Произведено в Русия

Статус
Not open for further replies.

strana

Well-Known Member
Абе не знам ама твоите хора пак оакаха пейзажа международно.
Пак не по темата. Явно няма смисъл да ви се обяснява, че си има специални отходни места за проява на маниакални обсесии.

Нали се сещаш, че ако помислиш малко, то някой друг се е оакал международно и необратимо. Хайде Мей по принцип си е селянка, на нея и е по-простено, ама оня лузър, завършил Кембридж, окончателно премахна мита за изтънчените джентълмени.

То не че имаш сметка да мислиш, ама тука балъците си вЕрват. Ми вЕрвайте и лайте. Керванът си върви.
 

iliqnktz

Active Member
Произведено в Русия: Плутоний 210
Ето това е по темата вече, сега всички ще сме доволни! :)
 

strana

Well-Known Member
Обяснявам по-простичко, като за тука.

1. Има престъпление. Процедурата е следната: Следователите разследват, прокуратурата обвинява някого, обвиняемият (заподозреният) има право да се запознае с материалите по делото и да бъдат представени доказателства за вината му, за да има адвокактът му какво да оборва и оспорва.
2. Твърди се, че има употреба на БОВ, а обвинена за това е цЕла държава. По съответната международна спогодба, трябва на обвинената държава да се представят образци от веществото и да я запознаят с поне некви улики.
3. Дъщерята на Скрипал е гражданка на Руската Федерация. Кралство Великобритания е ДЛЪЖНО да представи данни на руското посолство относно казуса.
Всичко това по-горе е съгласно международното право и подписаните международни конвенции.

А добавяйки, че:

1. Путин трЕбе да е мазохист, за да трови с БОВ некъв отдавна изстискан откъм информация чвор баш преди изборите в неделя и Световното по футбол.
2. Версията за "Новичок" е изказана две седмици преди случая в британски сериал на BBC, консултиран от британските служби, лабораторията в Узбекистан е затворена от САЩ (надявайте се, че не са гепили нищо), а авторът на научната програма живее в САЩ и се бори за "независим Татарстан" (република в състава на Руската Федерация) и публикува доста формули в отворен достъп.
3. Не само доказателства, ами дори не се знае какво е станало с двамата. Ама някой бил казал, че са в кома. Ами някой казва, че има и Дядя Коледа. Някой тръскаше колба в ООН и твърдеше, че има ОМП в Ирак (загинаха милиони покрай таз лъжа), бивш британски премиер се кълнеше пред съгражданите си за това (после се извини, но милионите не възкръснаха). Някой врещя същите глупости за Березовски и Литвиненко, след което потули случая.

става ясно, че британските служби вече не са това, което бяха, а поредното квичене на Моськата е само фонов шум за слона.
 

Noke

Well-Known Member
Пак не по темата. Явно няма смисъл да ви се обяснява, че си има специални отходни места за проява на маниакални обсесии.

Нали се сещаш, че ако помислиш малко, то някой друг се е оакал международно и необратимо.
Не е важно да се мисли в случая - важното е какво "мислят" масите по въпроса. А коньо вече отиде у ряката.

Темата има второстепенно значение понеже сме у раздел "Политика". Пък и като имате руса и табашонеста версия на Ердоган за лице на държавата, останалото бледнее в очите на цивилизования свят.
 

strana

Well-Known Member
"Цивилизованият свят"? "Масите"? А бе вие действително ли си мислите, че цивилизованият свят и масите имат нещо общо с менталните каскети и цървули, които не можете да напипате (огледало ли си нямате?) и да свалите (било поради глупост, било покрай дезинформация и медийна пропаганда)?

Христианският цивилизован свят отдавна вече няма нищо общо с ЕС, пълен с мързеливи емигранти от Африка и Пакистан. Масите са в БРИКС. По-голямата част от световното население се присмива на истерясалия "хегемон", бутащ се като попово прасе навсякъде със сляпата надежда, че войните ще му помогнат да оцелее, и целуващите ботушите му залупеняци.

Масите, производството, а и финансите вече са в Азия. По-яките длъжници като САЩ и страните от Западна Европа за да оцелеят изсмукват последните остатъци от надупилите се източноевропейци, докато Китай, Русия и Индия изкупуват американските и европейските предприятия. И докато Русия и Индия все пак подбират, то Китай ги изкупува масово (последните му по-значими придобивки са от Германия - най-известната в света фирма за производство на промишлени роботи, както и подразделението на Мерседес за електроавтомобили).

