Произведено в Русия

Статус
Not open for further replies.
Благодаря за младежа, пубер

Мама не те ли е научила да четеш? Та всичко го има в открит достъп. BTW, Ленинградска е областта, градът се нарича Санкт–Петербург.

Не вярваш на статистиката? Не вярваш на стрийминг-камерите? Не вярваш на Яндекс и Google Street View?

Ми купи си билет, отиди и виж. Преди да се излагаш наред с другите аборигени.

Ма нямаш парички да отидеш? Ма нямаш виза?

Това не е мой проблем, а твой. И ти остава само да се пънеш из българоезичните форуми без достъп до реалността.
 
Хайде, да не те почвам с Питер, за да не си прехапеш езика случайно. Но ето например, Воркута. Някои българи са чували за нея, тъй като са цепили дърва из дебрите на КОМИ. Студ, блата, всяка инфраструктура поради тези причини е три пъти по-скъпа от българската, например. Сега изглежда така:

https://www.google.ru/maps/@67.4967851,64.0604536,3a,75y,325.87h,90t/data=!3m7!1e1!3m5!1suVpQBndzxWnrh5qSsMN_qg!2e0!6s//geo1.ggpht.com/cbk?panoid=uVpQBndzxWnrh5qSsMN_qg&output=thumbnail&cb_client=maps_sv.tactile.gps&thumb=2&w=203&h=100&yaw=345.4582&pitch=0&thumbfov=100!7i13312!8i6656
 
Якутск. Води се най-студеният град в света.
Колко града в далеч по-топлата Аляска изглеждат така? А доходите са едни от най-високите в Русия (макар че и разходите са високи покрай климата и вечната мерзлота)

0_91ba5_af67d415_orig
 
...
Повечето от моите сънародници владеят по един-два езика допълнително. Самият аз съм руснак, владея 6 езика и на още 8 мога що-годе да комуникирам.

При това сме носители на международен език (дори според ООН и ЮНЕСКО) - пети по разпространение в света. Логично е, че поради тази причина доста хора по света могат да комуникират с тези от нас, които не владеят техния говор.
Аз работя и до някаква степен живея у Интернета. Сънародниците ти като цяло НЕ чактисват английски. И даже често отказват да комуникират на други езици. И не говоря за онлайн сганта от типа на разни геймъри, ами уж професионалисти. Сравнително често (се опитвам да) работя с руснаци, понеже по някаква причина в тоя район на света има доста индивиди дето са добри в интересуващи ме неща. Почти винаги е мъка.

Да не говорим че алъш-веришът често е затруднен понеже нормалните платежни системи не ги кефят, а искат трансфери в Сбербанк и щуротии от тоя род...

Онлайн маниерите им, а предполагам и наживо, обикновено са някакви недодялани, та съм се научил да подхождам внимателно - като към докачливи и глуповати деца.

Абе залупени сте. Масово.
 
Ми научи руски бе, залупеняк, щом толкова държиш да работиш за руснаци. Американците с теб на български ли си говорят? Та повечето от тях дори паспорти не си вадят, защото никога не напускат САЩ, камо ли да знаят друг език (ако не са латиноси)
 
За трансферите - също огромна глупост. ВСЕКИ руснак в тези среди може да приема и плаща с WebMoney WMR-WMZ), Ако не си си вързал кредитна карта към WM (по-удобно е за дърпане, но не е задължително), то Webmoney могат да се конвертират в PayPal 1:1.

Възможно е да си попаднал на некой украинец (тези с онлайн-бизнес говорят предимно руски, а укрите га се бяха побъркали, се опитваха да пречат на собствените си граждани, работещи в Русия да си превеждат парите, и блокираха платежните системи) но работата с укри пак не е мой проблем, а твой
 
Абе всъщност те работят за мене :) И си предлагат услугите на англоезични пазари => предполага се че не аз трябва да се нагаждам.

Да уча руски че да се разбирам с фрийленсъри не ми звучи много рационално. Някаква по-солидна мотивация ми трябва. Всъщност го разбирам чат-пат, ама не мога да го възпроизвеждам ако не търся някакъв хумористичен ефект. Още имам кошмари от падежите.

