НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

Дискусията в 'Хостинг Форум' стартирана от promociqta.com, Авг 17, 2015.

 1. hahovec

  hahovec Active Member

  Рег.:
  Март 24, 2015
  Съобщения:
  563
  Харесвания:
  74
  Точки:
  28
  От: Re: От: От: От: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Не знам какви ги мрънкаш относно coolicehost, но определено нямаш право. На мен собственика ми на два пъти ми правеше всякакви конфигурации за VPS без дори да знае дали ще му стана клиент. Буквално над 4-тири конфигурации пробвах, също така получих съвети за върху въпроси за които хал хабер си нямах. Получих доста адекватно отношение от хората и въпреки че кореспонденцията се води писмено определено до решение се стига доста бързо. За пример мога да дам суперхостинг, при проблем при тях звъня на съпорта отговора е изпратете писмено запитване и до няколко минути ще Ви отговорим ... до решение на проблем се стига след препращане на няколко пъти до FAQ центъра им което означава реши си проблема сам (Което си е правилно те не се длъжни да ти бърникат по сайта) ако не успееш сам да си решиш проблема вече се прави диагностика на сайта ти и отговора е ами за нас няма проблем със сайта Ви.

  Реален случай: Сайта ми зарежда едвам едвам, а съм на най - скъпия и мощен план. На въпроса: що така ми зарежда сайта дайте съвет как да подобря зареждането? Отговора беше, че нямало проблем със зареждането, било нормално да чакаш по 4 секунди на клик. При същия въпрос към екипа на coolice отговора беше в рамките на 2 или 3 минути и беше нещо от сорта : Понеже вашия сайт бла бла бавното зареждане не се дължина това и това (конкретно), за да зарежда сайта ви бързо е необходимо да направите това и това, което струва толкова и толкова. Ако все пак това не Ви устройва ви предлагаме това и това като компромисни варианти.

  Е на такъв отговор получен в рамките буквално на няколко минути, просто няма как да не ти станат фаворити. Като искам да ти кажа, че 10 минутна кореспонденция с тях ми беше 100 пъти по - полезна от денонощни разговори с великия съпорт на суперите (които го хвалех лично аз доста дълго време). Определено има коректност и отношение към клиента, казвам го от първо лице!

  И за капак да кажа, че имам предплатени два хостинг акаунта при суперите не за година а за двата общо се събират около 5 години и малко, които не ползвам, имам няколко регистрирани домейна при тях, които са свързани с услугата ми в coolice, причината за това е не щото много обичам coolice, а просто защото услугата им е поне в моя случай много пъти по добре (от зареждане за 4 секунди и близо 50 лева месечно сега зареждам за около секунда за под 20 лева месечно, като трафика към сайта ми е малко и по думи на екипа на coolice ако трафика се увеличи зареждането ще бъде още по - бързо просто не мога да изпълня нормите нормите на машината за да си върши правилно работата)!
   
 2. Torbalan Trolski

  Torbalan Trolski Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 1, 2013
  Съобщения:
  2,145
  Харесвания:
  491
  Точки:
  83
  От: От: От: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Ще продължа историята със 100% ЦПУ на ВПС-а.

  Абсолютно работещ код, който е тестван доста време ... Само дето априори приема, че данните на входа са коректни и има един непрехванат ексепшън при зареждане на XML в DOM-а. Резултат 100% ЦПУ.

  Изводи : преди да търсиш прашинки в чуждото око се огледай дали няма някоя греда в твоето.

  А съдейки от писанието ти в блога не си го направил. Освен това как пък до сега не съм чул някой хостинг да те е удовлетворил :D
   
 3. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,781
  Харесвания:
  647
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Стара Загора
  От: От: От: От: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Защо се хвана за "проблемния сайт"? Аз си знаех, че товари, но нали съм ограничен с в моата си колибка пък и ако взема да преча ше ми съобщят? Да беше писал, не да ми казва събрал съм ти багажа хващай си пътя...
  Това е за мен проблема. И аз ги хвалех и ще продължа да ги препоръчвам защото нямат алтернатива а съм си имал работа с доста да не кажа всички.
  И не ми излизайте с номера, че видиш аз съм бил мрънкало и съм търсел за какво да "хейтя", нима вие сте намерили хост доставчик на който всичко да му е ОК?!?
   
