Пасивен доход 500-700 лв. на месец идеи?

webstil

Well-Known Member
Някакви идеи за инвестиции, които да ти донесат месечен доход от да речем 500-700 лв., колкото да си плащаш наема в София примерно? Под пасивен имам предвид да му отделяш по максимум час-два на ден. Но първоначално може да отделяш доста повечко, за до го изградиш разбира се.
 

nikosa1986

Active Member
Ако кажеш какво можеш да правиш, в какво си добър, специализиран или сертифициран, мога да ти дам насоки :)
 

webstil

Well-Known Member
На 25г. съм, юрист - работя по специалността. Същевременно имам онлайн магазини, сам съм си ги правил, оптимизирал и класирал в Гугъл още като сутдент. И търся трети доход различен. Ако е нещо за уеб, този път ще платя някой да ми го направи, нищо че мога и сам. Просто времето е ценно. Иска ми се да е нещо, което да не отделям супер много време, за да мога да си чета законите и да се развивам и там, но първоначално не е проблем да се отделя колкото е нужно, докато се изгради. За момента като юрист парите са малки спрямо инвестицията на време в четене, но може би ще се сменят нещата. Дотогава обаче трябва да се живее, а то се живее с пари. Много се колебая за дропшипинга и ми се иска да чуя и някакви други предложения и идеи.
 

Hrist0

Member
Без да се обиждаш, обаче - какъв е проблема ако имаш идея как с малко усилия да правиш по 500-700 лева на месец, да мултиплицираш тази идея и с много усилия да правиш по 5000 - 7000 лева на месец? Записвам се в тази тема, че току виж някой ми каже как с малко усилия да правя такъв пасивен доход, а аз ще го разработя това нещо по 10, че дори и по 20 и тогава няма само да си плащам наема :)
 

webstil

Well-Known Member
Защото просто не всяка идея има такъв капацитет за развитие. Не всичко, което ти вади 500 лв., може да се разшири до степен, че да ти вади 5000 или 5 000 000 лв.
Ето ти прост пример - имаш апартамент и го даваш под наем за 500 лв., как ще ги направиш 5000лв.? Купуваш още 10 и ги правиш 5000 лв. Лесно нали? Ама трябват повечко парички :)

Не очаквам някой да ми даде идеята на живота си, с която да забогатея. А нещо, с което примерно да си плащам наема. Всъщност нищо не очаквам, той човек повечето неща трябва да си ги свърши сам. Дори и най-добрата идея, сама по себе си е нищо без реализация. Но пък ще стане добра тема за форума.

Това, което ми е идея на мен в живота като инвестиции е да създавам пасивни доходи от различни източници, които да ми носят определени пари. Подчертавам РАЗЛИЧНИ, примерно от 10 места да вземам по 500 лв., а не от едно място по 5000 лв. Защо ли?

Мисля, че може да се досетиш :)
 

Hrist0

Member
Долното е обсъждане, а не заяждане:

Ако имаш апартамент и го дадеш под наем за 500 лева, това не е пасивен доход. Пасивен доход е ако теглиш кредит от банка, закупиш и обзаведеш апартамент, месечната ти вноска по кредита + данъци + текуща поддръжка е 1000 лева, наема ти е 1500. Тогава вече имаш пасивен доход от 500 лева и тогава няма проблем да вземеш и 10 апартамента. Проблема обаче е, че апартамент с месечна вноска от 600 лева + някакви данъци + някакъви амортизации + кредит за обзавеждане /вноска около 250 лева примерно/ няма да можеш да го дадеш под наем за 1500 лева, защото такъв апартамент ще бъде двустаен в Орландовци примерно.

Както казах, с интерес ще следя темата, защото ако случайно изскочи такава идея - мога да я препродам на хора с много пари и тогава вече аз да си докарам пасивен доход :)
 

webstil

Well-Known Member
Да, но това с апартамента и наема е неприложимо в България, освен ако не вземеш тоя апартамент на някаква уникална цена чрез определена схема. Тия неща съм ги чел само по американските мотивиращи книги, където вземат цял блок с апартаменти за 20 000$ и другото на изплащане и буквално за 2 години са дръпнали с няколко милиона. За това и се търси нещо друго, а ако пък ти можеш да го умножиш по 10, още по-добре. Но има такива неща, които не могат да се развият до такава степен или пък просто аз нямам желание да го правя в момента. Иначе да прав си, че твоето обяснение е за пасивен доход, а моето не е толкова точно.
 

