Платена версия на този форм

Дискусията в 'Web Development' стартирана от ADO, Апр 26, 2019.

?

Да или Не за PRO версия на форума Predpriemach

 1. Да, искам платена версия

 2. Не, няма нужда

Резултатите ще са видими само след гласуване.
 1. ADO

  ADO Active Member

  Рег.:
  Май 19, 2012
  Съобщения:
  533
  Харесвания:
  65
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Имам предложение, което ще допринесе за развитието на форума Predpriemach.com

  Подготвих анкета за да разберем по-добре гледната точна на потребителите, регистрирани като обикновени потребители (засега). Виждам, че се публикуват теми за щяло и не щяло, огромен спам. Дискусии, някои от които не са полезни и неинформативни.

  Нека цената да бъде определена от собствениците на форума.

  Идеята ми е в платената версия да има достъп до теми, които са за PRO потребители, ВИП секции и т.н. ресурси и услуги...

  Не можах да предвидя правилния раздел за темата, нека админите да я преместят там, където сметнат за удачно.
   
 2. pepo_999

  pepo_999 Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  3,924
  Харесвания:
  229
  Точки:
  63
 3. iliqnktz

  iliqnktz Active Member

  Рег.:
  Юли 7, 2010
  Съобщения:
  372
  Харесвания:
  143
  Точки:
  43
  И ти се включи към изброените от теб теми, толкова плоско предложение не бях чел скоро, само ще закопае форума в трета глуха. На този форум му трябва реклама периодично, твърда администрация и iTrade да бъде главна мерна единица при сделките, тоест това да се напише с големи червени букви, когато се влезе в темите на пазара, та долитащите от Фейсбук да си го набият в главата и да не занимават останалите с драмите си. Всичко останало е абсолютно излишно. И един съвет, когато предлагаш нещо, поне напиши 10-20 реда как точно и с какво ще допринесе за развитието на форума, напиши минуси и плюсове, не минавай по най-ниското съпротивление, ако искаш някой да те вземе на сериозно.
   
  Dafa Web и slavchev харесват това.
 4. rujel

  rujel Active Member

  Рег.:
  Февру 2, 2016
  Съобщения:
  172
  Харесвания:
  60
  Точки:
  28
  И някой мухльо взима че си плаща и почва с огромен спам там където не трябва. И вече банът на подобен потребител е нещо доста под въпрос дали е "нормално", защото ... той си е платил за услугата.
  По-скоро може да се мисли за начин за формиране на групи от потребители, които да имат право да обсъждат "насаме" скрито за останалите съдържание. Примерно събират се 10 човека (ще имам задължителен минимум както на бройката, така и на нужните мнения за всеки един) и те си формират група и имат право на 3 скрити раздели.
   
  kamentk и Dafa Web харесват това.
 5. Veselin Asenov

  Veselin Asenov Active Member

  Рег.:
  Апр 14, 2011
  Съобщения:
  341
  Харесвания:
  26
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  neam pari
  Място:
  Wolverhampton
  От BHW ли взе идеята?
   
  Izvunzemen харесва това.
 6. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  617
  Харесвания:
  213
  Точки:
  43
  Как си личи че е петък :D
   
 7. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  617
  Харесвания:
  213
  Точки:
  43
  Имаше такива напъни с групите във стария форум.
   
 8. white_pawn

  white_pawn Active Member

  Рег.:
  Дек 10, 2011
  Съобщения:
  869
  Харесвания:
  130
  Точки:
  43
  Място:
  cloud
  Имаше скрити групи/форуми преди, след това и достъп до форуми с платен абонамент. Тези неща отпаднаха с времето, тоест не се търсят от потребителите.
  Даже имаше случай дето платен потребител скамна като по учебник с много примамлива оферта и хората му се довериха, щото си беше платил за абонамент. Обаче стана "човека взе парите, каза чакай малко..." :)
   
 9. D.D.

  D.D. Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2019
  Съобщения:
  118
  Харесвания:
  63
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Като все още доста нов участник във форума и незапознат с историята и развитието му си мисля, че ако автора развие идеята си, и сподели в детайли плюсовете на предложението си ще бъде много по-добре разбран. Факт е, че такива варианти са прилагани и на други места, но не намирам примери кой и в какъв вид е бил удачен.
   
