Наемаме виртуални асистенти

От: Наемаме виртуални асистенти

Може ли да ми плащаш цял месец, пък като свърши ще почна да работя :D
 
От: От: Наемаме виртуални асистенти

Вие тука на бакалия го обърнахте вече.

Все пак ще обясня защо е необходимо - защото ако за 500 обяви на ден наемем 7 човека, които да работят всеки делничен ден, за да може да поддържаме същия брой публикувани обяви трябва да наемем още 7 човека, които да работят само уикендите. Това са 8 дни месечно, по 20лв. на месец = 160лв. на месец за тези, които ще работят само уикендите. Не е особено примамлива сума според мен. Отделно, че ще трябва да осигурим приемственост на работата, тъй като всяка обява трябва и да се репоства, не на същия ден, а след определени дни и единственият начин да бъдат следени обявите готови за репостване за даденият ден е ако работата се върши от един и същ човек, а не от 100-тина, които се редуват.

Касиопея или каквото си там, разбрахме че си волна птичка и за под 1000лв. на час не работиш. Така че кръгом-марш към местата, където плащат такива суми. :)

Условията на работата са описани такива, каквито са в първият пост. Както и заплащането. На който не го устройват условията - да не кандидатства. Ако нямате какво да правите, се почешете където ви сърби или намерете някой да го направи вместо вас.

Аз спирам да се обяснявам. Хората които наистина имат нужда от работа са кандидатвали или ще кандидатстват както е описано в първия пост.

Някои хора тук имат нахалството да пишат все едно че ни правят услуга като кандидатстват. На тях мога да им кажа само - не си губете времето, баш-майстори на тройна надница не търсим.

Предлагаме работа, не сме дошли да се пазарим с милионери тарикати.

Хората които наистина имат желание и нужда да работят си личат от далеч. Благодарим им че са кандидатствали и ще ги уведомим за решението ни - всеки ще получи PM или и-мейл с одобрение или отказ.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Извинявай не се сдържах, просто се шегувам. Иначе си в правото си, никой тука няма право да ти дава наклон на оная работа, аргументите са шест точки, ама манталитета си ни е такъв и евентуалните кандидати са също в правото си, може би трябва да предложиш някакъв период в началото, да плащаш на седмица първия месец и след това месечно, сигурен съм, че ще можеш да си организираш нещата и всичко ще е шест. Въпреки че сто процента си получил достатъчно кандидатури, че да го мислиш това, но...
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Дори с VPN и PVA акаунти винаги има вероятност рекламите в Крейгслист да бъдат ghosted или да бъдат маркирани като спам от използващите сайта.Този бизнес модел е:
1.Неустойчив.
2.Опит за измама и играене срещу правилата на Крейгслист.
Съжалявам,но не мога да участвам......
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Здравей!

Участието не е задължително за никого.

Бихме искали да помолим само хората, които не се чувстват заплашени по някакъв начин от нас, да кандидатствам. От тези три страници оставаме в впечатлението, че едва ли не сме заплашили някой, че ако не работи за нас... и аз не знам каква е заплахата, но сигурно е доста страшна, щом толкова потребители се напъват да ни се обяснят защо не им се работи дадена работа. Не се чувствайте изплашени, мили хора, както казах по-рано - на никой не сме опрели пистолет в главата дали да кандидатства или не. Това е въпрос на своводна воля и желание. И именно за това слабо ни интересува тези, които не кандидатстват, защо не го правят. В Бъглария винаги го има манталитета макар да не си заинтересован от дадено предложение, да тръгнеш да се обясняваш на този, който не го е отправил директно към теб, а към всички, защо не си заинтересован. В jobs.bg на всяка втора обява се появява по един кандидат, който е решил да отдели от личното си време да ни обясни кои условия не го устройват - разбираме, че тук процента на тези хора, които ни се чувстват длъжни по някакъв начин ще е доста по-голям, все пак до някаква степен сме длъжни да си комуникираме с тях, тъй като дискусиите ни са публични и ги четат и другите кандидати. Не искаме да изглеждаме все едно отбягваме въпроси. Но ще ме извинявате за израза - на мен и другите хора от фирмата ни е през оная работа защо някой не иска да работи за нас. Интересуват ни тези, които искат да работят за нас. И толкова.

