите разлики, а при потребностната част просто МНС обслужва един продукт или потребност а при търстед много и => търстед пак не е приложимо
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

не разра ето ти хипотетична сметки 100 МНС с 2-3 стати СЕО оснвно около 50 на сайт или 5к за всичките
средно по 100 виждания на ден по 1% CTR или долар

Давай направи ги тия 100 сайтове да видя как ще ги направиш, чакам, ако не виждаш аз не говоря с АКО, ДАЛИ, НО и т.н., а ти давам реални неща, давай направи ми 100 микро нише сайтове, чакам, а нека в сметката да включим

100 domeina x10 = 1000 $ , seo x 10 долара както казва фузито + 10x 5 статии = 1000+ 500 = 1500 долара, айде да видим кога ще избиеш парите, кога аз ще ги избия с 1 домейн където статиите сам съм си писал и съм давал за SEO точно 0 ДОЛАРА . Чакам да ми се обясняваш щото явно много ги чаткаш тия сайтове, да видя какво ще обясниш.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Според мен, що се отнася до разходите, Алънфорт е прав. Микронишовите сайтове излизат по-скъпо не само заради отделните домейни, но и заради факта, че за 1 микронишов сайт трябват поне 2-3 статии, а при тръстед блога само 1. Това означава, че ако решиш да си купуваш статиите трябва да дадеш 2-3 пъти повече пари, а ако решиш сам да си ги пишеш - 2-3 пъти повече работа.

От друга страна обаче, при микронишовите сайтове конверсията би трябвало да е по-голяма, защото както се каза те са бедни откъм съдържание и целят да изгонят потребитреля като кликне на рекламите. Докато при тръстед блога със стотиците статии на потребителя може да му стане интересно и да пропусне рекламите. Цената на клик при микронишовите сайтове също би следвало да е по-голяма, тъй като те са специалиризни в една единствена, високоплатена ниша. Докато при тръстед сайта, поради разнообразната тематика, може да има по-евтини реклами.

Другото нещо е евентуалната продажба. Ако имаш 100 микронишови сайта, ще е много по-лесно да продадеш всеки за по $300 и да прибереш $30 000, отколкото да продадеш тръстед блога за $30 000.
 
Re: Голям зор да съм първи и к'во?

blackout много хубаво е обяснил всичко. Но както пише в подписа на vaskoa, "простият човек и силният вятър, нямат спиране". Та в тиквата на Цветомир Форт едва ли ще влезе нещо, но да кажа:

1. МНС е съвсем различна концепция и не трябва изобщо да се съпоставят с тръстед сайтовете.
2. Освен парите има и друг много важен капитал, който да вложите, а именно времето. Както и да го погледнем, 100 мнс сайта искат по-малко време от един тръстед, особено ако аутсорсваш.
3. ROI. За незнаещите - return of investment, което е в пъти по-голямо при мнс отколкото при тръстед.

И пак, различни концпепции са, няма какво да се сравняват.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Чакай сега Форт. С разсъжденията ти за тръстет сайта съм съгласен, но много наду цената за МНС. Първо тези домейни по 10 $ няма кой луд да си купи на бълк, защото постоянно се пускат промоции за по 2-3 долара че и по малко. Второ какво пречи да се пишат собственоръчно статии и за МНС още повече, че не се иска качество, даже е препоръчтителено да са шит за да бягат по-често потребителите през рекламите:) Трето не е задължително да се купуват домейни - може и на блогър примерно --> 0лв. Четвърто какви пък толко разходи има МНС за СЕО - добра он оппейдж и малко линкове да гу бутнеш на челни места.
Нямам опит с адс, но така ги виждам нещата. Друг е въпроса, че трудно се намират свободни домейни за висока адв конкуренция:)
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

2. Освен парите има и друг много важен капитал, който да вложите, а именно времето. Както и да го погледнем, 100 мнс сайта искат по-малко време от един тръстед, особено ако аутсорсваш.

Дали? Аз в моя блог с тоя трафик съм влагал по 1 час на ден и по-малко, с по 1-2 месеца не съм го пипал? Нещо твоите схеми отпадат, аз в темата грам не съм засягал някой за разлика от тебе, аз говоря с факти и само с достоверни неща и показвам реални неща, ти храниш и обиждаш, не става така дискусия. За блога ми говорите така, като че ли знаете, колко пари и време съм хвърлил, не говорете глупости, аз тия неща ако имах да храня фузито да съм го хранил преди 30-тата страница, изразявам мнение относно микро нишовите сайтове, фузито сега може и да храни, ама преди да почне да ме храни лично мен, се съгласи в частния форум с мен относно същото което говорех, не ми се занимава да копирам от там постовете.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

