Най-добрата банка за депозит?

Re: От: Най-добрата банка за депозит?

Ей хора, наистина внимавайте какво пишете! Ще пропищят хора, които пишат разни непроверени и недоказуеми неща из форумите...

По скоро за недоказуеми мога да пропищят аз съм писал в инвестора преди и съм видял принципа на работа, комисията ти слага глобата после ти пред съда доказваш че си бил там и си видял опашка.... ама ако нямаш видеозапис или снимки може и да не падне..

А 100% ще думнат няколко души да кажат че са работили през паниката.... затова не се сърдете ако ви делнем някой пост

Щото ще има питания Къде беше комисията за финансов надзор ако НЕ наложат нито една глоба....

и съвсем друго ще е комисията за финансов надзор в героичните си опити да спре паниката наложи 200 глоби по 20к
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Мисля, че вече всеки с малко икономическа култура се досеща какво се случва. Дори да не е сигурен, по интуиция може да се долови вятъра на промяната, който предстои.
Можем да направим анализа на ситуацията поне, нали така?

Случва се това, че септември месец очакваме комисари на международния валутен фонд да дойдат в България. И не ги очакваме от днес, миналата седмица или от преди месец. Срещата е договорена доста отдавна. Какъв е плана и защо тези хора идват при нас? Отговора е повече от ясен - прекомерно надценения лев влияе на доста играчи в голямата икономическа игра. Поне от 2010-та очакваме въвеждането на еврото. Това, което се случва с банките в момента е катализатор на събитията, които така или иначе трябваше да се случат. А именно - въвеждането на еврото и всички произтичащи от това последствия.
Знаете ли, че преди повече от една година беше напечатано първата банкнота от 5 евро с надпис на кирилица? Ако ви е любопитно - Банкнота от 5 евро с кирилица влиза в обращение
За какъв чеп му е на някой да печата евро банкноти с български надпис? Мисля, че всеки може и сам да се сети.
Ако този план се случи, а той трябва да се случи, какво означава това? На първо място означава инфлация. За да приемем еврото, борда, мисля, трябва да падне. Големият въпрос е какво ще е отношението при прехода от лева в евро! Вероятно поне 5:1, а вероятно и повече, защото икономиката ни е в тотален колапс и борда искуствено надува цената на лева.
Как ще се случи цялата дандания?
Като държавата реши да настоява за въвеждането на еврото. Какво ще накара държавата да предприеме подобен ход? Ем, вижда се какво се случва, мисля, че отговора е повече от ясен.
Правителството е изключително наясно какво се случва и защо. Дори бих казал, че помага. Факта, че БНБ дрема 2 седмици преди да предприеме решителни действия по отношения на КТБ, го доказва.
Играчите отдавна се подготвят за събитията. Това е и причината правителството все още да не е подало оставка. Всеки учасник в преговорите за прехода лев->евро, всеки, който е запознат с параметрите и сроковете, може да направи наистина мноооого парички. На всички големи и малки политически играчи им се иска да се включат по някакъв начин в тези преговори. Искат да могат да прогнозират събитията и да са активни участници, по възможност, в тях.
Очакват ни интересни 3-4 месеца. По-интересни ит от досегашнитег. Обикновените хора много ще страдат, въпреки, че в дългосрочен план еврото ще ни се отрази добре. В краткосрочен план ще е добре за големите длъжници.

Всичко това са само предположения. Ако мислим заедно, можем да стигнем до истините и да прогнозираме събитията, които предстоят да ни се случат и да се подготвим до колкото можем.
 
Всичките ми оборотни пари и част от спестенията ми са в ПИБ и нямам намерение да ги тегля. Подкрепям банката и не виждам никакви основания да не го правя. Банковата паника не е в интерес на никой от вложителите на банката. Дано по-скоро се вразумят и да спрат да се поддават на очевидни и безпочвени манипулации.
 
От: Най-добрата банка за депозит?

@coolice "А 100% ще думнат няколко души да кажат че са работили през паниката"

Ако са умни през почивните дни ще ни залеят с информация за заловени зловредни елементи които са разпространявали слухове и за наложени драконови глоби.

"затова не се сърдете ако ви делнем някой пост"

В bg-mamma даже заключиха темата. В повечето форуми в които се разрешава да се пише на тази тема, модерацията е много здрава, така че това е нормално. Част от големите медии спряха коментарите.

Лично аз от 2 дни спрях да пиша по тази тема във форуми. Съвети и мнения давам само на чашка с приятели.
 
Re: От: Най-добрата банка за депозит?

