Сайтове на руски език за борси и бизнес

От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Понеже страната не ми даде повод за хейт тази вечер,
мога да спомена, че офертата е точна,
но не е за хора, дето не са се занимавали с руските борси за линкове
И все пак е голяма работа да купиш сайт от майстор на руския пазар,
който е правил сделки за 100000:mrgreen:
Ей туй си е сериозна пара, и ако искате да имате за приятел такъв бизнесмен,
наддавайте докато не е свършил търга, па може и да ви научи как да лъжете "контингента"
Само трябва да носите на водка и да не ви пука от излагации:beer:

PS: Който не мий фанал сарказма, дет вика Льольо, да фане нещо друго, но не не съ бъзикам:-o
 
Последно редактирано:
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Strana беше изчерпателен на много от въпросите свързани с офертата и около нея. Предполага се, че заинтересованите ще получат и по-детайлна информация.
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Strana беше изчерпателен на много от въпросите свързани с офертата и около нея. Предполага се, че заинтересованите ще получат и по-детайлна информация.

Предполагам, че няма да има други купувачи в този форум, офертата е доста специфична, но не мога да обсъждам и мнението на кандидат-купувача, който най-вероятно ще спечели търга за оферта #4. Ако иска да даде мнение в темата, то ще си го даде той, аз мога само да споделя моите наблюдения.


Клиентът е абсолютно сериозен, поиска и му пратих част от допълнителните данни на ЛС предварително, а и на всеки, който си направи труда да му прегледа профила тук, ще му е достатъчно да разбере, че е типичен "ангел" - търси къде да вложи пари с печалба. Това, че не пише в темата е най-вероятно, че тя доста се позацапа през уикенда (в Русия на подобни теми им викаме "пятница") , а и доколкото прочетох от темите, в които е писал, е имал същите проблеми с тукашните клоуни - доста са го подразнили.


Има вероятност сделката да се развали по моя вина поради две причини, но ако се развали, то няма да продавам оферта #4 на друг в този форум.
1. първо, не съм уведомил потенциалните купувачи в темата, че нямат право да трият досегашните статии и линкове. Може да е логично, че вечните линкове затова са вечни, но не съм го написал изрично, а те не са длъжни да се основават на логика при положение, че офертата не е типична за българския пазар.
2. дори това да не е проблем за купувача, то съществува доста сериозен проблем за мен (не е чем съм объркал цената и съм поискал по-малко, това е дребна макар и досадна неприятност). Нямам гаранция, че купувачът все пак няма да премахне вече закупените линкове. Ясно е, че ще стане с договор, но по кое законодателство може да се гарантира това? Тъй като не съм български гражданин, то не бих искал да рискувам български договор да ми гарантира запазването на линковете в руски интернет-борси, още повече, че при премахването им неустойката би трябвало в пъти да надвишава цената на сделката, което не е типично за подобен тип договори. Договор по английското законодателство също ще е атакуем (линкове, платени във виртуална валута (WMR) , непризната официално в ЕС. Руското законодателство би ме гарантирало донякъде, но отиването на купувача с негови юристи в Москва за срока на престоя би му излязло по-скъпо от самата цена на сайта.


така че като изтече срока най-вероятно той ще е победител (никой друг не ми е писал на ЛС, както и в темата), но сделката може и да не се състои.


Естествено, съм му предложил и съответната компенсация за това, че не съм предоставил предварително информация за това, че досегашните линкове и статии трябва задължително да се запазят. Премахването им заплашва с вечен бан на руския пазар на всичките ми борсови акаунти, да не говоря за реномето.

