Онлайн магазин и неговото развитие

danko6

Well-Known Member
Здравейте
Още в началото на темата желая да подчертая, че е насочена предимно към всеки потребител (нов или стар) имащ интерес към развитие в една от сферите на този форум. Понеже напоследък забелязвам доста грубо отношение между потребителите на форума, изключително глупави теми и множество политически спорове из абсолютно всички теми, ще помоля админите да търкат всякакви политически коментари от тази тема. Преди се обсъждаха доста теми свързани главно с бизнеса и като влезеш в една тема, можеш да четеш, това което те интересува точно, а не на втория коментар да се появи някой с 1000 мнения и започва спор, само защото създателя на темата е с други политически възгледи.


Преди 2-3 години, във форума се разви една страхотна тема, свързана със създаването на микро нишови сайтове и в нея се обсъждаше всичко в тази ниша. Темата тогава се получи изключително полезна, аз самия също доста писах в нея и извън нея, с потребителите на лични съобщения обменяхме опит и накрая мога да кажа, че получих страхотен резултат, както в паричен така и в умствен аспект.


Темата може да погледнете тук: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=30892


Тогава потребители, като Фози и dimitar_ak разменихме доста опит и идеи и както сами можете да видите темата се получи доста добре. От тогава обаче нещата доста се промениха, благодарение на политическите спорове и породилата се вражда между потребителите. Гледам и двамата по горе споменати потребители също намалиха публикациите си във форума, което не мога да кажа на какво се дължи, но Фози не веднъж ми е помагал с информация на лични.




Та издрънках си глупости и сега е време да започна по същество.
В тази тема с помощта на Blinky, аз ще създам един онлайн магазин напълно от нищото с възможно по-малко инвестиции. Сайта и нишата за момента няма да ги разкривам, защото не ми трябва още конкуренция преди дори да съм започнал .
Темата цели да събере както всички потребители с въпроси, така и тези с отговори.




Информация за сайта :


1- платформа на сайта WP
2- закупуване на платена тема
3- ниша електроника
4- снабдяване със стока- чрез дропшипинг
5- закупуване на домейн и едногодишен хостинг
6- закупуване на скайп телефон
7- насоченост - към US,UK потребители
8- език на сайта- английски
9- постоянен онлайн съпорт в магазина
10- закупуване на лого и банери за сайта


Държа да поясня, че с такива сайтове нямам никакъв опит, имах само един онлайн магазин за чай, който поради липса на време, възможност и некачествена организация от моя страна, а след това и двуседмични проблеми с хоста докато бях на почивка, затворих сайта след първия месец. Затова тази тема ще е от полза и за мен, като потребител, който би приел всякакви съвети от колеги от форума.


Започвам да говоря по точките:


Точка 1
Избирам wp система понеже от години работя с нея и залагам на това, върху което имам най-много знания за момента. Лесна е за управление и няма да ми се наложи да обяснявам много на човека, който ще ми вкарва продуктите в сайта.


Точка 2
Платената тема спестява време, а и външния вид за един онлайн магазин е важен от която и страна да го погледнете, затова предпочитам да дам някой друг долара за качествена тема, отколкото после да се ядосвам.


Точки 3 и 4
Нишата ми е електроника, първо защото там търсене има постоянно и доста и разнообразна стока. Продуктите ми ще се доставят от Китай с DHL, за да няма забавяне за клиентите ми. Предварително вече съм се свързал с разни продавачи, от които мога да закупувам определени стоки с 20-50 долара по-ниска цена от тази в AMAZON примерно. Ще имам и refurbished категория, понеже от там също съм се свързал с продавачи с доста качествена стока, която могат да ми предложат на доста изгодни цени с 100-150 долара по-ниски, в зависимост от продукта + определен срок гаранция на стоката. При пускането на сайта аз ще продължа да търся нови доставчици и най-вече някой качествен дилър за още по-добри цени на продуктите, защото съм сигурен на 1000% че има, стига да стигнеш до правилния човек. Тук също ще се радвам на някакви съвети за това как да си намеря качествено дилърче.