Пропагандата си е пропаганда, но крайният резултат за излъганите камилчета винаги е плачевен. Достатъчно е да се погледне трагедията на Украйна или дори минало величие като Великобритания, представлявана сега от клоуни като Мей, БОрис и Уйлямсън. Никога досега в историята си британската дипломация не е е била толкова куца и изпростяла. Да, Империята е била нагла, била е жестока, тровенето и душенето са й световноизвестен патент, но никога досега не е изглеждала толкова жалка.
 
Последно редактирано:

strana

Well-Known Member
Малко от извора.

Ходих да гласувам, макар че досега съм го правил само веднъж.

Що гласувах при положение, че и най-залупеният русофоб знае кой ще спечели изборите?

Ми щото пропагандата на давещите се в мъглата баш на това опираше - да има слаба явка, за да се обявят после изборите за нелигитимни. Дори спонсорираха либерастите и комунистите да се съюзяват. Творчески подход този път, но не мина. След фондациите на Сорос бай-бай и на British Council.

И докато издържах стоически на опашката (макар че мразя опашки за каквото и да е) се убедих за кой ли път, че този народ е непобедим. И е абсурд тъпоглавите да разберат някога какво означава "Аршином общим не измерить".

P.S. Поздрави на кримчани, ако случайно има такива, които четат тук и разбират български, по случай Възсъединяването. И съм сигурен за кого са гласували..
 
Последно редактирано:

strana

Well-Known Member
Разочароващо... абе как може Собчак да е събрала цели 2%?! Та тва (за да е по-разбираемо в българоезична почва) е нещо като хибрид между Цецка Цачева и девойката (не й помня името) от МВнР. Все пак са гласували руснаци...

Макар че май точно поради това. Разрева се в едно от предизборните студио и пошло-поехало. Не знам дали е било пиар-ход на имиджмейкърите или естествена реакция на кифла, кандидатстваща за Главнокомандващ на ВКС, но със сигурност е повлияло.
 

Noke

Well-Known Member
Ох, убеди ме. Дай да подпиша каквото там трябва да ни анексирате и нас.

Или ме пиши у книгата с надеждните вотоподаватели.

Даже не се бъзикам. Преизбирането на Ангела Меркел ме отчая за следващите 10-ина години.
 

strana

Well-Known Member
Вие пък за кво сте ни?

А за Меркел - въпрос на гледна точка. Ако съответният избраник си върши съвестно работата, защо пък не? Демокрацията е гласът на народа, а не интерпретацията, че трябва да се сменя бързо, щото ще се ояде. Има си и хора с други жизнени принципи - наричат ги държавници. Е, горкият Тръмп бе избран, но целият му първи срок отиде да се бори с вятърни мелници. Полза от това за народа му - нула.

От друга страна другарят Си стана едва ли не пожизнен. Ми Китай стана световна икономика номер едно - прави ли са китайците да гласуват подобно доверие на председателя си? Аз смятам, че са прави, защото човекът си върши работата и показва положителни резултати.

Разликата е в това, че "обективната" западна преса не вие на умряло за четвъртия мандат на Меркел, но пък не пропуска да "съветва" нас относно Путин. Е, да съветват бързите прибалтийски момчета, изкОпалите Черното море укри, тарикатите балканци и подобни, обичащи да са под чуждо "присъствие" субекти, щото могат да гепят все нещичко под сурдинка. Ама да се врат при нас?

Дбл, блд! (c)
 
Последно редактирано:

Noke

Well-Known Member
Айде сега - ти си най-забележимият признак че "ви" трябваме :)

Може би не на тебе персонално, щото ще ти се наруши ритъма на виртуалното фръцкане, ама на шефа ти - със сигурност :)
 

strana

Well-Known Member
Айде сега - ти си най-забележимият признак че "ви" трябваме
Аз поне една трета от почти всяка година живея в България и като съм в България дращя по българоезични форуми. С други думи, няма как да съм показател, че сте потрябвали на Русия. Русия си има съвсем отделен живот и не бих казал, че сте нещо, което се обсъжда често или се смята, че може да се договаря с вас за каквото и да е. Централите и ЮП бяха показателни в това отношение.

Руснаците в България повечето са като мен - фрилансери, печелещи на рускоезичния пазар, или имащи дребен и среден бизнес в ЕС, или пенсионери, преместили се на по топъл и морски климат. Нямат абсолютно никаква причина да смятат, че България в този си плачевен вид като държава им е нужна. Харесват страната (земя, климат, планина, море), много от тях имат лични приятелски контакти с българи, но дотам. Ако не им се нарушават правата - ще се плацикат, ще си плащат данъците и изобщо няма да им дреме за бг-фобиите и бг-комплексите.

