Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
Аз по-малко от теб искам темата да се върти около мен. Обърни се към коментаторите, които борят опонента, а не тезата му. Не спирам колегите да "потвърдят", макар също да съм разбрала чудесно тезата им, която е "леле-мале страх! Всички ще умрем". Готова съм да го виждам отново и отново, и да им противодействам с каквото и както намеря за добре. Хубав празник и на теб. :)
...
Че каква теза е то туй твойто?! Мангърови мантри.

Виж, тая на разширения е съвсем друго нещо - на това му се казва комплексна, научно-обоснована и софистицирано поднесена теза.
 
Последно редактирано:
Че каква теза е то туй твойто?! Мангърови мантри.

Виж, тая на разширения е съвсем друго нещо - на това му се казва комплексна, научно-обоснована и софистицирано поднесена теза.
Да, къв е тоя Мангъров? Само 40-годишна практика във вирусологията. Друго си е да ни обяснят как стоят нещата разни коремни хирурзи и техните клакьори - капо ди тути капи, разширени, удължени, скосени...

92934025_10218962410948875_984695130340458496_n.jpg
 
Чакра, ти и да е вдигнеш, майна, ще ти се износят галошите докато стигнеш най-близкия град.

40-годишен опит в боренето на грипчета и хивчета може да има гореспоменатия лаладжия, ние хората които знаем английски, разбирай почти всички в страната, имаме достъп и до информация идваща от чужбина, където вирусолозите не са си намерили епруветките в снаксове с награди. :)

Щял да се вдигне народа... те като ни шибаха на всички по 500лв. ток на месец три месеца подред не се вдигнаха като хората, сега ли ще се вдигнат. И като тогава - бат Бойко ще си подаде оставката, ще има служебно правителство на останалата сбирщщина 3 месеца, и пак ще преизберете бойката след това да ви води като достоен вожд към нови икономически върхове.

Тези филми сме ги гледали вече, и не са достатъчно интересни за бис.

Аз не разчитам нито да се вдигне народа, нито да не се вдигне. Правя каквото мога за бизнеса ми, правя каквото мога да си върна консултантските услуги на нивото преди епидемията, ако чакам Чакрата от Почивка да се вдига на бунт че да ни се оправи икономиката… ах! Ходи си паси мисирките, Чакра, и пускай меме-та от Facebook, и се тупай по рамото, че си пазиш свободите.
 
Бойко Борисов е на посещение в Англия и е поканен от кралицата на чай. По време на срещата Борисов пита кралицата, каква е тайната на успешния политик. Кралицата му отговаря:
- Много просто, трябва да е обграден от интелигентни хора!
Бойко пита:
- А как се разбира дали някой е интелигентен или не?
- Ами трябва да се зададе адекватен въпрос, ето сега ще Ви покажа.
Кралицата взема телефона, натиска копчето, за да може и Бойко да слуша разговора и звъни на Борис Джонсън.
- Г-н Джонсън, ще Ви задам един въпрос. Майка Ви има син, баща Ви също има син, обаче този син не е Ваш брат. Кажете ми, кой е този син?
- Очевидно е, че това съм аз, Ваше Величество! – отговорил Джонсън.
- Правилно, благодаря Ви! – казва кралицата.
Затваря телефона и се обръща към Бойко:
- Разбрахте ли сега, г-н Борисов?
- Да, Ваше Величество, разбрах!
Прибира се Бойко в България, вика Мутафчийски и го пита:
- А бе, Мутафчийски, баща ти има син, майка ти има син, обаче този син не е твой брат, кой е той в такъв случай?
Мутафчийски се затруднява да отговори и казва, че ще си помисли добре и ще се върне с отговора. Излиза и започва да разпитва всички в щаба. Никой не съумява да отговори, затова след няколко часа мъки Мутафчийски се обажда на на Мангъров и го пита:
- Г-н Мангъров, може ли да Ви задам един въпрос?
- Разбира се, г-н Мутафчийски!
- Майка Ви има син, баща Ви има син, но този син не е Ваш брат, кой е тогава?
- Естествено, това съм аз! – отговаря Мангъров.
Щастлив Мутафчийски търчи при Бойко и казва:
- Знам отговора на въпроса ти, това е Мангъров!
- Не, идиот такъв, това е Борис Джонсън!
 
Това мнение не е изказано от мен, но го споделям на 100%

За вече един месец народен арест никой от киселите чичковци по телевизора не се опита да успокои, да надъха и да даде кураж на хората, които все още масово спазват мерките и препоръките.

