Наемаме виртуални асистенти

ExTended

Active Member
Рейтинг - 66.7%
2   1   0
Здравейте!

Тази седмица трябва да понаемем малко виртуални асистенти - под малко разбирайте около 5 човека. Като до няколко седмици тази бройка ще достигне до 10-тина човека най-вероятно. Пуснали сме обяви за работа на различни места и май нищо не пречи и тук да пуснем, може някой да се окаже заинтересован.

Какво представлява позицията:

1. Първоначално ще се работи на принципа freelancer - плащаме за изработения труд.
2. Става въпрос за работа по 8 часа на ден, около 28-30 дни в месеца. Знам, че е много, но няма как - на клиента му трябва услугата, която сме се разбрали да извършваме, да бъде извършвана всеки ден.
3. Работата е от вкъщи. Да, знам колко измами има в България свързани с работа - ако нещо ви притеснява, просто не кандидатствайте.
Работата се състои в пускането на обяви в Craigslist.org - ако не сте запознати за това какъв е този сайт, потърсете в Google.
Ние предлагаме пускане на Craigslist обяви, които са на английски език. Работата се състои главно в това да копирате 5-10 полета от Excel файл в полетата на сайта, да качите снимка от папка със снимки, която сме ви предоставили, да натиснете “Публикувай”, да логнете един мейл и да потвърдите обявата чрез и-мейл, който сте получили от Craigslist.org
За около час при добро темпо човек може да пусне десетина обяви. Може би и малко повече. Ние заплащаме 0.25ст. за успешно публикувана обява. На ден ще имате задачата да публикувате 80+ обяви, което ще рече, че ако си вършите работата с добро темпо и съвестно, ще изкарвате поне по 20лв. на ден. Което като се умножи по 28-30 дни прави около 560лв. - 600лв. на месец.
Работното време е 8 часа в промеждутъка 14:00 - 24:00
Това е така, тъй като разликата ни със часовите зони на САЩ е средно 8 часа, съответно 7 часа със западната им часова зона, 8 часа със средната им часова зона и 9 часа с източната им часова зона. И тъй като обявите трябва да бъдат пускани тогава, когато хората в САЩ са в работно време - това се пада между 14:00 - 24:00 българско време. Това не означава, че ще трябва да работите 10 часа на ден, просто в зависимост от това за кои градове ще пускате обяви, ще започвате и приключвате работа по различно време.

Ние ще ви осигурим всичко нужно, за да си вършите работата спокойно и бързо. Това включва:
1. VPN услуга
2. Phone Verified Accounts за Cragislist.org постване на обяви
3. Excel файл с цялата нужна информация за дадена обява, вашата работа ще е само да копи-пействате информацията в сайта на Craigslist.org
4. Обучение стъпка по стъпка за това как трябва да се извършва работата.

За сега смятаме да плащаме веднъж месечно, като обмисляме да плащаме два пъти месечно за извършената от виртуалните асистенти работа.

Изисквания към кандидатите:
За предпочитане е да имате поне средно образование.
Владеенето на английски език на добро ниво е задължително.
Умения за работа с Microsoft Word, Excel, Internet
Добра интернет връзка - ако нямате стабилен интернет, няма да можете да вършите работата достатъчно бързо и достатъчно качествено, така че спестене и нашето и вашето време и просто не кандидатствайте
Тази позиция не е подходяща за студенти. И наистина го мислим това, така че отново - ако сте студент и въпреки изискването се чудите дали все пак да не опитате, моля ви спестете и нашето, и вашето време, и просто не кандидатствайте.
Хора с опит като виртуални асистенти, които например са извършвали събмит в директории и други подобни задачи ще имат леко предимство пред останалите.
И сега с риск да бъдем грешно разбрани - предпочитаме кандидатите да не са от София. Причината е, че както писахме горе за месец всеки виртуален асистент ще изкарва около 560лв. - 600лв. Тези пари са прилични, за да може човек да живее относително спокойно в провинцията, но за София са крайно недостатъчни. И в крайна сметка ако наемем някой от София ще е въпрос на време докато този човек си направи сметката, че заплащането му е недостатъчно и ще реши да потърси по-добре платена работа - и ние напълно ще го разберем. Но не ни е целта да губим време да наемаме нови хора всеки месец, така че преди да кандидатствате добре си направете сметката дали заплащането ви устройва в дългосрочен план.

