Национално предателство!

От: От: Национално предателство!

тео, пропусна една много важна сентенция, която не ни я пробутват, а я прилагат:
"Дано ги убедим, че сме мизерници и да се откажат да гласуват колкото може повече хора. Така ще остнат по-простите, чиито гласове ще купим евтино. По-малко гласували, по-евтини гласове."
Като се замисли човек това си е цял бизнес модел.

Не е така. Държавната субсидия е на база бройка гласове. По 5% от МРЗ на брой глас на депутат на година. И може би това са единствените им бели пари.

Какъв е смисъла да гласуваш след като няма гражданско общество, което да държи сметка на тези, които са избрали? В момент само си цапаш ръцете като избираш кой да краде и се набутваш в мръсните им игрички за докопване на властта. :)

Гангстер, ще си позволя да те перефразирам: Какъв е смисъла да гласуваш след като няма съдебна система, което да държи сметка на тези, които са избрани?...

@Unwise, виж за магистрати ще гласувам, мажоритарно! Ежегодно! Ама надявай се да го направят съдийското и прокурорско място избираемо...
 
От: Национално предателство!

Аз като ви казвам всичко е до съдебната система, ние дефакто нямаме държавност 1/3 от държавата ни не съществува. Тео е прав, лошото е че няма за кого да се гласува и честно казано не знам, кой ще е. Защото над 90% от лицата в политкат са от 22 години там, а те бяха първите които се съгласиха за Ран Ът, плана по който вървим безотакзано, както Тео каза кога е приет. Та и аз се чудя, кое е толкова доброто правитестлвото, като говорим за индивидуални победи, които си е извоювало, аз не се сещам
 
От: Национално предателство!

Блеки тук не става въпрос за индивидуални победи - не говоря за неща като влизане в НАТО и в ЕС защото тези неща се случват един път на сто години и донякъде е въпрос на късмет на кой в мандата ще се случи - Тук говоря за поредица дребни мерки които доведоха до подобряването на бизнес климата в БГ и пряко рефлектират върху показателите които съм изредил в предишният си пост - да се обясняват тези неща само с доброто международно положение към онзи момент е меко казано лаишко защото международното положение беше добро за всички но не всички страни дръпнаха толкова в развитието си както БГ.

Ние българите с лека ръка подминаваме постигнатото и за това има да ядем още много дървета като гербаджиското - За десет години от 97-ма България от прясно напълно фалирала държава стана член на НАТО член на ЕС и от 0лв ФР го добута до 8 милиарда - Каква е ретроспекцията от последните три години всеки може сам да прецени че на мен ми е писнало вече
 
От: Национално предателство!

Според мен на Манта му е кофти, че тео не спомена БСП в целия списък :lol:
Герб прекаляват - губят ме като подкрепа. Но после идва въпросът - за кого да гласувам? (естествено, че ще гласувам за АТАКА, глупав въпрос)
- За БСП? Цялата пародия с "битката" за лидерския пост е патетична и смешна - то е ясно, че Първанката ще спечели и с още едно-две изказвания против Бойко ще спечели някакъв допълнителен вот и пак ще гледаме правителство БСП-ДПС. Или пък защо не БСП-МК? (Меглена Кунева a.k.a Mortal Kombat)
- За ДПС? Разбира се, а после трябва да си сменя вярата, паспорта и да се взривя в някаква детска градина, че да ми утива на убежденията и вярванията.
- За НДСВ? Тия още съществуват ли като партия? (НДСВ, първи дубъл - Национално Движение Симеон Втори; НДСВ, втори дубъл - Не Давам Симеоновите Владения, сиреч - к'вот гепнахме си е за нас!)
- За ДСБ? Костов, Костов... Никога отново :) Дано не доживееш изпълнение на РанЪт!
- За... За кого?

За кого да гласуваш? И между другото, наказателен вот, протестен вот - такъв вот не трябва да се изразява с негласуване, напротив! Трябва да се гласува! Ама не, за да накажем БСП да гласуваме за ГЕРБ, или за да накажем ГЕРБ, дайте да гласуваме за БСП. Не! Ако не мислите да гласувате, вдигнете си гъза и си дайте вота на партии като ВМРО, Зелените и т.н. - партии, които нямат никакъв шанс, но поне да сте сигурни, че гласът ви е отишъл НЯКЪДЕ!!
За мен един наказателен вот срещу всички мизерници би бил един бум - някаква неизвестна партия изведнъж да събере 10% от вота и после да се чешат нашите хора, дето не ги сърби и да се чудят как точно тия влязоха в парламента? Не знам някой дали си спомня как Атака влязоха първия път - 10% вот от раз! Адската изненада!

