От 1-ва страница на никъде

dimitar_ak

Active Member
Ей сега се прибирам и по навик си пиша ключовата фраза в гугъл да видя къде е сайта, от няколко седмици беше на 7-мо място, днеска гледам изведнъж го няма на 1-ва че и май в топ 100. Други фрази, които се класирах на 2-ро място, няма братче. На какво може да се дължи това, гугъл май ми се е*ава нещо, става дума за сайта в подписа. Линковете към сайта са от директории, преди седмица един човек от форума добави индекса и в 50 социални мрежи, като и вътрешните страница са добавяни, има и доста линкове от подписи във форуми, webmaster tools-a отчита всяка тема като отделен линк. Никакви "черни" линкове няма, скоро взех ревю копи и за английски социални мрежи, но все още не е добавен там, вчера на 7-мо днеска го няма никакъв. Всички статии са уникални, баси не знам какво става. Домейна е нов, от юли тази година, аз съм първи регистратор май.

Сайта не е деиндексиран.

Всеки който може да даде някакво мнение, ще съм много благодарен.

П.п Преди седмица - две на същия хостинг сложих един аутоблог, ама той си е индексиран няма проблеми, едва ли има значение, ама да дам максимално инфо.
 
Последно редактирано:
От: От 1-ва страница на никъде

Сериозно ли календара е дублиран контент, ей това не съм го вярвал, махам го веднага, ама едва ли е от това, а ако е:evil: Мерси все пак.
 
От: От 1-ва страница на никъде

Не знам, но явно G. те е метнал в пясъка заради нещо. Предполагам, че някой все ще ти каже нещо повече за проблема.
 
От: От 1-ва страница на никъде

Незнам кой ти е добавял сайта в соц. мрежи но силно ме съмнява от това да е произлязъл проблема.

Според мен скоро ще си върне позициите
 
От: От 1-ва страница на никъде

Същност току що получих репорта, 395 линка от английски социалки, обаче са от преди 3 часа, на гугъл може да са му дошли малко в повече, ама пък за 3 часа не вярвам да реагира толкова бързо, по-скоро другъде трябва да е проблема.

petrov321, вътрешните аз си ги добавям винаги след пускане на статия, а индекса имаше едно ревю копие и един човек от форума, ама всичко е точно.

Иначе силно се надявам скоро да ме върне, че ако няколко месеца продължи това, всякаква мотивация за пълнене с контент ще ми отиде, сайта е нов и всяка събота пиша по една статия и я пускам, ама при такова положение никакво желание няма да имам.

Добре че за момента е adwords-а и още съм си на 1-ва страница, ама ще видим и кога ще изгоря с ваучерите.
 
Последно редактирано:
От: От 1-ва страница на никъде

При мен сайта за обяви в продължение на година и половина винаги се движеше между 9-15 позиция по дума obiavi...и един ден вече беше на 198 позиция, без да съм пипал нищо по сайта. Така е вече близо два месеца...
 
От: От 1-ва страница на никъде

При теб пък със стар сайт, не знам за обявите дублирания контент как се избягва, не съм наясно. То точно днеска може някой филтър може да го е хванал и преди 3 часа 400 линка, съвсем отиде .. То точно сега идват празниците и очаквах повече трафик, пък то какво стана. Остава поне adwods-a и ще увелича писането по форумите да може да компенсирам малко или много.
 
От: От 1-ва страница на никъде

Затова хората са казали: бавно но славно :)
Що ти беше да адваш в толкова социалки.
 
От: От 1-ва страница на никъде

Ами бг социалките бяха 50 преди седмица, съвсем нормално. А, 400-те линка взех едно ревю копи, ама са от преди 3 часа, още дори не са индексирани, не вярвам да е от това.
 
От: От 1-ва страница на никъде

Ами бг социалките бяха 50 преди седмица, съвсем нормално. А, 400-те линка взех едно ревю копи, ама са от преди 3 часа, още дори не са индексирани, не вярвам да е от това.

има линкове от соц. мрежи които се индексират буквално за 10-тина минути (говоря за бг такива)
предполагам, че тези 400 линка са от соц. мрежи ти "еднодневки" и голям положителен ефект незнам защо си мислиш, че има и то за бг сайт
 
От: От 1-ва страница на никъде

Ами не знам честно казано, може би направих грешка че го взех това ревю копие, най-малкото не вярвах, че ще навредят. Май единственото, което ми остава е да чакам, поне оставам с утешение че сайта си е изкарал 2-но вложеното.
 
