Нашествието на нелегални имигранти в Европа

От: От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Смешно ми е как ВИЕ решавате кой какво да чувства и какво да избере да чувства или не. Значи, който не изпитва това което вие искате да изпитва е дебил, пе***ст и т.н.
С нищо не се различавате от тези които искат да прокарат 1984 :) Ама с абсолютно нищо. Пропагандирайки единствено страх, омраза и агресия.



EDIT: с цитата на Дрангов, който добави само си противоречиш още повече. Обяви за дебилизъм това, че хората са "надвили страха" като са се забавлявали и са продължили живота си както досега. Значи имаш монопол и над това какво е определението за "надвиване на страха"? Чудесно :)

Не съм замлъкнал, но не съм пред компа :)

Дрангов не говори за такова надвиване на страха, той говори за надвиване на страха и за ответен удар, т.е. да имаш сили да преодолееш страха и да нанесеш удар. И тази твоя решителност ще изплаши врага, ще го вцепени. Защото врагът ти осъзнава, че не те е страх да умреш. Жалко е, че си завършил академията, а не си чел "Помни войната" ;)

Та, едно е да надвиеш страха и да не те е страх да умреш при бой, друго е да се правиш, че нищо не се е случило и вместо да реагираш като възрастен човек - сериозно, да обмислиш как да предотвратиш подобни неща в бъдеще, да помислиш каква и как трябва да бъде изпълнена ответната реакция, ти да се правиш на клоун. Защото точно това правят онези олигофрени с пърформънсите им, затова ги наричан неадекватни дебили.

А иначе, всеки може да реагира както си иска, но не бива да се сърди, ако подобна реакция провокира присмех ;) И за какви 1984 ми говориш, почвам да се съмнявам, че си чел книгата. Напротив, точно държание на тотално отричане на реалността е характерна за тоталитарните зомбита, били те либерали или комунисти. Нормалният човек поставя под съмнение всички факти и може да промени мнението си, да признае вината си, ако се сгрешил. :wink: Допълвам - нормалният човек осъзнава реалната опасност, взима превантивни мерки и реагира подобваващо.

Да те питам пак - какво е решението на въпроса. Казваш, трябвало да се премахнат причините. Обясни какви са причините и колко време ще отнеме да се премахнат. Междувременно, какво правим с милионите имигранти, които ако не бъдат спрети по някакъв начин ще продължават да идват в Европа. Твоето държание ми напомня за притчата за кучето, което съм дал по-горе - няма страшно, не трябва да се реагира с агресия, не се защитавайте - това е агресия. Да, ама ние още преди повече от 100 години ненапразно сме изпели:

Дружно братя българи, злото да сломим!
Дорде е мъничка змията елате да се съберем,
с крака да й строшим главата
свободни да се наречем!
 
Последно редактирано:
От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Поредният клип пропагандиращ страх :) а Redrum искаше мнение, получи го и замлъкна.
Т.е. според теб трябва да си заравяме главата в пясъка и да не говорим за проблемите под носовете ни? Защото казването на истината можело да породи страх? С кое от казаното в клипа не си съгласен?
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Войната е област на непрекъснати, неминуеми, грозни опасности: човек излага ижертвува живота си. Тоя подвиг е най-труден,най-висок, най-свят. Главното сечиво на войната е човека с добродетели, слабости, страсти. Военното изкуство ни учи, как да побeждаваме човеци : най-силните началници са човеководци. Човек не иска да мре. Той се ужасява от смъртта. Той се изхитрява да убива, избягвайки да бъде сам убит. Той отива на бой не за борба, а за победа. Той се бие до тогава, докато вярва, че ще победи- Много малко са ония, що са готови да се бият за дело, изгубено безвъзвратно.

Вековете не измениха човешкото сърце — изходна точка за всички военни работи; за да знаеш тях изучи него. Побеждава врага не оръжието и даже не ръката, що го държи, а сърцето, що тупа в юначни гърди. Господството на човека възраства: по-съвършените сечива искат и по-съвършени човеци. На бойното поле човeк се показва такъв, какъвто може да бъде. Бойните дни са дни на истината. В бой човек има само един истински враг—страха. Не числото на убитите, а ужасът, що овладва останалите живи, води към загуба на битките. Работата е не толкова да изтребим неприятелските войници, колкото да унищожим тяхното мъжество. Изплашеният е полуразбит.