И именно щото масово се спазва, на очи се набиват ситуациите, в които не се:
Като трапезният министър на пейката пред Народния;
като хората от щаба, които всеки ден се събират с десетки мисирки на закрито, но не са с маски;
като онзи показно религиозен тип, дето ако е пипнал бацил някъде, ще се наложи да затворят всеки цех, защото обикаля като Ким Чен Ун да види дали циповете работят. Щото нали е контактно лице и прави точно това, което не трябва да се прави при вирус, дето може да разнасяш и без симптоми и рискуваш после да се карантинират стотици хора, ако случайно си го пипнал.
Но не, никой от тия, дето налагат мерките и всеки ден показват, че те не важат за тях, не се и опитва да покаже емпатия. Дидактичност. И мъмрене. Все едно цар Симеон Велики да мъмри...
И населението, все по-вярващо на 5G конспирации и отдаващо се на всякакви психологически състояния, бива смъмряно и наказвано без вина. При средно по 20-ина нови случая на ден, каквато бе и целта - да се забави разпространението.
Ми излез и кажи браво и евала, стиснете още малко зъби, България на три морета, най-после да се почувстваме като народ. Всеки от нас, независимо какъв, е изправен пред едно и също нещо и с общи усилия ще го преборим. Не. Киселеене и упреци.
Властово опиянение от извънредното положение, комбинирано с все повече психологически изтръпващо население... Взаимно нямащи си доверие. Нямащи и витамин D.
Повсеместната тъпота вече е с убийствени размери.


Самуил Петканов
 
Жалба изготвена от адвокат Елена Гунчева срещу Бойко Борисов, ген.Мутафчийски, министър Ананиев

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

В изпълнение на общественото си задължение по чл.205 ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс, Ви уведомявам за наличие на данни за евентуално извършено престъпление от общ характер по смисъла на чл.326 ал.1 от Наказателния кодекс.
По националните телевизии – БТВ, Нова телевизия, БНТ1, както и други, които не мога да изброя подробно, но са ноторно известни, лицата Бойко Методиев Борисов и Венцислав Методиев Мутафчийски /не ми е известна родствена връзка между лицата, въпреки сходството в презимето/, предаваха заблуждаващи знаци за тревога, с което считам за вероятно да са осъществили състава на престъпление по чл.326 ал.1 от НК със следните свои изказвания:
Относно лицето Бойко Методиев Борисов: на 04.04.2020 година, пред медиите, включително телевизии и радиопредавания /ноторно известни/, заяви, че „след 2-3 седмици ще сме в ада”, с което заяви, че има тревога и възбуди неоснователен страх и паника в голям брой български граждани, като използва заблуждаващи данни. Също ноторно известен факт е, че в България болните от коронавирус и починалите от него са пренебрежимо малък брой. И без да се принизява заплахата от зараза, насаждането на страх и паника сред българските граждани, използвайки медиите, за да разпространява заблуждаващи факти, Бойко Методиев Борисов вероятно е нарушил закона, което и следва да се установи. Считам, че следва да бъде разпитано лицето, какви медицински показатели и данни за заболяването му дават основание да всява страх, като плаши българите с ад относно заболяването. Още повече, същото се случва в дни, когато православните християни в България празнуват Великденските празници и подобна тревога нарушава правото им на религия, като се има предвид, че съгласно Библията адът е наказание за грешниците, които са се отрекли от Бог или са имали смъртни грехове. По този начин лицето навежда твърдения, че явно само грешници и неверници се заразяват с вируса.

На 12 април същото лице заяви, че „ще дойдат хладилните камиони както в Ню Йорк /явно визирайки извозването на починалите от болниците/”, като отново създаде паниха и страх сред хората, докато към посочената дата, починалите от коронавируса са 29 човека от началото на заболеваемостта в България. И отново, без да омаловажавам сериозността на заразата, посочвам, че насаждането на страх и паника сред населението и заплахите с „чували с трупове, хладилни камиони и ад” не само няма да спомогне за спазване на мерките, но и ще причини лека телесна повреда на гражданите – състояние, неопасно за живота, като ги разтревожи, доведе до депресия, безсъние, нервност, несигурност в бъдещето и дори суицидни мисли, които е възможно дори да бъдат реализирани, какъвто случай вече имаше.

