Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Re: От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Ще си патувате изрядни и няма за какво да се плашите от полицаите... Те са за да ни пазят - съответно с проверки. Знаете ли колко човека пренасят дрога и то съвсем спокойно в багажника си? Знаете ли колко човека загиват след катастрофа с пиян шофьор? Знаете ли колко деца биват прегазвани от пияни шофьори...
Аз мисля, че трябва вместо да приемат безмислени закони да сменят седянките на катаджиите, защото повечето се знаят вече. Когато карате със позволена за участъка скорост, носите си аптечка, имате платена гражданска застраховка, имате преглед и колата ви е наред няма за какво да ви се заядът. Стига са ни отпускали, а да ни стегнат малко...


ти така си мислиш :) ако си сам минава единия зад колата докато те "проверяват" а другия ти удря стопа със с палката леко колкото да ти го счупи и следва спиране от движение за неизрядни светлини - така е по закон.... ще им дадеш колкото поискат или посреднощ ще се прибираш пеша ... а после ще ходиш в кат и ще минаваш канали да ти пуснат колата пак в движение... като трябва да покажеш и фактура от платформа или ще ти напишат и това глоба като се появиш без фактура на каналите - карал си спряна от движение кола на собствен ход значи...

На тази дъжава ит трябва точно премахване на цялата полицейщина и връщане към нормалните неща който са нормални за западна европа и строги нарушения като те хванат, както и строги нарушения за каквато и да е злоупотреба с власт и служебно положение... на държавна работа се постъпва за да служиш на хората... и само такива който служат на хората трябва да я работят...

Щото голямата работа като спират на случаен принцип като знаеш че вероятно ще се измъкнеш лесно... а с погазване на западно европиските демократични ценности обричаш тази държава един ден да си има диктатор което лошо и за хората и за децата им .,..
 
От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Знаете ли колко човека пренасят дрога и то съвсем спокойно в багажника си? Знаете ли колко човека загиват след катастрофа с пиян шофьор? Знаете ли колко деца биват прегазвани от пияни шофьори...
По време на шофьорския ми стаж са ме спирали много пъти, но никога не са ме проверявали за алкохол, нито са гледали какво има в багажника. В повечето случаи само дебнат дали има някоя дреболия, за която да се заядат и това е. Няма никаква полза от такива проверки и МВР министърът много добре го знае.
 
Преди време, още като бях с първата ми кола, някога, бяха ме спрели дама полицай, които бяха убедени, че съм минал на червено. Естествено, това няма как да стане, тъй като ако ще правя нарушение, ще е по-дебилно. Нещо като телефон, колан, забранена улица. :) И ходи се защити - двама на един а те са с униформи, а ти си гражданин. Казвам го, защото наскоро пак ни спяха, този път бяхме четирима. Двама ни оставиха, и тъкмо да си тръгнем, тогава ги спяха полицаите. Решихме да останем, защото едно е двама полица срещу двама гражданина, друго е срещу четирима, нали? И в последствие се оказа, че са се объркали. Пак беше същата ламереска причина, били сме минали на червено. Това нямаше как да стане при положение, че светна зелено точно като приближихме светофара. А го запомних, защото отсреща имаше голям бетоновоз, който щеше да мине през нас, ако минавахме на червено през кръстовището. Познавам светофара и знам коя посока кога я пуска.

Споменавам го, защото примера, който даде @coolice не е само реалистичен, но и практика. А това със счупването на фара го знам, но по-брутално - с подмятане на цигара марихуана. Тук вече идва голямото цакане. :) Не е като да си говорил по телефона.

И защо винаги като спират те питат с какво се занимаваш? За мен това винаги е било сигнал, че ще се цака, ако не успя да се измъкна по друг начин. Но едно ще си призная, винаги е имало за какво да ми вземат 20 лева или там колкото вече се дава. И ще бъда честен, че наскоро не са ме спирали, което не, че ми липсва, но ми е странно. Едно време беше задълже да ти метнат една палка. Даже се знаеше и къде са потенциалните седянки. Както и сега се знаят повечето камери. ;)

Та мисълта ми е, че ако искат да ви спрат, ще го направят. Причина ли? Не ги карайте да ви намират. ;) Ако сте пък толкова изряден, ще ви я намерят на момента. За това, проблема е на друго ниво тук, не в този закон. А и много пианки ще се качат се пробват, което ме повече ме безпокои, а повече ме безпокои факта, че след като направят свинщината, им се разминава. Я условна, я 1-2 години. Как да не се качи пак, като знае, че има 1-2 години условна. Нито полицията полиция, нито законите закони. Ако двете работеха като хората ще видите друг път изпълнения по пътищата. Така де, говорим за такива, които не са предизвикани по случайност.
 
