Ivan95
Member
Хм, учудих се, че няма подобна тема, или поне не намерих такава... Аз лично съм атеист. За мен основната цел на религиите е била, а и винаги ще бъде - контрол на масите. Също така, факт е, че някои от най-големите зверства в човешката история са извършени в името на дадена религия. Според мен не е нормално да вярваш в някакъв свръхестествен разум, който вече е свършил основната си работа (сътворението на вселената - https://youtu.be/3m0YYy9lqqs :lol
, но продължава да се "навърта" наоколо, за да надзирава и определя по-нататъшната съдба на онова, което той сам е сътворил с присъщата си непогрешимост. Същият този Бог откликва на молитви, опрощава и наказва грехове, вълнува се от това дали деянията ни са добри или лоши и, по-важното, знае кога точно ги вършим.
„когато един човек страда от делюзия, това се нарича умопомрачение, но когато много хора страдат от нея, това вече се нарича Религия"

„когато един човек страда от делюзия, това се нарича умопомрачение, но когато много хора страдат от нея, това вече се нарича Религия"