Общо взето в момента нещата са следните :
- Гласуваш за ГЕРБ - получаваш коалиция, като партньора си го изберат те.
- Гласуваш за БСП, получаваш ДПС.
- Гласуваш за ДПС, получаваш БСП.
- Гласуваш за ДСБ (Синята), получаваш ГЕРБ (на 100%)
- Гласуваш за МК, получаваш партньор, в зависимост от това накъде духне вятърът
- Гласуваш за Атака, получаваш Сидеров, ама поне знаеш на 100% какво получаваш.

Останалите няма да ги коментирам :) Всеки, който се е докопал до власт се е уредил до 9то коляно и е разпродал каквото е могъл. Адски тъпо от страна на ГЕРБ последната година да правят такива мизерии... Мислех да им дам още един шанс и да продължат, ама те се усират просто...
 
От: Национално предателство!

Моко личи си че политиката не ти е силната страна и че много от процесите са останали извън орловият ти поглед
- Атака не изскочи от нищото в продължение на доста време телевизия СКАТ ги помпаше а почвата беше плодотворна - ДПС в управлението

Също така пропускаш факта че от няколко години ДПС е много по близо до ГЕРБ отколкото до БСП и най вече БСП на Първанов - Вероятно си пропуснал факта че за целият втори мандат на Първанов - Доган нито веднъж не е стъпил в президентството за сметка на това удари силно рамо на Путкалиев и беше един от първите шефове които го посетиха официално след влизането му в президентството.

Реално погледнато не е толкова важно кой с кой ще се сбере (щото все някой трябва да управлява) а какви промени в политиките ще настъпят след като се нареди новото правителство за това ще се опитам да перифразирам горният ти пост само че от гледна точка на това какви промени в политиката могат да се очакват.

Само ГЕРБ - не получаваш никаква промяна в политиката и продължава сегашното безидейно управление.
ГЕРБ и ДПС - същото като горното вероятно ДПС няма да участва с министри в кабинета.
ГЕРБ и МК - Почти същото но поне ще има кой да им бие спирачката за големите простотии. Ще влезем със сигурност в Шенген и ще бъдат поорязани крилцата на монополистите.
ГЕРБ и БСП - почти невъзможно ако това се случи ще е съчетание на най лошото от последните две правителства

В общи линии с това се изчерпват възможните коалиции - особено като се има в предвид че от следващият парламент ще липсват Яни Янев и Атака а Сините ще влязат само ако не се разцепят и то на косъм.
Широки коалиции в ляво са почти невъзможни поради това че Сините няма как да участват в такава, а и съм сигурен че МК няма да влезе в такава коалиция.

С други думи нищо добро не ви очаква в следващите няколко години - Един от най ексцентричните варианти е може би най печеливш в перспектива но е малко вероятен - Кунева да откаже да влезе в правителство на ГЕРБ като по този начин ги принуди да направят коалиция с БСП - което ще ги убие в следващите няколко години през които евентуално да се надяваме че може да се появи нещо "читаво" - такова животно няма ама поне надеждата умира последна
 
От: Национално предателство!

Не разбрах какъв е проблема. По-добре ли е златото да си стои под земята?
 
От: Национално предателство!

Манта, дай ми власт и ще ти покажа кое ми е силно ;)
Хората с идеи и решения не се допускат до властта. Чудно защо...
Доган беше основната причина Гоце да докара до втори мандат. Гоце бил "архитект" на тройната коалиция. Гоце не е никакъв, понеже можеше да си "начертае" едно извънредно правителство и тогава да бъде архитект на управляващите. Сега Гоце разчита на някакви трикчета, за да привлече хорското внимание. Закъсня, Гоце, ужасно закъсня. Меглена Кунева е на ход с измишльотините.
Атака като политическа формация влезе веднага в парламента с 10% вот. Предаването по СКАТ си е предаване по СКАТ. Не е политическа партия в парламента. Бъркаш, че Атака няма да влязат в парламента - ще влязат. Голяма част от отказалите се от ГЕРБ ще гласуват за Атака. Много хора предпочетоха да гласуват за ГЕРБ, само защото Атака нямат никакъв шанс за съставяне на кабинет.
Освен това, не мога да разбера защо всички искате да ни назначат европейско правителство на специалисти? Кой дявол ви кара да си мислите, че чужденци ще дойдат да ни управляват и ще прокопсаме? Това да не ви е футболен отбор? "За мен е чест да играя в българския национален отбор" (Лусио Вагнер) - само дето той не играеше, той си правеше кръгчета на терена. Ако назначат европейско правителство, България още по-послушно ще изпълнява европейските директиви, без значение дали са добри или лоши за нас.