От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Да, ако речат да се заядат няма измъкване но има и печени полицаи.
Преди време карах градско с 90 на една права където няма хора нещо като връзка между центъра и квартал.
Та карах си с 90 без колан и с изгорял ляв фар (на пежата модел 307 много горят фаровете незнайно защо) и полицая ме спря, посъветва ме да си оправя фара и ме пусна.
Ако не е бил на кеф акта ми беше в кърпа вързана :D
 
От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Това вече е друг проблем. Корупцията не може да се спре със закони, въпрос е на манталитет (хем на шофьорите хем на полицията)
Аз съм за стягането и повече проверки, а колегите, които ми дават червени репутации могат да си гледат работата простотията са те!
Говорите ми за подхвърляне на марихуана - това само по филмите може да стане. Вие каде гледате в този момент? Или сте го пуснали да пиете кафе в колата?
 
Re: От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Говорите ми за подхвърляне на марихуана - това само по филмите може да стане. Вие каде гледате в този момент? Или сте го пуснали да пиете кафе в колата?
Зарежи това да се случва само по филмите. И какво ще направиш при двама полицаи-свидетеля, и ти сам. Не се разочаровай,но в тази ситуация, нямаш много опции. А това, което гледаме по филмите, за да изглежда не толкова научно-фантастично е взето малко или много от реалността. ;) Като Под прикритие, там нищо не са измислили, всичко са го вкарали в сюжета от реалността. ;)

Не казвам, че се случва често, но ако ще си говорим дали могат да ви прецакат. Да, могат и то много добре. ;) Това е може би максимума, до който могат да стигнат. Минимума е да ви чукнат стопа, за да ви драснат един акт, пък и все пак да имат "повод", за който са ви спрели. :)
 
От: Re: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Преди време, още като бях с първата ми кола, някога, бяха ме спрели дама полицай, които бяха убедени, че съм минал на червено. Естествено, това няма как да стане, тъй като ако ще правя нарушение, ще е по-дебилно. Нещо като телефон, колан, забранена улица. :) И ходи се защити - двама на един а те са с униформи, а ти си гражданин.

Блинки, тези случки са често срещани, а занапред ще станат още по-често срещани!
Честито на всички шофьори, няма да спират без нарушение :lol:
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/10/07/minavash-na-cherveno-1000-leva-globa.201876
 
От: От: Re: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Блинки, тези случки са често срещани, а занапред ще станат още по-често срещани!
Честито на всички шофьори, няма да спират без нарушение :lol:
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/10/07/minavash-na-cherveno-1000-leva-globa.201876

XAXAXA
БОЙКО КАТО УВЕЛИЧАВАШЕ ГЛОБИТЕ, ЛИЧНО ТИ КАЗВАШЕ КОЛКО Е ХУБАВО, СЕГА Е ЛОШО, САМО ЗАЩОТО ОРЕШАРСКИ ХАХАХАХАХА
 
От: От: Re: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

XAXAXA
БОЙКО КАТО УВЕЛИЧАВАШЕ ГЛОБИТЕ, ЛИЧНО ТИ КАЗВАШЕ КОЛКО Е ХУБАВО, СЕГА Е ЛОШО, САМО ЗАЩОТО ОРЕШАРСКИ ХАХАХАХАХА

Хубаво е когато са доказани, а не когато те спрат и да ти обясняват как си минал на червено, а всъщност ти си бил на средата на кръстовището и е светнало жълто...
Ако те е засекла камера ок, да ги направят 1000лв, но ако те спре патрула след кръстовището хич не е ок. Ти явно не си активен шофьор и не разбираш за какво говоря аз и Блинки.

ПП: Младите щофьори да не се движат по магистралите, що за глупост е това? Пращат младите и неопитни шофьори по проходите и по двулентовите пътища, където загинаха хиляди!? БРАВО!
 
Дано го направят, ама и да има доказателство, че минаваш на червено, не двама да седят и да те убеждават, все едно ти продават. И нямам против да слагат големи глоби, но а са написани на базата на факти, а не врътвания. :) Те така ги държат в другите държави - ходи не дай предимство на пешеходна пътека, да видиш какво възнаграждение ще получиш. Половината месец там ще го работиш за тази си простотия, и това си на хубава работа. ;)

Тук, ако почне да се прилага, не само хазната ще се напълни, но:

- няма да има таркати да ти минават с мръсна газ през кварталните улици, по които изкачат малки;
- мотористи-олигофрени, които от светофар до светофар развиват до към 120 км./ч.;
- тъпи патки с джипове, които блеят и за тях пешеходните пътеки са само дизайнерско решение на общината;
- колоездачи, който не знам с каква болна идея за излезли при положение, че над 90% от колите са старите трошки на западняците;
- летящи маршрутки - технически неизправни;
- селяни с коли издаващи звуци, които могат да събудят и мъртвец;
- големи баровци, спиращи по тротоари, тревни площи и навсякъде, за да не ги набута някой с 1 лева за СМС;
- мамини дупенца, готови да минат покрай детска ясла с повече от 80 км./ч., за да впечатлят двуклетъчното-русо до тях.

И всякакви такива. Тази държава ще стъпи на икономиката на Швейцария, заклевам се. :D

Но уви, само с надеждите ще си останем. :) Пък оня бутнал пиян някой си, а е дете на еди кой си, и става ясно после, че всичко минава. Не е истина и това.
 
От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

И аз съм ЗА, но да има 100% доказателство за това! Алане, смееш си се сам на писаното, точно като шамара :lol:
Аз от няколко месеца имам камера в колата, ако ви пусна записите няма да повярвате какви идиоти на пътя има!
Включително и пешеходци! Силно се надявам да се завиши и контрола за пешеходците, не само за шофьорите! Пресичаш посред нищото - 100лв или направо 500лв!
На мен лично са ми изкачали на безумни места, последния път беше по тъмно на Е79 в Дупница, едвам избегнах да го блъсна
 
Ей, верно ли имаш камера в колата. Къде записва? На таблет или някой нетбук. Всичко друго ми се вижда странно да се вгради в колата. :) А и не трябва толкова много ресурси все пак. Говорим за камера, не за лазер за операции. :)

Аз съм за масово глобяване на всеки. Много ме е яд когато аз и още няколко човека си циклим в задръстванията и виждаш някой ънкълфакър да минава с големи джип през тротоара, на който след него ще мине майка с кличка.

Последно на мен, една луда по бул. Константин Величнов се носеше като народа песен. И цялата в черно, както и Фъндъкова се беше "погрижила" за осветлението в този район, абе направо си отивах в затвора, добре че видях как колите пред мен започнаха да правят странни маневри, че намалих и я избегнах.

Това с камерата не е лоша идея. Ако важи и в съда, направо слагам и аз. :) И без това трудно се оправям и паркирането. :)
 
От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Гога хората са ги измислили доказателствата - викат им Снимки от Камери

КАТ - Реално няма какво да правят на пътя - Това е репресивен орган и не случайно в доста страни липсва - В УК например КАТ няма - На катастрофа не идва полиция освен ако няма пострадали. Нарушителите си ги ловят с камери - Даже имат много готини по магистралите които следят за средна скорост - Така че няма шикалкавене че знаеш къде са камерите за да намалиш.

Също с камери следят дали колите имат платен данък и застраховка - Ако нямат собственика директно получава глоба

Дрогата не разчитат да я ловят при случайни проверки - Имат си цели отдели за тая работа със специално обучени хора - Не е работа на обикновен полицай дето и пистолет не носи да лови наркодилъри
 
От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Гога хората са ги измислили доказателствата - викат им Снимки от Камери

КАТ - Реално няма какво да правят на пътя - Това е репресивен орган и не случайно в доста страни липсва - В УК например КАТ няма - На катастрофа не идва полиция освен ако няма пострадали. Нарушителите си ги ловят с камери - Даже имат много готини по магистралите които следят за средна скорост - Така че няма шикалкавене че знаеш къде са камерите за да намалиш.

Също с камери следят дали колите имат платен данък и застраховка - Ако нямат собственика директно получава глоба

Дрогата не разчитат да я ловят при случайни проверки - Имат си цели отдели за тая работа със специално обучени хора - Не е работа на обикновен полицай дето и пистолет не носи да лови наркодилъри

Написал съм го, ако те снимат нека да стане 1000лв, но камери има на малко кръстовища и то в централната част на града.
Нека сложат на всеки светофар камера и да я направят 1000лв, но при сегашната ситуация единственото което правят е да създават предпоставки за корупция.
Стига си ми я хвалил тая англия, темата е за България.

Ей, верно ли имаш камера в колата. Къде записва? На таблет или някой нетбук. Всичко друго ми се вижда странно да се вгради в колата. А и не трябва толкова много ресурси все пак. Говорим за камера, не за лазер за операции.