 4. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,243
  Харесвания:
  665
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Човек както се опитах да ти обясня ...

  Първо акаунт 1 разрешени 6 процента среден товар при теб в един от дните е 37% копче не сме ти казали за него, нито сме го спирали... (мога да дам скрииншот на товара)


  Акаунт 2 както се опитах да ти обясня че си натоварил доста... Поех персонално вината че клауд линукс лимитирането те изпуснало около 30 часа по-рано (до моменнта съм сменил три смени съпорт на клауд линукс да открием защо не е сработило лимитирането след петък)

  но в момента в който сме те спряли както и на графиката която съм ти изпратил CPU товара който ми генерираше акаунта е по-голям отколкото 30+ клиентски акаунти хостващи 100+ сайта и ги застрашаваше тях*... избора ми беше да почна да местя всички от сървъра с цел да не ги бутенш или да спра твоя акаунт.. Спрях го и веднага ти писах... графиката също ти я изпратих в първите тикети, предложих да ти върна парите да ти дам бекъп също така предложих да ти инсталирам безплатно впс (на запдняците им взимам и то не малко за тази услуга) при фирма която не гледа колко е товара в общия случай (товариш докато забие)

  Тъй като не гледам кода какво прави (не гледаме клиентски код даже ги разубеждавам да им ровя по сайтовете клиентите) предположих, че трябва да си работи така както е написан и затова предложих това с впса, а нямах наличен голям деди сървър на който да го сложа това чудо като код (а малкия се съмнявах че ще издържи)


  [​IMG]

  *За да не каже някой че 100 сайта са малки между тях има такива на който в друга фирма са им казали че трябва да минат на 96 лв впс на месец

  Също така ти казах че ако повторно ми се случи имам нова политика че клиентите ще бъдат местени на впс който е доста мощен за около седмица да си оправят кода без да плащат нещо .. ОБАЧЕ ако го съборят съборят 4 ядра 4 гигабайта рам с пикова мощнос близка до 16 ядрен Dual E5540 (процесор който някой хостинг фирми ползват за по 1000 сайта на шеърд ипто си)... Повече не мога да направя.... (това всичкото ти го казах преди да блогнеш)

  Ама ти реши да ме оплюеш и пак копче не ти казах ... Май трябва спра с авантите защото някой хора не разбирате от добро...
   
  Последно редактирано от модератор: Авг 19, 2015
  ktomov и RealMoney харесват това.
 5. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,781
  Харесвания:
  647
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Стара Загора
  От: Re: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Проблема пак казвам, че е товарело дни наред и вместо да ме предупредите ми теглихте шалтера.
   
 6. Вискяр Градинаров

  Вискяр Градинаров Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 11, 2012
  Съобщения:
  3,860
  Харесвания:
  934
  Точки:
  113
  Професия:
  Артист в градината
  Място:
  Градина Вискяр
  От: Re: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Тука да не е хостван на БиБиСи сайта?
   
 7. bobbydigital

  bobbydigital Active Member

  Рег.:
  Септ 24, 2009
  Съобщения:
  786
  Харесвания:
  131
  Точки:
  43
  От: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  @uphero - някви xml фидове ли четеш и ги бухаш в базата?
   
 8. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,781
  Харесвания:
  647
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Стара Загора
  От: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  По-лошо е, ако се интересуваш ще ти пиша на ЛС няма проблем. Чак се плаша като гледам картинката и не знам дали тоя проект ще го бъде.
   
 9. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,243
  Харесвания:
  665
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  не е товарело до петък някое време това се опивам да ти обясня (лимитирането е работело) както ти написах в тикетите ... в събота ноща имаше проблем и предположих че товара е от него, но след като беше отстранен а товара не падна в неделя сутринта (за мен) направихме разследване и каквото излезе

  Ти казваш че правилното е да ти ровя в акаунта и да отстаня проблема като го видя или да чакам клиента да го види аз ти казвам че според темата в уебхостинг талк правилното е да спра акаунта и да уведомя клиента с цел да предпазя останалите клиенти на сървъра... както и направих като най бърза реакция и ти казах че вече от сега на татък всеки такъв случай ще бъде местен на персонален впс който да събаря колкото си иска за няколко дни преди да го спрем... (отстранил съм проблема да не се повтори в бъдеще да не се наложи да спирам клиент)

  Също така след случая работя да се отстрани проблема с лимитирането с клауд линукс ...

  За зеителите (става дума за 30 минути даунтайм на дев сайт - от вън изглежда недовършен) предположих че е някой дефектен плъгин и просто не можех да чакам заради останалите клиенти
   
  Последно редактирано от модератор: Авг 19, 2015
  mobilio харесва това.
 10. bobbydigital

  bobbydigital Active Member

  Рег.:
  Септ 24, 2009
  Съобщения:
  786
  Харесвания:
  131
  Точки:
  43
  От: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Предполагам че четеш нещо от някъде и го обработваш за това разсте ЦПУ. Мога да ти препоръчам да разгледаш: http://xdebug.org/ , за го видиш на localhost да видиш кое товари и да си направиш стратегия която да товари по - малко или да ползваш по сериозна машина ако това ще ти носи пари.
   
  mihluzin харесва това.
 11. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,781
  Харесвания:
  647
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Стара Загора
  От: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Точно това правя, благодаря за съвета.
  Ако се ползва нормално скрипта не товари, но като го умножиш по 10 е друга бира вече.
  Не твърдя, че съм невинен (все пак има лимити) но и сайта е дев и малкото даунтайм не бяха проблем. Който чел чел.
   
 12. $INeed$

  $INeed$ Well-Known Member

  Рег.:
  Март 10, 2007
  Съобщения:
  2,593
  Харесвания:
  265
  Точки:
  83
  Re: От: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Никога не е добра идея да пуснеш 10 крона на един и същ тежък скрипт на 1 минута.

  Не знам какво си рпавил, но към мен винаги са се отнасяли добре, говоря за хоста CooliceHost. Никога не съм си позволявал и от моя страна да ги компрометирам или да им наредя. Един клиент, който съм имал ми го изчистиха от вируси, защото тъпака беше си сложил сам плъгин със съмнителен произход от някакъв си руски сайт. Увеличавали са ми прецеросното време, нещо, което при другите ще ми излезе с пари. Да не говоря и за спейса, който са ми давали. Естествено, това е при положение, че и ти покажеш човешки отношение, а не да мрънкотиш нон стоп, особено когато имаш вина, което е още по-жалкото. ;)

  @uphero, аз лично приключих по темата, защото стана вече драма. Опичай си акъла. Торбалан го следя и за него мога да кажа, че е бог в това отношение. Никога не бих заел страна на някой, който не е прав или търси правата си при положение, че е в голяма грешка. Няма да имаш проблеми с моите мнения, така че успехи ти пожелавам и ако някой ден видя в блога ти похвала за някой хост или каквото и да било, лично ще ти се извиня, ако нещо в думите ми не ти е харесало. ;)
   
 13. ktomov

  ktomov Premium

  Рег.:
  Ян 22, 2010
  Съобщения:
  2,696
  Харесвания:
  516
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Тръгнахме през ICN, та до де се стигна. Под тази седи и темата за суперите.

  Честното ми мнение обаче е, че половината от темите заслужават да бъдат с променени имена. Достатъчно се рони престижа на българските хостери, че да продължаваме да го правим с всяка една подобна тема и гръмко заглавие с капс лок.

