Начало на интернет бизнес

Gambler

New Member
Здравейте на всички , днес се регистрирах във вашият форум ,защото след като го разгледах ми стана доста интересно. Значи имам идеи относно започването на интернет бизнес, но съм доста неопитен затова бих искал да ви попитам следното: Мисля да си направя като за начало безплатен блог , после ако почне да се развива да го направя на .com , та мисля в този блог да пиша за спортуването (обмислям го още) , и чрез AdSense да изкарвам пари. Знам ,че се иска голяма посещаемост затова бих искал да ви питам как мога да си направя сайта или блога да ми се търси в Google и дали по ваше мнение тази моя идея има шанс за реализация?

Поздрави !
 
От: Начало на интернет бизнес

Здравей!

За начало можеш да разгледаш форума и да отсееш темите, които те интересуват. Ако след това не разбираш питай, за да ти се отговори.
Другия избор е да цъкнеш ТУК

Начини за повишаване на посещаемостта:
1. Добавяне на уникално съдържание - статии
2. Всяка да има подходяща снимка с подходящо заглавие
3. Добавяне на соц. мрежи
4. Стабилен линкбилдинг
5. Проучи внимателно кои ключови думи искаш да използваш - месечно търсене, конкуренцията ти и коя ще е таргет групата ти.
6. Лесния начин е да набиеш пари в платена реклама
7. Размяна на реклама - банерна или линкове с други колеги
 
От: Начало на интернет бизнес

Здравейте отново , вчера си направих блогче и кандидатствах в AdSense , но не са ме одобрили за жалост ( не съм нарушавал правила ) , писах обжалване да преразгледат, но отново не ми казват каква е конкретната причина , а ми пишат някакви тяхни общи приказки в мейлите :(
 
Виж какво реално не им харесва, за да може да се коригираш. Прочети го. Явно щом са пратили нещо, значи в него може да има отговора. Имай предвид, че е тяхно право да ти откажат. Все пак държат както на публишърите, така и рекламодателите си.
 
От: Начало на интернет бизнес

След като прегледаха молбата Ви, нашите специалисти установиха, че тя не отговаря на изискванията на програмата. Вследствие на това, не сме в състояние да Ви приемем за участие в AdSense. Това ми отговарят , не знам бях много интусиазиран , но като гледам няма да станат работите :(
 
От: Начало на интернет бизнес

Покажи блога си! Какво е съдържанието му?
Нека го погледнем и да видим, дали причината не е в теб....
 
Нещо определено не са ти харесали, ако ме питаш. Тия пък и специалисти са писали.... :) Сигурно са същите дето са им писали и Пандата. :)

Само това ли е написаното? Не ми изглежда да е от професионалисти, както са написали в тези изречения.
 
От: Начало на интернет бизнес

Ако се съди по ника ти и блога е за хазарт по всяка вероятност ша няма да го одобрят. :mrgreen:
 
От: Начало на интернет бизнес

sports-lifestyle.blogspot.com това е блогът. След повторно искане за проверка ми пишат следното : Недостатъчно съдържание: За да бъде приет за AdSense, сайтът Ви трябва да съдържа достатъчно текстово съдържание, за да могат специалистите ни да го прегледат и роботите ни да определят подходящи реклами, които да се показват на страниците Ви. Препоръчваме Ви да включите повече цели изречения и абзаци в сайта си. Изискването ни е уебсайтовете да бъдат напълно пуснати и функциониращи, както и да позволяват навигация на потребителите чрез меню, карта на сайта или подходящи връзки. След като по-голямата част от сайта Ви бъде завършена и започне да функционира, ще се радваме да преразгледаме молбата Ви.
 
От: Начало на интернет бизнес

Отговора са го написали. Добави още 1-2 статии и ще си готов. Само внимавай много с нишата, че бай Гошо (Гугъл) е затегнал много положението за спорта - директно банн-ва ако има залагания и т.н.

Бтв: статиите трябва да са поне над 60% уникални и сложи някоя друга снимка. Няма да ти навреди.
 
От: Начало на интернет бизнес

Само внимавай много с нишата, че бай Гошо (Гугъл) е затегнал много положението за спорта - директно банн-ва ако има залагания и т.н.

ако има гуугле адс да но ако е с афф от букмейкъри няма проблем :)
 
От: Начало на интернет бизнес

Ще поработя още малко по статиите и ще поискам повторно преглеждане. Другото ,което забелязах е ,че в раздела източници на трафик се показва линка на тази тема. Това ще навреди ли още повече на кандидатстването ми?
 
От: Начало на интернет бизнес

Не, няма да навреди. Колкото повече линкове имаш към сайта ти по-добре.

А иначе колегата daynnite е прав. Забравил съм да каже, че става въпрос само за Адсенс. Ако използвай друг начин за монетизиране като афф. няма да имаш проблем.
 
От: Начало на интернет бизнес

Добавих още 4-5 статии , поисках преразглеждане и отново казват ,че е недостатъчно. Не знам защо така , направил съм сайта на 3-4 страници да не би да искат повече статии на началната страница?
 
От: Начало на интернет бизнес

Добавих още 4-5 статии , поисках преразглеждане и отново казват ,че е недостатъчно. Не знам защо така , направил съм сайта на 3-4 страници да не би да искат повече статии на началната страница?

Статиите ти ли си ги писал или са копи/пейст? Защо правиш публикациите отделни страници, вместо да си ги постваш нормално и да ти излизат на началната страница? В момента имаш само 1 пост. Направи ги поне 5-6 и тогава пробвай пак. Направи няколко статични страници. Да речем "За контакти" и сложи една форма за контакт. Може да сложиш и друга страница "За мен" и да се представиш в нея.
 
От: Начало на интернет бизнес

ДОбре де ама те тези статии са 100% копи/пасте или поне трите, които аз проверих. Как очакваш да стане работата. То ако така ставаше - да копнеш 4-5 статии от някъде и да тръгне бизнеса щеше да е много лесно и всички щяха да са "интернет бизнесмени". Не става само с копиране, трябва и малко акъл.
 
Ако са копи/пейст - в такъв момент, може да си благодарен, че ти е деиндексиран, защото 100% може и да те репорнат. Правете го както трябва и ще се получи. Никога не се е получавало на готово и реалния живот учи на това, този пример е само един от многото. Преразкажи ги или най-много, прочети ги и ги дай на света с твой думи и виждания за нещата. Копирай малки цитати, но в рамките на допустимото и позволеното, но не го прави за всичко. Мислех, е го пише това в условията им. Защото каза, че всичко си изчел. Но и ако са само 3-4, даже не е достатъчно. Не се сърди, но си се издънил за какво ли не. Остава и да имаш навсякъде банери и кофри линкове и направи може да те ползват за пример какво не приемат. :)

Поработи малко и ще видиш, че ще стане. В началото е нужно малко търпение и работа, както и силна вяра в това, което правиш. Много ще си благодарен. Ще ти помогнем, защото въпреки критиката тук, никога няма да получи негативно отношение и отказ на помощ. :)
 

Горе