Страх възниква, когато човек мисли или очаква някакво зло. Колкото неизвестността е по-голяма, толкова страхът е по-силен. Причинява страх: внезапна, неминуема опасност, която човек узнава по необясним силен шум; неочаквана вест за опасност, която го заплашва. Предразполагат към страх : непрогледният мрак, черните предмети, странните на вид лица и особено тъмните места; усамотеността; зловещата тишина, прекомерната умора; дългия глад; телесната слабост. Страхът сковава ум и воля, преувеличава и даже създава опасност там, дето я няма. А въображаемата опасност действува също тъй, както истинската:
От страх и умния изгубва ума си.—На страха очите са четири. — От страх, та не паднах. — Страх лозе пази.— Кой види вълка и вика и не, кой го не види, гърлото си дере.
Да усещаш страх, не е срамно, защото е естествено: срамно е да не го надделееш. Страхливец е, който показва страх; юнак е, който го надвива!
„Скелето! ти трепериш, но аз ще те закарам на още по-опасно място!"
Мнозинството трепери, защото не може да се унищожи плътта. И тоя трепет слагай в основа, на всяко устройство, дисциплина, тактика — във всичко що има за цел да отслаби това чувство, да го залъже, да го отклони от себе и да го усили у неприятеля.

Из "Помни войната"
 
От: От: Нашествието на нелегални имигранти в ЕвропаЕв

12227782_918051101608412_3078862564758013316_n.jpg
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Сядам да пия с приятели и нямам време да пиша подробно и да отговарям. Само ще кажа: Истината е, че се преекспонира честотата и вероятността човек да е жертва на терористични актове:
disasters.png


Създава се страх за неща които са по-малко вероятни. Това правят новините.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Истината е, че се преекспонира честотата и вероятността човек да е жертва на терористични актове
Във Франция за последната година се случиха два. А в рамките на един месец беше свален самолет и бяха избити сигурно 1000 човека (общо от всички атентати на ИД). Не знам, пак ти казвам, че това ми прилича на една фанатична вяра в сегашната система и това, че тя по някакъв начин те защитава или ще елиминира вирусите, с които всъщност самата система се самозаразява вярвайки, че това не са вируси.

Разумният човек би се замислил, и не, не е нужно да те е страх, като да почнеш да трепериш. Но трябва да си дебил, за да не ти светне лампичката, че както вчера избиха над 100 души във Франция, така и утре могат да ударят в София. Каква е гаранцията, че няма да се случи? Дори и вероятността да е 1 на 1 000 000, ти би ли поел риска твоите деца, жена, майка, баща или приятели да се окажат на неподходящото място в неподходящото време? Защото точно това правиш ;)
 
От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Малка е вероятността за България. Макар и да е доста удобна мишена поради пълното й безхаберие, стачкуващи полицаи и бродещи из храстите по уийкенд афганистанци... Та в България не е проблем да се целят дори с минохвъргачки посред бял ден.

Основен стимул за терористите е всяването на страх в силните на деня, сиреч западното общество или Русия.

1. Западното общество не може да бъде наплашено с атентат в България (имаше един, но той бе да сплаши евреите на почивка в България). Досегашните събития показаха, че едва ли ще се втурнат в хаштагове заради хора извън "западната цивилизация". На никого няма да му дреме за някакви балканци, които дори в Шенген не ги приемат, а и всеки западняк се сеща, че са в ЕС, само когато му преджобят дрехите в ресторанта. Така са възпитани и така възприемат. За загинало в атентат куче еесците ще пролеят доста повече сълзи, отколкото за българи. Следователно, България не е предизвикателство за ИДИЛ.
2. Президентът на България продължава с нелепостите, които са в полза на ИДИЛ. Докато Русия и ЕС не се разбират, то на терористите им е по-спокойно. Защо да закачат страната на Плевнелиев, който (поне на думи) е пръв техен съюзник?
3. Може да бъде атакувана България чак на следващия етап - ако успеят да стигнат до употребата на химическо оръжие в европейски градове. Тъй като самото му използване е достатъчно ужасяващо за цял свят, независимо от точката, в която го употребяват. А има вече данни за подобни опити за производство сред спецслужбите в развитите в това отношение страни.

Вероятно феновете на свободната продажба на оръжие за гражданите ще преодолеят тази заплаха (колко му е да гръмнат един зарин в балона на маймуната с калашник), но все пак в нормалния свят трябва да се обединят усилията. Врагът хич не е слаб и хич не е това, което си мислят местните политгурута и патлак-юнаци.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Не е нужно да стане атентат, като в Париж. Достатъчно е някой надъхан олигофрен да заколие 5-6 човека в супермаркета или метрото, защото жените ходели с къси поли или мъжете му погледнали жената-пингвин.

За прецедента (не президента) - спор няма. Дано това недоразумение изчезне и се не види след края на мандата му.

За химическото оръжие:

Нов ужас в "Моленбек"! Откриха химическо оръжие в свърталището на терористите

Иначе, никой не твърди, че врагът е слаб. По-скоро е добре да се разбере какво точно е врагът и кой има полза да си го отглежда. Разбира се, и защо.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Благодаря. Най-накрая някакво подобие на нормален разговор.

Преди няколко страници някои от местните форумци твърдяхте, че свободната продажба на оръжие ще подпомогне проблема, а аз твърдях, че ще го задълбочи. Тъй като смятах, че терористите са по-професионално подготвени отколкото членовете на ловнорибарския съюз или обикновените полицаи, защото имат вече достатъчно боен опит.

Радвам се да разбера, че вече не ги възприемате само като маймуни с калашници.