D.Ivanov

Well-Known Member
Създай някакъв digital product за това, което примерно разбираш - книга, туториал или нещо друго, направи му един елементарен, но добре изглеждащ onepage сайт, един лендинг с малко зарибявка и с бутон buy now, с woocommerce може да стане това всичкото. Направи си страница във Фейсбук, пусни хубава таргетирана реклама за по 100$ на месец например, бюджета ти си го определяш. Тъй като купуването и доставянето на продукта стават изцяло автоматично няма да има с какво да се занимаваш веднъж настроено добре. Този автопилот ще ти носи пасивни доходи. Отделяй процент от всеки продаден продукт за реклама. Така ще поддържаш рекламата постоянно. Звучи лесно, нали? :) А дали е така?. Това ми дойде на акъла в момента.
 
  • Like
Реакции: ops5

blackout8

Well-Known Member
Каква е големината на капитала, който ще вложиш за този пасивен доход?

Ако искаш 700 лв на месец да кажем при сравнително малък риск или 6% годишна доходност то ти трябват 140к капитал.
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: ops5

helf_php

Active Member
Според мен за 200 лева такъв доход даже си изисква време и работа. А какво да говорим за 500-700 тогава....
Според мен ако някой знае как да го направи не би го споделил.
 

V.Andreev

Well-Known Member
Много съм мислил по - тези въпроси "Как да имам пасивния доход", "Как с малка поддръжка или почти никаква дълго време да печеля пари." "Къде да инвестирам дългосрочно", и т.н

Създаването на Бизнес е най - доброто за момента за мен нещо. Обаче Вие ще си кажете е то това е ясно и бизнеси много и ние дори имаме 1-2... не съм свършил :)
При създаването на офлайн или онлайн бизнес с цел минимални усилия в бъдеще - трябва да гледаме нашият бизнес да влиза в такава ниша, която да не се актуализира бързо ( или казано по - просто ) Проблема го е имал и баща ти и сега го има и ти и синът ти се очаква да го имате... ( Разбира се това е перфектния дългосрочен бизнес ) Аз бих бил доволен на около 5-10г ако инвестицията е под 10,000лв - но да не Ви слагам мойте собствени критерии за много и малко...

Трудно ми е да побера мислите си и знаето си по - тази тема в този кометар, може би най лесно ще е да дам примери, дори лични ( макар, че бих си създал конкуренция ) но ето, че ще го направя :)

Личен пример от КУХНЯТА :

Имам сайт за "Пожелания за рожден" - Защо имам такъв сайт и какво общо има той с дългосрочния пасивен доход с малки усилия? За тези който загряват малко по - бавно, без да обиждам никой, и аз съм от тях! Споделям тази подробна информация :

България има население от 7,265 милиона (2013 г.) - делим на 365 дена ( това е 1 година ) и получаваме малко над 20 хиляди средно рожденника на ден. Веднага се досещаме, че и след 10 години отново ще имаме горе долу толкова рожденници средно на ден нали? :) Това просто е факт! Сега влиза и моя скромен сайт който решава проблема който е "Не мога да измисля какво пожелание да напиша". Аз съм инвестирал време и съм наел писателка да ми напиши пожелания и да ги предоставя напълно безплатно! С надеждата да помогна на хората в този техен проблем ( колкото и малък да изглежда за някои хора. Един път написани и качени, пожеланията не ги редактирам и не ги променям, няма смисал. Мога единствено ако има нужда да създам още, за по - голямо разнообразние, но не е нужно. Сайта си седи от дълго време и трафика си седи един и същ пак от същото време.

Ако искате втори пример - харесайте ми мнението :)
 

Странникът

Well-Known Member
По пътя на логиката, за да имаш 500 лв. печалба на месец, и като сложиш 10% печалба от бизнеса... смятай какви пари трябва да вложиш. Впрочем темата малко ми прилича на подигравка, ако мога да я перефразирам: "Мързи ме да работя и за това търся лесен начин да печеля 500-700 лв. на месец без да работя или най-много да работя 1 час на ден."
 