Не разбрах какъв е проблема. По-добре ли е златото да си стои под земята?

По-добре!
 
От: Национално предателство!

Казвам ти че си далече от политиката ти не ми верваш - Разривът между Първанов и Доган е още от края на първият му мандат - За вторият му мандат при тека стеклите се обстоятелства (балотаж с Волен) не му трябваше подкрепа от никой те Турците си гласуваха по съвест барабар с всички трезвомислещи българи.
Прекалено много подценяваш медиите - ако не бяха те за Атака нямаше и да си чувал както и за измисленият герой ББ.

Незнам къде видя някой да иска служебно правителство от Европа - та даже всички го искали ???

Хепи - при тези обстоятелство наистина е по добре да си седи под земята златото
 
От: Национално предателство!

Манта, дай ми власт и ще ти покажа кое ми е силно

Що да не си спретнем една партийка тук?
 
От: Национално предателство!

Незнам от кога партийни вестници на партии в България може да се считат за достоверен източник на информация.
Особено от факта, че няма обективни партийни вестници, а всички малко или много поукрасяват фактите.
 
От: Национално предателство!

Не разбрах какъв е проблема. По-добре ли е златото да си стои под земята?

При тези условия е задължително! Парите за България са повече от смешни. Дори и добиващия златото да рекултивира за своя сметка баирите.
Разходите при тази технология не са кой знае колко големи.
 
От: Национално предателство!

В събота се прибрах от Лондон (за ко ли се прибрах се питам...). Знаете ли какво ми направи впечатление? Иска се мнението на всеки един гражданин. За всеки сектор си има сайт в който се пускат оплаквания (има сайт и телефон на който може да звъниш ако е счупена спирката на градския транспорт). Иска се мнението за метрото, за обслужването, въпроси към кмета и т.н.. За всичко просто сядаш пред компютъра и отваряш сайта на съответната държавна институция. Не знам дали отговарят на всички (предполагам, че отговарят), но самата идея е добре. Щом имаше и личния емейл на кмета и на кмета на Лондон (кмет и кмет на Лондон са 2 отделни неща при тях) на който може да се оплакваш (и ще ти отговори на 100%). Реално управляващите са избрани от нас. Това трябва да го осъзнаем и те да го осъзнаят. Докато си говорят и обещават само до края на изборите и в последствие си правят каквото искат няма спасение.
 
От: Национално предателство!

Казвам ти че си далече от политиката ти не ми верваш - Разривът между Първанов и Доган е още от края на първият му мандат - За вторият му мандат при тека стеклите се обстоятелства (балотаж с Волен) не му трябваше подкрепа от никой те Турците си гласуваха по съвест барабар с всички трезвомислещи българи.
Прекалено много подценяваш медиите - ако не бяха те за Атака нямаше и да си чувал както и за измисленият герой ББ.

Незнам къде видя някой да иска служебно правителство от Европа - та даже всички го искали ???

Хепи - при тези обстоятелство наистина е по добре да си седи под земята златото

За връзката ДПС-БСП хич не ми говори :) Тя няма разпадане.
Първи мандат :
Награждава Ахмед Доган с орден „Стара планина“ I степен „за заслуги към етническия мир и демокрацията в България“
Втори мандат :
През лятото на 2006 обявява намерението си да се кандидатира за втори президентски мандат. Участва в изборите през октомври 2006, като кандидатурата му е издигната от инициативен комитет и е подкрепена от БСП и ДПС.

Първанов-Марин печелят втория етап с 2 050 488 гласа от общо 2 757 441 подадени
Трезвомислещите българи, казваш... Окей :)
Трезвомислещите българи са от 20-те процента, подкрепили Сидеров, а останалите са турци (ДПС), цигани (ДПС), бесепари, БГ МАМИ (глупаци) и най-вече - хора, които НЕ са гласували.