Какви възможности предлага позицията:
Възможност да научите нов интернет занаят.
Възможност да печелите 560лв. - 600лв. на месец.

Уви, други възможности няма. Не можем да предложим израстване в йерархията и другите небивалици, които хората си копи-пейтват по обявите. Така че това са й предимствата на работата.

За да кандидатствате можете да ми изпратите PM с вашата автобиография и кратко мотивационно писмо, в което да пише защо трябва да наемем точно вас. В мотивационното писмо е добре да упоменете, ако някога сте вършили подобна работа и / или сте работили като виртуален асистент. Тук съвсем сериозно ще помоля - ако смятате да копирате някое мотивационно писмо от интернет, спестете си труда, повечето сме ги чели и няма да си направите услуга. Така че или напишете мотивационното писмо сами или не пускайте такова, с копирано мотивационно писмо няма да си направите услуга.

Одобрените кандидати ще започнат работа най-късно до няколко дни.

Не съм сигурен дали системата на форума ще ви позволи да сложите CV-то и мотивационното писмо към PM-а, така че ако не може - пращайте мейлите на [email protected]

Поздрави!

 
Последно редактирано:
От: Наемаме виртуални асистенти

Това ли е максиламния брой обяви на ден 80? Щото да речем, че си напиша бот и го пусна на VPN-a ви и успявам да публикувам по 500 обяви на ден, ще ми платите ли тия 125 лв. и ще имате ли толкова VPN-и, за да останете под радара?
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Здравейте!
Искам да питам дали е възможно да се работи това но под минимума 80? защото не съм сигурен дали всеки ден ще мога да ги правя, а някой ще мога и повече :)
Ако е възможно започваме работа от утре :)
 
От: Наемаме виртуални асистенти

А каква гаранция давате, че като се работи 2 седмици х 80-100 обяви дневно, това прави над 1000 обяви, че след това ще платите????
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Офертата според мен не е читава!

Искат нон-стоп работа, без почивни дни, неотлъчно по 8 часа в кофти работно време!
И месечно заплащане ?
При условие че в щатите се плаща седмично.
Спорд мен този работодател при тези условия трябва да плаща макс на през 3 дена, 7 в най-лощия случай.

Моя съвет към потребителите на този форум е да не се захващат при посочените условия!
 
От: Наемаме виртуални асистенти

А каква гаранция давате, че като се работи 2 седмици х 80-100 обяви дневно, това прави над 1000 обяви, че след това ще платите????

Ти би искал предварително да ти платят, за да си още по-мотивиран?
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Не, но както писа колегата по-горе, през няколко дни. Съгласи се , че след като съм публикувал 1400-1500 обяви и не се плати, ще ми е голямо разиграване да влизам и да ги трия:)
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Ти би искал предварително да ти платят, за да си още по-мотивиран?

Чесно да ти кажа и аз няма да откажа предварително заплащане :)
Защото само удоволствието да работя не ми е достатъчно :)
 
  • Like
Реакции: sim5
От: Наемаме виртуални асистенти

Не, но както писа колегата по-горе, през няколко дни. Съгласи се , че след като съм публикувал 1400-1500 обяви и не се плати, ще ми е голямо разиграване да влизам и да ги трия:)

Аз изключително се съгласявам и не приемайте вметването ми като упрек към вашите въпроси. Напротив. Хубаво е първо да се установи именно тази част, за да се предотврати измама.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Пичове, който иска работи, който иска не работи.