  А иначе темата няма да е лошо да се сцепи, щото доста кайма забъркахте в последните 2 страници.
   
 14. Torbalan Trolski

  Torbalan Trolski Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 1, 2013
  Съобщения:
  2,145
  Харесвания:
  491
  Точки:
  83
  От: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Перефразирано звучи така

  ама ти нали по гръб не падаш :)
   
 15. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,781
  Харесвания:
  647
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Стара Загора
  От: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Трябва да ме черпите, ако не видяхте случката е довела до нововъведение - товарещите сайтове ще се местят на отделен ВПС за няколко дни и тн.Та в тази насока мога да се похваля с още няколко въведения след като съм имал проблем.
  Питайте и Юлианчо дали след като дамата от екипа им раздаваше файловете ми наляво надясно не е затегнал дисциплината също.
   
 16. ftis

  ftis Member

  Рег.:
  Авг 20, 2012
  Съобщения:
  128
  Харесвания:
  8
  Точки:
  18
  От: Re: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Крайно време е просто темички като тази, в които авторите им живеят постоянно с мисълта за световна конспирация и че всяка компания иска да ги дуи, изобщо да не се коментират и да бъдат изтривани. До този момент не съм срещнал тема тук за превишаване на ресурс и факти, които оправдано да позволи на автора да троли дадена компания. Ах, какво щеше да бъде, ако не живеехме в България с тези клевети! Защото, ако ICN не бяха се намесели тук, за да вкарат малко яснота темата щеше да изглежда по съвсем друг начин. Не е толкова сложно за проумяване, че клиента заплаща за ресурси, а не за дундуркане. Не мога да разбера каква е тази мания, която си личи от всяка втора тема тук, че хостинга трябва да ви свърши работата - нали всички са големите бизнесмени, нали са големите разработчици, защо някой друг трябва да им върши работата, а те да цънкат по 5 лв. на месец.
   
  $INeed$ харесва това.
 17. leonssss

  leonssss Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 1, 2013
  Съобщения:
  1,091
  Харесвания:
  51
  Точки:
  48
 18. ftis

  ftis Member

  Рег.:
  Авг 20, 2012
  Съобщения:
  128
  Харесвания:
  8
  Точки:
  18
  От: От: Re: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Братле, ясно е че хващаш идеята, но все пак ще го напиша.

  Ако ще те разнасят по форуми и социалки клиенти, които имат сериозни пропуски в познанията си, не искат да разберат какво им се говори и най-важното не искат да си размърдат остатъците от необременени мозъчни клетки, за да видят че има проблем и той е в тях, като последват това което ги съветва експерт от компанията - не мерси, да си задържат петте лева и да пие две бири. Този човек не помага на бизнеса, той краде от времето, в което компанията може да инвестира не в обяснения по форуми, като ученичка, а в подобряване на услуги и т.н. Не всеки клиент е цар. Как искаш да се държат с теб, като човек, който паричния му поток към компанията е хиляди, а не "стотинки", като самия не уважаваш отсрещната страна.
   
 19. leonssss

  leonssss Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 1, 2013
  Съобщения:
  1,091
  Харесвания:
  51
  Точки:
  48
  От: От: От: Re: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  да не му взимат 5те лева тогаз, а и грешиш клиента е цар


  [video=youtube_share;fR6_cur1zng]https://youtu.be/fR6_cur1zng[/video]
   
 20. ftis

  ftis Member

  Рег.:
  Авг 20, 2012
  Съобщения:
  128
  Харесвания:
  8
  Точки:
  18
  От: От: От: Re: НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ICN !!!

  Да, думите ми извадени от контекста на горе-написаното звучат пошло, но мисля, че обясних какво се крие зад тях и съм уверен, че и ти не би искал клиент, който за свои грешки и не осъзнаването им с подобни действия ти рони имиджа и отблъсква потенциални клиенти (загуби на пари). Всяка една компания би предпочела да го няма, защото трябва да си изгуби от времето, както казах и разход да прикрие троленето с ORM.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice