Предприемач - ставаш или се раждаш?

Как се става предприемач?


  • Общо гласове
    56
От: Предприемач - ставаш или се раждаш?

Здравейте, хора!

Да се изкажа и аз. Първо - жена съм! Ако някой реши да ми отговаря - в ж.р. ед.ч.
Прочетох интересни неща в тази тема и имам въпроси, както и неща, с които не съм съгласна :)

Не съм съгласна, че азиатската раса е по-назад от европеидната - напротив. Само погледнете продължителността на живота в азиатските страни, имат ли затластяване сред населението, пък после им се смейте, че носели предпазни маски на лицата си (е вярно, множко са)! За културата им даже не искам да говоря - на какви светлинни години е пред нашата! Тук имаше някой, практикуващ бойни изкуства - той ще се сети какво имам предвид!

За африканците... Нужно ли е да казвам, че там няма кой знае колко вода? Е какво развитие очаквате да има в Африка?

За американците няма да говоря, това са ирландски и английски потомци...

За предприемачите и тестостерона - нима казвате, че всички предприемачи за МЪЖЕ? А как жените стават такива? Какво трябва да им е в повече? хахахаха

Друго, ако си от Горно нанадолнище и имаш талант на предприемач, ставаш ли успешен такъв и какво QI трябва да имаш, за да измислиш аджаба нещо невиждано, с което да се захванеш и да има успех? Или като черната Златка - драпаш със зъби и нокти да отидеш в столицата и да те дават на тАлевизора?(не че ми е пример в живота, просто за нея се сетих в момента)

И да, друго си, като си от малък град, някой да ти купи жилище в големия, да ти удари един гръб... Тогава може и по-лесничко да става, НЕ знам...
 
Въобще не съм тесногръд, даже напротив. Има някои истини обаче, които всички знаят, но не ги казват, а някои не искат да си ги признаят. Нито съм расист, нито сексист, нито апелирам за дискриминация, приемам хората такива, каквито са.

Предвид чисто билогични фактори, а и в резултатат на конкретното развитие в човешката история, закономерно и статистически се прави следния извод:

- най-големите умове като по-висок процент от населението на земята и допринесли за създаването и развитието на цивилизацията във всичките и сфери(културна, социална, политическа, технологична, научна и т.н.) са представители от мъжки пол на бялата раса и част от жълтата раса, предимно(но не задължително) изповядващи християнската или юдейската религия или изобщо нерелигиозни(атеисти), като малка част от тях контролират огромни природни и финансори ресурси.

Получи се едно дълго описателно изречение ;) За да се промени този доминиращ модел трябва да минат стотици, даже хиляди години еволюция в човешкото съзнание.

По темата - човек се ражда, за да бъде предприемач, но има и хора, които се раждат с умението да се адаптират във всякакви ситуации и да поемат рискове. Тези хора, впоследствие се учат как да станат предприемачи и също могат да бъдат успешни. Аз съм от този тип и постигам нещата по-бавно, но не се отказвам.
 
От: Предприемач - ставаш или се раждаш?

crazydevil - накара ме да отворя "Форбс" ... мислех, че има повече арабски шейхове в топ 100 съответно мюсюлмани. Първата жена в класацията е №9 Liliane Bettencour L'Oreal, което като факт говори достатъчно и за предприемачите жени и за козметичната индустрия - в случая по - печеливша от фармацефтичната. Също друг интересен факт е, че Michael Bloomberg има повече пари от Larry Page и Sergey Brin .. разбира се ... и на микро ниво, което засяга всеки предприемач от тези факти могат да се извадят различни изводи и предположения ... ще взема по - често да я отварям тази класация ... много интересни работи пише, вярвам, че и трендовете е лесно да се следят... в различните отрасли и бизнес..
 
От: Предприемач - ставаш или се раждаш?

Стойнев, бащата на дамата е бил главният двигател на козметичния гигант.
 
От: Предприемач - ставаш или се раждаш?

Fooooozzy, мамин сладък
t4614.gif

минаха две седмици - хареса ли някое мнение от темата?
 
От: Предприемач - ставаш или се раждаш?

253209_329779297149481_130697793_n.jpg


Питам дали си избра някое мнение от темата - и реминд прави така
не разбирам защо направи темата, а не участваш в нея

зомбирано същество - влиза в новинаските сайтове, гледа нещо положително за ГЕЯ (такива новини са рядкост) или нещо отрицателно за Бойко - като види такава новина веднага я копира (да не би някой да го изпредвари) - пуска НОВА тема тук - и се скрива в дупката - ние си пишем
сега отново се е скрил някъде - а беше много активен като агитираше за ГЕЯ
не разбира, че това е жалко
дано го осъзнае някой ден
 

Горе