На нас как ни плащат това си е наш проблем - дали е дневно, седмично или месечно. Тези VPN-ни, PVAs не са безплатни, нито рекламата на услугата, нито пък данъците върху тези приходи. На който не го устройва да не кандидатства. Отивате в jobs.bg и си намирате работа с предварително заплащане, с трудов договор, дългосрочни обвързаности и т.н. :) По-лесно от това няма накъде.

Виртуални асистенти под път и над път, с лопата да ги ринеш и то за 200-300 долара на месец. А тук говорим за заплащане 400-450 долара на месец. Ако другаде си намерите по-добре заплатена работа като виртуални асистенти - моля споделете и с нас. :)

Сега да отговоря на другите въпроси.

1. Не може да се ползва бот. Ако можеше ние щяхме да си закупим такъв, нито са скъпи, нито са сложни за ползване. Но са неефективни. Така че направата на бот от даден мераклия или закупуването на такъв не са вариант. Craigslist не пасат трева. :)

2. Няма как да се работи по-съкратено работни време като дни. Системата е такава, че на нас ни плащат за активни обяви, които след това се републикуват - става с един клик, но трябва да следиш кои обяви си републикувал вече и кои трябва да бъдат републикуване за даденият ден. Т.е. няма как да наемем двама човека, които да се редуват да работят по 3-4 дни в седмицата например. И няма как да се публикуват обяви само 20 дни в месеца, защото така клиента има пропуснати ползи, както и ние.

3. Няма как да наемем човек, който един ден да работи 4 часа, на другия ден 8 часа. На нас ни трябват хора, които всеки ден да имат възможността да вършат еднакъв обем работа. Главно защото така е много по-лесно да се следи коя работа е свършена за деня и коя трябва да се свърши.

До момента имаме 3-4 обещаващи кандидата харесали обявата и условията, които предлагаме. Още никой не сме наели, но мислим днес-утре да го направим.

Пак казвам - на който не му отърват условията, това не е единствената freelancer обява в този сайт, още по-малко в интернет пространството. Също го има и jobs.bg където обяви много, възможности много.

На никой не сме му опрели пистолет в главата да започва работа при нас. И не смятаме да го правим.

Поздрави!
 
Последно редактирано:
Re: От: Наемаме виртуални асистенти

Пичове, който иска работи, който иска не работи.

На нас как ни плащат това си е наш проблем - дали е дневно, седмично или месечно. Тези VPN-ни, PVAs не са безплатни, нито рекламата на услугата, нито пък данъците върху тези приходи. На който не го устройва да не кандидатства. Отивате в jobs.bg и си намирате работа с предварително заплащане, с трудов договор, дългосрочни обвързаности и т.н. :) По-лесно от това няма накъде.

Виртуални асистенти под път и над път, с лопата да ги ринеш и то за 200-300 долара на месец. А тук говорим за заплащане 400-450 долара на месец. Ако другаде си намерите по-добре заплатена работа като виртуални асистенти - моля споделете и с нас. :)

Сега да отговоря на другите въпроси.

1. Не може да се ползва бот. Ако можеше ние щяхме да си закупим такъв, нито са скъпи, нито са сложни за ползване. Но са неефективни. Така че направата на бот от даден мераклия или закупуването на такъв не са вариант. Craigslist не пасат трева. :)

Поздрави!

Не знам, всеки си преценява дали му е изгодна офертата. Но за ботовете - толко и разбирате щом твърдите, че не е ефективен.
Успех с търсенето - това е работа само за бот - почти съм сигурен, че работниците ще се откажат до седмица. Монотонна работа със скапано работно време.
Ако си промениш мнението за ботовете - пиши ми да измислим нещо.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Аз имам въпрос към работодателя:

Примерно се разбирате с даден човек за месечното възнаграждение, при 28-30 дена работа в месеца по 8 часа на ден.
Какво се случва ако работникът е работил 20 дни и нещо става и примерно 2-3-4 дни не може да работи ?
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Здравей!

Съобразяваме се с такива пост-мажорни обстоятелства.