Ама аз още не мога да ти разбера мотива да рекламираш Русия пред българска аудитория. Не виждам някой наоколо да го е*е особено темата. Аз тука се напъвам да откликна положително, ама не ми се получава засега... :)
 
В момента имаме 3 млн легални и около 5 млн. нелегални гастарбайтери от Украйна. Да не говорим за фрилансърите - те са способни, умни и евтини. Защо ни е да плащаме и да работим с некъв българин, който дори не ни знае езика и се чуди как да си дръпне паричките? И при това не може да проумее, че залупенякът в случая е именно той.

И не ме разсмивай с това, че некой руснак ще ти търси услугите, за да работи на англоезичния пазар. Изключено е. Ако толкова е държал на това, то има достатъчно възможности в Русия (далеч повече отколкото са в България) да го направи. Ще го свържат и ще работи съвсем легално.

Укър си нацелил. Който драпа за дантелени гащички в ЕС,
 
Пак уцелих някакъв нерв без да искам. Пък ти даже не знаеш где да удариш, че да ме заболи :)

Руснаци (и украинци) са работили за мен - вършили са услуги / произвеждали са продукт, за които съм плащал. Не виждам какво толкоз ти се накърни националната гордост. Да бях ви продавал нещо щеше да е по-зле от руска прагматично-икономическа гледна точка.

Виж, ако ми щукне да прибирам парички откъм руска страна, може и да ви науча езика... Stay tuned.
 
Покрай фрилансърите се отвори тема и за специалистите и съм почти сигурен, че повечето тук не са запознати с тези факти.

В момента издърпваме висококласните специалисти от европейските страни в наноградчетата, като им предлагаме по-изгодни финансови и жилищни условия, отколкото в САЩ, например. Китай дърпа много повече, но все нещо остава.

По-големият проблем е с руските специалисти. С тези, които се връщат от САЩ и ЕС, всичко е ОК, но студентите ни буквално са окупирани с контракти от Китай още по време на следването си - много по-могъщи финансово са китайските компании.
 
Страната понеделнишки е получил солиден пъш словесна диария, но молодежь, какво да я правиш..:)
 
Къш оттука бе, цървул. Като офлудиш темичката - кво, ще еякулираш ли?

Деба и извратените селяци, деба
 
Къш оттука бе, цървул. Като офлудиш темичката - кво, ще еякулираш ли?

Деба и извратените селяци, деба
Предпочитам модерното галош, някак по западно ми звучи:)
 
Всъщност идеята хич не е лоша в грубия си вид, предвид че руският "Интернет" откъм съдържание, маркетингови похвати, и технологии е на нивото на българския "Интернет" от ерата преди да ни натресат разните му европейски директиви... Див запад, хакерчита, варез, и тем подобни.

... Само дето авдиторията е многократно по-голяма!

... А нема кой да жъне нивата подобаващо...
 
предвид че руският "Интернет" откъм съдържание, маркетингови похвати, и технологии е на нивото на българския "Интернет"
Някакви доказателства за тъпотиите, които плещиш ей-така през просото?

Дори идея си нямаш колко е огромна разликата.

Поразгледай руските интернет-пазари във всяка област (сео, дизайн, проекти, сайтове и т.н.) и ги сравни с българските. Сравни качеството, сравни бюджетите, сравни доходите....) Единствено бг-хостинг-компаниите са сравними като цени и качество (в някои отношения са по-предпочитани дори). В останалото... дори нямам думи.

Защо десетки българи предлагат услугите си на руския онлайн пазар, а няма нито един руснак, който да предлага услугите си на българския? При положение, че сте 6 млн., а ние сме 146 млн? Махни емоциите и русофобията си, включи логиката.
 
Последно редактирано:
Вашите чакат заповед от господарите, ще почнат и те.

Но на кого в Русия му дреме какво признава или не признава ЕС? Крим е руска територия, субект на Руската Федерация, 92% от кримчани гласуваха за Путин на вчерашните избори. Точка.

Е да измислят още некви санкции... само да се сетя какво все още не сме развили покрай предишните.
 
Едва ли.
Тука смотолевиха нещо......Въобще много сме дипломатични напоследък:)
Фактите са си факти.Той вече си е получил честитките за избора,нали.
Политика или не знам вече как се нарича...вероятно руска политика.
 
Последно редактирано:
Статус
Not open for further replies.

Горе