В bg-mamma даже заключиха темата. В повечето форуми в които се разрешава да се пише на тази тема, модерацията е много здрава, така че това е нормално. Част от големите медии спряха коментарите.

Лично аз от 2 дни спрях да пиша по тази тема във форуми. Съвети и мнения давам само на чашка с приятели.

Гарантираме, че и тук ще е такава - няма да има коментари, за които ще поискат отговорност на някой.

На моите приятели казвам само едно - Не бъдете овце и кротнете топката. Всичко друго си е дрънкане и спекулации.

http://profit.bg/news/Berbatov-spokoen-za-spestyavaniyata-si-v-PIB-(video)/nid-124983.html
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Падне ли ПИБ ще се скапе цялата банкова система, като домино ще изпопадат една след друга. Дано не го допуснат това, да се намесват, да арестуват, да правят и струват, но да тушират истерията. Иначе ни чакат трудни времена доста по-скоро, отколкото сме си мислили.

Аз имам пари в ПИБ, но няма да ги тегля. В наш интерес е да не си теглим парите, защото иначе и левчетата могат да станат на тоалетна хартия.
 
Последно редактирано:
От: Най-добрата банка за депозит?

Овцете в София толкова са се притеснили, че са вдигнали курса на еврото:

(Снимките на екрана са от сайта на Тавекс.)

tavex_27_06_2014_2144.png


За сравнение, във Варна поскъпването на еврото е по-малко:

tavex_varna_27_06_2014_2046.png


Също така се наблюдава и поскъпване на долара в обменните бюра спрямо пазарната цена (цената „продава“ се е увеличила).

При Варчев курсовете са по-добри.
 
Курса не е вдигнат, вдигнали са си комисионната за да припечелят от овцете.
В бързината сега да обменят, сигурно им искат и допълнителна такса "проблем" още 5 стотинки на долар.
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Курса си е все още гарантиран от БНБ - докато има още валутни резерви няма страшно - а те сага са бол!
Курса се е вдигнал от чисто пазарен принцип - лева се предлага повече, а онези им са кът еврата - по закон мисля че могат да промени чейнджа курса в някъв рейндж от официалният! Та това е станало има много търсене на евра от тях, срещу лева - няма как иначе да не се случи. Представете го и по различен принцип еврата им намаляват и разбират че са стават много търсене и ценни и просто на виското търсене се отговаря с повишение на цената - просто като 2 и 2!
 
От: Най-добрата банка за депозит?

По закон курсовете на обменните бюра могат да се отклоняват до 20 на сто фиксинга на БНБ.

Имаме нещо подобно на пазарна икономика - уж пазарна, ама не съвсем. Казва се планово-пазарен крони капитализъм от европейски тип (с квоти, субсидии и регулиране на цените на някои стоки).

P.S. Не било 20%, а 5%.
 
Последно редактирано:
От: Най-добрата банка за депозит?

Докладвайте троловете, които току що са се регистрирали и се опитват да всяват паника във връзка с банките.

(Мнението на трола беше успешно изтрито.)
 
От: Най-добрата банка за депозит?

"глобата за разпространяване на слухове е от 30 000 до 50 000 лв.

>>> В контекста на заключване, модериране на теми по форумите и коментари в медиите, подобно тълкуване на закона е изключително опасен прецедент за и без това докрай осакатената Свобода на Словото. Поне 80% от неформалното човешко общуване е "обмяна на слухове", т.е. на неточна, непроверена, изкривена, идваща от трети лица информация и лични мнения, основани на емоции, предразсъдъци, пристрастия и недостатъчна ерудиция, което е НАПЪЛНО ЕСТЕСТВЕНО. В противен случай единственото място където би се осъществявало междуличностно общуване биха били научните конференции. Самата същност на социалните мрежи, форуми, лични блогове и коментари е именно в способстването за такъв тип общуване и нормалната реакция на подобни опити е да се защити твърдо "гарантираната" свобода на мисъл/мнение/слово. Начинът да се пресичат слуховете е със своевременна авторитетна информация, а не чрез рестрикции на общуването. Не разбирам защо се свивате като бити кучета при първото тропване, все пак не ние бяхме роби, а нашите прадядовци ..или от това измъкване няма?!

Вместо буратиновците да заключват темите и коментарите, би трябвало малко по-рязко да отвърнат на провокацията. Чудя се как все пак друг Занзибар ни изпревари във възбраната на ЮТуб и Туитър; на нашият много повече би му подхождало.

