Наемаме виртуални асистенти

От: Наемаме виртуални асистенти

Здравей!

Съобразяваме се с такива пост-мажорни обстоятелства.

Поздрави!

Казва се ФОРСмажорни, пост е друго :)
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Така, ето какво представлява работата, това ще е полезно както за кандидатите за позицията, така и за мераклиите да пишат бот:

1. Пускате VPN услугата.
2. Пускате инкогнито режим на браузъра ви.
3. Влизате в съответния град от Craigslist, в който ще поствате. Формата е ''именаграда.criaglist.org"
4. Влизате в съответната категория и подкатегория, където ще е обявата.
5. Или натискате към линка за страницата, където логване постинг акаунт, или директно натискате бутона за постване на обява, ако сме преценили, че не ви е нужен акаунт за постването на дадена обява. ( Ако се налага да се логне акаунт - това става с и-мейл + парола)
6. Избирате в коя категория ще е обявата. Менюто е под формата на bullet points, и като цъкнете на съответната категория минавате към следваща страница.
7. 6. Избирате в коя подкатегория ще е обявата. Менюто е под формата на bullet points, и като цъкнете на съответната категория минавате към следваща страница.
8. Опционални - Избирате в коя подподкатегория ще е обявата. Менюто е под формата на bullet points, и като цъкнете на съответната категория минавате към следваща страница.
9. Опционално - Избирате в кой квартал на даденият град валидна е обявата. Менюто е под формата на bullet points, и като цъкнете на съответната категория минавате към следваща страница.
10. Излиза ви самата страница, където попълвате информацията на обявата с копи-пейст от Excel файл, който сме ви предоставили.
11. Натискате ''Add a photo'' или нещо подобно и ви прехвърля към страницата, където избирате дали и колко снимки да сложите към обявата. По принцип прикачваме по една снимка на обява, от директория със снимки, които предварително сме ви изпратили. Всяка обява си има своя снимка в съответната директория.
12. След това натискате бутона, с който установявате, че сте приключили с качването на снимки по обявата.
13. В този момент сте се озовали на страница с preview на това как ще изглежда обявата, където има бутон "Publish" за публикуване на обявта.
14. Натискате бутона за публикуване.
15. Логвате е-мейл акаунт, най-често към gmail.com, където най-горе трябва да сте получили писмо от Craigslist, чрез което се потвърджава обявата.
16. Цъкате на линка в писмото.
17. Приемате условията на Craigslist за постването на обяви.
18. Изписва ви че обявата е била постната успешно и ви казва на кой линк можете да я намерите.
19. Копирате съответният линк в Excel файл, който изпращаме на клиента като доказателство, че сме свършили съответната работа, за която ни плаща.
20. Излизате от сайта, изключвате VPN услугата и инкогнито режима на браузъра ви.

И след стъпка 20, започвате отначало. Ръчно процеса отнема около 5 минути. Не е ядрена физира, но пък не е и за хора, които понятие си нямат от Internet, Excel и т.н.

Поздрави!
 
Bot-а е 95% готов. :)
Остава да се разберем с човека на ЛС за останалото.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Здравей!

Защото примерно за да пуснеш обява в newyork.crigalist.org трябва IP-ти да е от Ню Йорк или района. :)

Поздрави!

А VPN защо ще се ползва?
 
От: Наемаме виртуални асистенти

1. Първоначално ще се работи на принципа freelancer - плащаме за изработения труд.
Това е много добре, защото като за начало ще мога да се уверя, че работя за коректен човек, който наистина плаща. Но искам да знам колко на брой трябва да са първите обяви, които добавям, за да си получа първото плащане (което е най-важно, защото като знам, че всичко е точно мога спокойно да работя и да съм мотивиран)?
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Лол. Само това ли са стъпките нужни да се пусне обява?
И вместо да инвестирате парите за няколко виртуални роба в създаването на автоматизирана система се търсят онлайн роби :D
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Здравей!

Защото примерно за да пуснеш обява в newyork.crigalist.org трябва IP-ти да е от Ню Йорк или района. :)

Поздрави!