Така че, аз ще съм длъжен да го обявя за победител в темата, но той не е длъжен да пише в нея, ако не иска. А смешки с фалшиви наддавания, за да се измъкна от тази сделка, не са ми в категорията.
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Трябвало е да ги премислиш тези неща предварително. Не съм сигурна, че въобще съществува човек, на който можеш да се довериш, че може да остави линковете. Всъщност сигурно има, но коректните са много малък % от общото. По мои наблюдения "мъжката дума" вече нищо не означава. Личните интереси надделяват над принципите.
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Хм, ми той купува сайта, не оставя линковете и съответно той губи от сайта, щот няма да мой да продава линкове
Ако ще търгува с борси за линкове, това е самоубийство да не пази линковете
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

1. Ако купуваше руснак, то щеше да е почти сигурно, че ще ги запази, тъй като е грехота да убива златна кокошка (пък и самият щеше да е клиент на същите тези борси). Но тукашният клиент може да си има собствен бизнес, свързан с тематиката, може да си има собствени планове извън вечните линкове, домейнът е подходящ и за българския език, така че не мога да му се бъркам или да знам какво мисли.
2. второ, нямам опит с продажби на сайтове, вече включени в борсите за вечни линкове (щом вече са вътре те са машини за пари и не се пипат), аз по принцип съм купувач, а не продавач и понеже ставаше въпрос за руски сайтове, се отплеснах все едно съм си в Серча.
3. Шумовият фон от клоуните също ми дойде нанагорно. Фактът да намаля цената с 30-40% само покрай различната валута макар и да не ме извинява, си е достатъчно показателен.
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Та и аз да се обадя.. Страна недей така всички под един знаменател обиждам се:) с доста хора съм търгувал в този форум, бил съм коректен с всички, не мога да кажа същото за отношението към мен но....Искам да кажа две неща на трейдърите тук а именно:

1. Започнете малко по малко да си променяте манталитета от крайно селски и хейтърски, до реален поглед върху нещата и да проверявате и прочитате наличната информация преди да се изкендзате някъде!

2. Не е необходимо на всяка тема за продажба 100 човека да се втурнат да обясняват на продавача колко е прост и как иска да измами купувача. Нека критиката ви бъде градивна а не 10 лайномета да изпишат 10 без мислени страници.

На мен ми отне 2 часа да прочета по въпроса с борсите и да открия евентуален бизнес модел.. а някои хора тук за 5 мин обясниха на Страната колко правилно решение е взел да живее в Лондон и да работи на Руския пазар!!!
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Съжалявам, че си ме разбрал погрешно, в никакъв случай не слагам всички участници тук под един знаменател. Не се обиждай :) Мисля, че го показах и с отношението си - на хората, които задаваха конкретни въпроси и се държаха нормално, отговарях изчерпателно и учтиво, а на злите круши си имаше зъл прът.

Да обявя и в темата:

Победител в аукциона за оферта #4 е Nikolay33 със стартовата цена от 8000 лева и той приключи. Оферта #4 вече не е активна за потенциалните купувачи.

За останалите оферти (1,2 и 3) още няма даден старт.
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Специално за brad1985,

Виж линка към последния аукцион на студията, от която купих индията - http://forum.searchengines.ru/showthread.php?t=807605 В случая я блицнаха, но при подходяща тактика може да се купи и доста по-евтино. после само и слагаш домейн, правиш вътрешната оптимизация за Яндекс и оставяш сайта за няколко месеца да кисне в марината. Но недей да я пускаш веднага за продажба след 2 дни на нов домейн в руска борса както направих аз тук. Тук няма проблем някой да парсне съдържанието, след половин година само ще съжалява, че си е изгубил времето. Но на telderi.ru ще го окрадат на секундата и то хора, които ще е много трудно да надминеш после в Яндекс или Гугъл при два сайта с еднакво съдържание. Така че трябва да се внимава с нови домейни и уникално съдържание онлайн.
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

strana два пъти тактично ми намекна че, не иска да продава и макар да спечелих ще приема компенсацията предложена от него. Предполагам, че с тази стъпка спечелих контакт с човек с който можем да си бъдем полезни във времето. Уважавам позицията му и я приемам такава каквато е!

