Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

stoineff

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
60   0   0
%25D0%25BA%25D0%25B0%25D0%25BA-%25D0%25B4%25D0%25B0-%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25BC%25D0%25B5.png



Върти ми се една идея за линк билдинг. Не е ясно ще стане ли, но да споделя идеята. Предлагам на всеки, който желае да се включи в проекта :

"Как да стартирам онлайн бизнес" -

Идеята: Събираме се 10 - човека минимум ( заявки за участие в тази тема) и пишем книга от първо лице по темата и ще разкрие част от успешните практики, както и част от нещата, с които е сгрешил... Варианти хиляди, вярвам, че всеки има какво да каже по въпроса.. Ще изготвим план за работата, съдържание, маркетинга и рекламата - отново тук (така ще се създаде онлайн работна среда). След като напишем книгата я пускаме безплатно да се разпространява. Всеки ще има до 1 линк в 1 страница написана от него. Например статия от 5 страници 5 линка. След това всички учасници в проекто го популяризираме с всички сили и познати ни методи. Блогове, сайтове, соц. медии, книжарници и т. н..

Очаквам всеки желаещ да заяви това тук в темата. Нека определим и краен срок за заявяване на участи до 15. 09 2012 г 12 ч. форумно време. Всеки, решил да участва може да го заяви. Разбира се има доста неизяснени моменти, но ще ги изгладим в процеса на работа..:) Топката е във вас!
 
Последно редактирано:
От: Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

Добра идея, записвам се за участие. Ако се окаже, че съм зает, не мога да бъда полезен ще предупредя, за да се включи някой друг на мое място и да бъде полезен за начинанието.

А и още нещо се сещам - книгата може да я пуснем в продажба, на символична цена от 1 лев. Целта е не да се печели, а първо - да направим интереса към нея реален, защото все още малко хора оценяват безплатните идеи, а всеки може да отдели 1 лев за това. А след това другата ми идея, ще споделя на лично със stoineff и ако е съгласен ще я обявим.
 
Последно редактирано:
От: Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

Добра идея, записвам се за участие. Ако се окаже, че съм зает, не мога да бъда полезен ще предупредя, за да се включи някой друг на мое място и да бъде полезен за начинанието.

А и още нещо се сещам - книгата може да я пуснем в продажба, на символична цена от 1 лев. Целта е не да се печели, да първо - да направим интереса към нея реален, защото все още малко хора оценяват безплатните идеи, а всеки може да отдели 1 лев за това. А след това другата ми идея, ще споделя на лично със stoineff и ако е съгласен ще я обявим.

Не е задължително да са точно 10 души авторите. Може и повече да се съберем. Колкото до парите - психологическата граница между безплатно и 1 лв. е много голяма, а целта е по - скоро линкбилдинг, а и престиж за авторите, особено за тези, които ще напишат добри статии, ще направят добри графики и т. н. , но ако мнозинството реши ще я пуснем на някаква символична цена. Заети сме всички, но пък и всеки от нас може да отдели няколко часа за реклама на свой продукт, какъвто в случая ще се яви книгата, а и линковете от нея ще имат тежест... 100%

Бройте ме и мен!
Броим :)
 
От: Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

Вътре съм ако ме приемете :)

Колкото повече, толкова повече, никой не е казал, че ще е само в един том книгата :)
 
От: Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

...а целта е по - скоро линкбилдинг, а и престиж за авторите...

Щом целта е линкбилдинг и престиж - отказвам се. Нямам нужда да си ръчкам егото колко съм велик и колко мога - резултатите ми говорят сами за себе си. А относно линкбилдинга - малко се съмнявам да успее, просто ще бъде нещо натъпкано с линкове - аз като потребител не бих се интересувал от подобно нещо.

Успех!
 
От: Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

Още в първото изречение споменавам, че това е основната идея:
Върти ми се една идея за линк билдинг.
Дали ще успее времето ще покаже. Един продукт се рекламира много по - лесно от 10 човека (екипа), отколкото от 1. Освен това Никой не е казал, че ще е пълно с тъпотии, целта е да се напише интересно ръководство за начинаещи, както подсказва името на книгата. Когато човекът Х попадне за първи път на въпросната книжка и тръгне да изпълнява стъпките, четейки от нея вярвам, че и линк билдинга ще успее, а и престижа на хората, които са писали ще е доста по - висок. Радвам се, че резултатите ти са добри, но винаги може и още .. както и да е всеки си има мнение и право да го отстоява. Успех и на теб!
 
От: Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

Бройте ме! Интересна инициатива.

Преброен си! Добре дошъл в отбора!
 
Звучи интересно, но е загуба на време. Поне я пуснете платена, белким изкара всеки по 10-15лв. Иначе нито линкбилдинга ще е нещо особено, нито книгата ще популяризира сайтовете ви. По-добре вместо да губиш 5 часа да пишеш, да минеш 100 места да регнеш сайта си.
 
От: Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

Мога да ви помогна с отговори по счетоводно-правните въпроси. Регистрация на фирма, осигуряване, разходи, отчитане на продажбите, регистрация по ЗДДС при adsense например и т. н.
 
От: Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

И аз мисля, че симболична цена от например 0.90 ст. би било по-добре, просто защото хората оценят нещо повече, когато са си платили.
Както казах на Странникът, ще го обсъдим, когато се съберем всичките. Аз лично съм против, защото повечето хора обичат безплатните ресурси, но ако повече от половината искат да бъде платена, ще и сложим и цена.

Мога да ви помогна с отговори по счетоводно-правните въпроси. Регистрация на фирма, осигуряване, разходи, отчитане на продажбите, регистрация по ЗДДС при adsense например и т. н

Разбира се, че е важен всеки поглед върху темата. Ще се радвам да работим заедно.

За да видите, че не съм голословен направих проект на началната страница, като съберем екипа предлагам да си измислим и име и лого, ако пък нещата потръгнат, ще направим и втори том :) Нека се съберем достатъчно и да създадем качествен продукт пък после ще му мислим ... Давайте още препоръки и мнения, важно е да намерим оптимален вариант, на който да се спрем..
 
От: Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

Както казах на Странникът, ще го обсъдим, когато се съберем всичките. Аз лично съм против, защото повечето хора обичат безплатните ресурси..

Така е, повечето хора харесват безплатните неща, и както се казва: "Бой да е, безплатен да е.". Обаче съм на мнение, че понякога в това търсене и преследване на "нещо безплатно" се губи представа за реалните неща и истинската им стойност. И който и да е, ако плати за нещо, то тогава е възможно да го оцени много повече. Защото е дал нещо от себе си - тук не е нужно да плаща с пари, може и да е във вид на услуга, според зависи.

Примери в това отношение много - и от вашата и от моята практика. Ето ви пример от моята практика - наскоро, лятото имах краткосрочен проект, докато беше активен проекта на ден имах по над 6 000 посетители, сайта беше с PR-4, определих цена за реклама за 3 месеца от 25 евро. Познайте колко човека ми се обадиха за реклама! Нито един. А щях да им сложа рекламите на най-добрите позиции. Досвидя им се да дадат 50 лв. за 3 месеца, което прави само по 16.5 лв. на месец! За сравнение - сложих връзки към приятелски сайтове във футера. И нищо, че бяха забити най-долу, всеки ден имах минимум над 200-300 посещения. Смятайте каква посещаемост и възвращаемост щях да имам ако ги бях сложил на първи екран и бяха направени да привличат вниманието, а не просто връзки. Както казах в една тема - много хора се подлъгват за скъпи реклами в уж посещавани сайтове, като примерно старт.бг или дир.бг, и с готовност плащат за реклама по няколкостотин лева, пренебрегвайки другите сайтове, а после реват, че имат по 2-3-5-10 посещения дневно. Техен си проблем, щом не могат да оценят реално ситуацията. Ако бях обявил безплатни реклами - сигурно всеки щеше да иска, но така никой не оцени това което предлагах. Нищо, аз не губя нищо, успях да монетаризирам проекта и имах успех.

Ето, това щеше да бъде едно от нещата, които щях да опиша и да покажа в примери. Но сега няма да го направя, отказах участие в проекта.
 
От: Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

Така е, повечето хора харесват безплатните неща, и както се казва: "Бой да е, безплатен да е.". Обаче съм на мнение, че понякога в това търсене и преследване на "нещо безплатно" се губи представа за реалните неща и истинската им стойност....
...Ето, това щеше да бъде едно от нещата, които щях да опиша и да покажа в примери. Но сега няма да го направя, отказах участие в проекта.

Така е .. принципа на интернет е безплатното споделяне на ресурс ..затова хората го обичат.. затова всеки търси безплатното, пък за качеството ... никой не го интересува.. когато обаче накараш някой да иска да купи определен продукт ... той го купува независимо от цента... Ако направим добра книга ще имаме много позитиви ... не разбрах защо се отказа, но всеки има права на избор. Все пак проекта е от сорта ввв.голямпотенциал.инфо, ако смятах, че мога да се справя сам, нямаше да го предлагам по този начин. Най - важното ... Интересно, или не съдържание всеки сам ще напише това, което го интересува, начина по - който работи, трудностите и сладките неща - има много неща да се пишат... каква ще бъде конверсията, тиража, всичко зависи изцяло от нас..
 
От: Нов проект + Линкове+ Реклама + SEO

Според мен ако е платена книга за стартиране на онлайн бизнес като се напише и това че авторите са от форума би имало предимство и успех на пазара.
Всеки клиент би закупил книга написана от форум на предприемачи от колкото "книгата за онлайн бизнес на Бай Георги"
 

Горе