  ADO харесва това.
 10. kamentk

  kamentk Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 3, 2012
  Съобщения:
  2,107
  Харесвания:
  258
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Едно време имаше групи - където се обсъждаха много неща. Само че повечето бяха яко офтопик - за разтуха.

  Имаше и премиум акаунти - имаха частен форум и някакви други такива неща, какта и специален бадж - да си личи, че са премиум.

  Но като цяло и двете опции не бяха много ползвани. Когато мигрираха към xenforo тези работи изчезнаха, заедно с репутациите, tapatalk интеграцията, iTrade също малко промени смисъла си. Не мисля, че ще има такъв интерес ако се върнат. Форумат е далеч не толкова активен както преди, така че интересът ще е доста по-слаб.
   
  Dafa Web и ADO харесват това.
 11. rujel

  rujel Active Member

  Рег.:
  Февру 2, 2016
  Съобщения:
  172
  Харесвания:
  60
  Точки:
  28
  Не знам защо приравнявате скритите групи и платените услуги. Това са си много различни неща. Първото и сега в някакъв смисъл може да се осъществи с личните съобщения - във всяко такова могат да се включат по 5 човека. Въпросът е, че този вид на организиране на вътрешната дискусия не е удобен и е силно ограничен.
   
 12. Dafa Web

  Dafa Web Active Member

  Рег.:
  Юли 11, 2017
  Съобщения:
  501
  Харесвания:
  110
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Нито една от идеите няма да има кой да се включи. Еидн, двама, трима и до там. Второ, както констатираха останалите, платрения абонамент не спасява от спам и измами, даже още по-зле може да стане. Според мен оценките трябва да важат в пълна сила за определени опции да се отключват и т.н.
   
 13. cross

  cross Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 2, 2015
  Съобщения:
  2,281
  Харесвания:
  273
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Копирайтър, WordPress специалист
  Място:
  София
  В BHW vip-а, който си плащаш (казвам го като човек, който си го купува всяка година), е само за търгуване във форума. Въпросната "скрита секция" е едно голямо нищо - поства се от дъжд на вятър и съвсем спокойно можеш без нея, никаква ползва нямаш от информацията там. За съжаление няма как да се получи ако 10, 15 или дори 1000 човека са си купили такова членство... и след като в един международен форум не става (където всички, които продаваме, си плащаме предостатъчно за реклама, членство, одобрение на теми и какво ли още не и се борави с огромен бюджет), как се очаква да стане на един толкова малък пазар, където отгоре на всичкото масата хора са изключителни скъперници и не искат да плащат.

  Някои от най-добрите ми бизнес партньорства са от този форум и това е неговото най-голяма предимство в моите очи. Едно такова членство би било по-скоро нещо като дарение към форума, както си беше преди, но не знам защо @Blinky и coolice решиха да го махнат - лично аз бих го купил, особено ако има опция за махане на рекламите :)
   
  Dafa Web харесва това.
 14. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,494
  Харесвания:
  2,072
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Това е дъвкано хиляди пъти. Имаше нещо преди време, но беше много никакво и грам не беше нещо велико. Така, че по-скоро няма да се приветства.