Но иначе работата е с много малко или никакви почивни дни. Това не е условие, което ни харесва, а необходимост. Така че ни трябват хора, които са готови да стиснат зъби и да работят колкото е необходимо.

Мисля, че доста хора не осъзнават, че това означава също и никакви или много малко почивни дни и за нас мениджърите на тази услуга. След като ние се справяме, очакваме същото и от работниците ни.

Това е.

@garnet - ако успееш да направиш работещ бот с удоволствие ще ти позволим да го ползваш, за да работиш за нас. Условието ни ще е да постигнеш успеваемост на обявите от 80+%. Ако имаш желание да опиташ да направиш такова животно, можеш да ми пишеш и ще ти кажа какви са като цяло препядствията пред един такъв бот.

Поздрави!

Аз имам въпрос към работодателя:

Примерно се разбирате с даден човек за месечното възнаграждение, при 28-30 дена работа в месеца по 8 часа на ден.
Какво се случва ако работникът е работил 20 дни и нещо става и примерно 2-3-4 дни не може да работи ?
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Значи казваш, да стисна зъби 8 часа по 30 дни- все пак четири часа ще имам да спя и още четири да си изхарча поне половината спечелени на ден- и после след година да си купя със събраните с честен труд пари един пистолет и да дойда да го изпразня в главите на подобни добронамерени умници -меринджеи... :clap:
Добре че съм от София, да не се изкуша от тази толкова бърза и лесна печалба. А и съм мързелива. 8)
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Определено не те мързи чак толкова, че да не пишеш безмислено мнения по форумите. :)

Всеки с таланта си както се вика. :)

Значи казваш, да стисна зъби 8 часа по 30 дни- все пак четири часа ще имам да спя- и после след година да си купя със събраните с честен труд пари един пистолет и да дойда да го изпразня в главите на подобни добронамерени умници -меринджеи... :clap:
Добре че съм от София, да не се изкуша от тази толкова бърза и лесна печалба. А и съм мързелива. 8)
 
От: Наемаме виртуални асистенти

А, как се справяте с тия мажорните обстоятелства? Кога плащате? Или си удържате процент като неустойка?

А изразчето: "...работата е с много малко или никакви почивни дни. Това не е условие, което ни харесва, а необходимост. "

Мисля, че може да се поспори- за кого е необходимост и за кого условие?
Кой има полза и на кого вреди ... (хайде) товари!
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Няма ли да е по-добре да си намерите някой, който да ви напише един устойчив на филтрите на сайта бот и наемете един човек да оперира с този бот. Так ще ви излезне по-тънко и на вас и парите ще можете да вдигнете на ботаджията:)
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Не удържаме неустойки за дните, в които на даден виртуален асистент му се е наложило да не работи по една или друга причина. Ако сметнем причините за уместни, прежалваме пропуснатите ползи. Ако ги сметнем за неуместни - пак прежалваме пропуснатите ползи, но със съответният виртуален асистент тръгваме по различни пътища от този момент нататък, като му се изплаща дължимото до момента.

Колкото до другите ти вметки... Всеки бизнес си има своите особености - интернет бизнеса също. Има хиляди възможни начини да изкараш пари от интернет и този е един от тях. Както съм писал на който не го устройват условията, просто не кандидатства.

Не търсим хора, които да измъчваме с непрекъсната работа. Но работата до голяма степен е такава. Когато се налага и човек има мотивация я върши. Ако не - не се захваща.

Ще ти дам много прост пример - ако се занимаваш с отглеждане на животни например - не работиш когато ти скимне. Работиш 365+ дни в годината. Ако не ти харесва - ами да не си се захващал. Можеш спокойно да станеш депутат например и да ходиш на работа веднъж месечно. На никой не сме забранили да преследва подобни цели.

Условията са ясно написани и доста хора са ги разбрали. Няма скрити условия, няма извъртяна информация. На който му харесва - написал съм много точно как се кандидатства. На който не му харесва - да решава какво иска да прави с живота си, това си му е в правото, и да продължава напред. Няма място в тази тема.