Не сме пуснали тема тук, за да си лафим с хора, които нямат какво да правят.

Колкото до това, че било опит за измама и играене срещу правилата на Craigslist. Няколко въпроса - SEO оптимизацията не е ли опит за измама на Google, да ви носи повече потребители. Affiliate маркетинга не е ли опит за измама, след като се знае, че Google не иска посетителите им да посещават сайтове, които не са им полезни. Online reputaion management-а, от който много хора правят по 10 000 - 20 000 долара на месец не е ли измама срещу Google и морална измама срещу потребителите? Това са детски доводи, от човек който или изобщо не се е занимавал с каквато и да е форма на интернет маркетинг, или просто се чуди как да си запълни редовете. Баста!

Иначе тази сутрин помислихме върху вариант как наетите виртуални асистени да не работят по 7 дни в седмицата. Това е важно за вече кандидатиралите се за работата, така че ще го болдна. Всеки от 7-мата наети, които най-вероятно ще ни трябват за това количество работа, ще работи по 6 дни. Един ще почива в понеделник, друг във вторник, трети в сряда, четвърти в четвъртък, петия в петък и т.н. Още не сме решили дали ще наемем 8-ми човек, който да покрие неизработеният обем работа всеки ден. И още не сме обсъдили варианта с клиента. Но дори да решим да минем на този вариант, няма как да стане от първата седмица още. Така че около две седмици, може би три, ще трябва да се работи всеки ден, докато наемем достатъчно хора и всичко тръгне относително на автопилот.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Здравей,
Сега решете проблема и с заплащането, ако се навиете да плащате 1 път седмично, ще се запиша дори и аз :)
Но за сега това след 28 дни, при положение,че не ви познавам малко ме притистиска ;)
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Maji92 едва ли ще сменят заплащането да е седмично. Работата, която предлагат предразполага към голямо текучество, а седмично заплащане значи че ще има хора записали се за 1 седмица и до там след като си вземат заработеното.

Наистина може някой крайно нуждаещ се от провинцията да започне и да остане за по-дълго.

Но ако имаха толкова много кандидати едва ли щяха да се мъчат да се обясняват по форумите, jobs.bg щеше да е достатъчен.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Никой нормален няма да работи повече от седмица това - монотонно и ужасно отчайващо и еднообразно. Успех
 
От: Наемаме виртуални асистенти

А аз съм нормален и от провинцията и бих го работил защото е малко по-малко монотонно от офлайн работата ми НО не съм сигурен в колегата :)
 
От: Наемаме виртуални асистенти

седмично заплащане значи че ще има хора записали се за 1 седмица и до там след като си вземат заработеното.

А иначе какво? Нали не мислиш, че няма да има и такива, които ще се запишат при месечно заплащане и ще се откажат след един месец? Така че няма полза от аргумента ти. Аз имам нужда от работа, искам да работя, но няма да го направя докато човека не оправи плащането поне за началния период, за да се докаже като коректен. Защо не вземе той да даде месечното заплащане предварително и след това да му свършим работата? Аз имам iTrader 3, ReminD има iTrader 30, а нашия кандидат работодател има iTrader 0. За идиоти ли ни мисли?!? Никой не получава доверие без да го е заслужил с делата си!
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Ne-mi-se-spi вероятно ще е по лесно да се намерят 100 човека готови да работят сесмица и да се откажат, отколкото 10 за месец.

Освен това в БГ практика е заплатите да се бавят. Едно забавяне от 3-5-7 дни и ако си мислел да се откажеш след като си получил заработеното за месец или ще трябва да ги прежалиш тези 3-5-7 дни, или да продължиш работа.