Така че, манта, колкото и да ми ги приказваш, и колкото и да ми дрънкаш, че съм слаб в политиката, ще ти кажа едно - никога не можеш да ме убедиш, че БСП могат да управляват най-добре. Никога, ама никога! Знаеш ли защо? Защото не сме Дания, не сме Швеция, не сме Норвегия. Защото не можем да вдигаме пенсиите на всеки 6 месеца. Не можем да вдигаме заплатите. И защото НЕ трябва да лъжем хората, понеже си спомням думите на Сер-г-е-й "България няма да усети кризата"

Стабилни сме, готови сме за всичко, криза няма
http://news.ibox.bg/news/id_1420926304

Само година по-къно станишчо усетил кризата лично..

Ей ти избирателите на Гоце, ей ти ДПСарския шибан електорат :

http://news.ibox.bg/news/id_872855886

Не стига че няма осигуровки, ами и лекаря щял да разчекне... Мамицата ти мръсна... Такива ги оставям да умрат на място... Лекар да съм, нищо няма да направя!!! Нещастници!

Полицейско насилие ли... Полицаите трябва да имат право да убиват и най-вече е такива гадове. Отива и стреля на месо. Ма не, то е насилие т'ва. А че ще убият целия медицински персонал мангалите и ще изпокрадат болницата и ще я запалят - това няма да е насилие! Те ще кажат, че са провокирани и веднага ще се скрият зад гъза на някой келеш от ЕвроМанго или ДПС. А защо не и самия герой Станишев да иде да ги защити? Или Първанов да повика Марин, че он' и без това е свикнал да помилва негодници... Усещаш ли, манта, каква нещастна гилдия са БСП?

@vagon
На други вестници вярваш ли? Всички вестници са платена сцена.

едит :
@bodyrock89 - Уникално! Като гледам такива неща и си мисля - що ли ни е въобще да сме европейци? Да вземем най-напред да сме си българи, пък на другото майната му! Че нас, никой не ни харесва откак сме дошли тука! Ама въпреки това - още сме тука! И като народ, и като държава...
@dertre - там се дават много пари и се следи дали тия пари се използват ефективно. Тука се дават много пари и няма смисъл да се проверява дали се.. строят хотели ефективно..
 
Последно редактирано:
От: Национално предателство!

Съвесем скоро като умре почти напълно малкият и среден бизнес (почти, защото все ще има по някой мазохист на принципа "луд не омалявал само се потял") и не е фактор нема да има никакво значение за кой ще гласувате. Те така мислим я....:)
 
От: Национално предателство!

Не разбрах какъв е проблема. По-добре ли е златото да си стои под земята?
Ще ми кажеш ли икономисте, цената на златото пада ли?
 
От: Национално предателство!

Моко не стой толкова много пред компютъра че ти се отразява на психическото здраве - Със твоя приятел Агейнст дето напоследък се загуби като си влезете в някой филм и забравите да излезете - Я сега ако нямаш какво да правиш се разтърси из постовете ми да видиш дали някъде съм на писал че на власт трабва да дойде БСП - единственото което може да намериш в тази посока е че правителството на ГЕРБ е по лошо даже и от предишното - и това е безспорен факт и не е необходимо да си някакъв експерт та да го видиш.

Редрум - цената на златото расте но не е в това проблема - Първо може да се окаже че в един момент ще почне да спада и второ дори и да расте трябва да се отчита сегашната и бъдещата стойност на парите. Освен това цената не е от значение защото държавата получава % - и проблема е че процента който е договорен е смешен - още повече че няма контрол върху добитото злато и реално ние няма да видим и тези мижави 20 милиона - Не случайно златото ще се преработва някъде в африка а от тук ще се изнася само добитят разтвор - и какво става ако съдържанието на златото в разтвора например не е 4 а 8%
 
От: Национално предателство!

Златото е като всяка друга стока, след 71г.

При инфалционните процеси дето ще ни чакат цената му е за нагоре, но заралика от земята, това чудо не дава блага, така че имота е може би най-сигурното.

Манта приятелю, то какво стана бе всички коалиции дето ще се получат точно така и аз ги вижда, и не виждам как да се гласува ама ич, за догана си прав - негова игра обаче е най-метододоичната последните 20 години - лошото е че и по лошо ще ни чака ЕС пак влезна в рецесия и това знаеш какво означава за единствения ни "уж" мотор износа ще се срине, потреблнието ние на майната си произвдоството кът, вече аутосриснга почна намаля, просто ми е чудно там горе до къде очакват ни докарат, като затрият всичко кой ще им пълни гушите, но виж поне си имаме МОЛ-ве :D
 

Горе