Точки 5 и 6
Домейна си го купувам за годинка-две, но задължително и хостинг направо за същия период от време. Както казва един приятел "лесно се губя и трудно се намирам" и от опит ви казвам, че като си вземете хостинг за един месец и не видите положителен резултат още първия месец се садвате и заебавате сайта. Затова аз сега не очаквам нещо още първите месеци, но пък никога нищо не се знае. Скайп телефонът ще е за да могат клиентите да се свързват с мен, ако имат някакви въпроси


Точки 7 и 8
Към US,UK потребители съм се насочил първо, защото са повече като брой, тоест по-голям процент потенциални клиенти, разбира се и повече конкуренция, но са и по-платежно способни в случай за моята стока. За езика няма смисъл да обяснявам защо е такъв.


Точки 9 и 10
Онлайн контакт формата си е важна и при такъв тип сайтове има голям смисъл от нея. Лого е ясно защо ще ми трябва, а банерите са за това, защото след като въведа всички продукти в сайта ще му пусна реклама както във adwords, facebook, така и по други места, където би имало интерес, а към електроника си има интерес. На рекламата ще се наблегне доста и ще се направи качествен анализ къде и как да се рекламира с възможно по-малко средства да правим поръчка.


Благодаря предварително на Blinky за помощта, която ми предложи и след вече направен сайт с негова помощ ще видим на къде ще се развие сайта.
След разговор с него на л.с съобщения решихме да го направим на тема, наистина с цел повече потребители да получат някаква информация по темата, а и всеки може да помогне както на мен, така и на други, ако имат интерес.
В тази тема ще поставям класирания на сайта, разходи, приходи, тактики и всичко за което се сетя, от което един нов потребител би имал полза.
Не очаквайте да направя всичко за 1-2 дни. Нещата по-горе и подготовката им, намиране на тема, свързване с китайците и всичко описано до тук ми е отнело 3 седмици, защото искам да изградя един качествен проект, който се надявам 2015 да се развие по един доста положителен начин. Но все пак си имам и друга работа, защото трябва и да се яде, така че това може да се смята като един проект към моето хоби.


Благодаря на хората отделили внимание на темата и скоро очаквайте развитие.
Поздрави
 
От: Онлайн магазин и неговото развитие

И аз ти пожелавам успех, информирай ни как се развива проекта :)
 
От: Онлайн магазин и неговото развитие

Само успехи! И аз се записвам :)
 
От: Онлайн магазин и неговото развитие

А как си помислил върху въпроса, ако в една поръчка имаш два продукта от два различни дропшипъра? Клинта ще плати една доставка, а ти две доставки към двата дропшипъра...

Желая ти успех в начинанието. :)
 
От: Онлайн магазин и неговото развитие

Супер начинание, трябва ти упорство и работа, успех и от мен!
 
От: Онлайн магазин и неговото развитие

Какво по- хубаво начинание за теб, а и за такива като мен, които тепърва прохождат в сферата! Успех! Ще следя темата с нарастващ интерес! :)
 
От: Онлайн магазин и неговото развитие

Поздравления за идеята и за това, че ще ни държиш в течение с развитието на магазина. Ще е много полезно и вярвам, че много хора ще научат нещо или ще обогатят познанията си.
 
От: Онлайн магазин и неговото развитие

Късмет! :beer:
 
От: Онлайн магазин и неговото развитие

С удоволствие се записвам за темата. Моята идея е същата... само ,че може би ще се развие в по-дългосрочен план... наистина нищо не разбирам от сайтове и единственият сайт който съм правил е на готова платформа (готов онлайн магазин) и само леки банерчета и други дреболии. Ще се радвам да следя развитието на сайта ти.
 
От: Онлайн магазин и неговото развитие

Успех и от мен.

Аз ще започна със съвети, вярвам, че ще са полезни :).

1. Не видях да си споменал за снимките. Доставчика ще ти осигури ли много на брой и качествени снимки. Не го подценявай, като фактор. За тези стоки ще ти трябват снимки и не по 1-2 на продукт.

2. От сега мисли за Афилиейт програма. Хем може да доведе до печалби, хем много-много връзки към магазина.

3. Как ще рекламираш магазина - имаш ли план? Това би трябвало още преди започване създаването да си го помислил. Ако не си, и сега не е късно.

Имам и още, но не искам да досаждам. Ще следя темата, а може и други да посочат съвети.
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: Онлайн магазин и неговото развитие

Записвам се за да следя с интерес и ти желая успех. Само едно си пропуснал ако искаш си го поправи
Сайта и нишата за момента няма да ги разкривам, защото не ми трябва още конкуренция преди дори да съм започнал .

3- ниша електроника

А после и обяснение ,за да вдигнеш конкуренцията :)
 
От: Онлайн магазин и неговото развитие

Вярвам в "ефекта на пеперудата" и подобен проект не ми е по вкуса. Така че съм по-скоро песимистично настроен. Но с удоволствие бих помогнал с каквото мога, ако се наложи. Подкрепям напълно подобна инициатива, въпреки, че тотално не съм съгласен с концепцията и в поне 5 от изброените точки бих тръгнал по съвсем различен път. Искрено желя успех и дано проекта се развие в положителна и доходоносна насока!
 
От: Онлайн магазин и неговото развитие

Първо благодаря за положителните коментари и в интерес на истината точно това исках да постигна с темата :).

Започвам направо с отговори на въпросите и както казах съм отворен за всякакви предложения, критики и мнения относно положителното развиване на проекта.

А как си помислил върху въпроса, ако в една поръчка имаш два продукта от два различни дропшипъра? Клинта ще плати една доставка, а ти две доставки към двата дропшипъра...

Желая ти успех в начинанието. :)

Продуктите ми ще бъдат изпращани с DHL и аз цената на доставката съм я включил в тази на продукта и пак цената на продуктите ми е с между 20-50 долара по евтина от тази в Amazon и за това няма голямо значение дали от един или от 10 продавача.


Ще следим хронологията, очакваме инфото да постъпва регулярно и често.
Разбира се ;)

Успех и от мен.

Аз ще започна със съвети, вярвам, че ще са полезни :).

1. Не видях да си споменал за снимките. Доставчика ще ти осигури ли много на брой и качествени снимки. Не го подценявай, като фактор. За тези стоки ще ти трябват снимки и не по 1-2 на продукт.

2. От сега мисли за Афилиейт програма. Хем може да доведе до печалби, хем много-много връзки към магазина.

3. Как ще рекламираш магазина - имаш ли план? Това би трябвало още преди започване създаването да си го помислил. Ако не си, и сега не е късно.

Имам и още, но не искам да досаждам. Ще следя темата, а може и други да посочат съвети.

1- Мдам за снимките съм изпуснал малко да спомена- може да се каже, че китайците имат доста снимки на продуктите и качествени, първо, защото продуктите са скъпи и второ, защото и те си ги продават в нета, също ще гледам в описанието да слагам и видео клипове с продукта от youtube където клипа не е обвързан с някой сайт за продажба.
2- Това е едно много добро предложение което си заслужава да се разгледа, ако успея и да намеря някой дилър на стоката, където да не си продава и той стоката в интернет на цената на която ми я предлага и ще станат супер нещата.
3- Както казах рекламата ще е в adwords и facebook, като не смятам да инвестирам много на месец, защото това е проект в който ще инвестирам възможно най-малко, но при условие, че се развие положително и това ще се промени разбира се.

Но рекламата в тези две мрежи не е всичко, дори ако трябва да съм честен не бих разчитал най- много на рекламата, също така ще целя и seo класиране.
Преди да почна да плащам за каквато и да е реклама ще закупя някой друг SEO пакет от BHW. Тактиката ми за момента е такава, че да се класирам по имената на стоката си.

Прилагам няколко изображения от самурая на имена на мой продукти и конкуренцията в серпа. Ще подбера такива думи, по-лесни за оптимизация, съчетани с правилния човек и пакет от BHW мисля, че ще имам повече полза от това да рекламирам. При посочените изображения, 2 от тях са за 1 продукт и получават по средно 600 търсения месечно, а третата е за друг продукт, който поучава по 4 400 търсения месечно в период от година насам. Както и да го погледнеш, ако инвестираш правилно в оптимизация и не се стискаш там може да се извадят доста добри резултати.




За нишата- да казах че е електроника, но аз ще го развивам само в една от под-нишите на електрониката която няма да споделя- може климатици да са, може телевизори, всичко може да е :D

Ще се радвам на всякакви съвети, ако можете да препоръчате и пакет за seo от BHW, също ще ми е от полза.
 

Горе