От коя бензиностанция зареждате?

От коя бензиностанция зареждате?

  • Лукойл

    Votes: 44 25.1%
  • ОМВ

    Votes: 39 22.3%
  • Шел

    Votes: 18 10.3%
  • ЕКО

    Votes: 28 16.0%
  • Ромпетрол

    Votes: 14 8.0%
  • Петрол

    Votes: 10 5.7%
  • Вектра

    Votes: 0 0.0%
  • Газпром

    Votes: 7 4.0%
  • Друга

    Votes: 15 8.6%

  • Общо гласове
    175
От: От коя бензиностанция зареждате?

Как малка на 20л са 3 литра. С икономичен автомобил това са 50км.
 
От: От коя бензиностанция зареждате?

За шел гласувах че най-често от там минавам понеже са ми удобно, иначе и от ромпетрол си зареждам често. Иначе всички бензиостанции не зареждат ли от рафинерийте на лукойл ? Демек всички сипват бензин от едно място.
 
От: От коя бензиностанция зареждате?

Карам на метан, а голям избор няма извън София , щото често пътувам, но за онези с метаните - на Благоевград като заредя ми кара с до 30% повече км , отколкото в Сф като заредя или друго място в БГ (КН, Варна, Плв съм зареждал), не знам какъв им е метана, но се усеща доста разлика ;)

Иначе бензинец сипвам в метанстанциите, че най-удобно, а ако нямат предпочитам Еко или ОМВ
 
От: От коя бензиностанция зареждате?

Ромпетрол, единствените, които внасят горивата си от Румъния, а не от лукойлските пумии.
 
Re: От: От коя бензиностанция зареждате?

За шел гласувах че най-често от там минавам понеже са ми удобно, иначе и от ромпетрол си зареждам често. Иначе всички бензиостанции не зареждат ли от рафинерийте на лукойл ? Демек всички сипват бензин от едно място.


Общо взето при 95 е така обаче бенза зависи колко е стоял в цистерната че бързо губи характеристики (затова го споменахме с Маверик) отделно вече кой какво добавя към цистерната (като добавки който са в различните безнини защото вече всички трябва да имат по закон) или за допълване с боклук за да продават повече... като и разликата в мерките...


Иначе 100 октановия на шел е внос от рафинерия която притежават в румъния мисля, 100 октановия на омв е внос от австрия, 100 октановия на еко е внос от гърция

а ромпертрол мисля че бяха рафинерия в румъния собственост на Таджикската пертролана компания и мисля че те 95 внасят (понеже знам че е мешан още в рафинерията с добавки да стане на Efix) а 98 им e от лукойл

за дизелите незнам ...
 
Анкетата си я бива и много. :) Аз зареждам в 3 основни бензиностанции, предимно. Това са Лукойл, Shell, Eko. :) Доволен съм от обслужването им, а ако трябва бъда честен, в OMV най-много ми харесва кафето им VIVA. Чувал съм кофти неща за всичко, за това все едно къде зареждаш в общи линии, но все пак си държиш на определени марки. :)

Най-добрата бензиностанция уж съм я отбелязал с вота си, тъй като нямаше мулти-отговор. Но винаги зареждам в Лукойл, когато имам възможност, като не - търся някои от другите две алтернативи. :)
 
От: От коя бензиностанция зареждате?

OMV-то набира скорост и в последните минути изпревари лукойл. Аз лично съм зареждал само веднъж от там и нямам много наблюдения. Честно да си призная ползвам лукойл заради прмоциите им, а и имам карта за отстъпка от 3%. Другата причина е, че повечето бензиностанции зареждат от рафинериите на лукойл. Така и не разбрах кой са те, но шофьорите така разправят.
 
От: От коя бензиностанция зареждате?

OMV. Докато зареждам разтягаме с "бензинджията" доста интересни теми :D
 
От: От коя бензиностанция зареждате?

Основно от Лукойл, по-рядко от Еко (по път са ми, а и заради картите за отстъпка).

По възможност никога от ОМВ и междуградски (междуселски), поради еднакъв риск...


@Maverick, под "Вектра" да не би да имаш предвид "Векта" - тук в Пловдив има такива?
 
От: От коя бензиностанция зареждате?

От която ми е най-наръки зареждам. Честно казано НИКОГА не съм обръщал внимание каква е цената на нафтата и каква е разликата в цената в различните бензиностанции - просто капвам 10лв и колкото- толкова.
 
От: От: От коя бензиностанция зареждате?

@Maverick, под "Вектра" да не би да имаш предвид "Векта" - тук в Пловдив има такива?

Да, за нея говоря. Имах съмнение как се казва точно и потърсих в нета, но явно съм го объркал.

Ще помоля някой от админите да го поправи в анкетата.



