Инвестирам в: Може ли градска пекарна да е конкурентна на хлебозавод?

rujel

Active Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Въпросът ми е отправен към тези, които са вътре в бранша, но при следните допълнителни условия. 1. Като разход не се отчитат заплатата на служителите. 2. Не трябва да се избиват началните инвестиции в пекарната. Иначе повече от ясно е, че като правиш нещо на едро, то цената винаги си е по-ниска...
 

PUTIN

Well-Known Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Въпросът ми е отправен към тези, които са вътре в бранша, но при следните допълнителни условия. 1. Като разход не се отчитат заплатата на служителите. 2. Не трябва да се избиват началните инвестиции в пекарната. Иначе повече от ясно е, че като правиш нещо на едро, то цената винаги си е по-ниска...
Всичко зависи от тази институция, проверките ще бъдат много чести, актовете и препоръките също.

“http://hei.bg/“

“https://www.bfsa.bg/“
 

hardlemm

Active Member
Рейтинг - 100%
8   0   0
Градска пекарна и хлебозавод са два различни обекта с различен таргет. Хлебозавода прави разнос на продукцията си по магазини и обекти за обществено хранене. Пекарната предлага топъл хляб и други тестени изделия в квартала на крайни клиенти. Магазините са презаредени с евтини хлябове на няколко големи хлебозавода. Единствения начин за успех е да предложиш нещо качествено и различно, от това което се предлага на масовия пазар. Нишата е много трудна, но щом нямаш разходи за първоначална инвестиция и служители може да пробваш. Майстори пекари се намират много трудно и взимат заплата от 3к нагоре. За кой град става въпрос? Мога да те свържа със склад за брашна и други суровини за производство;
 

hardlemm

Active Member
Рейтинг - 100%
8   0   0
Всичко зависи от тази институция, проверките ще бъдат много чести, актовете и препоръките също.

“http://hei.bg/“
Нищо подобно, проверките извършват от БАБХ и не са страшни!
 

stoineff

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
60   0   0
Аз мога да кажа от гледна точка на клиент. Купувам основоно бутиков хляб - пълнозърнест, протеинов, с различни семена, с различни зеленчуци, багети, чабата, франзели, царевичен, пърленки, арабски питки и всичко, различно от заводския хляб. Много зависи в кой град си и какви са клиентите ти. Пекарната е занаятчийска работа и ще трябва да имаш добри пекари и майстори на хляба и никакъв компромис с качеството.
 

Torbalan Trolski

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
29   0   0
Редовно пазарувам от тези, въпреки че не са ми съвсем близо. По което време и да мина се радвам, ако опашката е под пет човека.
 

Krumov

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
4   0   0
Ако ще се занимаваш с това наблегни на класиески ръчен бял хляб и търнаклия. Като трети артикул може да добавиш черен или царевичен хляб, но до там. Изгъзиците с фураж за животни са пълна глупост.

Няма как да си конкурентен на хлебозавод, но с добра продукция (качество и цена) можеш да продаваш 2-3 к хлебчета дневно. Тоест ако капацитета на фурната ти позволява.

В едновремешните фурни на твърдо гориво или нафта се събираха 36 тави х 4 хляба - 144 на едно печене. За 10-12 часа смяна може да се направят около 20 такива цикли. Но едва ли ползваш такава.
 

NovaPS

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
13   0   0
Градска пекарна не знам, ама селска фурна ммммммм...

Времената ГА белия леб не беше вреден

007.jpg
 

madgooglebot

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
4   0   0
Да, ама не го правеха тогава с трици ;)

Иначе темата малко пак като за "бизнес план" или "курсова работа" ми прилича... както и да е, живели :)
 

stroej

Active Member
Рейтинг - 100%
13   0   0
Щом има бутикови малки пекарни, то може. Купувал съм от "Братя хлебари".
Като цяло според мен работата е интересна, защото го правиш с ръце, но е неблагодарна, тъй като се смесва вечерта с деня.
 

webstil

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
27   0   0
Редовно пазарувам от тези, въпреки че не са ми съвсем близо. По което време и да мина се радвам, ако опашката е под пет човека.
Да, оттам и аз като съм минавал все гледам някакви огромни опашки, не знам какво предлагат толкова, може би са избрали добро място също, но определено са вървежни.
 

Torbalan Trolski

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
29   0   0
Да, оттам и аз като съм минавал все гледам някакви огромни опашки, не знам какво предлагат толкова, може би са избрали добро място също, но определено са вървежни.
Не е само мястото. На тема хляб съм претенция и ходя до там няколко пъти седмично, въпреки че е поне километър по-далече от другите опции и паркирането е доста шибано.
 

webstil

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
27   0   0
Не е само мястото. На тема хляб съм претенция и ходя до там няколко пъти седмично, въпреки че е поне километър по-далече от другите опции и паркирането е доста шибано.
Е какъв хляб толкова хапваш?

В нас пък рядко се яде хляб и като се купи, много мъчно върви, а кофтито на тия бутикови хлябове от пекарни е, че на вторият ден е твърд като камък и за нищо не става. Ядеш го топъл и после вече го изхвърляш...
 

NovaPS

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
13   0   0
Е какъв хляб толкова хапваш?

В нас пък рядко се яде хляб и като се купи, много мъчно върви, а кофтито на тия бутикови хлябове от пекарни е, че на вторият ден е твърд като камък и за нищо не става. Ядеш го топъл и после вече го изхвърляш...

Така е щото нема "екстри". Домашният със стандартните брашно-вода-мая правен на хлебопекарната също на следващия ден е камък, ако не го държиш в кутия. Ma то рядко остава, я има за някоя филийка с кашкавал или попара за закуска :D
Иначе си зареждаш хлебопекарната вечерта и си я нагласяш примерно в 8 сутринта хляба да е готов.
 

webstil

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
27   0   0
Да, то просто не сме фенове много на хляба, в нас като се вземе седи по 1 седмица, за да се изяде, накрая на сандвичи се изяжда примерно хах. Иначе, ако вземам от хлебопекарна трябва да се яде веднага, няма как да го оставяш да седи толкова.
 

Горе