Проблеми с хлебарките (?)

advaworx

Active Member
Абе колеги.. целия ни вход е инфестиран с тия гадни, черни буболечки... Има сигурно над 40 модела - големи, малки, кафеви, черни, сиви... и на всичкото отгоре са някви супер интелигентни. Като се прибирам през нощта и във входа направо има цели манифестации.. нередени в редичка като военен парад на севернокорейската армия.. Пълна страхотия!

Проблемът е, че едно на ръка, че входа и мазетата са бъкани с тях, а и взеха и по апартамента да влизат... Сега като е лятно време, прозорците отворени и взеха да се настаняват у дома.

На скоро пръскаха от ХЕИ ако не се лъжа и последствията бяха като от Хирошима ама не можаха да изчезнат напълно и пак се появиха...

Имате ли на представа как да се справим с тая напаст поне в домашни условия? Някакъв конкретен препарат или нещо, което да пробвам преди да се обърна към специална фирма?

ПС - във входа има и някакви супер огромни хлебарки, които за пръв път виждам, по 3-4 см дълги, които като ги настъпя и гърмят като пиратки.. тях препаратите имам чувството, че не ги ловят......
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

Намазах с един препарат веднъж и вече 3-та година нямам проблеми: ето го ТУК

Но както всичко, което работи и е евтино и този продукт се намира адски трудно.
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

С едно пръскане не става. Няколко пъти през няколко месеца поне, за да има по-траен ефект. Ако трябва съберете пари по 20-30 лв. на апартамент и извикайте специалисти да напръскат всички мази, коридори и апартаменти. Най-добре е да се напръска целият блок по едно и също време. Може вашите хлебарки да са емигранти от други входове. :)
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

Жабите са перфектно средство против хлебарки.
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

сега дали ще се включи един съфорумец който има фирма занимаваща се с тези гадини :)
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

nortrant :) чудя се ти кой съфорумец имаш предвид :)
 
В момента продават едни кутии. (виж снимката) http://img28.imageshack.us/img28/9683/la7l.jpg

И в нашият ход имаше такъв проблем. Обаче купихме 2 такива кутии.(Слагат се на места в които виждаш хлебарките по често. (по ръбовете и т.н.)

В самата кутия има нещо като залепваща течност. Хлебарката влиза вътре и не излиза повече. И така събира бая хлебарки да ти кажа..
Като се посъбере кутията си взимаш нова и си готов.

За 3-4 кутии за до МАКС 1 седмица си чист даже и по-малко.

Кутиките за хлебарки ги взехме 1-та от Слънчеви Лъчи(Пловдив) другата от Практикер(Пловдив)


П.С. Най-якото на тея кутии е, че няма да се налага да бараш хлебарките след като са умряли ^_^
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

Преди време имаше един препарат Регент, ако не се лъжа така се казваше (срещу колорадски бръмбар). С него пръсках и от 10 години нямам хлебарки. Но от ЕС го забраниха и вече не се намира. До преди година все още се намираше някъде.
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

От това по-добра реклама на фирмата ни и по-специално за афилиейт програмата здраве му кажи.

Директно препоръчвам да се повика фирма ( не защото може да изкараме някой лев, има стотици фирми ), а защото след препоръката на някой препарат има огромна вероятност автора на поста да не е доволен. Многократно съм обяснявал, че не е важен само препарата, а и как се прилага.

От друга страна автора на темата е от Ловеч по спомени, където не знам какво фирми има. Въобще бранша ни е... тъмна Индия.

Ако няма избор от коректна (много важно условие) фирма в района, препоръчвам Айкън. Многократно използван от нас и доказал своите качества препарат.

Имали сме отношения със Zealot, да не се притеснява да пише :).
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

nortrant :) чудя се ти кой съфорумец имаш предвид :)

Всички знаем за кой става дума тук. :)

И входа на родителите ми е така. Идваха какви ли не фирми и нищо. Стане ли много топло плъзват. А при студено, търсят топло. Няма такава божия напаст. Мен лично не ме е гнус, но определено ме дразни и никак не е приятно.

