СЕО тайната на Предприемач.ком :)

Frik

Active Member
Днес преглеждах статистиката от влизания в сайта от резултати в Г. и какво да видя! Тема от Предприемач.ком конкурира сайта ми по сео! Искам да да попитам накакво по-точно се дължи това? На лошо СЕО на моя сайт или на перфектно СЕО от страна на Предприемач.ком. Ако е второто искам да помоля администраторите на форум да издадът тайната... :lol:
 
Blinky каза:
Бате, форума е голям и на много места и за всякакви думички излиза. Виж даже за какво излизаме: БИЗНЕС И ЧАЛЪМБЪ. Така че всичко е възможно. А повярвай ми - този трафик не ни трябва. :)
Че форума е ГОЛЯМ, няма спор! Това е най-добрия форум и единствения, койро посещавам редовно (дори повече от собствения ми). Но неможем да успорим факта, че има страхотно СЕО! Полезен е, харесван е и много хора го линкват. Уникалния, единтичен и полезен контент са каймака на всичко. Относно посещенията не съм наясно, но ако съдя по активността на поребителите, доста са! Май това е перфектната СЕО формула...
 
:) Да ти кажа честно идеалната SEO формула е в един момент сайта да стане линк байт - да бъде линкван от много хора, взимайки го за ценен ресурс по определени теми. Това е селта на тези, които искат наистина да станат големи. Иначе за SEO - определено контента е много важен, колкото ти е по уникален, толкова повече търсачките ще оценят това. :wink:

Много се кефя че често си в този форум за SEO, PPC, Affiliate Mаrketing и още такива свързани с онлайн бизнеса. И се радвам че тук се заформя една голяма общност, коато се учи и развива в тази насока. Колкото до тайните - както виждаш тайните са за всички - тук такива няма. А ако има, щяха да присъстват в някоя тема, лично щях да се погрижа. Правя експеримент с един блог и след време ще публикувам статия тук: BG Blog Central - БГ Блог Сентръл - Всичко което правиме - се опитваме да стане един голям линк байт.

МЕрси за интереса към темата и на всички тук.
 
На мен ми излизат след твоя сайт, но нека си кажа и аз. УРЛ на предприемач, което е индексирано е
Код:
www.predpriemach.com/viewtopic.php?p=22021
, което означава, че Г. го е индексирал от последните постове на индекса/форумите и резултатът се появява нагоре, защото е нов. За мен е чудно защо Шефчетата не са забранили viewtopic.php?p= в роботс.тхт, може би по невнимание или защото не следят публикациите ми за оптимизация на phpBB ;), пък и това е друга тема. Вероятно е до седмица-две техният резултат да иде на 2-3 страница, но както каза Blinky, на тях точно такъв трафик едва ли им трябва.

Добавяй домейните/поддомейните с желаниете от теб ключови думи в anchor и скоро ще си пръв по желаното от теб търсене. И не забравяй за съдържанието.

П.П. Да не забравиш да си направиш едно ЧаламбЪ в градската баня! :lol: Злите езици казват, че помагало за оптимизацията.
 
Каква тайна ? Какво SEO ? :lol:
Тоя PHPBB е ужасен, но и "предприемачите" не са си направили труда малко да го пооптимизират. Толкоз труд за PR4 и 6000 индексирани страници - просто не си струва ;)
 
AxCx каза:
Каква тайна ? Какво SEO ? :lol:
Тоя PHPBB е ужасен, но и "предприемачите" не са си направили труда малко да го пооптимизират. Толкоз труд за PR4 и 6000 индексирани страници - просто не си струва ;)
не съм съгласен с теб

Едит:
труда си струва, ще изброя няколко причини:
1. PR4 и 6000 индексирани страници - не е зле
2. Форумът помага на българските уеб мастъри, един от малкото такива в България е и е най-добрия.
3. Тук се събираме да си помагаме много хора, които се занимаваме с тази свера на Интернет пространството
4. Получават и продължават да получават записали се под техните реф линкове.
Мисля че това са не малко и важни причини за да им кажем, че са направили нещо ДОБРО

А и на мен лично ми харесва тази версия - не е пълна с хиляди излишни екстри и не е тежка
 
Оптимизация за форум. SEO - forum, Webmaster SEO Forum

AxCx каза:
Темата беше за SEO
Тя темата все още е SEO. Има някой съществени оптимизации по форума, които се виждат от адванс оптимизаторите, поне така си мисля. А и какъв ПР да достигне - един пример: DP forum от 7 падна на 6, като питаха <отвориха> за това - просто им беше обеснено, че всичко това се дължи и то в доста голяма степен от изходящите линкове в подписа на мембърите - по 4 всеки + този където е до аватара им.

Иначе аз лично не мисля че SEO оптимизацията му е лоша. Особенно, като вземам напредвид за какви неща излиза. Но всеки си има мнение по въпроса. :wink:

И в този ред на мисли искам да благодаря на всички членове, които ни помагат за уникалният контент и водене до ценни ресурси. :) Иска ми се все така да продължава и скоро да излиза за всичко всързано с Webmaster-ите. Проблеми, въпроси и т.н.

И CrAzY-MaST е дал малък примерен анализ какво му харесва и да му благодаря още веднъж за постоянството тук и за цените неща, които пише за форума. <Мерси и за малкият интерлинк, бате:)>

Успехи.
 
И в какво се изразява SEO-то на Predpriemach.com ? Плащане в AdWords ? Всеки може да погледне кода и да види какво е оптимизация, аз поне не видях :)
 
Аз неможах да разбера на теб какъв ти е проблема обаче, ние СЕО си правим на други проекти, тук се учиме как се прави маркетинг, ако не си забелязъл, маркетинга не се свежда само до СЕОто. Дай да видим твоето СЕО шефче :shock:
 
;)

Темата се казва "СЕО тайната на Предприемач.ком" , просто моето мнение е че тайна няма, нито SEO.
 
SEO-то на Predpriemach.com - Webmaster SEO Forum

AxCx каза:
И в какво се изразява SEO-то на Predpriemach.com ? Плащане в AdWords ? Всеки може да погледне кода и да види какво е оптимизация, аз поне не видях :)
Е ... явно не си видял като хората, а AdWords е само допълнителен трафик ресурс. При всеки мой пост да виждаш разлики? Ако не - няма за какво да си говориме тогава.
 
няма нищо таино за виждане при сеото онпеидж офпеидж всичко е публично :) гледа се през търсачката

PHPBB2 - SEO


@bgkulinar бате аз нали ти написах че viewtopic.php?p= ще си го пазя за жокерче за по нататък... прегледах как са роботсите на няколо големи добре ранкващи се пхпбб форуми никои не го ползваше а нали си се ранкват добре с поствете пеших да го оставя за сега :)
 
Моля администраторите на форума да изтрият тази тема, понеже се превръща в "ринг" за безсмислени дебати. Създадох тази тема донякъде на шега, за да се усмея сам поради факта, че една тема от този форум е понкурентна по най-важната ключова дума за моя сайт. Явно не се получи и нещата излизат от контрол. Моля да прекратите това още в зародиш, защото неискам да насаждам дразги и спорове у потребителите на този форум! Извинявам се, че оспамих раздела! :roll:
 

Горе