Навестиме ме мургав гост снощи

От: Навестиме ме мургав гост снощи

Вземи си един(два) ротвайлера, мъжките ядат доста, но пък да са пазачи им е вродено ... буквално казано.

(какво куче си взе, ако не е тайна ?)
Взех една каракачанка от един познат, доста е злобна и на мен се пробва да се хвърля. След като я нахраних поомекна малко, гледа ме с по-добро око :D
Шета си наляво надясно, нека се пробва да влезе.
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Взех една каракачанка от един познат, доста е злобна и на мен се пробва да се хвърля. След като я нахраних поомекна малко, гледа ме с по-добро око :D
Шета си наляво надясно, нека се пробва да влезе.

Кучето ако не е минавало обучени (а самото обучение е към 1000 лв.) ще го отровят като стой та гледай . Решението е да имаш разрешително за пистолета . Да си купиш един газеняк и да го пазиш наблизо за такива ситуации . Гърмиш колкото гърмиш(с бойния) и после мяташ газеняка до трупа ИЛИ ако циганина само е ранен и избяга (след бягството са достатъчно нагли да звъннат в полицията и да ги изпратят при тебе) показваш на полицията газеняка и казваш ,че е бил на циганина (гледай да нямаш твои отпечатъци) и в тъмното си видял само отблясъка на пистолета и не си знаел че е газов (при такова положение ще бъдеш оневинен с всеки нормален адвокат ) .
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Според законодателството (допреди години поне) има списък смекчаващи вината обстоятелства, ако си утрепал някого при САМОЗАЩИТА и си ползвал excessive force, примерно той те напада с винкел, ти вадиш minigun..:

- ако нападението е било в дома ти;
- ако нападението е станало през тъмната част от денонощието,
- ... (не ги помня)

Ако дори не те е нападал, да го стреляш не е оферта никаква.
Ако много те влече да го стреляш, вземи някаква по-лекичка въздушна пушка, ама не цели горната половина на тялото. Хем ще си го гръмнал и оня ще пищи, хем ще си спестиш маса житейски проблеми.

После подготви къщата за предстоящата циганска обсада - бодлива тел по оградата, нареди вълчи капани в градината, вземи още 1 въздухарка и един приятел да зарежда докато пуцаш. Изгледай няколко исторически филма с обсади на крепости за допълнителни идеи. :)
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Четете в Наказателния кодекс - там пише за вариантите, при които убийството не се наказва с ефективна присъда.

Освен това убийство може да се извърши и с въздушна пушка, независимо къде се целиш.
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Пичове , четете от някъде старото законодателство при което закона беше такъв :
Код:
Чл. 12 от НК  
(1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при  неизбежна отбрана за да се защитят от непосредствена противоправно  нападение , държавни или обществени интереси. личността или правата на  отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели . 
(2) Превишаване пределите на неизбежна отбрана има, когато защитата явно не съответсва на характера и опасноста на нападението 
(3) (Нова - ДВ бр.62 от 1997г. : Решение №9 на КС от 1997г. - ДВ. бр.120 от 1997г. Независимо от характера на опаснотта на защита няма  превишаване пределите на неизбежната отбрана ако : 
    1. нападението е от две или повече лица; 
    2. нападателят е въоръжен; 
    3. нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище , вилен имот или стопански обект 
    4. нападението е в моторно, въздухоплавателно , водно превозно средство или подвижен железопътен състав; 
    5. нападението е извършено нощем 
    6. нападението не може да бъде отблъснато по друг начин
Само че "някои" хора се уплашиха че така няма да могат да работят тия които им снасят парите редовно (под няма да могат да работат разбирайте че ще ги гръмнат) и го промениха така че ако им убиете златната кокошка от вас пари да вземат .

Код:
Наказателен кодекс - чл. 12: 
 
(1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна  отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение  държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия  се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на  необходимите предели. 
(2) Превишаване пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата  явно не съответствува на характера и опасността на нападението. 
(3) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Независимо от характера и опасността  на защитата няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако: 
1. (обявена за противоконституционна от КС на РБ - ДВ, бр. 120 от 1997 г.) 
2. (обявена за противоконституционна от КС на РБ - ДВ, бр. 120 от 1997 г.) 
3. (частично обявена за противоконституционна от КС на РБ - ДВ, бр. 120 от 1997 г.) 
нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище; 
4. (обявена за противоконституционна от КС на РБ - ДВ, бр. 120 от 1997 г.) 
5. (обявена за противоконституционна от КС на РБ - ДВ, бр. 120 от 1997 г.) 
6. нападението не може да бъде отблъснато по друг начин. 
(4) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., предишна ал. 3, бр. 62 от 1997 г.)  Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите  на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха или смущение. 
**************************  
 
Конституционният съд обяви за противоконституционни редица хипотези, при  които не би имало превишаване пределите на неизбежната отбрана и които  бяха предвидени първоначално в кодекса: 
нападението е от две или повече лица; 
нападателят е въоръжен; 
нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом във вилен имот или стопански 
обект; 
нападението е в моторно, въздухоплавателно, водно превозно средствоили подвижен 
железопътен състав; 
нападението е извършено нощем.

" Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха или смущение."
Това е единственото положение което за сега може да ви спаси "гъзъ".Отработвайте го теоретично и събеседвайте с адвокати по цитата и дано никога да не ви се налага подобна ситуация.
 
Последно редактирано:
От: Навестиме ме мургав гост снощи

На мен ми дойде една идея, но е нужна предварителна подготовка и не знам дали идеята ми е приложима
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

На мен ми дойде една идея, но е нужна предварителна подготовка и не знам дали идеята ми е приложима
Сподели идеята (или пиши ПМ ако не е за пред "всички") и донякъде мога да ти кажа дали ще е приложима .
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Понеже съм сам вкъщи за празниците и явно копеленцатата знаят това.
Снощи спипах едно копеленце на двора, как е влязъл не знам, добре че съм заклучил навсякъде. Та въпроса ми е, ако пак дойде и го гръмна на татко с патлака ( законен е ) какво да очаквам после? Законно ли е да убиеш крадец докато е в твоята собственост?

Ако имаш куче.. пускай го да изяде гнусният мангасар. :) Едва ли ще могат да ти кажат нещо после?
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

И аз съм патил от гнусните мангали, понеже аз се отоплявам на дърва и една вечер излизам да взема дърва и какво да видя някакъв се омъкнал в двора и тъкмо отвара външната порта и ме видя и се спря и го попитах какво търси и тои ми казва, че разбрал че тук се давало квартира под наем и търси собственика, а аз го питам абе ти хубаво търсиш кравртира ама в 2 през ноща ли? и тоя ми каза че сега свършил работа затова сега идва.Вече несе сдържах и му казах изчакай е са ше дойда и влезнах вътре да взема лъка, като се върнах го нямаше и като вече отидох за дърва видях, че нямя от тях и бяха изпобутани от реда, значи е направил няколко курса преди да го хвана в крачка.Надругата вечер бях оставил единя прозорец леко открехнат и го чук как отваря портата бързо взех въздушната пушка и излязох, тоя ме видя и побегна, вече излезнах на улицата прицелих се и го уцелих, в гърба незнам дали съм го посинил много знам само че повече не се върна.
@twis7
Щом имаш огнестрелно оръжие тогава стреляи във въздуга и го изплаши, предполагам, че няма да се върне.
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Казано просто:
Влиза през вратата, гърмиш го. Виновен си.
Влиза през прозореца, гърмиш го. Невинен си.
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Аз съм доста миролюбив, затова първият патрон в законно притежаваното ми оръжие винаги е халостен. Ако след първия изстрел лицето още е там... ми аз кво да направя, предупредил съм веднъж. Тая тактика е особено подходяща за такива като мене, които първо стрелят от упор, а после питат кой и за какво. Съветвам и познати да процедират по същия начин. Освен това винаги държа предпазителя махнат. Така ми е нужна секунда и половина до първия изстрел, което е доста удобно.
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Аз съм още по-миролюбив, всички патрони са ми с английска сол. Като ходя на лов, си купувам истински.
Също притежавам законно оръжие, пушка.
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Нямаш право да го гръмнеш ама по-добре го набий стабилно.
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Нямаш право да го гръмнеш ама по-добре го набий стабилно.
Така е. Бой през муцуната, да му оставиш само 2 зъба - един да си отваря бирата, а другия да го боли. :)
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Един човек беше наръгал и убил крадец в двора на къщата си през нощта и го осъдиха на 10 години затвор! Така че не стреляй по такива, защото ще лежиш в затвора незаслужено. Според мен най-добрият вариант е газовият пистолет, защото е много ефективен, а вероятността да убиеш противника е пренебрежимо малка. С боен пистолет можеш да стреляш само в краката.

А, иначе в село Мечка има 400 цигани и 50 пенсионери и там има 7-8 убити българи и за това е образувано само едно дело и то не е стигнало доникъде. Истината е, че ако искаме да живеем в нормални условия трябва да разрушим системата и да направим нова. Трябва бой, тупаници, шамари, шутове и други от тоя род. В Гърция например някакъв министър излязъл на улицата и побесняла тълпа го линчувала, а в България сме такива мишкари, че ако Ахмед Доган се разхожда по улицата, сигурно всички ще му правят път. Трябва мазните политици да се линчуват редовно, а моралните политици(има такива) да се уважават.
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

С радост искам да съобщя, че Балкан(каракачанката) си е свършила работата тази нощ. По снега в двора има доста кръв, не знам на кого е но предпллагам, че е на моя човек. Дори не съм се събудил. Явно кучето не е имало време да лае, директно атакува :D
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Явно докато се е опитвал да отвори заключената врата на гаража е сабудил кучето. Да му е честито :D
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

Браво на кучето. Така се прави! Няма смисъл да се занимаваш ти с тези мангали...само проблеми ..
 
От: Навестиме ме мургав гост снощи

А кучето има ли му нещо :(
 

Горе