  @kamentk , имаше много неща, които с времето изчезнаха. Имаше подфоруми, които не бяха кой знае колко активни, имаше репутации, което да, липсва и явно на повечето. Тапатолк интеграцията - това както казах, от съображение за сигурност и авторско право. Последно знаех, че се съхраняват някакви неща при тях, преди да го изплюе на аппа, което не ни кефи много като идея. :)

  А и кой точно ще плати. И другото което е, че ще привлече вниманието на много хиени, дебнещи "тъмния" уеб. :)
   
  ADO и kamentk харесват това.
 15. kamentk

  kamentk Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 3, 2012
  Съобщения:
  2,107
  Харесвания:
  258
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  @Blinky нормално е форума да се развива откъм структура - променят се нещата, бранша се развива.

  Репутациите - липсват много, ще се радвам да ги върнете, има си потребители, които си плаат да сретнат като коледни елхи. Имай предвид, е есто се ползват от старите потребители които да отсеят евентуални скамери, спамъри и т.н. Лично аз доста пъти съм давал червено на хора които само ти губят времето, не се държат професеонално и прочее. Естествено това си е ваше решение, дали да ги има или не.

  Иначе тапаталка - откак минах на iPhone нямам проблем с мобилната версия, обаче стария ми телефон - не бе способен да я рендерира. Пък и проблема с нотификациите остава. Но да речем че телефоните са еволюирали от тогава, та вече е по-лесно, поне се отваря по-бързо.
   
 16. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,494
  Харесвания:
  2,072
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Да, ако някой има предложения за кой читав реп аддон работи към xenforo, ще се радва да сподели. ;) Все не оставя време за това, а и честно казано определени хора ще го ползват, такива които още от сега са се заредили да начервят форума. За момента това ни спира най-вече. Колкото и да е, пак е някаква спирачка за хейтърите. А и в много случаи се случва човек да влезе и да пита някакъв не много "умен" за някои въпрос, при което му се изливат червените репи. Това го ненавиждах преди време. Все едно всеки се е родил научен. И за това го махнахме, особено в комбинация с бг манталитета това си беше много тежка болест. ;)

  Мерси за мнението за Тапатолка. Какви нотификации, искаш да има пуш нотификации ли? Иначе другите си се виждат. И на мобайл и на десктоп. Нали? Бушовете сме ги мислили, но това щеше да е доста досадно за всички, и без това им подскача от какви ли не месинджъри. И все пак ако това е толкова желано. Ще се замислим. ;)
   
  nandibandi харесва това.
 17. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  617
  Харесвания:
  213
  Точки:
  43
  смея да твърдя, че активността във форума спадна след махането на репите.
  без тях всеки цървул стана веб мастър левел год и качеството на контента падна главоломно.
  ама нали трябва да се водим от гендър вълната и за сбърканите или хубаво или нищо.
   
 18. iliqnktz

  iliqnktz Active Member

  Рег.:
  Юли 7, 2010
  Съобщения:
  372
  Харесвания:
  143
  Точки:
  43
  Репите бяха най-големият булшит, пиша 3 мнения в раздел политика и след малко някакъв изрод ми дава червено с репликата "Подкрепяш ИСИС и джихадистите", е няма такава простотия, да не говорим, че след махането им, поне в този раздел имаше наплив на мнения без страх за репутация, в другите раздели репите бяха ок, но и там имаше адските изроди, които се бяха помислили за инстанция последна и се държаха все едно са хванали Господ за шлифера..
   
  nandibandi и cross харесват това.
 19. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  617
  Харесвания:
  213
  Точки:
  43
  В политиката нямаше репи
   
 20. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,494
  Харесвания:
  2,072
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Да, нямаше. Но определено репите не са намалели активността на форума. Намаля го това, че все по-малко хора посещават сайтове за споделяне на инфо извън социалните си мрежи. ;)

  Репите са шит според горе казаното от мен - даваха се понякога на нови хора, защото просто са питали нещо, което за други "велики" хора им се е виждало "голяма глупост", което нали се сещате, че това е доста ниско нови погледнато от страни. :) Нищо, че си човек врял и кипял десетки години в iT сектора. Пак е жалко и маймунско. :)
   
  cross, nandibandi и Dafa Web харесват това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice