Съдбата на интернет

От: Съдбата на интернет

ЕС е просто средство за да се поставя под контрол по-лесно по-голям брой хора. За да са доволни хората трябва да им се прави по някое друго добро дело и да им се замазват очите, това е едно от тях. Пък и ще стане доста по-трудно да се контролира интернет и да се вадят пари от него ако всяка държава си има различни правила и т.н.
 
От: Съдбата на интернет

Ето линк към една статия за това какво става на конференцията в Дубай.
Както призовава авторът на статията, трябва да сме активни изграждайки стратегия за противодействие срещу опитите за цензура на интернет.
 
От: Съдбата на интернет

Мама му д'еба не мога да разбера от къде идват тези анти пазарни предложения за интернет!
То бива, бива, ама не го ли разбраха, че изкуствените схеми са обречени на провал?
И продължават с някакви инициативи за контрол на информацията.
Не може да се даде СТОП на истината и информираността на хората
Най-близък пример е студената война
А сега в ерата на интернит и глобалната информация, да се създават предпоставки да някакви ограничения, направо е немислимо и анти еволюционно
 
От: Съдбата на интернет

Предложенията идват от същото място, от където идват и всички останали антипазарни безумия, приети в целия "цивилизован" свят, включително САЩ и ЕС. Лобистите си знаят работата - те лобират на два фронта - корпорациите и законодателите. Убеждават корпорациите колко хубаво ще бъде, ако им дадат едни пари, с които да подкупят законодателите (лобират) да се гласува каквото уж е изгодно за финансиращите лобирането корпорации.

Повечето хора изобщо не ги интересуват тези неща, затова като нищо ще си гласуват каквото са решили, без никакви последствия. Пак удрят с антипазарни закони пазара на храни и хранителни добавки. На кого му пука? Само на търговците (0,01% от гражданите). Останалите се радват, че държавата щяла да ги пази от лошите капиталисти, които им продават развалена и вредна храна онлайн и офлайн. За много от хората държавата е бог - те чакат държавата да ги оправя и да се грижи за тях във всеки един момент. И държавата ги оправя. Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да не ти хареса.
 
Последно редактирано:

Горе