Сектата на ковидитите

Оказва се, че "Зелените коридори" отказват да изпълнят забраната за ваксиниране под 65г. четри дни в седмицата и са отворени за всички желаещи.
Правилно! След като има наличности, няма причина да се ограничава населението.
 
Когато някой ми каже, какви страшни мерки имало у нас и колко лошо се е управлявала корона-кризата:

в Австрия отварят врати хотелите, ресторантите и всички туристически съоръжения, спортни зали, кина и театри, но при спазване на строги мерки за сигурност. Право да ги посещават имат хората, които представят отрицателен PCR тест или удостоверение за поставена ваксина или за прекаран COVID-19.
 
След две седмици идва четвъртата вълна. На националния ни маски, ни дистанция. Очакваме 15-17К случая.
 
Кога ще е четвъртата вълна никой не знае, но такава сигурно ще има. Аз залагам, че лятото ще го изкараме по-лекичко, пък на есен пак с песен ... Е, зависи колко ще са ваксинираните, но то за новите щамове и ваксините не е сигурно колко ще са ефективни.
 
Служебният здравен министър: Удължаваме с два месеца извънредната обстановка.
Четвъртата вълна мерките няма да я спрат, а ваксините.
 
Винаги съм се чудил как изглежда типичният 'анти-нещоси'
Ако искаш да изглеждаш интелигентно, не обобщавай така пропагандаторски с изрази като "анти-нещоси". Ако все още се чудиш как изглежда класическият "анти-ковид истерията" човек, има достатъчно мнения на лекари, учени, епидемиолози, експерти и дори юристи в интернет пространството. В продължение на една година в няколкото теми сме ви ги сервирали на тепсия. Фактът, че сте решили да ги игнорирате показва, че ВИЕ сте класическото "анти-нещо си" - в случая "анти-истината. :)
 

И от кога PCR тестовете се правят за 30 минути? Да си припомним времената (източник):
The PCR protocol is as follows:

  1. Activation of polymerase: 95°C, 15 min
  2. Thermal cycling: 30 cycles
    • Denaturation: 94°C, 20 s
    • Annealing: 60°C, 20 s
    • Elongation: 72°C, 30 s


  3. Extension: 72°C, 10 min
  4. Storage: 4°C, as necessary
Други източници: тук, тук

Това ако се сметне, само 2 фаза с циклите са 35 минути. Доколкото си спомням, лабораториите даваха резултатите най-малко след 4 часа, а сега на границата в нелабораторни условия ще ги произвеждат в пъти по-бързо. И по-евтино!
 
Това се води някакъв бърз или експресен PCR.
Ако някой ти построи бърза, експресна и евтина къща, тя също толкова читава ли ще бъде колкото нормална къща?
 
Ако някой ти построи бърза, експресна и евтина къща, тя също толкова читава ли ще бъде колкото нормална къща?
Сглобяемите къщи не са много евтини.
 
Сглобяемите къщи не са много евтини.
Просто давам пример, не визирам конкретни сглобяеми къщи.

PCR тестовете си имат технологично време и когато не се спазва, резултатите могат да са грешни. И като казвам "грешни", редно е да припомня че по начално PCR тестовете дават грешни резултати. И една от причините да са грешни са твърде многото цикли, или с други думи това че се правят по-бавно отколкото трябва. И сега от нищото попадаме в обратната крайност - твърде малко цикли.

Нямам против PCR тестовете да се правят с малко цикли и така да произвеждат повече отрицателни резултати. Но в случая просто виждаме поредната манипулация с цел да се вземат някакви кинти. Дай 20 лв, на ти отрицателен тест и минавай. И то ако въобще правят някакви тестове, че според мен винаги има възможност просто на око да те определят дали имаш Кромид или не.

Също така искам сектантите да видят това и те да се замислят. Защото точно от тяхната гледна точка трябва да е нередно да се скъсява технологичното време. Не аз трябва да мрънкам, че по границата се канят да продават отрицателни тестове, а сектантите.
 
Вуйчо ми (всъщност двама от тях) изкараха кови още есента, за щастие минаха доста леко. Вчера се видяхме и единия ми се хвали, че вече е с първа ваксина. Викам му "ти па от къв зор се подлагаш на опасни експерименти като имаш много по-силен имунитет?". Отговорът беше "Е!?". И те така те. Овчар да си на днешно време - овците кротки и послушни, а ти само монетизираш...
 

Горе