Някой оптимизирал ли е сайта си с AMP?

Във България АМП не можете да го видите/усетите защото имаме ужасно добри интернет връзки. И мобилния ни интернет е със няколко идеи над средното във Европа. И устройствата ни са малко по-добри.

Във момента във който интернеда започне да влачи, мобилния мине на 3Г със тенденция към 2Г и почнете да използвате малко по-слаби устройства и друга песен ще запеете.
 
А възможно ли е всичко това да е свързано с Африка. Да понеже е най-бързо развиващият се континент, много бизнеси се насочват натам, но устройсвата и интернет връзката им не струват, и е напълно това да се прави с цел някакво удобство за страните от третия свят.

П. С. Само конспиративна теория, без да знам нищо по темата, единственно съдейки по писаниците ви.
 
Като цяло идеята е за постигане на най-оптимална бързина при сервирането на съдържание през мобайл. И да, страни, които не са облагодетелствани от към интернет, както сме ние, там това ще е наистина важен елемент при оптимизацията. Може спокойно и да приобщим сайтове, които са за целия свят и се четат от различни части на света и то с доволно потребители.
 
А възможно ли е всичко това да е свързано с Африка.

Абе кви Африки... върви във една Германия, излез от големите градове и виж за какво говорим. Тук във нашите села ГСМите имат по-добър обхват и скорости от тамошните.
Подобно е и във Шатите - изскочиш ли извън мегаполисите и ти се доревава - скорости тип 2G и това е.

Само една Индия, един Китай - ей ти ги 2.8Б потребителя. Африка още 1.2Б. И далеч не съм ти включил цяла Азия и централна/южна Америка.

Просто скоростите тук ви заслепяват и не можете да видите това за което говоря.
 
Самата тема на Wordpress трябва да подържа AMP

Нямам сайт с амп, но инсталираните теми които имам ако го подържаха нямаше да се колебая а щях да го сложа
 

Горе