О-о-о, не, не. Това въобще не е така. Редовно публикувам обяви в Craigslist за повечето градове в Калифорния със съвсем нормално българско IP, без никакви проблеми.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Тогава защо последния път като се опитах да пусна от България обява за САЩ crigalist ми поиска телефонен номер?
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Да , иска тел. номер за верификация, но само понякога. Когато ми иска давам тел. на клиента, той е USA и той си ги верифицира.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Sorry, but I don't buy this BS. :)

Значи искаш да ми кажеш, че не те е срам да искаш от клиента пари за услуга и след това да го караш да ти върши половината работа? И би ли ми обяснил той как успява да верифицира обявите, като това става като напише в полето за верификация кода, който му е изпратен чрез гласово или смс съобщение? Не разбирам каква е твоята работа в цялата тази схема, ако е истинска. Освен да муфтиш пари от клиента ти, за услуга, която дефакто не можеш или не искаш да извършиш по компетентен начин.

Освен това колко обяви успява да верифицира клиента ти така на ден? 1-2? Нали, това е при положение, че наистина има клиент, който след като получи кода си го записва и губи време да ти звъни или праща мейли да ти го диктува и това за всяка обява.

А ние на клиент с 500-1000 обяви на ден какво да му кажем - вземи си отвори една компания мобилен оператор, защото един пич в един форум твърди, че така се правят нещата и трябва и ти да помагаш, не да плащаш за услуга и да я получаваш компетентно направена. Това е само ако поръчваш от компании от САЩ и Западна Европа. :)

Наистина смятам, че няколко пъти съвсем директно и разбираемо помолих некомпетентни хора, които нямат място в темата, да не се включват.

Иначе да потвърдя - колегата @garnet наистина работи по бот за пускане на обяви. Дори бота да се окаже успешен, това не означава, че няма да наемем хора, които също да помагат в работата. А честно казано дори бота да се окаже успешен за постване на обявите, пак ще ни трябват хора да ги репостват, така че при всички положения смятаме да наемем виртуални асистенти.

Поздрави!

Да , иска тел. номер за верификация, но само понякога. Когато ми иска давам тел. на клиента, той е USA и той си ги верифицира.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Колега, извинявай, но със сигурност поне в тази дейност съм доста по-компетентен от теб.
За клиента за който споменах по-горе, не пускам по 100-200 обяви на ден, а по 1-2-10.
Това, как се върши дадена работа е въпрос на уговорка между страните по сделката.

Трябва ли да ти показвам последна обява, която съм публикувал днес от БГ IP , без да ми иска код за потвърждение, а директно на мейла ми craigslist праща линк за активация на обявата

IMPORTANT - FURTHER ACTION IS REQUIRED TO COMPLETE YOUR REQUEST !!!

FOLLOW THE WEB ADDRESS BELOW TO:

PUBLISH YOUR AD
EDIT (OR CONFIRM AN EDIT TO) YOUR AD
VERIFY YOUR EMAIL ADDRESS
DELETE YOUR AD

If not clickable, please copy and paste the address to your browser:

THIS LINK IS A PASSWORD. DO NOT SHARE IT - anyone who has a copy of this link can edit or delete your posting.

https://post.craigslist. org/u/-************************


Thanks for using craigslist!

И държа да подчертая, че господин американецът ПРЕДПЛАЩА на 100% всичко, а не като теб да търси роби, които да му работят 1 месец и накрая да не им плати.
Търси си роби на друго място, в някой детски форум, тук шарани НЯМА.

Да ме извинят останалите колеги за определението за рибите.
 
Последно редактирано:
От: Наемаме виртуални асистенти

Факт е, че всеки който има доброто желание и време може да пусне 1-2-10 обяви на ден. Аз обаче те питах нещо съвсем конкретно - как клиента ти верифицира обявите, когато се наложи phone verification. Използвате софтуер за шерване на екрана ли, телепатия ли, клиенти си играе да ти се обажда ли?

Имам и друг въпрос - клиента случайно да ти е баща, брат, чичо? Братовчед може би?

А това горе не ме впечатлява, всеки който може да напише две срички една след друга може да достигне до момента, в който CL ти праща мейл за потвърджение. Дори с IP от Патагония. Това, че имаш мейл за потвърджение не означава, че си публикувал обявата, означава че си стигнал до момента преди да ти поиска или не телефон за потвърджение.

Както ти казах - I don't buy this BS. :)

Честно казано продължава да не ме интересува ти как пускаш по 1-2 обяви за някой твой братовчед живеещ в САЩ. След като е толкова лесно, не си губи времето да пишеш в тази тема, а иди си намери още клиенти, които да ти предплащат. Аз лично от теб дори безплатна услуга не бих искал да поръчам, камоли платена. :) Но щом си намерил някой балама да ти плаща джобните, дерзай. :)

Поздрави!
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Ох,
ти накъдето си тръгнал, аз съм там отдавна. В екипа ми работят още няколко души, дейността ни на 70% се развива с клиенти от USA, UK и Испания(радвам се, засега добре).
Цените по които работим с клиенти от чужбина, не са като тези 0.25лв. на обява, а са в цели числа $.

