Оптимизация на изображение

danko6

Well-Known Member
Колеги как да оптимизирам изображения ?
Питам като цяло като се интересувам от това и как да ги линквам евентуално.
Като цяло сайта е само за изображения и примерно имам изображение на пчела и се добавя само изображението със заглавие пчела и таг пчела.
Как би се отразило ако добавям и по едно изречение под изображението, но е копнато от wikipedia нещо от вида на едно изречение що е пчела или нещо от този сорт.Не се интересувам от първите позиции в мрежата, а първите позиции сред изображенията :)


Ще съм благодарен на всеки помогнал :)
 
От: Оптимизация на изображение

Здравей,

Мисля, че имаше някъде тема по този въпрос, но ще дам и аз нещо:

1. Име на файл
2. Alt tag
3. Описание около картинката

Основните. Пипнеш ли там, си в играта. Ще се отрази като дублирано съдържание, особено ако гепиш цели изречения. ;) Преразкажи, но гледай да има това, за което искаш да излезе в images.

Гледай и ако може някой да ти линква снимката, няма да е зле, даже и без жив линк, а да зарежда от при теб. ;) Това също е доста силно при оптимизацията на картинките. Ако една картинка е линквана (крадена или просто споделена), то на Google му светва лампичката, че е първоизточник и трябва да е ценна. А той от своя страна, четейки я, ще прецени за какво и къде ще е ракне в Google Images. :)
 
От: Оптимизация на изображение

Тоест мога да кача същото изображение което се намира в момента на първа позиция за пчела и със следните неща които посочи по горе да изляза преди него, независимо че аз съм му откраднал изображението или ако нещо не съм разбрал как се отразява пък това да се вземе едно и също изображение за дума пчела.

Blinky и мс отново :)
 
От: Оптимизация на изображение

Същото не съм сигурен, че ще успееш лесно да го ранкнеш. Ако не си ползвал images search-а, то пак си е като контент. Софтуерът сърчва изображенията по специфични за всяко едно графични точки. Най-добре е когато говорим за уникална картинка, но ако не е - то тогава се прилага оптимизация, като задължително се сменя името и се рисайзва, като индикатори №1 за дублираща се графика/картинка в мрежата. Или по-скоро в архива на Google.

Специално за думата пчела, мисля че не е трудно да се направи уникална картинка или снимка. Иначе, ако се вземе от сайта, и двата сайта (твоя и неговия) има еднакъв старт, няма да е лесно да бутнеш по напред твоята картинка. Както се вика написаното по-горе + няколко линка или импега към катрината и си ОК. Но ако ще бориш авторитетен сайт, ще ти е идея по-трудно. Това, което съм правил през годините, гледайки и тези промени с картинките, това мога да кажа. Както неведнъж е ставало на въпрос - Google обича разнообразието и уникалността, което се затапват малко или много. :)
 
От: Оптимизация на изображение

А случайно да има тул който да чекво позиции в изображения.Понеже до сега не съм срещал такъв :)
 
От: Оптимизация на изображение

Тоест мога да кача същото изображение което се намира в момента на първа позиция за пчела и със следните неща които посочи по горе да изляза преди него...

Да, можеш, успех!
 
От: Оптимизация на изображение

Можеш също да преработиш две изображения в едно и да го линкнеш в поста си.

attachment.php


Имало едно време една пчела, която си мислела, че от всичко,
що има сладък вкус се произвежда медец...

Като изображението го оптимизираш с тайтъл и алтернативен текст:
Код:
<img src="http://www.predpriemach.com/attachment.php?attachmentid=7065&d=1376461072" title="Пчелата, която майстори мед" width="400" height="400" alt="пчела" />

pchela.jpg
 
От: Оптимизация на изображение

А самото линкване на пчела да бъде към линка на съответната страница, където се намира изображението на пчелата нали или ?