От: От 1-ва страница на никъде

И аз имах случай с нов домейн, български сайт, след като беше добавен за един ден в над 70 социални мрежи излезе за около 3-4 дни на първа страница на 10-то място по две ключови думи и след това изпаднах от топ 100 и изобщо вътрешни страници се класираха по-напред, но продължих да го линквам плавно и след около месец и половина се върна директно на 5-то място по двете ключови думи като сега съм на 3-та позиция вече. Съвета ми е да продължаваш да го линкваш по-ключовата дума, но малко по-плавно и си развивай други проекти през това време. Струва ми се, че има някакъв филтър за google.bg и добавяне в много социални мрежи на нов домейн го реже, но пък после го връща и по-напред. Преди около 5-6 месеца такива проблеми не съм имал и си добавях нови домейни в много социални мрежи като резултатите бяха само положителни.
 
От: От 1-ва страница на никъде

За момента по съвет на AlanFort махнах всички вътрешни линкове и силно ще огранича външните, може да оказва влияние, пък да ме върне ще си върна външните, че от тях печеля. Същевременно почвам и друг сайт, че като гледам кой знае какво ще измисли гугъл след време и докато нямам поне 5-10 сайта не мога да съм спокоен.
 
почакай малко може да е врменен денс не наказание изчезва и след това излиза по напред до седмица или повече, ако не стане така значи е пеналти и тогава ще гледаме
 
От: От 1-ва страница на никъде

Ами същност преди сайта да се появи на 1-ва страница, беше извън топ 100 и след добавянето на една статия, гледам изведнъж 9-то място, след още една 7-мо и там остана до днес, докато както се появи така и изчезна. В webmaster tools-а няма съобщение, така че се надявам, че е само временно и даже ще се завърне на към 5-та позиция :)
 
От: От 1-ва страница на никъде

аз преди 2 седмици така ми "изплющя" гуглето един сайт (бях обвинен в продажба на линкове, въпреки че всички линкове в сайта ми бяха САМО на мои сайтове). махнах линковете, пуснах го за преразглеждане и след 2-3 дни беше пак на същата позиция. само че ми бяха свалили PR от 3 на 0 и после го възстановиха, но гледам че твоя сайт си е с PR3 и сега (предполагам не е бил с по-висок...), да не би някой "приятел" да те е натопил (репортнал) за нещо...всъщност, ако е някакво наказание от гугъл, знаеш че 1-2 дни след като разбереш че си паднал извън серпа, ще ти дойде и съобщение във вебмастер тоолса на гоглето в какво точно те обвиняват...
 
От: От 1-ва страница на никъде

Ами чакам го това съобщение да знам поне какво съм направил, де ги тея "приятели" да има кажа аз на тях :evil:Иначе пр-а е супер нереален според мен, в темата където се обсъждаше ъпдейта, доста потребители писаха, че нови сайтове, без никакви линкове са хванали пр 3. Иначе една от вътрешните страници, на която заглавието е като ключовата фраза си е на 4-та страница, а индекса го няма никакъв. Явно гугъл са му дошли малко повече линковете, пък днеска и с тея 400 от английските социалки съвсем мога да влоша положението, ама дано не де. Иначе ако някой ме е репортнал, няма от какво да се притеснявам нямам никакви изходящи линкове освен към онлайн магазините за които съм писал. Дано гугъл да е решил просто да ме стресне за многото входящи линкове изведнъж и скоро да ме върне и повече няма да правя така:)
Да му пусна ли една сателитка, да види гугъл малко "хубави линкове" от тематичен сайт, имам един домейн в блогспот от преди 3 месеца, да не е и той съвсем нов? Като преди тва към сателитката ще има умерени линкове от директории, социалки, блог постове и форумни подписи и чак тогава ще сложа линковете.
 
Последно редактирано:
От: От 1-ва страница на никъде

А според мен просто си станал поредната жертва на глупавия гугълски панда ъпдейт, ако съм прав сори ама измъкването е трудно, даже за момента от личен опит мога да твърдя невъзможно. Дано не съм прав, но при мен много от сайтовете ми безпричинно изчезнаха по точно описания от теб начин и за сега няма връщане.
 

Горе