Аз препоръчвам колегата ни. Мисля, че там говорим за професионализъм. Нищо против другите методи, жаби, котки и прочие, но как ви се вижда идеята да ви подскача жана във входа. И то не една. ;)
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

И аз бях използвал нещо подобно на тези кутии описани по-горе и се отървах от тая напаст. Да не дърпъм дявола за опашката, но от това се изчистих. Мисля, че ги вземах от кауфланд. 2-3 лв беше бройката 3-4 капана купих и проблема се реши.

Едит: стават малко гнусни като се напълни с гадинки
 
Последно редактирано:
От: Проблеми с хлебарките (?)

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435581.375

Frontline, Pestigon, Cypermethrin, Бест килър, Ектомин, Дизунтол, Тайфун, Фендона, Регентол, Био-кил, Ураган, Циперметрин форте, Айкън.

Площите третирани с Айкън да не се използват за паша на добитък
smileys-cow-496301.gif
.
 
От: Проблеми с хлебарките (?)


Access Denied
The owner of this website (www.pulsarmedia.eu) does not allow hotlinking to that resource (/data/media/1053/ws Funny bug 1280x1024.jpg). (Ref. 1011)
Timestamp: Mon, 29-Jul-13 04:39:37 GMT
Your IP address:
Requested URL: www.pulsarmedia.eu/data/media/1053/ws Funny bug 1280x1024.jpg
Error reference number: 1011
Server ID: FL_18F10
Process ID: PID_1375072777.918-1-2040585
:shock:
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

Преди години имахме голям проблем с хлебарки и го решихме повсеместно с някаква странна смес, чиято рецепта не помня сега. Основното беше лепило С200 или не помня вече какво, някаво на прах беше, смесено с пудра захар или нещо подобно. Гадините го ядат, лепилото се втвърдява в коремите им и мрат. Обаче не знам дали на място, където има малки деца може да се ползват подобни отрови, да не стане беля, че нали ги знаете хлапетата. Майка ми работи в една аптека, сложиха там такива къщички за хлебарки и на втория ден ги махнаха, защото всяко дете, което влезело в аптеката първо ходело да си пъхне пръста вътре. Преди няколко години пък се наложи спешно да евакуират родилното в Асеновград, заедно с родилките, бебетата и персонала, защото пръскали за паразити и без да предупредят никого напръскали навсякъде, а в някаква шахта пуснали някакви и всичко вътре в отделението станало в мъгла, добре че не пострада никой тогава. Затова най-добре за големи обекти - реномирана фирма, да ти е мирна главата. Фирмата би трябвало да дава и гаранции, ако не измрат гадините да дойде да си ги доизтреби.
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

... реномирана фирма ... би трябвало да дава и гаранции...

На какво ли не сме се наслушали от клиенти как други фирми отказват да ги обслужат гаранционно. Просто отказват да отидат и това е. Някои примери са доста смешни, но всъщност си е трагично.
 
Проблеми с хлебарките / гризачи / насекоми в дома

На какво ли не сме се наслушали от клиенти как други фирми отказват да ги обслужат гаранционно. Просто отказват да отидат и това е. Някои примери са доста смешни, но всъщност си е трагично.

А каква реално е практиката, ставайки дума за това дали после ще се появят и кога. Аз преди доста време викнах такава фирма, но не изчезнаха. Така де, в началото нямаше следа от тях, но след месец пак се появиха. В стария ми дом се случи това.
 
От: Проблеми с хлебарките (?)

Какъвто и метод да се избере след изтребването на тези гадове трябва и да се отстрани причината за тяхното присъствие. По принцип ходят само там където могат да си намерят храна. Колкото и да се пръска, не може на 100% да се избият всички, а и една да остане сигурно е достатъчна за да направи нова колония и за това се връщат след известно време. Гадовете са много упорити и не трябва да се оставя храна или остатъци (петна от готвене, неизхвърлен боклук за по-дълго време и т.н.), за да не ги привлича. Ако пък си в блок един мизерник във входа да има стига да ги привлече и от там тръгват навсякъде. Трябва и максимално да се ограничат начините им за влизане, разни дупки и пролуки в стени се запълват и така.

Ти както казваш, че са толкова много с капани няма да стане, те са за по-малък брой и за след като мине фирмата и напръска навсякъде, за да се улови евентуално някоя ако е останала.

Аз вкъщи лично не съм имал проблем никога с тези от както се помня, но в общежитието имахме такъв проблем, както и в квартирата на един приятел и съм попрочел по въпроса, та затова казвам каквото знам :)
 

Горе