Разбирам че се чудиш как да си запълниш времето и досега ти отговарях само от учтивост. В най-добрия случай ще се ориентираш към това да прекараш остатъка от следобеда си на Хавай пиейки коктейл със сламка, и ще спреш да ми губиш времето да ти обяснявам тези неща.

Сигурен съм, че се оценяваш като много ерудиран и широкоскроен човек, който заслужава страхотна заплата и голямо внимание. Но за моите цели си безполезна, така че затвори вратата от външната страна ако обичаш. :)

@waldes - ботове много има и в интернет, но просто не са надеждни. След това ще трябва да наема 2-3ма човека да проверяват кои от обявите са се получили както трябва и кои са били флагнати, изтрити, ghost-нати и т.н. Craigslist от доста време се опитват да ограничат спама в сайта си и смея да твърдя, че се справят относително добре. Така че няма да е лесно да се подходи по начина, по който предлагаш. :)

Поздрави!

А, как се справяте с тия мажорните обстоятелства? Кога плащате? Или си удържате процент като неустойка?

А изразчето: "...работата е с много малко или никакви почивни дни. Това не е условие, което ни харесва, а необходимост. "

Мисля, че може да се поспори- за кого е необходимост и за кого условие?
Кой има полза и на кого вреди ... (хайде) товари!
 
И аз си мисля, че процеса може да се автоматизира с бот или най-малкото, да се направи полуавтоматичен.
Не съм използвал Craiglist, не знам точно как са си вързали гащите срещу ботове, но щом потребител може да пусне обява, значи може и бот. Всичко зависи от това кой е човека, който ще създаде бота и колко си разбира от работата. Най-лошия/бавния вариант, за който мога да се сетя е, да се използва uBot-ски бот, но пак ще е в пъти по-добре от ръчната работа.

Извинявам се на автора, че се отклоних от темата, но мисля, че и на него би му било по-изгодно ако плати еднократно за бот(и после само поддръжка), вместо всеки месец на няколко души. Единственото неприятно нещо, за което се сещам, е ако CL често си ъпдейтват защитата и/или интерфейса(ако бота зависи от него), то нужда от поддръжка ще има често.

Добавка: Изпратих темата на няколко познати, които може би ще бъдат заинтересувани от обявата :)
 
От: Re: Наемаме виртуални асистенти

Благодаря, колега!

Аз изпратих на @garnet описание на процеса, за да ми каже дали може да се измисли бот. Обаче забравих да си запазя копие от PM-а в папката с изпратени, така че ако реша да пусна процеса в темата, пак ще трябва да го пиша. Може да го направя в един по-късен момент и да очаквам включване от хора, които решат, че могат да се справят.

Craigslist правят промени от време на време, но едва ли ще е чак толкова често, че да е нерентабилно да се закупи работещ бот и да се плати за изработката му съответно.

Поздрави!

И аз си мисля, че процеса може да се автоматизира с бот или най-малкото, да се направи полуавтоматичен.
Не съм използвал Craiglist, не знам точно как са си вързали гащите срещу ботове, но щом потребител може да пусне обява, значи може и бот. Всичко зависи от това кой е човека, който ще създаде бота и колко си разбира от работата. Най-лошия/бавния вариант, за който мога да се сетя е, да се използва uBot-ски бот, но пак ще е в пъти по-добре от ръчната работа.

Извинявам се на автора, че се отклоних от темата, но мисля, че и на него би му било по-изгодно ако плати еднократно за бот(и после само поддръжка), вместо всеки месец на няколко души. Единственото неприятно нещо, за което се сещам, е ако CL често си ъпдейтват защитата и/или интерфейса(ако бота зависи от него), то нужда от поддръжка ще има често.

Добавка: Изпратих темата на няколко познати, които може би ще бъдат заинтересувани от обявата :)
 

Горе