Имаше и един, дето се хилеше на вметката ми за психовербуването на нови членове. Ако сте видяли в БГ тазседмичните кадри за подготовката на децата, то предполагам, че ще се съгласите и за това. А вербовката е на това заплашително ниво не само сред децата.

Начинът да бъдат унищожени е в змиярника. Затова, например, Русия се пъне толкова да ги довърши в Сирия, а после и наоколо. Щото навлязат ли ИДИЛ масово в Средна Азия ще стане страшно и за руснаците.

А на ЕС вече му е трудно. Покрай недалновидната (меко казано) политика вече осъмнаха с 20000 инфилтрирани бойци на ИДИЛ. А след като Русия почна да им набива канчето, то командирите в ИДИЛ вместо да гледат унило дезертиращите, смениха тактиката. И почнаха дори да насърчават войниците си да се завърнат в държавите си. Та спящи клетки в ЕС -- бол.

Не е нужно да стане атентат, като в Париж. Достатъчно е някой надъхан олигофрен да заколие 5-6 човека в супермаркета или метрото, защото жените ходели с къси поли или мъжете му погледнали жената-пингвин.

За прецедента (не президента) - спор няма. Дано това недоразумение изчезне и се не види след края на мандата му.

За химическото оръжие:

Нов ужас в "Моленбек"! Откриха химическо оръжие в свърталището на терористите

Иначе, никой не твърди, че врагът е слаб. По-скоро е добре да се разбере какво точно е врагът и кой има полза да си го отглежда. Разбира се, и защо.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

свободната продажба на оръжие ще подпомогне проблема, а аз твърдях, че ще го задълбочи. Тъй като смятах, че терористите са по-професионално подготвени отколкото членовете на ловнорибарския съюз или обикновените полицаи, защото имат вече достатъчно боен опит.
Все още не мога да се съглася с това.

Радвам се да разбера, че вече не ги възприемате само като маймуни с калашници.
Част от тях са такива, за наше щастие. Друга не са, особено ръководителите им.
Начинът да бъдат унищожени е в змиярника.
Тогава Русия трябва да влезе в КСА, защото иначе змиярника няма да бъде унищожен. Само че това е доста малко вероятно да се случи.
 
От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

КСА е развъдникът на проблема.

Всяка намеса на чужда държава в управлението на независима държава е моветон като минимум. Като казус и факт - грубо нарушаване на международното право.

Близкият Изток е пламнал от намесите и колбите на САЩ, от игричките на френските тайни служби, които са гола вода в Париж, точно защото от времето на "Професионалистът" си играят на шикалки в Африка.

Коалицията на САЩ действа незаконно по същия начин и в Сирия. Щото САЩ са "noo qki".

Цивилизованите хора приемаме върховенството на закона. Законът е израз на вековните морални ценности в съответните общности, а не юстиция, подкована с "and Justice for all".

Идеята изобщо не е куромерене. Става въпрос за принципи. За върховенството на правото пред мускулите на пубера.

Добре, че Франция успя да прокара снощи варианта в СъвБеза на ООН. Защото руският вариант останалите моськи не го приемаха не защото е лош, а защото е руски.

Ще потръгнат работите сега. Поне с ЕС.

[video=youtube;3SI1E2wZ9Dc]https://www.youtube.com/watch?v=3SI1E2wZ9Dc[/video]
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

КСА е развъдникът на проблема.
Не съм прочел правилно, редактирам. :) Въпросът е, тоя развъдник реално някога ще бъде ли разрушен?
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Провлема е в политиката на Русия, не знам за колко водки продадоха Сирия и сега решиха да се праят пак на велики
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

[video=youtube;rRbyZ3eD-9M]https://www.youtube.com/watch?v=rRbyZ3eD-9M[/video]
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Руснаците създадоха целия хаос след студената война,,, ето точно так
 
От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Не съм прочел правилно, редактирам. :) Въпросът е, тоя развъдник реално някога ще бъде ли разрушен?

Е да не съм Ванга, егати :)

Човешката история показва, че ще бъде разрушен. Carthago delenda est. За изключенията от правилата не отговарям.

N.B. Кофти е че не знаеш руски... най-търсената от рускоговорящи статия през последните 3 години е "Ванга: Краят на света ще започне в Сирия". За ИДИЛ повечето не бяха и чували тогава.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Нешо май вятъра те отвя и спориш само протоколно със "нацито"
А на истинският въпрос не отговори, почему
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

За всичко е виновна Русия
Едно време е избила хиляди интелектуалци като слага свой режим в България, а като се отказва от владения също прави хаос
Тези цигани навремето са построили панелки като са били в строителни войски, а сега се подават на парите от ислямска пропаганда
Руският отговор на победата на западната демокрация в студената война е това,,, хаос и безредици в руските анклави, създаване на напрежение вътре в Европа от бежанци и так дале
Руската стратегическа доктрина е ясна, ама и запада не предприема мерки, май повярва на успеха си,,, я не знаю
 

Горе