И още един въпрос примерно, ако сваля изображение на пчела с мед и го преименувам и го кача, като пчела със захар или сладко, като при търсене на пчела със сладко примерно това изображение го няма, google ще го отчете ли като уникално за пчела със сладко въпреки че го има при търсене на пчела с мед :D Стана малко объркано, дано някой е разбрал какво имах в предвид.

Кат цяло, ще започна с няколко теста да видя как ще се ранкнат с
-промяна на името
-промяна на размера
+ след това ще сливам и по 2 изображения да видя как ще станат нещата :)

Благодаря
 
От: Оптимизация на изображение

И да споделиш какво се е случило след тестването, за да стане ясно и за останалите. Както при другият тип оптимизация, така и тук си има основни неща, които биха дали силно отражение, след като се направят и такива, каквито прави после за донасройване и изстискване на максимума. :)
 
От: Оптимизация на изображение

А самото линкване на пчела да бъде към линка на съответната страница, където се намира изображението на пчелата нали или?

Ако изплиташ вътрешни линкове - да, може и към страницата, където се намира картинката на пчеличката (Мая ;) ). Имах предвид оригиналният пост с картинката - линквнето на думичката или фразата да е към изображението: http://www.predpriemach.com/attachment.php?attachmentid=7065&d=1376461072 (принципно така правя в някои мои публикации), а самото изображение да не е кликаемо (от кода по-горе се вижда). Промяната на името е препоръчително, размера си определяш ти - примерно тук отваряш ново изображение със желаните от теб размери, вмъкваш две картинки, като ги нагаждаш и запаметяваш файла с името "pchela-sys-sladko".

Успех с експериментите ;)

P. S.

Има и вариант изображението да е кликаемо, без да го линкваш в поста си, а от други вътрешни постове с линк към публикацията. Едно примерче с търсене по думата "пари от статии" в google images - тайтъла е Пари от статии, а алтернативният текст - pari ot pisane, името на файла - pisane. Сега откривам, че се е позиционирало първо.
 
Последно редактирано:
От: Оптимизация на изображение

Уф.... с вашите пчели ще ме накарате да вдигна някоя снимка в на първа страница по търсене на пчела и да видите, че може да се направи. :)
 
От: Оптимизация на изображение

Уф.... с вашите пчели ще ме накарате да вдигна някоя снимка в на първа страница по търсене на пчела и да видите, че може да се направи. :)
Е кой казва, че не може. :)
 
От: Оптимизация на изображение

Слагаш Caption на изображението: уникален текст - keyword - уникален текст, освен другите отгоре съвети. В големите форуми принципно има теми в стил: Share your very best'',кядето се пускат разни идиотски смешни картинки. Примерно задаваш на Гошо оператора да търси: intitle:''funny pictures'' във форуми, регваш се там и пускаш и ти изображения, но си буташ в самото изображение линка, емек ства клиакем:). Така не изглежда, че си спамер и да те едитнат администраторите на форума
 
От: Оптимизация на изображение

Аз се чудя има ли смисъл? От как направиха тая простотия с изображенията имах спад на трафик от тях.
 
От: Оптимизация на изображение

Здравейте, колеги! Може ли да ми дадете съвет, къде мога да линквам към подобен сайт с картинки и кратко съдържание? :beer:
 
От: Оптимизация на изображение

Здравейте, колеги! Може ли да ми дадете съвет, къде мога да линквам към подобен сайт с картинки и кратко съдържание? :beer:
Здравей. И добре дошъл тук. Какво точно искаш? Искаш да водиш към картинки, хостнати на други места?

Приятен престой тук. :)
 
От: Оптимизация на изображение

Имам малък сайт за картинки като автора на темата. Искам да го оптимизирам за определена ключова дума и доколкото знам трябва да трупам линкове включващи думата. Засега добавям само в Pinterest, интересува ме дали има и други подобни социални мрежи или варианти за получаване на линк.
 
От: Оптимизация на изображение

Колеги не споделихте дали има някакъв метод за чекване на позициите но за изображения.
Примерно пускаш си сайта и думите и то да ти покаже на кои места си по изображения за зададените думи :)
 

Горе