Аз съм за масово глобяване на всеки. Много ме е яд когато аз и още няколко човека си циклим в задръстванията и виждаш някой ънкълфакър да минава с големи джип през тротоара, на който след него ще мине майка с кличка.

Последно на мен, една луда по бул. Константин Величнов се носеше като народа песен. И цялата в черно, както и Фъндъкова се беше "погрижила" за осветлението в този район, абе направо си отивах в затвора, добре че видях как колите пред мен започнаха да правят странни маневри, че намалих и я избегнах.

Това с камерата не е лоша идея. Ако важи и в съда, направо слагам и аз. И без това трудно се оправям и паркирането.

Това е така наречения видеорегистратор или черна кутия, записва си на SD карта. В тубата има много клипчета от такива камери, закача се на предното стъкло и вече както си го настроиш. Има си G сензор и при силна вибрация (удар) записа се запаметява. Аз моя съм го настроил на най-леко чувствителен, че иначе на всяка дупка се запаметяваше :lol:
За съжаление в съда не важи, но знае ли човек, може и да променят закона и да важи, някой ден...
 
От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Руските братушки одавна са с камери в колите,тубата е зарината с Руски клипове за проишествия и тем подобни
 
От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Гога похарчиха се милиони за глупости - 6 милиона за сайт - Един милион и половина за лого - Как така не останаха пари за камери ???????

Истината е че както написах и по нагоре трябва политическа воля някой да разруши катаджийската мафия - Дали този министър има воля ще разберем но е факт че предишният нямаше

А защо да не ти давам за пример Англия от Тимбукту ли да гледаме - Хората са измислили топлата вода отдавна на нас остава само да я ползваме
 
От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Нищо няма да се промени въпрос на манталитет,където е текло пак ше тече,всичко зависи от нас,но не го осъзнаваме,ако спрем да даваме рушвети няма да има и корупция,но тва няма как да стане
 
Има си катаджийски произвол, на който всеки втори (ако не всеки) е ставал жертва. Аз едно време - многократно, даже не си спомням като ме спираха едно време да не съм давал пари нещо. В някой случаи е имало защо, в други не съвсем, но факт бе, че това не беше една добре оперираща система.

Та както и корумпета с фуражки, така и олигофрени с коли има по улиците. Ето защо, като се казва, че едните са еди какви си, е хубаво да се спомене какви са и другите. Все пак говорим за манталитет и мизерия. В комбинация е страшно.

Ще се замисля за камера. Най-малкото да знам, че не съм сам както се вика. Имам си "свидетел". Идеално е за това. Я дайте някоя тук. Да видя какво имате вие в колите си. :)
 
От: Полицията вече ще спира само при нарушения на пътя

Гога похарчиха се милиони за глупости - 6 милиона за сайт - Един милион и половина за лого - Как така не останаха пари за камери ???????

Истината е че както написах и по нагоре трябва политическа воля някой да разруши катаджийската мафия - Дали този министър има воля ще разберем но е факт че предишният нямаше

А защо да не ти давам за пример Англия от Тимбукту ли да гледаме - Хората са измислили топлата вода отдавна на нас остава само да я ползваме

Като гледам и за белене са изхарчени милиарди, а нищо не е направено????? Защо говориш в минало време, говори в сегашно!!!
Това правителство иска тези санкции! Хайде кажи това правителство как ще спре рекета от страна на катаджиите към нормалните шофьори?
Говори в сегашно време, стига с това минало, закона сега се кове!

Има си катаджийски произвол, на който всеки втори (ако не всеки) е ставал жертва. Аз едно време - многократно, даже не си спомням като ме спираха едно време да не съм давал пари нещо. В някой случаи е имало защо, в други не съвсем, но факт бе, че това не беше една добре оперираща система.

Та както и корумпета с фуражки, така и олигофрени с коли има по улиците. Ето защо, като се казва, че едните са еди какви си, е хубаво да се спомене какви са и другите. Все пак говорим за манталитет и мизерия. В комбинация е страшно.

Ще се замисля за камера. Най-малкото да знам, че не съм сам както се вика. Имам си "свидетел". Идеално е за това. Я дайте някоя тук. Да видя какво имате вие в колите си. :)

Аз съм с некво бесно китайче за 30лв от ebay :lol:
Картата е 25лв и така, доволен съм!
Мога да видя какъв е модела и евентуално видео да ти покажа :roll::beer:
 

Горе