Между впрочем, законодателят не визира така формулираното "разпространение на слухове", а злоумишленото манипулиране/търгуване на вътрешна информация и съответно тясно касае обвързаните с нея лица. При създаването на сегашните настроения обаче, нищо чудно да се инициират по- рестриктивни и общи формулировки, особено на базата на хлъзгавата ал. 11. И това за мен като личност ще бъде много по- катастрофално от рухването на цялата банкова система. Като ви гледам сте на път да се признаете за виновни в това, че имате мнение.. че и кротко ще си го излежите.


Чл. 8.
(1) Забранява се на всяко лице, което притежава вътрешна информация в
резултат на своето членство в управителния или контролния орган на емитента, на
участието си в капитала или гласовете в общото събрание на емитента, на достъпа,
който има до информацията поради своята служба, професия или задължения, или
придобиването є чрез престъпление или по друг неправомерен начин, да използва
тази информация, като придобие или прехвърли, или опита да придобие или да прех
-
върли за своя или за чужда сметка, пряко или непряко, финансови инструменти, за
които се отнася тази информация.
(2) Когато лицето по ал. 1 е юридическо лице, забраната за използване на вътреш
-
на информация се отнася и за всяко физическо лице, което участва при вземането на
решение за сключване на сделка за сметка на юридическото лице.
(3) Алинея 1 не се прилага за сделки, сключени в изпълнение на изискуеми за
-
дължения за придобиване или прехвърляне на финансови инструменти, когато тези
задължения са възникнали, преди лицето да притежава вътрешна информация.
Чл. 9.
Забранено е на лице по чл. 8 да:
1. разкрива вътрешната информация на друго лице, освен ако разкриването є се
извършва при обичайното упражняване на неговата служба, професия или задълже
-
ния;
2. препоръчва или да убеждава друго лице въз основа на вътрешната информация
да придобива или да прехвърля финансови инструменти, за които се отнася тази
информация.
Чл. 10.
(1) Забраните по чл. 8 и 9 се прилагат и за всяко друго лице извън посоче
-
ните в чл. 8, което притежава вътрешна информация, ако знае или е длъжно да знае,
че тази информация е вътрешна.
(2) Разпоредбите на чл. 8 и 9 се прилагат и за финансови инструменти, които не са
допуснати до търговия на регулиран пазар в Република България или в друга държа
-
ва членка, но чиято стойност зависи от финансови инструменти, които са допуснати
до търговия на такива пазари.
Чл. 11.
Забранява се манипулирането на пазара на финансови инструменти.​
 
От: Най-добрата банка за депозит?

"Ако са умни през почивните дни ще ни залеят с информация за заловени зловредни елементи които са разпространявали слухове и за наложени драконови глоби. "

"МВР, ДАНС и прокуратурата работят по конкретни сигнали за хора, за които се смята, че участват в опитите за дестабилизация на банковата система. Все още няма задържани, но има конкретна насока за това кои са източниците на имейлите и SMS-те, карали хората вчера да теглят пари от определена банка. Полицията проверява дали задържаният в Шумен мъж, който хвърли граната по банков офис днес сутринта, е част от тези опити."

В неделя би трябвало да обявят, че имат задържани, ако имат малко останал акъл.

И най-вече, да забранят на политици да говорят за банки и банковата система.
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Аз пък ходих снощи да гледам Трансформърс (най-добрата част според мен, ходете да го гледате на IMAX) в мола на Стамболийски. В 8 часа пред ДСК имаше 30-40 човека опашка, даже и снимахме :)

А що се касае до банките като цяло, поглеждам на сегашното положение дори и с леко задоволство. С всяка измината година година, банките стават все по-нагли. Реализират огромни печалби на гърба на потребителите, им, които същевременно и ограбват. Никаква регулация на сектора от страна на държавата БНБ си седи на ушите и си е затворила очите. Как КТБ купува Креди Агрикол и 15 дена след това няма ликвидност? Кой от БНБ позволи това? Защо след като преди около 3 години с ПИБ имаше същия проблем с липса на ликвидност и тогава Българската Банка за Развитие наля много бързо свежи пари в банката, това не се случи и сега с КТБ? Или за едни може, а за други не?

Банките са много извратено нещо! Да, без тях не можем, но те са едни пиявици които изсмукват цялата кръв на народа. Малко се надявам да им се стесни около вратовете, та да им дойде акъла.
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Относно банковата гаранция на депозити , разплащателните сметки и те са защитени до 100к евро нали така ?
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Сега зачетох закона , всичко е гарантирано , всички сметки .
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Цитирай текст от закона за това.... аз намерих само за депозитите....
 

Горе