По отношение на лицето Венцислав Методиев Мутафчийски – същият, използвайки средствата за масово осведомяване, всеки ден насажда страх сред българските граждане, паника, която води до редица психични заболявания и суицидни мисли, като вместо адекватни мерки, съобразени със заболяването и картината му у нас, използва медиите предимно за всяване на паника, като също споменава трупове, хладилни камиони, смърт и т.н., многократно всеки ден, с което пряко застрашава психичното здраве на българите. Всички изказвания на лицето са ноторно известни и моля прокуратурата да провери дали изказванията му не представляват евентуално извършено престъпление по чл.326 от НК. Също така, моля да проверите дали чрез изказванията и предприетите мерки от Националния оперативен щаб, не се поставя в опасност здравето и живота на българските граждани, тъй като ежедневно мерките се променят, като най-показателен е примерът с маските, за които лицето първоначално твърдеше, че не са необходими, а днес на брифинг пред медиите с конклудентни действия и отклоняване на въпроси показа, че и бебетата и малките деца трябва да носят маски, което пък може да постави в сериозен риск здравето и живота им.
По отношение на лицето Ананиев, известен като министър на здравеопазването, моля да проверите дали има необходимата компетентност от професионална гледна точка за издаване на заповеди за противоепидемични мерки с оглед обстоятелството, че същият не е завършил медицина, а заповедите му са неиздържани, взаимно си противоречат и поставят населението в риск за здравето и живота му, тъй като на практика заповедите не са мотивирани от медицинска гледна точка, каквато е задължителна за противоепидемичните мерки. Моля да проверите и дали не е надхвърлил правомощията си по закон евентуално и дали издадените от него заповеди са доведени по установения в АПК ред до знанието на населението.
С оглед на горното, моля да образувате проверка и предвид високата степен на обществена опасност, да бъде уведомена обществеността за извършената проверка. Всеки гражданин е длъжен да съобщи на органите на досъдебното производство за деяния, които според него биха могли да представляват престъпление, като това е обществено задължение на гражданите, както задължение на прокуратурата е да упражнява контрол за законността!
 
Това мнение не е изказано от мен, но го споделям на 100%
...
Самуил Петканов
Да сложат Нели Топалова да чете брифингите с кадифен глас, понеже на Сами му идва твърде хард тонът на Генерала.

Поредният пример за недалновидност на управлението на Бойче - да пропусне да отчете факта, че живеем в джендърско общество и днешните пу*ь*вци не са и чували за казарма. Допуснал директна интеракция м/у армията и народа, а не помислил дори за вазелин.
 
Последно редактирано:
Толкоз по темата. Въпросът е стягате ли сектата? :rolleyes:
FB_IMG_15867270239821211.jpg

=======================

FB_IMG_15867271504101333.jpg
*приликата с реални лица е напълно НЕслучайна :))))
 
Аз ако съм на властите, просто утре изкарвам танковете и почвам да глобявам поголовно, да не смеят да мръднат никъде. Днеска ги гледам, хем на малка улица живея, цялден народ щъка... Няма да им увре главата....

И двата танка ли?
 
Жалба изготвена от адвокат Елена Гунчева срещу Бойко Борисов, ген.Мутафчийски, министър Ананиев
...
По отношение на лицето Венцислав Методиев Мутафчийски – същият, използвайки средствата за масово осведомяване, всеки ден насажда страх сред българските граждане, паника, която води до редица психични заболявания и суицидни мисли, като вместо адекватни мерки, съобразени със заболяването и картината му у нас,
Да не би е станала грешка. Вероятно тази жена е вирусолог, а не адвокат. Защото един адвокат няма как да знае кои са адекватните мерки при една пандемия.
 
Мисля че смисъла на писмото е съвсем друг.

Да не би е станала грешка. Вероятно тази жена е вирусолог, а не адвокат. Защото един адвокат няма как да знае кои са адекватните мерки при една пандемия.
 
Добре, че си ти, че си ебало мамата. ГЕРБ трябва да управлява вечно. Пускам петиция да се върне член 1 в конституцията!

Бойко Борисов:
"От миграцията ги спасих българите, остава и от това да ги спася и да ми е спокойно на съвестта".

 

Гатанки:
Кой, кога сложи маска?
Колко трактори изброихте по полето?

#немасмисъл :D
Популизъм - начин за политическо поведение за спечелване на общественото доверие чрез привидна загриженост за нуждите на суверена (създаване на лъжлива представа за бързо и лесно решение на обществените проблеми).

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...
 
Не е само това. Тея дяволи вменяват колективна вина у цялото население, с неосъзната помощ на хората и осъзнатата на медиите, които и преди кризата правиха същото. Уплашени до смърт представители на местната популация, налагат жестока цензура на всяко мнение различно от официално наложеното. Като всички методи са позволени, няма ограничения.

Всеки, който отказва да се страхува го изкарват масов убиец, тъпанар, садист и безотговорен човек. Отвратително е!

Не, аз вина за вирус, който не съм сътворил аз няма да нося. Да ходя с маска сам в полето също нямам намерение.

Трябва да си наистина страшен тъпанар за да не виждаш какво се прави. Вирус, вирус, ама тея почнаха да се оливат от простотия. Ебати и политическите спекуланти, политически пир по време на чума.





Популизъм - начин за политическо поведение за спечелване на общественото доверие чрез привидна загриженост за нуждите на суверена (създаване на лъжлива представа за бързо и лесно решение на обществените проблеми).

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...
 
Статус
Not open for further replies.

Горе