СТАРИТЕ БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ - На нов глас

CM-Design

Member
Здравейте,

Това е проект който разработвам с приятел фокусиран върху популяризирането на старото българско кино и връщането на някои позабравени културни и човешки ценности. Ще се радвам на подкрепата ви!

https://www.facebook.com/staritefilmi/

Успех! Като гледам добре се справяте.
Единствено шрифта на цитатите които правите не ми е мн четлив...

С кога сте уредили правата за излъчване в страницата на филмите за които пишете?

Не знам как стоят нещата там, като цяло нищо не излъчваме, а цитираме.
Любителски проект - в контраст на страници като "Пабло Ескобар" и цялата друга простотия, която се излива :>>

Сериозно ли?
Всяка седмица ще ви представяме поне по един стар български филм, който ще можете да гледате по-късно в страницата ни!

Значи казваш, че не публикувате видео, а само лъжете хората?

Не съм фейсбукър и си нямам идея за другите страници (пабло ескоар за която споменаваш), но те какво общо имат? Нали е демокрация ако някой иска да прави нещо си носи отговорността. Аз питах конкретно за видеата, за които пишете по поствете - как сте уредили правата?

Иначе часта с цитатите е супер. Чисто визуално шаблона който ползвате не ме кефи, но ако на масата се харесва значи всичко е тип-топ :)

Браво, хубаво нещо правите. @AMitrev е прав за правата да не стане така да дължите пари на ония филмаутор/профон/грамофон... Иначе може да спретнете едно УП-че идеално ще стане, че и аз не ходя по фейса :).

Сериозно ли?

Значи казваш, че не публикувате видео, а само лъжете хората?

Не съм фейсбукър и си нямам идея за другите страници (пабло ескоар за която споменаваш), но те какво общо имат? Нали е демокрация ако някой иска да прави нещо си носи отговорността. Аз питах конкретно за видеата, за които пишете по поствете - как сте уредили правата?

Иначе часта с цитатите е супер. Чисто визуално шаблона който ползвате не ме кефи, но ако на масата се харесва значи всичко е тип-топ :)

Да, прав си за видеата, тея филми, които ги пускаме Live се трият, но сигурно е без значение.

А до това какво общо имат другите страници, споменах го, като една от причинините за създаването на нашата страницата. То хубаво е демокрация, ама всичката глупост, която се бълва, възпитава глупаци. Аз като графичен дизайнер имам чувство за някакъв дълг и бих се радвал хората, малки и големи, да виждат и нещо смислено.

За правата, нямам идея как стоят нещата.

Здравей, радвам се и друти са поели да популязират родното кино. Аз имам сайт и фейсбук страница посветена изцяло на родното кино така, че ако искаш мога да споделя твоята страница. Относно показването на цели филми без да си имаш проблеми с авторски права, виж този канал. Пише, че са подкрепени от НФЦ. Успех с идеята.

За правата, нямам идея как стоят нещата.

Правата за родните филми се държи от ФИЛМАУТОР, имат pdf файл с ценови тарифи. Горе долу те взимат 20% от печалбата. Като има различни варианти. Ако таксуваш потребителите за всеки филм, таксата е една, ако си решил да е месечен абонамент се смята по една формула. Но минимум на година трябва да им платиш 500 лева. Разгледай сайта там има всичката необходима информация.

@CM-Design реши проблема с правата. Това ти е най-важното в противен случай няма разлика между простотията в другите страници и твоята. "Те" възпитавали тъпотия, а твоята кражба...

Не е нужно да съсипваш добрата идея като крадеш ;)

Не виждам, как нашият проект е еквивалентен на простотията, за която говоря.

1. Нямаме никаква изгода от тази страница.
2. Не твърдим никъде, че нещата са наши.
3. Идеята ни е точно обратната, да популяризираме тези филми, хората, които ги правят, актьорите и т.н., а не да си преписваме заслугите за тях.

Няма да влизам в полемики, прав си за правата, но "кражба" - хаха.

Здравей, радвам се и друти са поели да популязират родното кино. Аз имам сайт и фейсбук страница посветена изцяло на родното кино така, че ако искаш мога да споделя твоята страница. Относно показването на цели филми без да си имаш проблеми с авторски права, виж този канал. Пише, че са подкрепени от НФЦ. Успех с идеята.

Бих се радвал. Мерси за инфото.

@CM-Design дали имаш изгода или не какво значение има? Дали твърдиш, че съдържанието е авторско или не е все едно. Ти разпространяваш материали за които нямаш права. И да това е кражба колкото и да ти смешно.

Докато не се промениш ще си на същото ниво като простотията за която говориш.

Успех на проекта и от мен!
Наистина много хубаво и като идея и изпълнение.
Браво
Ще ви следя ....

Тук не може да става дума за авторски права, това са цитати, може и целия филм или предаване да цитираш и коментираш. Абсолютно свободно.
Така работят предавания като "Господари на Ефира"

Слави Трифонов се опита да ги съди и не успя. Цък

@CTAH говорим за видео, което се излъчва live и след това се изтрива от страницата.
При цитирането също има ограничение, така че не е точно както си го мислиш ;).
В случая обаче без да знаят са в нормите... засега.

Горе