Както виждаш преднамерено се търсят хора от провинцията. Ако работодателя се окаже некоректен кой с ниски доходи ще даде пари за път, за да си търси правата и на какво основание?
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Относно горните неща:

Факт е, че тези, които най-много се боят от измами са тези, които биха измамили, ако имат възможност. Повече нямам какво да кажа по въпроса.

Факт е, че колкото повече даден човек се обяснява колко е честен, толкова повече го подозират.

За това и не смятаме да го правим. Условията са ясни, имаме дузина кандидати от форума и още много пъти по толкова от други места. Лесно ще подберем половин дузина човека и ще си свършим работата.

Заради глупави предрасъдъци не робуваме на никого. За това, че някой се съмнява дали щял да получи възнаграждание, та да сме му плащали през три дни... ха. При положения, че има достатъчно кандидати, които са кандидатствали културно, защо да тръгнем да правим допълнително стъпки, за да "привлечем" някой от тук, който се мисли по-специален от другите. Условията са ясни и са еднакви за всички.

Пичове, разберете едно. Ние сме дошли с парите си, за да си свършим работа във форума, и освен това да създадем работни места, които са някои хора са доста ценни. Слабо ни интересува на вас как ви се работи и дали офертата ви се струва примамлива. Не сме дошли тук да се пазарим с който и да било. Като тръгнете вие да наемате хора, наемайте ги при каквито условия си прецените, това е свободен пазар.

Не работим с досадни клиенти... пък какво остава да наемаме досадни хора? Сами си отговорете.

Ние сме описали нашите условия. Като не ви харесват - не сме единственият работодател в България. Идете в някой цех за шивачки или изработка на обувки и поискайте и 50 заплати напред ако искате. До тогава - знаете онзи лаф за ходенето на май.... си. :)
 
Последно редактирано:
От: Наемаме виртуални асистенти

Дала съм линк към обявата Ви, когато излезе:
http://bul-mamma.com/potrebitelski-grupi/pomosh-pri-trsene-na-rabota-1/135/

Не ми стана ясно сега с тия ботове как стои работата, явно пак ще имате нужда от хора. Мисля, че поне няколко "мами" проявиха интерес и са кандидатствали. Още повече биха го направили, ако не беше почти 30-дневната месечна заетост. Сега видях, че това ще се регулира, това е добре. Друго, което може би е необходимо да се уточни - споменава се публикуване (на нови обяви) и препубликуване на обявите. Заплащането еднакво ли е и в двата случая?
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Здравей!

Благодаря за разпространението. Искам да уверя хората, че дори бота да е успешен, пак ще трябват хора, дори да е само за републикуване. Републикуването е много бърз процес по принцип, влизаш в сайта, логваш акаунта, цъкаш на обявата от списъка с постнати обяви в акаунта и натискаш бутон публикувай. Ако при постването на нова обява говорим за 5 минути на обява, при републикуването е около минута-две. Но не мога да кажа каква ще е цената за републикуване все още. Ще се стараем като заплащане на час да не е под това за публикуване на нови обяви. Но тъй като още не сме изпробвали бота, не знам как ще са формулирани нещата точно ценово. Ще го мислим допълнително. Т.е. при публикуването на нови обяви е така направено, че човек да може да си изкарва поне 2.50лв. на час. Тук ще се опитаме да е така направено, че отново да се изкарва такава сума. Повече подробности ще мога да дам като пробваме бота и преценим кое ще се прави с бота, колко ще ни струва и след това ще преценим и за репостването каква ще е платата на репостната обява.

Поздрави!