  • Like
Реакции: KA7

blackout8

Well-Known Member
По пътя на логиката, за да имаш 500 лв. печалба на месец, и като сложиш 10% печалба от бизнеса... смятай какви пари трябва да вложиш. Впрочем темата малко ми прилича на подигравка, ако мога да я перефразирам: "Мързи ме да работя и за това търся лесен начин да печеля 500-700 лв. на месец без да работя или най-много да работя 1 час на ден."
Не си е подигравка - нека да намери 200 бона за да си купи едно 200 декара земя и ще прави повече от 700 лв. на месец, като максимум 1 час ще е зает в ГОДИНАТА - той така или иначе е юрист прави си добър аренден договор, така че само преподписва 1 път в годината договора и си проверява дали са дошли парите в банката му. Както казах по-малко от 1 час на година :)
 

Blinky

Owner
Записвам се за темата. Интересно ми е и на мен. За недвижимо ясно, там рискът е малък, и инвестиционния капитал е голям. Явно се търси нещо по средата - умерен риск, не много голяма (но по-голяма от недвижимото имущество) възвращаемост, нормална първоначална инвестиция. Но бизнес му е майката, според мен. Но автоматизиран. Все пак говорим за пасивни доходи. Ще следя за идеи. :) Не ми идват от доста време. Само за бизнес. Но не е лошо, само че до автоматизирания бизнес минава време. И то не малко. Ако стартираш разбира се с ограничен бюджет. Ако имаш повече и знаеш всичко от до, идва ти автоматизиран, само е нужно малко контрол преди да се пусне ей така, да си го пуснал съвсем спокойно.
 
След като си готов да инвестираш време в началото, си направи производствен цех . Докато потеглят нещата, се оглеждаш за куче управител.
И след това само с него работиш.
Схемата е изпробвана и работи много добре.
 

KA7

Member
На 25г. съм, юрист - работя по специалността. Същевременно имам онлайн магазини, сам съм си ги правил, оптимизирал и класирал в Гугъл още като сутдент. И търся трети доход различен. Ако е нещо за уеб, този път ще платя някой да ми го направи, нищо че мога и сам. Просто времето е ценно. Иска ми се да е нещо, което да не отделям супер много време, за да мога да си чета законите и да се развивам и там, но първоначално не е проблем да се отделя колкото е нужно, докато се изгради. За момента като юрист парите са малки спрямо инвестицията на време в четене, но може би ще се сменят нещата. Дотогава обаче трябва да се живее, а то се живее с пари. Много се колебая за дропшипинга и ми се иска да чуя и някакви други предложения и идеи.
1.Работя по - специалноста
2.Имам онлайн - магазини
3.Търся трети доход , различен за 2 часа на ден
Защо не инвестиращ тези два часа в точка 1 и 2 и така да увеличиш доходите си , от нещо което вече правиш.Разрови се и ще видиш колко хора предлагат дропшипинг.И как така ще работиш на три места .
Пасивен доход може да имаш само от някаква уникална идея или иновативен продукт които можеш да продадеш .
Такова нещо , като да печеля 700лв докато си чета законите няма .
 

webstil

Well-Known Member
Да, недвижимо имущество и земите е ясно. Там ти трябва доста капитал и добра стартова сделка. Но най-вече второто, ако имаш нужната информация и познати, наистина е възможно да попаднеш на нещо добро на пазара, което да е толкова изгодно, че дори да вземеш пари на заем, за да го купиш. Моята идея е по-скоро за някакво бизнес начинание. Там парите се завъртат по-бързо според мен.

Иначе идеята на Д.Иванов е добра. А и са ми излизали доста такива сайтове на реклама във фейсбук. Даже напоследък е някаква мода. Хора показващи на клип, най-вече от някой последен етаж на хотел в Маями или пък Сингапур с уникална гледка - един вид колко хубаво си живеят. Обясняват как правят супер много пари с по час или 2 на ден работа и после искат да ти продадат книгата с метода на печалба. Някои само събират мейли и ти я пращат безплатна, не знам кво ги правят тия мейли после. Сигурно ги продават.

