Сайт за обяви - obiavi.org

mantaman

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
26   0   0
ПРОДАДЕН

В следващият един месец мисля да продам повечето от БГ проектите с които съм се занимавал последната година като за начало мисля да започна с този сайт за обяви защото на 27.09 трябва да се преподнови домейна и хостинга (ICN)
Начална Цена: 1000лв
Стъпка: 50лв
Купи на момента: 3000лв
Резерв цена: Ще я изпратя на някой от модераторите ако няма нищо против за да не се губи интригата и ще бъде съобщена в темата ако бъде премината
Край на Аукциона 22.00ч форумно време на 20.09.2011г.

Сайта прави по около 80лв от СМС на месец, като от началото на септември до сега има 30лв. Не съм го монетаризирал с Адсенс или други подобни програми но предполагам че от там би могло да се получат поне още толкова приходи на месец.

Допълнителни въпроси може спокойно да задавате в темата или на ЛС




Домейн Име | URL: obiavi.org

Приблизителна Цена: 3000

Уникални Посетители за Месец: до 25 000

Импресии на Месец:: 150 000

Регистрирани Потребители: 4300

Page Rank: 3

Уникално Съдържание: Да

Система: Опън Сорс

Дизайн: Безплатен / GPL

Приходи: 80

Начини на Плащане: кеш банка

Мога да дам достъп до Гугъл Аналитикс или генерирания PDF: ДА
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: adi
От: Сайт за обяви - obiavi.org

Успех от мен, познавам сайта. Блазни ме да се включа, но в момента нямам кеш за нови проекти.
 
От: Сайт за обяви - obiavi.org

Ако може само една малка забележка.

Казваш, че домейнът и хостингът изтичат на 27.09, а търгът на 20.09 вечерта. Само, че 22 до 25 вкл. са почивни дни. Което значи, че след като обявиш резултатите на 21 - да кажем. Ако се направи веднага банков превод, може и да не го видиш същия ден в твоята банка а чак на 26.09. ;)

И после има прекалено малко време за прехвърляне и подновяване.

Бих те посъветвал да подновиш домейна и хостинга преди почивните дни 22-25.09 и после да ги включиш в цената на победителя на търга.

Иначе аз мисля да се включа към 18, ако не е продаден до тогава.
 
От: Сайт за обяви - obiavi.org

Сайта е на план Улитма+ за 3.60 на месец - За подновяването не се притеснявайте ще взема необходимите мерки.
obiavi.org.jpg

Трафик от търсещи машини - 16 970 - 85,17%
 
От: Сайт за обяви - obiavi.org

Когато миналата година пролетта преместиха Адсенса в Ирландия на инат го махнах от всичките си сайтове и не съм се и занимавал с други подобни фирми. (сайта го купих след това за това нямам представа колко би печелил от адсенс)
На сайта има и готова работеща система за продажба на линкове със смс - която съм изключил защото не съм фен на продажбата на линкове от нея също са падали по около двайсетина лева на месец и то при доста по слаб трафик. (когато го купих трафика рядко стигаше 300 уникални)
 
Резерв цена: Ще я изпратя на някой от модераторите ако няма нищо против за да не се губи интригата и ще бъде съобщена в темата ако бъде премината

А каква е таз резервна цена? :oops:
 
От: Сайт за обяви - obiavi.org

не резервна, а резервирана, т.е. под която не може да стане сделка ;)
 
Re: От: Сайт за обяви - obiavi.org

не резервна, а резервирана, т.е. под която не може да стане сделка ;)

Точно такъв отговор не исках да получа :)
 
От: Сайт за обяви - obiavi.org

И какъв е смисълът от тази цена?

Нали има начална цена на търга, която изпълнява тази роля.

Практически има три цени:

1. Начална цена (по подразбиране това е цената под която продавача не би продал при никакви обстоятелства)
2. Резервирана цена - това е желаната цена от продавача. Реално ако не бъде достигната той има правото (но не и задължението) да не продаде сайта.
3, Крайна цена на търга - Ако крайната цена на търга бъде над резервираната цена продавачът е длъжен да продаде сайта на спечелилия участник ако е под резервираната цена той има опцията да се откаже от сделката

Прости примери:

Имам сайт и никога не бих го дал за под 100 лв (определям това за минимална т.е. начална цена на търга). В същото време, по мои преценки сайта ми струва към 300 лв и на тази цена аз бих го продал (това ми е резервираната цена).

Вариант А - цената на търга е по-ниска от резервираната цена: търгът приключва и цената е 260 лв. Реално това е под цената, която бих желал (300 лв) но все пак не е толкова лоша оферта. ИМам правото като продавач да не сключа сделка, но бих могъл и да сключа.

Вариант Б - цената на търга е по-висока от резервираната цена: търгът приключва и цената е 305 лв. Цената е на ръба над желаната от мен цена и честно казано съм се надявал на повече. В случая обаче нямам избор - длъжен съм да сключа сделка със спечелилия участник

Надявам се това внася известна яснота в системата на търг с използване на резервирана цена.
 
От: Сайт за обяви - obiavi.org

То това е ясно, ама ситуацията става малко "Хем ме сърби, хем ме боли".

Това е все едно някоя гадже да ти каже "Може би". Ясно ти е, че нищо няма да стане и ако си по-умен я отсвирваш. И тук ти е ясно, че нищо няма да стане и затова не участваш.
 
От: Сайт за обяви - obiavi.org

Напротив, така става, че има добра цена за начало, в което да се включат повече хора, и има цена, под максималната, при която ще има сделка. Тоест ако си сериозен купувач, не ти трябва да се юркаш на най-високата цена, а да прецениш какво да оферираш.
 
От: Сайт за обяви - obiavi.org

До тук в темата няма нито едно наддаване, само общи прикази.

Сериозните купувачи не участват в търгове с неясни параметри. Ако пък така, а пък иначе може и да не е така, обаче ако пък.
 
От: Сайт за обяви - obiavi.org

Сериозните купувачи като ги интересува нещо конкретно пишат на ЛС. Несериозните мрънкят в темата от което също има полза защото я повдигат за което им благодаря.
Хората които се занимават с обяви даже не им и трябва особено обяснение те много добре знаят какво представлява сайта и какво могат да очакват от него като приходи.
А пък за да е по голяма интригата следващият сайт който пусна на търг може да го пусна тип Холандски
 
От: Сайт за обяви - obiavi.org

абе гугъл е един сайт, дето принципно го ползват сравнително малко хора, но от време на време върши работа

При традиционния холандски търг аукционистът започва с най-високата приемлива цена, която постепенно се намалява, докато някой участник е склонен да я приеме или докато се достигне предварително определената минимална цена. Спечелилият участник заплаща последно обявената цена. Този аукцион е получил името си в чест на традиционния Холандски аукцион за лалета. Тази терминология още се използва за описание на он-лайн аукциони, където едновременно се предлагат няколко идентични артикула на еднакъв брой високо офериращи купувачи.
 

Горе