Нова статия или ъпдейт на стара

razdumka

Active Member
Искам да събера мнения от хората, които се занимават със СЕО. Имам блог, чийто посетители са около 160/ден. Гръбнакът на блога са няколко статии, класации на продукти за конкретна година. Сега на въпросите:
1. Да ъпдейтвам ли старите статиите с новите класации на продуктите за новата година или да напиша нови статии за новата година (което би направил всеки по инерция)?
2. Ако напиша нови статии със същите ключови думи, за да се класират пак така добре както старите, няма ли Гугъл да приеме това за спам?
 
И според мен е по-добре нова статия с новите продукти. Нямам представа колко статии има блога. Колкото са повече по-добре от към притесненията ти за спам...
 
От СЕО гледна точка по-добре на старата страница, защото вече има някаква сила. Можеш да сложиш нещо като навигация в началото на дадената страница за улеснение на потребителите. Успех! :)
 
Последно редактирано:
Наблюдавай бе пич, вие повечето мислите, че кой знае какво ще стане, че ще навредите сериозно, ако напишете някоя статия или сложите някой вътрешен линк. Зависи си от нишата - пробваш , тестваш, няма как да се знае. Напиши една статия хубава с 2019 например и гледай какво ще се случи - дали ще отиде в серпа в началото, дали няма, дали ще се отрази на другата, после пък сложи линк в старата към новата, поиграй си малко.
 
щом гръбнака са няколко статий, ще ти кажа аз какво бих направил за всяка

1 ще направя няколко подобни статий ест по слаби и ще ги пусна в блогове пак със същия кв и линк да сочат към главаната (стара статия)
2 на старата статия ще променя само това: в титлето ще сложа (2019) и така всяка следвща година :)
 

Горе