Сега могат всички коментатори да започнат на нова сметка! Аз лично....ще му сваля шапка.
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Тая тема е за кофата или за цирк Дьо Солей. Дори и там няма такива циркаджии :D
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Може ли малко яснота да се внесе за непосветените.
Много ми е интересно как бидват без да са видели съдържаниеито, тоест се осланят само на репутацията на постера? Продаде сайта без домейн с buy it now (предполагам това е блиц-а) за 280 WMZ, тоест 280$ по курса на уебмъни. Твърди че има контент за 190к символа и всичко уникално рерайтнато/копирайтнато. Това са да речем около 100 статии по 500 думи или в случая, щом има рецепти и каталози на московски пицарии, то вероятно са едно 4-5 пъти повече (горе-долу си съвпада сметката и с 600-те страници).
Е добре, каква му е печалбата на постера, доклкото знам заплащането при руските копирайтъри и там се въртят нещата около стотинка/дума, това са 500лв само контента. Айде да да е спазарил с 50% отстъпка, отиваме на 250лв. Хубаво но някой трябва да го вкара този контент в сайта, а това си е доста работа с такъв обем, отделно има дизайн, форуми, твърди че имало и към всяка статия изображение..

Нещо на мен не ми излиза сметката и това говорим, че са му дали buy it now цената, ами ако беше си останал бида на 170$? В общи линии, какво пропускам:wink:
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

А ако ти кажа, че аз успях да купя подобно нещо само за $120, то изобщо няма да ти се изясни :)

Същото е като тука. Например, аз мога да се нарека професионален автор на текстове, писал съм в общонационални всекидневници, включително и в български. Знам руски по-добре от български. Защо тогава наемам копирайтъри с руски език?

Мога да кажа, че ме мързи, че ми е скучно, че пиша бавно с два пръста, че във вестниците ми плащаха по минимум 80 лева, а не 5 и т.н. Защо да го правя аз при положение, че има хора, които специализират писане на текстове за сайтове и ще го направят много по-бързо и почти на автомат? А аз вместо да пиша текстове да използвам това време, за да работя в моята си област.

Още по-близък пример. Преди време наех специалисти от този форум да ми сменят шаблоните на доста джумли (бяха с един и същ шаблон, а ги подготвям за борсите). Аз знам как се сменя шаблон и разбирам от джумли, само че за една смяна ми отива 1 час да местя модули, докато спецовете в тази област ги нащракаха за по 10 минути.

Така и това студио. Прави на конвейр и печели от оборот. те са спецове в това. Тези, пък които купуват, или имат проекти в тази област (включително и оффлайн), или са им колеги с готов клиент или пък са оптимизатори. Всичките могат да направят и сами такъв сайт, но предпочитат да купят готово, да спестят време и да го отделят там, където са по-добри.

Почти всички тук си купуват хляба от магазина, а не си го месят сами. Така е и във всеки бизнес - има специализация, а конвейрът винаги успява да намали себестойността на дадена стока.
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Да развия темата още.

Това, което купих там за $120, след два дни го пуснах тук за начална цена 500 лева, блиц 1500. Един от въпросите в темата беше тип "продаваш 20 статии за 1500 лева" (не помня ника, обикновено все пише за финанси и фейсбук, предполагам е второкурсник в УНСС). А това, че е правена вътрешна оптимизация, това че съм вложил някакви знания и опит, трупани с години, за да повиша качеството на продукта, изобщо не му идва на акъла.

За първия сайт. Колко оптимизатори се сетиха да отбележат, че сайт с нула уникално съдържание има доста добра индексация в търсачките? Колко от тях забелязаха например, че този сайт само от sape има поне 700 линка. Не е нищо за конкуренцията в тази ниша на руския пазар и с тези над 700 линка си седи с тИЦ 0, ама колко му е да се сравни с който и да е среден български сайт по брой линкове и да се предположи, че тука има нещо, не става само да натиснеш install на Джумлата или да пуснеш wink-a?

Нормален клиент, който не знае как се прави сайт, отива в съответната агенция, и му го правят. Аз като пуснах агентите да търсят дъмп на групов агрегатор нито един от тези, които ми бяха харесали не падна под 5-цифрена сума и не си даде дъмпа. А аз търсех за трицифрена. Сега кво, аз да ги наричам идиоти, че не си знаят стоката или те да ме наричат идиот, че не им оценявам труда? Просто пазар. Разминава се цената, не става сделка. А не "ууу" и клоунади.
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Стартът по оферта #1 приет.