Дала съм линк към обявата Ви, когато излезе:
http://bul-mamma.com/potrebitelski-grupi/pomosh-pri-trsene-na-rabota-1/135/

Не ми стана ясно сега с тия ботове как стои работата, явно пак ще имате нужда от хора. Мисля, че поне няколко "мами" проявиха интерес и са кандидатствали. Още повече биха го направили, ако не беше почти 30-дневната месечна заетост. Сега видях, че това ще се регулира, това е добре. Друго, което може би е необходимо да се уточни - споменава се публикуване (на нови обяви) и препубликуване на обявите. Заплащането еднакво ли е и в двата случая?
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Кого ругаеш бе, арогантен тип такъв? Твоите кандидати няма да са виртуални асистенти, ще са виртуални шарани и виртуални роби, които ще си видят заплатата през крив макарон! Направо ми е писнало постоянно да гледам как прецакват свестни и стойностни хора, които просто искат да си изкарат прехраната с честен труд. Що за човек трябва да си, за да оставиш някой да мизерства само за да не ти натежи на бизнеса като да му платиш?!?

Не искаш коментари към обявата си? Ооо ще получиш и то много. Като не искаш коментари, хайде отивай в някой сайт за обяви с опция за забраняване на коментарите, но това е форум, в който всеки има мнение и ти или ще се съобразяваш с това и ще се държиш цивилизовано или ще се изнасяш от тука.

И си се объркал. Тези, които най-много се боят от измами са тези, които най-много са били мамени, а не тези, които са шмекери, както ти се опитваш да ни баламосаш.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

ExTended, най-чистосърдечно и с пожелания за успех ще дам малко насоки. Ще го направя, като работодател.

1. Не може да очакваш някой да работи без почивка. В дългосрочен план и за 2000лв месечно никой не би се навил, а ти търсиш хора за постоянно. Да не се налага да въвеждаш постоянно нови хора в работата. Видях, че преди няколко поста си писал, че все пак има мърдане в тази насока. И ще има един почивен ден.
2. Както сте размислили за почивките, помисли за плащането. Първите месец-два предложи да плащаш седмично и после, за да спестиш работата на счетоводството/разходи по преводи, мини на месечно. Но вече ще си изградил доверие в наетите хора. Т.е. в началото ще печелиш по-малко, но добре изградения екип впоследствие ще ти се отблагодари.
3. Няма как да намериш читави хора при тези условия - ще започнат, защото са безработни и всеки един момент ще си търсят работа. А толкова демотивирани хора не ти трябват, пак ти казвам, говоря от позицията на работодател. Говориш за тип работа freelancer, но всъщност хората ще са на твърда ежедневна работа, не някой проект за няколко дни. При това изглежда постоянна работа, не за месец-два. Хубаво ще спестяваш от занимавки с трудови договори, осигуровки и прочие, но гледай да не се филмираш всеки месец да пускаш обяви.
4. На живо познавам само трима човека от форума. Но много от писалите в темата ми изглеждат хора, които са видели това онова в живота. Затова е препоръчително да се замисляш над думите им. Всъщност ти все пак размисли поне за почивките. Та идеята е да не ги хокаш така безцеремонно.

Естествено това са само съвети. Дано са ти полезни.
 
Последно редактирано:
От: Наемаме виртуални асистенти

Заради тия неща, които написах в темата ExTended ми изпраска негативен коментар и ме нарече Бай Ганьо. Да се ядосвам ли, да се смея ли...
 
От: Наемаме виртуални асистенти

Здравей!

Благодаря за добрият отговор, сега ще ти отговоря по някои от точките, макар че може да си вкарам автогол, мисля, че ще разбереш и моите доводи.

Това с единият почивен ден наистина искаме да го въведем, остава само да измислим как точно да стане.

Относно седмичното плащане - не ни притесняват толкова разходите за преводи и т.н. дали ще дадеш 2лв. повече на месец за преводи - това са дребни неща. Идеята е, че за да плащаме седмично, трябва от някъде да има пари. Договора ни специално с този клиент е за седмични плащания, но първите 1-2 седмични плащания ще отидат за доразвиване на системата - както съм казал по-рано - не е безплатно. Второ - не искам да се връзваме на въдицата със седмичните плащания главно защото на всеки може да му се случи да закъснее с плащането. Седмица-две, повече. И ако клиента закъснее с плащането толкова време( случва ни се постоянно за другите услуги, които предлагаме) ще трябва да правим фокуси, за да вземем от приходите от една или няколко от другите услуги, да ги пренасочим към тази, за да платим седмично и да не си помислят виртуалните асистенти, че има нещо нередно. Тази попара вече сме я яли и втори път не ни се яде. За това е месечното плащаме.