@Fozzy - само да ти кажа, че ако имаш тръстед блог и го класираш добре, приходите няма да са ти само от адсенс. Има още доста начини за монетизиране и то със сериозни суми, не с по 1-2 евро на ден. Определено заставам зад мнението, че авторитетен блог е много по-доходоносно от дузина МНС. Имам един пич, за три-четири години направи страхотен блог, с 250к фена във фб и около 2.5 млн. уникални месечно - говорим за блог, а не портал. Ако успея да направя подобно нещо за 3-4 години, и 1 милион МНС да ми предложиш, няма да ги взема.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Нямам намерение с никой споря, ама малко смешно ми е като кажете нета, та нета ще кажете всичко там е униклано, а просто е един различен маркетинг канал със своите си специфики. Не претентидарам да съм про или наясно из основи в нета, но имам доста познания в доста сфери, та да почнем отначало, с маркетинга:

пазарният сегмент - голяма, определима група от пазара със сходни желания, покупателна способност, отношение към пазаруването както и навици на пазаруването

нишата - по тясно обособена група, с малък пазар чийто потребностти не се обслужват добре. Нишата има определен потенциал, размер и печалба и разтеж.

При сегмените се привличат, много конкуретни заради пазара и печалбата, при нишите поради малкия си размер привличат един или двама конкурента. Фирмите при нишовия маркетинг има много по-малко разходи и обслужва по най-добрия начин потребносттте на клиентите.

Заместваме няколко думички годни за нета и излиза, че се обслужват онлайн потребносттие за знание/любопитсност/сравняване и познавателните нужди.

Като има МНС сайт разходи са по малки в сравнението за градение на тръстед сайт, малки разходи заради липсата на конкурнеция, но и предвидими приходи. Тръстед сайт да се изгради гълта много и при повишване на променливите разходи растът и приходи, приходите не са предвидими. ЩО? Ами при константно търсене и ЦТР прихода ясен, при търстед сайта с увеличване на пазарния процент пропорционлано и растът приходи, а и от факта че сме търстед лесно влизаме в релеватнти ниши ако решим гоним растеж.

Мисля, че това което се говореше, че група от МНС е по евтино от Тръстед т.е. от към разходи но приходите са лимитирани, заразлика от Тръстеда. Не може да прилагаш търсетед методи за МНС, поради факта че разходите, не съотвестват на ниските приходи. Аз и това говоря, че са различни неща, различни пазари различни подходи различни резултати. Но не можеш и да направиш тръстед сайт с 100 под ниши, ще трябва направиш 5-10 тръстед и вече пдоръжката яде от времето заразлика от МНС времето е по към констаната величва поради естеството си.

Ето пример, за една дума с няколко к търсения на месец, точно за 1 седмица бях в на 2ра страница, тя си е и релватна и всичко си е му като реда, ама докато постигнах този резулат бая зор и разход замина за търстед сайта.

Плюса на МНС е малко време, никва конкуренция минус ясен потенциал и приход и промотиращата/оффпейдж/ стратегията е опростена. При тръстед нищо общо - най-малкото толкова време и ресурс се хвърлят но и прихода и от там нормата на печалба е пропоционална - верно след време разходите ще паднат поради специлизацията - така че не може се сравняват нещата.

Аргументирах се от друга икономическа/маркетингова точка, и сега ако пак никой не вижда прилики и разлики, трябва сменя форума :D

П.С. Целя да събирам само зелени репи, от този пост :D :D :D :D :D
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Още един минус за плитки МНС - минава Пандата и остават само трески. Да кажем направиш 100 МНС, почнеш да си докарваш 100 евра на месец, тъкмо решиш, че можеш да разчиташ на тези пари, хоп мине мечока и всичко долу. Някой ще каже, че ще падне един сайт, ще останат 99, но не е баш така, днес един, утре още един и тн, точно това е Пандата, да изчисти нета от кухи сайтове направени само с цел реклама. Вие си преценете дали да правите безсмислени сайтове за стотинки или да инвестирате в нещо качествено, което може да издържи една ръчна проверка.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

леле ивок ти изби рибата бе момче, то докато стане тръстеда няма реклама нали :D пък и кой ти вика, че трябва е безсмилено не че от 2 статии нещо се разбира ама то др бира
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Естествено, че трябва развитие на тръстед-а. Въпроса е, че няма да мине една Панда и да погинеш или някой просто да те докладва.
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

e то риска е валиден и в двата варианта приницпно де - тя панда да не режеш всичко де що не е търстед, до колкото си спомням режеше офпейдж линкбилдинг начините, не дали има 1 статия или 1001
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Реже най-вече ако ти е некачествено съдържанието. Няма значение дали имаш 1 статия или 500
 
От: Голям зор да съм първи и к'во?

Може не споря, останал съм с различно впечетление явно - но пък и МНС като цяло за 2 статии си играеш така че повечето са качествени боклуците са към 2 3-то ниво линковете
 

Горе