Относно това дали са публикувани обявите, очакваш да дам публичен вход за всички до профила ми в craigslist ли? Там се виждат всички пуснати от мен или колегите ми обяви, заедно със статуса им в момента.

Аз за теб не желая да работя, аз работя само с коректни клиенти, в които съм сигурен, че ще платят. Нямам време да се занимавам с такива несигурни клиенти, които някога евентуално ще платят.

Просто искам да предпазя други колеги от такива Млади Меринджеи като теб.

Не искам да изгорят с неполучени пари от съвестно изпълнена работа.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Разбери ме правилно, аз не съм желаещ да работя с теб/за теб.

Много по нормално е да плащаш на работещите на 2-3 дни, като се натрупат 50-100лв., работещият тогава е спокоен, отколкото да работи цял месец по няколко часа на ден и накрая да остане с пръст в устата.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Сега от 1-2-10 обяви стана, че за теб работят няколко човека и работите за много клиенти, а преди малко беше само за един?

Второто - ако публикуваш обяви само с един акаунт - не ти трябва phone verification. Или ако ти трябва - е веднъж за акаунта.

Сега вместо да ми увърташ и да ми се правиш на голяма работа, за трети път ти казвам - обясни на хората тук как успяваш да верифицираш обявите, като кодовете отиват при клиента ти. Освен това един телефон може да бъде използван за верифицирането само на един Craigslist акаунт, веднъж на 3 месеца. Как този клиент успява да ти праща кодовете? Или вече са клиентите от Испания, Франция и Мавритания?

В случай че не си разбрал все ми е тая дали ще работиш за мен или не. Щом чичо ти ти плаща добре и е готов да се занимава с теб, както ти казах - дерзай. Тези твои трима човека, които работите по 10 обяви на ден кои са - по-малкия и по-големия ти брат ли?

Вече наистина ми стана интересно. И спокойно - ако не успееш да ми обясниш как правиш нещата практически възможни, пак ще си пишем. Дори съм готов да си партнирам с теб - ще ти намеря работа в някой цирк, даже няма да ти взема процент за услугата. Моето удоволетворение ще е историята ти да стигне до повече хора.

ЕДИТ: Относно последният ти пост, който е малко по-земен. Ако някой желае, може да плаща и през 12 часа. Ние плащаме на месеца веднъж. Условията са достатъчно ясни.

И знам, че не си заинтересован да пускаш обяви за нас. Както и повечето пишещи по темата. Заинтересованите хора са си пуснали CV-тата където трябва. Пиша ти, защото наистина нещата които казваш за това как пускаш обяви нямат смисъл. И ми е интересно къде е смисъла.

И освен това ако не отговоря на разните небивалици пускани в темата, хората наистина ще се замислят дали да пуснат CV, защото ще си помислят, че отбягвам въпросите.

Поздрави!
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Защо ли се опитвам да ти обяснявам неща с които ОЧЕВАДНО не си наясно.

Най- елементарното, и последното ми писане в тая тема(за да не си губя времето)е:

Наясно ли си, че навсякъде извън България, ТЕЗИ УСЛУГИ СА НА 100% ПРЕДПЛАТЕНИ.

Запознай ме след време с някой от Баламите, които ще качат 30дни х 100обяви = 3000 обяви, или ще направят 3000 събмита без да им се плаща.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Не ме интересува това робство-работа, но имам въпрос - как така е НЕОБХОДИМОСТ за без почивните дни. Нали търсиш няколко хора - ще си намериш още един резервен, който ще работи събота и неделя например само и ще му се плаща когато работи , а тогава другият ще почива. Как може да кажеш, че било необходимост :lol:
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Не ме интересува това робство-работа, но имам въпрос - как така е НЕОБХОДИМОСТ за без почивните дни. Нали търсиш няколко хора - ще си намериш още един резервен, който ще работи събота и неделя например само и ще му се плаща когато работи , а тогава другият ще почива. Как може да кажеш, че било необходимост :lol:

Може, защото той е Меринджеят, който разполага със същите условия (не толкова непосилни според него), заради които всеки да е отдаден и доверчив на подобна оферта.
С две думи- Който се навие ще спечели маса пари, които няма кога да изхарчи, а който не се, или се съмнява и е мижитак, който е или мързелив или няма нужда от тези лесни пари!
 

Горе