Онлайн магазин за часовници...или защо не си заслужава!

Аз говоря, че не можем да правим паралелен внос, то пък вчера чета си из форума за часовници, че голям български онлайн магазин директно е продавал реплики, обявени за оригинални. Не да внася оригинални и да прави дъмпинг, а директно е бутал китайски ментаци и който се усети, че са ментета му е връщал парите. Ей така се правят пари... а не като мен да се чудиш дали официалният представител ще ти прави проблеми, ако купиш оригинални стоки на разпродажби от Англия. Голям сеир
 
Колега, сподели кой те е притеснявал? Коя е тая фирма, кой е тоя вноснител? Ако си мълчим, никога няма да се оправим като държава. А, българина съм забелязал, че мълчи. Настъпи го някой и той от страх да не стане по-лошо мълчи. Това е някакъв вроден страх от миналото, родов, че може да ти се случи нещо физически. В наши дни са много, редки тия моменти и едва ли за такова нещо.

Като се разбере, че във тая държава се надува алармата, да видиш как ще си помислят.

Също за тия ментета, ми Армани, Тисо, най-голямата гъзария за народа, те не са чували за много по-добри варианти, може да е кварц ама Армани и Тисо. Тия има ментета.

Четох и темата в стрелки. Тия от магазина чак му се карали на човека, че купил менте. Аз за такъв закон не съм чувал, да си виновен ако те заблудят.

А относно гаранционните карти, има разлика да, но и оригиналната не мисли, че е проблем да се направи, дори тук. Ако ментето е изпипано само разглобяване може да го открие.
 
Survey: What is your experience in trading on online platforms? – една камара B2B платформи (в самата анкета/изследване за попълване), където Европейската Комисия иска отзиви от бизнеса, както и identify the business-to-business practices of online platforms that may present problems in particular for small businesses, as well as positive examples of redress.
 
Евала за темата , аз за пръв път ще опитвам да търгувам по начина с който си започнал и имам 2-3 идеи.Зависи само дали ще са надеждни продуктите , които ще закупя от али сайтовете. Наистина благодаря за темата и труда да го споделиш/
 
Пич, кажи каква стока искаш, има хора тука дето внасят, не се занимавай с глупости от Али.
 
Какъв е смисъла да закупува от бг вносители , като той може да си допринесе печалба от самият внос ? (Не питам с цел заяждане , а търся знания.)
 
В момента с колега адвокат работим върху нов проект и като е готов ще предложа услуга, който ще елиминира всички некоректни/нелегални/анонимни/амбулантни и прочие онлайн търговци и електронни магазини. Да му мислят тарикатчетата на дребно...
 
В момента с колега адвокат работим върху нов проект и като е готов ще предложа услуга, който ще елиминира всички некоректни/нелегални/анонимни/амбулантни и прочие онлайн търговци и електронни магазини. Да му мислят тарикатчетата на дребно...
:D
 
Ралчев, това беше насочено към теб, но ок ще разясня.

Първо когато внасяш от Китай в малки количества няма да ти излезе евтино. Ще изгубиш много време да се занимаваш с бумащини или пък да тарикатстваш на дребно. После шанса да те прецаката с кофти стока го има. И най-накрая вече всички научиха китайската стока, купуват я директно от там и се изтърка това. Сега вече според мен ще се наблюдава отлив от това. Хората се наситиха на блестящите боклуци по 2 лв и ще се търси изгоден вариант с повече стойност. Такъв има защото пък има свръх производство в много сектори и марките намалят цените много за определени продукти.

Качеството също е важно. Наскоро исках да чистя една стока, показах я на колега и му казах цената, той ми се присмя, че имал същата по-евтина, да ама менте с всичките му последствия от това, а хората вече ще почнат да си търсят.
 
Форс, не знам за каква схема става въпрос, но тарикатчета винаги ще има. Единствения начин е да се научат хората да спрат да купуват китайски боклуци е се купуват само марки. Единствения начин да се сдобиеш с марки е или да купиш от представител или вторичен пазар пак някъде в евро зоната, но и в двата случая не става без фирма. Таритактите внасят боклуци и ментета от Китай по твоята схема която си работил преди това.
 
