Над 50% от посетителте на този форум ползват Firefox :)

Re: От: Re: Над 50% от посетителте на този форум ползват Firefox :)

Да живее Chroma. :D

Ако не беше такъв разсипник на рамта и аз щях да го ползвам, защото дебъгинг тула му мие е по-удобен от фаербъга и този на фаерфокс, ама к*рец. От моите тестове с Федора 17 резултатите са следните:

Firefox + adblock plus
5 таба - facebook, 9gag, predpriemach.com, wp-admin на 1 сайт, въпросния сайт = 344 mb рам изядени
Chrome + adblock plus
5 таба - facebook, 9gag, predpriemach.com, wp-admin на 1 сайт, въпросния сайт = 713 mb рам изядени
(Да не споменавам пък какво става положението ако не затворя браузъра в продължение на няколко денонощия - една сутрин се събудих с 3.1 гигабайта рам изгълтана от хрома (това на 4тия ден))

Е няма заради един браузър да си взимам още рам.
 
От: Над 50% от посетителте на този форум ползват Firefox :)

Наскоро пуснах в блога си и тук някъде за версиите браузъри достъпващи сървърите на уикимедия.
Това, че в по-специализирани общества ще има отклонения от 'стандарта' беше ясно, и тук във форума нещата изглеждат доста по-различно от в уикимедия, тук много се тачи ФФ и Опера и те изяждат дела на ИЕ

ОБАЧЕ процента на Хрома и тук е равен на процента в световен мащаб, нищо, че тукашното общество показва големи отклонения от да го наречем 'стандарта'.

Как мислите, как се получава така, че Хрома преодолява бариерите и го ползват явно всички с равномерно разпределен дял без значение специализираността на публиката?
 
От: Над 50% от посетителте на този форум ползват Firefox :)

Firefox е все още най-използвания браузър. Вчера прегледах един от сайтовете си през 4 браузъра (Firefox, IE, Opera и Chrome) Само хрома ми правеше мазало на началната страница, през всички други сайта изглежда чудесно. ;)
 

Горе