Темата не е шега, нека обсъдим някакви варианти. Не мисля, че търся нещо кой знае колко невъзможно. Да, невъзможно е за продавачката в кварталния магазин, но нали тук има предприемачи уж. Мислете outside the box. Едни от първите си пари в долари, които изкарах от интернет започнаха точно от този форум. И бяха нещо от рода на 200-300 долара на месец. Момче тук продаваше книга с метод на работа, чрез който се изкарват, струваше 15-20 долара, не помня. Методът беше свързан с торенти, сигурно доста от Вас си го спомнят. Мисля че и Blinky беше давал ревю тогава. След първоначалната инвестиция от време, да речем 2 месеца по 2 часа на ден, чрез този метод се изкарваха тези 200-300$ всеки месец в продължение на година и половина някъде, без да бараш нищо. После нещо се прецака схемата. Така, че всичко е възможно. За България това са си пари, но 500 лева са ти 250 евро на запад...Е тва искам 250-300 евро, колкото за наема :D
 

blackout8

Well-Known Member
Е как бизнес, който е активно начинание, очакваш да ти докара пасивен доход?
 

bioz

Active Member
По принцип не обичам да пиша защотото напоследък тука само глупости се пише в тоя форум и става само за забавление обаче автора на темата ми се вижда интелигентен човек.

За пасивен доход вариантите в офлайн бизнеса са земя имоти под наем. Щом това не е варианта значи отиваме към онлайн сферата.

Навремето имаше един термин cash cаw, така наричаха сайтове който изкарват пари на автопилот демек пасивен доход. Разбира се всеки който има такъв или подобен сайт не би го продал никога.

Друго, ако искаш да ивестираш малко и да изкараш много трябва да напрвиш нещо без конкуренция иновативно или най-малкото да си от първите. Ако искаш да изкараш много и да инвестираш много тогава може да заложиш на някой готов бизнес модел с реклама да вземеш част от пая. Колегата горе по-горе със сайта за поздрави е дал типичен пример за cash caw. За да печелиш пари от сайт на автопилот най-добрия вариант е да предлагаш дигитална услуга(платена или безплатна) - всичко да е автоматично. Мога да дам няколко примера, всички видове онлайн конвертори, youtube2mp3, pdf2doc и всякакви такива.
Друг пример browserstack.com. Форумите също са един добър пример, контента ти го пишат юзърите, а модерацията се извършва от добрволци, за теб остава трафика и каквото успееш да си докараш.

Като цяло най-големия проблем в е идеята, защотото сме 2017 всичко за което се сетиш вече е измислесно още преди да имаш компютър, всяка ниша е оversaturated. Иначе пари се намират :)

Наскоро беше реализирана една много добра идея, http://bmwdecoder.com/ където можеше да се провери историята на колата с/у кинти. По принцип това може да се направи едиствено в официален дилар на марката. Диларите плашат по $4к на година за да имат достъп до базта данни излежда тези бяха регистирани като такива и със сигурност тия пари ги правеха за по-малко от месец. Разбира се след около година затовриха защотото нарушаваха TOS на бмв. Но като гледам сега са отоврили на ново с друг домейн и продължават с пълна сила :)
 
Последно редактирано:

Blinky

Owner
Защо не инвестиращ тези два часа в точка 1 и 2 и така да увеличиш доходите си , от нещо което вече правиш.Разрови се и ще видиш колко хора предлагат дропшипинг.И как така ще работиш на три места .
Пасивен доход може да имаш само от някаква уникална идея или иновативен продукт които можеш да продадеш .
Такова нещо , като да печеля 700лв докато си чета законите няма .
Тук има една причина според мен - заради диверсификацията на инвестиционната кошница. В даден момент искаш просто да разпределиш в други кошници, да не е всичко в едно. Предполагам доста от нас сме го яли като наливаме и правим едно и също и в един момента нещата от там започнат да циклят или влачат. В повечето случаи са по причини, които сме безсилни да контролираме.

Мисля че и Blinky беше давал ревю тогава. След първоначалната инвестиция от време, да речем 2 месеца по 2 часа на ден, чрез този метод се изкарваха тези 200-300$ всеки месец в продължение на година и половина някъде, без да бараш нищо. После нещо се прецака схемата. Така, че всичко е възможно. За България това са си пари, но 500 лева са ти 250 евро на запад...Е тва искам 250-300 евро, колкото за наема
Да, бях. Има много методи, които изискват предимно време и някакви знания, като финанси - не, или някакви минимални.
 

Горе