P.S. гарантирам, че ако случайно по време на аукциона за оферта #1 (48 часа след последното наддаване) мине тИЦ-ъпдейт и показателят се повиши, то няма да увеличавам цената или да се отказвам от аукциона.
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

Темата за руските борси все повече ме интересува и много благодаря на strana,
че така добре разяснява нещата в тази и в другата тема.
Благородно завиждам на Nikolay33, ако спечели офертата.
Със сигурност ще се надявам в бъдеще и аз да си закупя един такъв сайт
и да се пробвам на руския пазар, но засега обръщам повече внимание на офлайн търговията,
която както знаете, изисква много време и средства. Трудно се съчетават двете дейности -
онлайн и офлайн, на мен специално ми е трудничко и онлайн изостава, за съжаление.:(

Успех с продажбата и покупката!:beer:
 
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

brad1985, първо се зачудих дали да продължа тук за борсите с някои уточнения, пуснах мнение в темата за тИЦ, но като се замислих, всъщност ще е по-добре да се отговори тук. Едно, че е директно по темата, второ, че в това, че някой ще си помисли, че вдигам нарочно пазарна тема, няма нищо лошо, трето, че би било добре да поясня, че не всичко е цветенца и котенца, а се срещат и сериозни проблеми.

В другата тема пуснах линк към един калпав пресрелийз за WebMoney, търговците и атестатите, пристигнал сред заявките от тази вечер. WebMoney, по принцип, си е проблем за всеки извън Русия и ОНД. На руските борси и сайтове се търгува предимно с уебмъни. Вярно, пълно е с чейндж-бюра, но си има риск, комисион, лош курс и т.н.

Повечето по българските сео-форуми вече са добре запознати със Сейп, а Кац от Гугъл допринесе за тази популярност. Но в сейп е сравнително лесно, взел Кольо - дал Кольо. Повечето бг-оптимизатори го ползват за бартер - квото изкарат, там го и харчат, други купуват допълнително от посредници и така.

При вечните статуквото почва да се променя. Изкарва се сериозно, но харченето почва да гъделичка нервите. Да вземеш 10-15 долара за статия е добре, но кой бг-оптимизатор ще плати 15 долара в някакъв руски сайт при положение, че се бори за друг пазар и не му е наложително. В един момент се пълниш с уебмъни, а ако не ползваш класик, то почват проблемите с лимитите и атестатите.

Атестатите са важни, както и бизнес-репутацията в системата на Уебмъни, това гледат купувачите и затова се доверяват най-вече на продавачите, а не заради ряпата в Серча, както предположи waldes. Форумната ряпа е преходен момент - едно че веднага се получава над едномесечен бан за каквото и да е нейно обсъждане, друго, че дори и при малък чисто форумен конфликт или тема тип "пятница" можеш да се наденеш на клон, на който ряпата на основния акаунт е над милион. Усещането е все едно, че те е блъснал товарен влак и повечето по-стари потребители там са го тествали. Така че не обръщат голямо внимание на форумните репи (макар че отрицателната си е сериозен знак за повишено внимание) при сделки, по-важни са тези в системата на уебмани.

Почваш да печелиш уебмъни, обаче трудно се развръзват. Чейндж-бюрата (WebMoney -> PayPal) удрят с комисион над 5% понякога. Можеш да си вържеш българска карта в самата система на webMoney. Но и там се трупат сериозни разходи, а и необходимата документация и сканове не са за всеки.

Вярно, че с webmoney можеш да пазаруваш в доста магазини, особено китайски, но е хубаво да си подсигури човек и кеша.

Та това имах предвид - виртуалната валута си е сериозен проблем извън ОНД.
 
Последно редактирано:
От: Сайтове на руски език за борси и бизнес

WebMoney, по принцип, си е проблем за всеки извън Русия и ОНД.

Братята как процедират с обмяната?

В един момент се пълниш с уебмъни, а ако не ползваш класик, то почват проблемите с лимитите и атестатите.

Ще поясниш ли това, че не ми стана ясно. Какво е това класик?

Можеш да си вържеш българска карта в самата система на webMoney. Но и там се трупат сериозни разходи.

Какви са разходите?
 

Горе