Дори за НАТО е съвсем различно от това, с което ви зарибяват. Дреме му на руския пенсионер дали България е в НАТО от гледна точка на "братушки" - отдавна ви е отписал като такива. На него му дреме, че натовските бази са на първа линия срещу РФ и съответно при конфликт ще бъдат пометени на секундата. Съответно и неговите спокойни старини с руската пенсия в евтиното и слънчево Поморие могат да привършат поради глупостта на шепа дебили.
 

Noke

Well-Known Member
...Русия си има съвсем отделен живот...
Това изглежда да е най-голямата слабост на руснаците. Живеят си в свой собствен, изолиран свят. Много малко от тях говорят втори език. Всичко външно им е чуждо, извънземно, или направо враждебно.

Путин добре експлоатира тоя факт.

И на мене много пъти ми е идвало на акъла да се възползвам, ама все ме домързява да седна да си опресня руския.
 

strana

Well-Known Member
Това изглежда да е най-голямата слабост на руснаците. Живеят си в свой собствен, изолиран свят. Много малко от тях говорят втори език. Всичко външно им е чуждо, извънземно, или направо враждебно.
Е такива глупости, например, откъде ви идват на акъла?

Не сте били в Русия през последните години. Не сте виждали света (освен някой плаж на почивка). Живеете в пропагандно изолирана дупка, включваща западната част на Евразия и Северна Америка и смятате, че сте част от нещо. Вижте средните щати (Ръждивия пояс), вижте емигрантските квартали на Франция, Белгия и Испания, вижте отчаяните германци, сравнете ги с Русия и Китай (ама на живо, а не по дописките на измислени журналистчета), и чак тогава си правете устата, че знаете нещо за този свят

Да, част сте подметките на един отиващ си агресивен, невъзпитан, простоват, исторически пубер.

А ние сме навсякъде. И не като гастарбайтери, което също е съществено.

И за езиците е доста смешно също. Не забравяй, че познавам и доста българи, така че мога да сравнявам реално. Доста от по-старото поколение в РБ знаят руски, половината от новото могат да питат "колко е часа" на английски.

Повечето от моите сънародници владеят по един-два езика допълнително. Самият аз съм руснак, владея 6 езика и на още 8 мога що-годе да комуникирам.

При това сме носители на международен език (дори според ООН и ЮНЕСКО) - пети по разпространение в света. Логично е, че поради тази причина доста хора по света могат да комуникират с тези от нас, които не владеят техния говор.
 
Последно редактирано:

adi

Well-Known Member
Не е възможно
Това изглежда да е най-голямата слабост на руснаците. Живеят си в свой собствен, изолиран свят. Много малко от тях говорят втори език. Всичко външно им е чуждо, извънземно, или направо враждебно.

Путин добре експлоатира тоя факт.

И на мене много пъти ми е идвало на акъла да се възползвам, ама все ме домързява да седна да си опресня руския.
Трудно някой руснак или англичанин ще го чуеш да говори български. Дори и тези, които живеят тук, не го говоряткактотрябва. Страната е някакво изключение. Иначе и без това няма смисъл да си опресняваш руския. Обаче не е възможно да не са учили друг език в училищата. Това че не им се отдава или не искат да говорят чужд език е друг въпрос. Като се замисля румънците сигурно за това са подобре от нас , понеже ние докато учихме руски те учиха френски и английски.
 
Последно редактирано:

blackout8

Well-Known Member
76% спечелени от 67% активност - явно ресурса не е стигнал да се активизира електрората ...
 

adi

Well-Known Member
Не, просто Путин се е уморил да ги омайва....

На мен ми направиха впечатление 12-те и 2-та процента..
 
Последно редактирано:

WPNewbie

Active Member
Младеж,
Виждам наясно си с ръждивите пояси и емигрантските квартали - виж тази снимка.
Това тук с граници от Ленинград до Сургут и от Перм до Воркута е с обща площ от над 2 500 00 км2 (25 Българии горе-долу).
Та дай някаква информация за живота на реалните хора в този пояс. Примерно по колко езика допълнително знаят, какъв е стандарта на живот и т.н....
А следващия път ще ти пусна друга картинка - от Сургут до Якутск примерно ...
Това, че ти владееш шест езика и част от твоето обкръжение говори 1-2 не е определящо за масата опитваща се да оцелее ...
 
Статус
Not open for further replies.

Горе