Не е ли време за SEO състезание?

може да си ползваш домейна за нещо съврзано със темата състезанието макар след него :) по човешко за пред хора е домейн seocontest2008 отколкото аквичоп домейна

това за тези който играете с нови домейни екзактмач... аз бих играл със събдомейн за да мога да си го редиректна към главния ако не ми е полезен :) знам ли
 
Е то няма как, освен по собствена инициатива, друга опция няма. И как се доказва, че взимаш от участниците, като комисионните циклят в акаунта. :)

Тук реално къде се продава и купува? Сигурно в часта, разпределяне на наградата. :) Говоря, за да влезе в законовите рамки. Иначе всеки може да го извърти, за да си за глоба. Както се вика днес, 2 пъти видях хора да са потенциална причина за ПТП, но на кой му пука. Тънкия момент, братле е да се измисли схемата така, че да работи и да отговаря да закона, гласуват от тиквите тук. А това реално е по-трудната част. Все си мислех, че организацията е по-тегавата част. Обаче, реално ако ти даваш наградата си е точно промоция. И могат да те хванат за дедовия.

Защо да е измама примера, който даде. Това е точно на принципа на събскрипшън за услуга или допускане до участие. Сигурен съм, че това вече е законно действие.

Аз пиша за сео състезание с такси братле защо не става не за афилиейт маркетинг състезание без такси и печалба от акаунта например

там са други проблемите как ще се тракнат всички ордери правилно когие докарал ако е с общ акаунт (щото един приличен процент не се вижда кой сайт ги е докарал) трябва да си партнираме с програмата отблизо (или ние да сме програмата) за може всеки да е с отделен акаунт който организаторите следят...

и програмата да е нова щото тук използваните си има хора който си работят...
 
Това няма как да стане, ако не го правим ние (или друго жури) или някой от организаторите. Явно трябва да е по собствено желание без награди. :) И който е най-добър, той. А ако не можем да проследим продажбите, то реално идеята умира в зародиш, но в афф. дърво, защо да не е възможно?
 
От: Не е ли време за SEO състезание?

След като изчетох мненията на админите, ми стана ясно, защо скоро не е правено състезание и може би няма да се направи.
Идеята най-вероятно наистина ще увисне и ще си остане само идея в главите ни...
 
Мда, сори, сега и аз се сетих, като го обсъждахме едно време с другия админ. Имало е нещо явно, но и тогава пак беше тегавинка.

Ще увисне, като цялата ни фалшива икономика на монополи и нещастници с големи гърла. И ние го лапаме и те го лапат, защото по-малко приходи ще има и респективно данъци. Така, че духациото е за всеки. :)

Ще го мислим още....все трябва да има начин. Иначе цикъла е голям тук. И за да се повторя пак, трябва да се прави за на вън бизнес
 
От: Не е ли време за SEO състезание?

Вместо да си губим времето със състезания помежду си не е ли по - разумно да направим един общ голям проект - заедно. В един сайт има доста работа - създаване на бранд и положителен ПР, маркетинг, реклама, връзки с бизнеса, реклама, поддръжка, връзка със социални мрежи, контакти с потребители (клиенти) и тн...
Като всеки си дърпа чергата към себе си обикновено тя се къса. За да се наложим (и да изкараме пари) ми се струва, че трябва да се конкурираме с големите, а не помежду си.
Ще се самоцитирам.
 
От: Не е ли време за SEO състезание?

Тогава се сещам за друга версия на състезанието. Казвам "версия" защото вече няма да е както досега споменавахме вече осъществените такива както тук, така и навън. И е малко шантава идеята ми и може и да не се хареса, но все пак да я споделя.
Идеята ми е да се измисли и да се направи сайт за някакъв проблем. Който и да е. Според мен хубаво е примерно да направим версия на някой калпав държавен сайт - всички са такива. Както има "правителство в сянка" - така и това ще е "сайт в сянка". Никой не знае тематиката, освен журито. Обявява се тематиката, сайта, и се дава някакъв срок - месец или два да кажем. Проектите трябва да са готови, завършени. Оценява се всичко - визия, съдържание, онпейдж seo, дизайн - въобще всичко което съдържа един сайт. Сайта не е действащ и за това не е откриваем в Гугъл и не би трябвало да има проблеми за това, както знаете за целта само се слага: "noindex,nofollow". Няма да се гледат външни връзки към сайта - офпейдж seo, понеже както се спомена някой може да има възможност и да налее много пари, и още от старта е изпреварил другите.

А така тук се гледа всичко, кой какви способности има, примерно - сайта може да се прави и от екип от хора: един дизайнер, един който разбира от онпейдж seo, друг който разбира от кодиране и да го кодира. И понеже се гледат способности, кой колко може - тогава може да влезе в регламента, че не трябва да се дават пари и да се купуват продукти: статии, дизайни, теми, а всичко да е собствен труд.

Тук го няма класирането и гоненето на първи позиции, но мисля, че има много други неща, от които можем да спечелим.

След това сайта се оценява освен от журито и от всички - имаме много добър пример с конкурса за логото на Frik.

Ползите? Показваме, че можем и знаем. Може примерно да се направи пресконференция и на нея да се сравнят победителят от конкурса и вече съществуващия сайт на някоя държавна агенция (има толкова “дървета”, че ще имаме голям избор). Представям си в нашите сайтове да има много повече и по-пълна информация и по-добре представена отколкото на примерния сайт.
Освен това предполагам системата на сайта би могла да се продаде и така да се спечели.

Допълнителни ползи – всеки показва на дело какво може, когато се разшуми за това се вижда, че във нашия форум има способни хора, които могат и разбират – съответно привличаме и внимание и всеки може да привлече и клиенти. И тук не можеш да напишеш в обявата: “Предлагам качествено лого”, но всеки ще ти види качеството и всеки ще те оцени.
 
От: Не е ли време за SEO състезание?

Вместо да си губим времето със състезания помежду си не е ли по - разумно да направим един общ голям проект - заедно. В един сайт има доста работа - създаване на бранд и положителен ПР, маркетинг, реклама, връзки с бизнеса, реклама, поддръжка, връзка със социални мрежи, контакти с потребители (клиенти) и тн...
Като всеки си дърпа чергата към себе си обикновено тя се къса. За да се наложим (и да изкараме пари) ми се струва, че трябва да се конкурираме с големите, а не помежду си.

++ И аз съм ЗА идеята за обединение, а не съравнование....
 
От: Не е ли време за SEO състезание?

Аз съм против това състезанието да има награда защото води до изкривявания - от типът поръчваш афилейт продукти със собствени средства след това ги връщаш и тн.
Също така съм против открито състезание по криви думи защото както някой цитира Г. тези състезания ги следели с особен интерес - е как няма да ги следят като баламите наготово им изсипват методи за заобикаляне на серпа.
Също така проблема със закона за Хазарта мисля че е никакъв защото до колкото знам Българските закони важат за България - Първо форума е под канадска юрисдикция второ дори и да не е от името на форума, ако съм пуснал състезанието от името на УК фирма на хост хостнат в УК на домейн от УК - как точно биха предявили каквито и да е претенции че не мога да се сетя.
 
От: Не е ли време за SEO състезание?

така и не разбрах ще има ли състезание ... ако ще правим нещо общо мога да даря домейна optimizacia.net за целта :D
 

Горе