@Kreayshawn, не става въпрос за вдигане на конете, а за запазване на двигателя за по-дълго време читав с помощта на чисто гориво.
 
Петрол. Гласувах за Петрол. Но заеждам също така и на Лукойл и Шел. Не понасям ОМВ, няма такава дървения. Преди няколко години ме отказах от тази бензиностация. Някакво Q7 било със замръзнала нафта от там и това доста ме наплаши от тогава. Един приятел ми сподели това.

Също друг познат работещ в администрацията ми подметна, че някак пътували от Румъния ххх литра и пак пристигали ххх литра. Нали? Без загуби. Малко ми е против физиката, ама карай. ;)

То не че повечето не си правят глупостите. Но поне да се избере по-малкото зло.
 
Като зареждам от някоя бензиностанция, гледам след това да изпразня резервоара от там и ако ще сипвам на друга, да е почти, ако не изцяло празен. Не че има нямам доверие, но всеки си има някакви си добавки и т.н., че ми е по-добре така. ;)
 
От: От коя бензиностанция зареждате?

За мен Но 1 Шел (VPower бензин)
2 Петрол (втория по цена бензин)
3 OMV (втория по цена бензин)
4 Лукоил (втория по цена бензин)
последно място и зареждане само в краен случай ЕКО
Автомобил Mazda 626 / бензин / 1.4 / 1995г.
Колата е закупена преди 2 години и направих проби със зареждане на по 10л.гориво от вид.
Най- икономично се представи SHELL VPower. (вече има ново име мисля Nitro+).
За това гориво разхода ми бе 5 - 5.5 / 100km смесено каране с приоритет градско.
 
Искам днес да похваля бензиностанции Shell. На един мой приятел му бе свършил бензина, точно пред нас, където и имаше от тази верига бензиностанции. Отидохме и ни дадоха туба "под наем", като след като я върнахме, върната депозита. Човека си свърши работата, и всичко беше доволно. ;) За втори път ми се налага това да го правя, аз или познат, и никога не са отказвали. Не знам дали другите при бензиностанции е така, но определено прави добро впечатление.
 
От: От коя бензиностанция зареждате?

За мен V-Power дизел на SHELL е най-доброто гориво. Колата върви добре и смъква разхода тъй, като колата на се затормозява. Пробвал съм със всички бензиностанции, но за мен горивото на SHELL е най-добре. А и любителите на карти могат да ползват карти, на които да събират точки, съответните точки могат да се заменят за определени продукти или да се използват за отстъпка от цената (10 ст. при обикновеното и 15 ст. при V-Power). Съвет от мен е, от която и бензиностанция да карате си сипвайте от горивото с най-високо октаново число. Разликата в цената се припокрива със смъкването на разхода, само че при по-скъпото гориво колата си върви нормално без прекъсвания. Специално за OMV съм бил свидетел на 1-2 случая на аварии. В единия случай един беше сипал бензин при тях и после няма палене. Отиде в бензиностанцията, махна маркуча след помпата и на стартер им напълни една туба с бензина, който са му сипали - няма такава смрад (нещо като черна тиня).
 
Аз имам карта както от Shell, така и от Лукой. Гледам да ползвам опцията с натрупване на точки. Даже веднъж ядох фри в Макдоналдс с картата и точките в нея на Shell. :) Доста интересни неща раздават, ако трябва да съм честен. Даже си спомням, че на едно мое приятелче, голям фен на Ферари, му взехме от там. А другия админ има цялата колекция на фераритата от преди време. :)

С Лукойл, просто си ползвам отстъпка. А томболите им да тъпи. Откровено казано е доста тъпо да пуснеш толкова много литри и картички с букви и една да си я лимитирал. Винаги се стига до момента, делкаме горивото на половина, ако ми дадеш Л, примерно от името на бензиностанцията. Нищо стимулиращо няма, поне за мен, да взимам участие в подобни игри.

ОМв също имат интересни игри. Даже съм се обзавел с една раница от там. А едно приятелче си направи комплект от кристалните им чаши, които раздаваха за точки и доплащане, естествено. Но беше добра идея и евалата за което. ;)
 
От: Re: От коя бензиностанция зареждате?

Доста интересни неща раздават, ако трябва да съм честен. Даже си спомням, че на едно мое приятелче, голям фен на Ферари, му взехме от там. А другия админ има цялата колекция на фераритата от преди време. :)
И аз я имам колекцийката от преди 3-4 години, 5те колички хихиххи :)
 
Re: От: Re: От коя бензиностанция зареждате?

И аз я имам колекцийката от преди 3-4 години, 5те колички хихиххи :)

Аз харесвах черната и една от червените ф40, май беше.

Ето това много радва потребителите. Аз от време на време минавам през Шела да видя какво върви като промоция и някой друг каталог да разгледам.
 

Горе