Предложение за Работа: SEO Professionals

проектите ги правим за себе си просто няма смисъл да работиш за някои друг ако наистина го можеш камо ли за 200 лева на месец на проектче. Просто наистина е много и здрава работа.

Представи си я ситуацията по следния начин работиш по 8-10 часа на ден за фирма която печели 3 к евро от трафика от търсачки които ти им докараваш със твоите сео умения например а на теб ти дават 500 евро (1000 лева ) заплата ? ако наистина те бива ще напуснеш ще си направиш твоя фирма и ще ги изкараш тези 3к за себеси... и това само в тази ниша отделно ще имаш време да развиваш бизнеса и в други ниши

Обикновено бате Ранд не го наемат за фул сървис сео ами за консултациии които струват както за последно бях чувал $450 на час обикновено няколко часа са достатъчни за да се направи добра консултация какво трябва да свърши инхауса

Аз казвам една цифра от $350 на час за професионална консултация колкото взимат не толкова известните но добри сео фирми в сащ (мога да си регхна американска фирма за които му се работи с такава и да я запиша мембър на www.sempo.org това достаъчно ли е?)

някои бг сеота се подценяват клокси го откри по трудния начин

http://www.toshkov.info/seo-bulgaria/
 
Последно редактирано от модератор:
забравих да добавя за да няма текучество на кадри в сео сектора в сащ заплатите започват от около $110 000 годишно и достигат 170 000 за 5 години стаж това е от преди кризата сега може да са паднали малко
 
От: Предложение за Работа: SEO Professionals

тука цялата тема е пълна с мотивации и cv-та :)
 
Re: От: Предложение за Работа: SEO Professionals

Добре, правилно мислите! :) Ама като можете сами да си направите сайт и да печелите, защо не го направите, ами искате от човека 3000 евро? :)


Всъшност и аз съм учуден че блинки каза твърда цена като заплата ??? Както казах по принцип е много скъпо удоволствие да го имаш в екипа си аз затова обикновено му давам процент от бизнеса .... явно кризата в америка го е ударила доста :( (едит тя и мен ме удрила ама не смятам че е толкова зле колкото го показват в новините на канал 1)

Целта ми е да те накарам да не се подценяваш :) Качественото сео е скъпа услуга и единствения начин да се мине тънко е да се остави някои начинаеш да се научи, а за след като се научи трябва да се има на предвид сеотата са най-високо платената немениджърска позиция в ит отделите на американските фирми зарова респект
 
Последно редактирано от модератор:
От: Предложение за Работа: SEO Professionals

Тогава, защо споделяте СЕО познанията си в разни форуми и блогове за СЕО съвети? :) Нали сте конкуренция? :)
Аз като начинаещ представител, прочетох съветите и бих казал, че добре се справям за сега и не ми е нужно да плащам за СЕО.
 
Цялото ти писнае в тази тема е едно тролване и гледане в чуждта паничка

Ти нали работа си търсеше затова пишеш в тази тема да не се "шегуваме" (като казваме колко струва реално цената на услугата сео)

Щом добре се справяш и хиляда лева ти се виждат достъчно добра заплата бързаи да хванеш позицията не ни мисли нас..... :D
 
Последно редактирано от модератор:
От: Предложение за Работа: SEO Professionals

Тогава, защо споделяте СЕО познанията си в разни форуми и блогове за СЕО съвети? :) Нали сте конкуренция? :)
Аз като начинаещ представител, прочетох съветите и бих казал, че добре се справям за сега и не ми е нужно да плащам за СЕО.

Споделянето на опит във форум, СЕО конференциите и принципа на пробите и грешките (много грешки и още повече проби) са едни от малкото начини, чрез които (започваш да) ставаш добър в СЕО.
-СЕО не е точна наука
-алгоритма (гугълският) се променя почти през ден, а през няколко месеца търпи коренни изменения
-от сяка свирка СЕО не става....

Мисля че Деян може да ни бъде страшно полезен, както и ние на Манпауър, само че не по този начин...

В този форум са събрани страшно много бъдещи и настоящи свободни хора, които НЕ желаят да работят за друг.... поне не и по познатия на всички ни (малоумен, мизерен, робски, нискоквалифициран) начин: "от 9 до 5"
 
От: Предложение за Работа: SEO Professionals

coolice
не си търся работа! Любопитствам. ;)
takamato: grazie per info.. ;) разбрах! Не ми стана ясно, защо отказвате проект за 1000 лв. на месец само. Сигурен съм че не всички от вас в момента работят по проекти за 2000 евро/месец. :) Все някой можеше да изкара малко пари... ;)
 
нали ти казах щом ти се струва изгодно бързаи да го заемеш мястото преди да те изпреварил някои... Защо този някои които да изкара 1000 лвеа да не си ти ?
 
Сега на спокоиствие да напиша какво имах в предвид как да се реши ситуацията

Значи тази фирма търси да наеме някои с опит за тези пари и тук им е грешката просто това краино малко за такъв човек. Разбира се заплатата е перфектна за някои студент които има някакви начални знания и иска да се научи... Фирмата може да го намем да му закупи няколо обучителни курса и допълнително за да е сигурна в добрия резултат може да плати за няколко професионални консултации с експерти в бранша. Бюджетът няма да излезе много по висок от предвидените 1000 лева заплата + бъдеще увеличение

това е единственото решение иначе ще продължиме да се разправяме в темата едни ще викат 3 евра други ще казват че една американска фирма член на семпо с доказани като възможности експерти взима $350 на час за консултация.... трети че това са добри пари за БГ
 
От: Предложение за Работа: SEO Professionals

Кво се вживявате толкова за тая яка тръстед надеждна фирма дето се чуди как да си намери някои сео за 1000 лв, дето ще го държи един месец и после ше го изгонят и някои роб ще го прави тва дето ще го видят от него и ще продължат да си праят SEO-на-аванта-такоа-яко-а
 
От: Предложение за Работа: SEO Professionals

coolice: За мен 1000 лева не са пари, защото изкарвам повече, а тук съм само за забавление и да трупам опит, но не и да се чудя как да изкарам някой леф! Не разбирам много, малко са ми познанията, но ако бях повече запознат и нямах работа, бих се съгласил за тези пари, защо българина е научен да иска много, без да докаже, че ги заслужава! Аз съм сигурен, че тази фирма ако те наеме и за 10 000 евро на месец, ти дори и 1000 от тях няма да заслужиш със знанията си!
Това е моето мнение, след прочетеното до тук!
 
От: Предложение за Работа: SEO Professionals

Но го има и момента, че ако това не се поддържа живо, защото както знем SEO-то е неспиращ процес, та ако го изритет, той не дай си боже да отиде при конкурентиуте - там да му зададат същото и оп, оня увисва. ;)

Това да имаш SEO оптимизатор или онлайн маркетър във фирмата си не е евтино, но определено се избива на база дейности и резултати в преспективи. Важното е дадената форма да го зарбере, защото това не е като да сложиш един счетоводител и да прави едно и също всеки месец. ;) Ама отиди им го обясни на онези.

А кой какви знания има и на каква стойност са е друг въпрос. Аз съм просто на мнение, че тук това не се заплаща добре, както и че повечето фирми са дяволски некомпетентни по този въпрос. А това отделно прави пазара слаб. ;)
 
От: Предложение за Работа: SEO Professionals

Нормално
Хората си мислят, че Интернета е Гугъл и си влизат в собствените сайтове като си пишат домейна в полето за търсене.
А като искат SEO и си мислят, че трябва да дадат еди колко си пари (ако им се стори сумата колкото се си мислят че трябва да се плати за това) и ти имаш едно скритп копче и позиционираш сайта на еди коя си позиция.

Половин процент от бизнесмените (аз ги наричам търговци, заради специфичните им качества, които ги правят повече търговци, а по малко бизнесмени) са наясно че SEO е малко по абстрактно и сложно нещо от колкото май си мислят.
Тоест някакви подозрения имат само.

Клокси си е много прав, че заеба тва и ще се дърпа докато тоя процент стане малко повече от половин (поне 3-4).
Но до тогава всички имаме много много хляб да ядем. Най-много лебец имат да хапват "търговците". Ще трябва всички да се изредят да се преебат със SEO за 300-400 или 1000 лв. И после да почнат да спестяват от "търговия" и да станат повече инвеститори отколкото търговците на женския пазар и на много места в България (които искат да земат нещо за 1 лв от Илиянци и да го продадат за 15 лв).

Както става сега и с уеб дизайна.
Всички трябваше да се изредят със сайтове за 100 лв и сега да почнат да инвестират и да праят всичко наново, тоя път обаче малко повече както трябва.

То всички докато си сменят сайтовете ще минат поне 5 години, а за SEO-то за да се случи това дето го описвате както е по белия свят, ще трябват десетина годинки.
 
От: Предложение за Работа: SEO Professionals

Аз съм сигурен, че тази фирма ако те наеме и за 10 000 евро на месец, ти дори и 1000 от тях няма да заслужиш със знанията си!

десетина годинки още ще трябват и за тия изказвания и образи :)
 
Само не разбрах Деяне как успя да се объркаш така в прочетеното дотук! Къде съм писал фирмата да ме наеме мен? Писал съм да наемат американска фирма член на www.sempo.org и работата да бъде свършена като фирма с фирма ... Ако си мислят че цената на американските фирми е прекалено висока и незаслужена в семпо членуват и индииски фирми може там да получат по добра оферта с която да са щастливи.... Пазарът е свободен...
 
И ако трябва да се изкажа по-тролската, с малко повече лични нападки в поста ще напиша:

Някои дето имат само пари за Датчия може да си мислят на база прочетенето че моделите на Мерцедес, БМВ и Ауди трябва да струват колкото моделите на Датчията щото и четирите фирми правят автомобили ама на практика нещата не седят така... Плащаш за това което получаваш...

За тези пари получаваш някои начинаещ които в които инвестираш (тунинговаш си го) по подходящ начин и това е едниствената опция да се получи качество близко до това на трите луксозни марки на по ниска цена
 
Последно редактирано от модератор:
Тези дето имат пари само като за датчия може да ходят по форумите на Мерцедес, БМВ и Ауди да се оплакват как според тях колите на нито една трите марки не струват и колкото датчията и те са абсолютно сигурни в това след прочетеното дотук.... :D
 
Последно редактирано от модератор:
От: Предложение за Работа: SEO Professionals

прати ми го тоя тест на ЛС да го видя

П.С.
Деяне, coolice 1000-то евро ще си ги заслужи, а може и всичките, мисля че няма нужда да се говорят глупости насам и натам...
 
Последно редактирано:

Горе