Аз пък смятам , че сме бедна страна и приоритета на МНОГО ГОЛЯМА ЧАСТ от крайните клиенти е именно само цената.Пренебрегват качество и всички други качества само заради ниската цена.Защо ще ми излезе скъпо да продавам боклуци , ако си ги поръчвам на много поръчки по 1 бройка ? До колкото изчетох тук , не заплащам мито за продукти под 30лв.И именно такива , като твоя приятел са повече от 50 % от българите , казва ти "аз това мога да си го намеря по ефтино" и купува репликата / китайския вариант и смята , че е надхитрил системата ... а това нас какво ни вълнува ? .. Чиста печалба. (Лично мнение)
 
Вълнува те, че схемата която описа вече я знае и Мичето от 6ти В и поръчва с картата на мама директно и няма да купи от теб. Най-важното е, че има пренасищане вече на такива стоки. Също така колегата в предни постове обясни, че се качва и културата на потребителя.

Също така това което правиш подлежи на санкции, рано или късно ще намерят начин да спрат това, но дори и да не се случи така рискуваш много, защото отвреме на време хващат някой, а така не можеш да изградиш бранд. Не разбирате, че да градиш бранд е по-ценно от това да си тарикат на дребно за по 1000лв на месец.

Друг проблем, който виждам е, че с тая схема няма да минеш 1000-2000 лв печалба на месец и сега сигурно ти изглеждат много пари, но повярвай мине са.
 
Вече е „patch“-нато от юли с въвеждането на Митническо представителство (кинти още, отдолу отзиви на потърпевши). Също.

Но самият „loophole“ ще бъде fully patched през 2021г.:

Commission proposes new VAT tax rules to support e-commerce and online businesses in the EU

upload_2017-1-26_13-27-40.png

upload_2017-1-26_13-27-2.png

Край с евтините китайски стоки! ЕС ги посече с тежък данък

Пак пиша, началото е 2021г., т.е. точно 4г. време още. След това няма мърдане И за стоките ПОД €15 (диапазонът е €15-€22 за страните от ЕС, всяка страна си определя сама, новинарите си пишат наизуст принципно, за BG си е €15).
 
Добре звучи, но още не е прието окончателно. Нека го гласуват и най-важното - нека видим как ще се прилага в България.
Последно не разбрах за от 15 евро нагоре ли ще бъде, както уж е сега или за всички пратки?
Понеже в момента масово си продължава вземането на пратки без мито и ДДС, ама те и в пощите горките са останали много назад във времето. Ще трябва да им пратят на помощ хора, които разбират чат-пат.
 
Аз поръчвах 4 пъти телефони , 2 пъти кожени чанти ( говорим за по 2-3 бройки ) и веднъж протектори за телефони и капачки за халогени на кола. При всичките ми покупки , просто ги получавах в пощата , отивам и си ги взимам без мита и без никакви такси без изобщо да знам , че трябва да ми вземат такова нещо. Чувал съм за разни хора с телефони , че са им ги спирали на границата за митнически такси , но явно съм минавал между капките... От там ми е идеята , че и аз може да съм от търгуващите с китайска стока , но и колегата от по-горния пост е прав , че пазарът у нас е пренаситен с такава стока.
 
То хубаво, ама виж, че не става. Контрола е много проблемен, за сега хората си вземат всичко, както е написал колегата- от пощата и без да плащат.
Иначе има нещо, което ако се случи ще промени много правилата на играта - ЦЪК.
 
Интересно защо толкова време продължава да се цикли на тая схема с по 2-3 неща за да мине без мито? Да, мишки и мишкари ще има винаги. Е, и? Вие за 10лв ли ще правите схема или искате да градите бизнес? Ако е първото - ок. Ако е второто е наложително да се мисли малко по-мащабно и напред във времето.
Не всичко е цена. Приемете го и ще ви е по-лесно. И както обикновено правя и сега ще ви дам пример:
Това, което продавам аз в комплект съм с цена около 340-350лв за техника в HD резолюция. Да има малък компромис, но за бюджетен вариант не е нещо колосално. Също в комплект тази техника в продавалник е 180-200лв. С резолюция 540TVL, което е около 0.3-0.4 мегапиксела. Оставям на страна, че подобни матрици с тази резолюция не се произвеждат от поне 3 години. И да, за 200 кинта си има пазар. Пазар, който не искам да ползвам аз. Защото масово рекордера не познава какъвто и да е хард диск, не сработва онлайн наблюдение, за картина и качество на изображението не искам и да говоря. Точно за това и аз не искам да участвам. Смятам, че фирмата ми само би трупала негативи за сметка на малко екстра продажби.
В един идеален свят клиента щеше да е на ясно, че плащайки подобни смешни пари получава точно това, за което е платил. Само, че не е така. Клиента иска ако може за 150-200лв да е получил система като за охрана на правителствен обект. И после започва великият вик и вой "Ама защо?". Еми мерси подобна печалба от 30-50лв и скъсани нерви всеки ден!
 

Горе