Когато решихме да го правим този онлайн бизнес не беше с идеята, че ще можем да работим по един час на ден и да си свиркаме. Но с времето се научаваш как поне да си спестиш разни неща, които не ти харесват. И това да закъсняваме с плащанията определено не ни харесва - защото точно тогава хората започват да се чудят какво става.

И да, наистина искаме да намерим хора, готови да работят за нас дългосрочно. Но не и да жертваме повече нерви от необходимото по този проект. Може да не сме създали онлайн бизнеса си за да работим по час на ден, но когато можем с едно условие да си направим живота по-спокоен - защо пък да не го ползваме. В случая това е условието за месечното плащане.

Нямаме нищо против седмичните плащания. Просто не искаме да ги обещаваме. Когато можем винаги плащаме по няколко пъти на месец на работниците ни. Когато не можем - ами поне не сме го обещали изрично, не ни се налага да сме факири за да го изпълним. В един момент закъснелите плащания идват и има достатъчно време, за да си платим навреме.

Благодаря за съветите още веднъж, опитал съм се да отговоря на поста ти максимално конкретно.

Съветите не ни дразнят, дразни ни мисленето на някои хора, че парите в интернет ти падат отнякъде неброени и твоята работа е само да ги разпределиш на ежедневни плащания, плащания през 3 часа и т.н. Такова животно просто няма.

Поздрави!

ExTended, най-чистосърдечно и с пожелания за успех ще дам малко насоки. Ще го направя, като работодател.

1. Не може да очакваш някой да работи без почивка. В дългосрочен план и за 2000лв месечно никой не би се навил, а ти търсиш хора за постоянно. Да не се налага да въвеждаш постоянно нови хора в работата. Видях, че преди няколко поста си писал, че все пак има мърдане в тази насока. И ще има един почивен ден.
2. Както сте размислили за почивките, помисли за плащането. Първите месец-два предложи да плащаш седмично и после, за да спестиш работата на счетоводството/разходи по преводи, мини на месечно. Но вече ще си изградил доверие в наетите хора. Т.е. в началото ще печелиш по-малко, но добре изградения екип впоследствие ще ти се отблагодари.
3. Няма как да намериш читави хора при тези условия - ще започнат, защото са безработни и всеки един момент ще си търсят работа. А толкова демотивирани хора не ти трябват, пак ти казвам, говоря от позицията на работодател. Говориш за тип работа freelancer, но всъщност хората ще са на твърда ежедневна работа, не някой проект за няколко дни. При това изглежда постоянна работа, не за месец-два. Хубаво ще спестяваш от занимавки с трудови договори, осигуровки и прочие, но гледай да не се филмираш всеки месец да пускаш обяви.
4. На живо познавам само трима човека от форума. Но много от писалите в темата ми изглеждат хора, които са видели това онова в живота. Затова е препоръчително да се замисляш над думите им. Всъщност ти все пак размисли поне за почивките. Та идеята е да не ги хокаш така безцеремонно.

Естествено това са само съвети. Дано са ти полезни.
 
От: Наемаме виртуални асистенти

А така, накарахме ли те сам да си признаеш, че си ненадежден работодател... Повечето работодатели имат финансовата стабилност да осигуряват заплащането на служителите, само нашия кандидат меринджей тире робовладелец тука не можел. А когато някой клиент не ти плати? Пак стария номер пред служителите, че е криза и ще се платиш при първа възможност (разбирайте покривам се и заплати само на сън). Хайде като си финансово нестабилен първо да се потрудиш и тогава да раздаваш обещания за заплащане всеки месец. Като искаш да си финансово стабилен, прави така, както правят нормалните хора - първо взимай парите за услугата и след това я предоставяй, за да не излагаш служителите на риск. Няма да се хвана на работа за теб даже и от глад да умирам.
 

Горе