Трябва ли регистрация на фирма при сайт посредник?

От: Трябва ли регистрация на фирма при сайт посредник?

Точно поради тези причини исках да почна първо да препродавам,за да се ориентирам в нещата,но...
 
От: Трябва ли регистрация на фирма при сайт посредник?

Точно поради тези причини исках да почна първо да препродавам,за да се ориентирам в нещата,но...
....но какво? Не успя ли да се ориентираш? Ако имаш конкретни въпроси, давай, задавай ни ги.

По-горе ти дадоха 2 опции и като гледам едва ли има други - фирма или на някакъв договор с всичките му бомащини.

Имам значи два варианта:
1)Търся човек с фирма,за да препродавам неговата стока,но проблемът тук е,че искам да продавам примерно стоката Х от човека,който няма фирма,защото тази стока е много търсена и се продава много..
2)отделям 500лв.+ за ЕООД
Макар че като се замисля аз,ако ще давам пари,то направо да давам за фирма и за стока и аз да продавам...

Но определено мисля, че е по-евтино. Някъде макс около 350 лв с всичко - от читав адвокат, през предвижване на докоменти, та до печат и откриване на фирмена сметка в някоя банка. Може примера ми пак да е с високата граница, но може и да е 200 лв. Тук не могат да се дадат конкретни числа, защото аз лично при използването на услугите на адвокат имаше цени от 60 лв., 124 лв. (което и избрах), 200 лв., 200+ лв. В зависимост от ситуацията. Едно един съвет за сега откриващите, преригистриращите фирма - не избирайте най-евтиното, винаги има причина да е с такава цена. Този за 60 лв, не поемаше разходите по документите и имаше някакви такси, което сметнато си излизаше около 130+ лева. Не избирайте най-скъпата - в моя случай най-скъпата бе беше опция, защото модела на печелене му беше просто - дере за последно, защото зарачита на закъсали и отчаяни. Избирайте внимателно адвокатите, защото бъдеща ранота с тях е повече от възможна, защото е запознат с казусите ви и си е малко по-конфортно да си с човек, с който си бил още в началото. Не е сантиментална стойност, просто пести се време с обеснения и въвеждане в нещата. И определено се използва при необходимост. Примерно после ви трябва да погледнат някой договор и да бъде изчистен, за да може да се ползва адекватно от двете страни. По принцип всеки адвокат може да го направи, но този, с който сте работели в началото ще е идея по-запознат с това какво целите. Като избирате, гледайте и в преспектива, казано накратко.

Дурого е, заключен капитал. При ООД си е 2 лв. Но е редно сумата да е прилична, все пак има такси, които банките удържат. Капитала ще се споменава по договорите за учтреждение и прочие. Не, че нещо определя нещо този капитал (примерно колко е сериозна фирмата), но определено по-високия капитал ви създава по-голям конфорт. При ЕООД не знам, може пак да е толкова. Бях чел в един учредителен акт, при смяна на обстоятелствата от ООД в ЕООД, че пита беше написал капитал от 100 лв. в дялове. Не знам реално какъв може да е, но е хубаво да има някакъв. Печатите са от 20-30 лева. Като цяло това е, ако има нещо и не се сещам, то може би поради спецификата на самата фирма и ситуацията.

После диват месечните раходи, които е хубаво фирмата да поема под фрмата на осигуровки, счетоводство. Може и други, тук пак зависи от конкретната ситуация. Една фирма трябва да прави реално по 250 лева мин. за да може да ги поеме тия разходи. Естествено идеята тук е да има печалба, каквато е идеята на всяка фирма. На никой не му се дават пари за фирма и всичко около него, но ако се опиташ да минеш тъкно, осле може да ти излезе дебело с глобите и разправиите, пък и всеки се чувстра по-сигурен (потребител), когато знае, че има юридическо лице, от което купува. Никой няма доверие на никой, особедно след прочутите репортажи за интернет на платените ни медии. Не им давай повод да станеш репортаж и ти.
 
От: Трябва ли регистрация на фирма при сайт посредник?

Ако регистрираш ЕООД/ООД с капитал 2 лв ще имаш счетоводни проблеми, по-добре капиталът да е повече за да може да си покриеш разходите за счетоводство и осигуровки без да се налага да фалираш още първия месец или да взимаш заеми.
 
От: Трябва ли регистрация на фирма при сайт посредник?

Ако регистрираш ЕООД/ООД с капитал 2 лв ще имаш счетоводни проблеми, по-добре капиталът да е повече за да може да си покриеш разходите за счетоводство и осигуровки без да се налага да фалираш още първия месец или да взимаш заеми.
Така е. Даже ако говорим за ООД, когато имаш сътружници е добре капитала да е не лоша сума, която да е добре делима на самите сътружници. Например ако са двама - да е делиму на 2. Примера за ООД, при 3-ма сътрижници може да е даже 18, идеално число, защото е делимо на 3 и на 2, което гарантира и по-добра гъвкавост. Тук вече е редно да се консултирате с въпросните адвокати и счетоводители при регистрацията.

Определено оперирайте с повече от регламентирания минимум, за да нямате притеснения, както счетоводни, така и юридически. Винаги има какво да се оплеска, допирайте се и на това при изготвянето на фирма. Както казах на приятелите си - когато елементите (документи, счетоводни / юридически) са повечно, %0та да се допусне грешка също скача. Споменавам го, за да се визма самоинициатива при слаба подготовка. Хубаво е да сте подготвен добре. А човек разбораш на 100% от всички още не съм срещал. :)
 

Горе