Купувам: Търсим инвестиция от 2000 до 6500 лв. (съдружие)

Поддържаме кореспонденция от известно време с един човек, който ми изглежда сериозен. Няма как да му забия нож в гърба. Не съм от този тип хора. Ако нещата с него не се получат, а аз мисля че ще се получат, защото и той не е от голям град и ме разбира като пиша за условностите на неголемия град, за манталитета на хората, тогава можем да обсъдим проекта с някой друг.

"Хиляда" пъти писах, че малкия град е оазис за дребния бизнес, просто няма достатъчно популация за да отвори някоя голяма верига и да утрепе малкия бизнес, както се случи в големите градове. Дадох ви и пример с дюнер в Бургас и дюнер тук, и тук не само, че голям дюнер е дори-помалък от малък в Бургас (дюнерджийницата Искендер Кебап), но тук дюнера е много далечно подобие на дюнер и да кажем вместо месо е наблъскан с картофи. Просто примери. Да не говорим, че цените в малкия град са супер напомпани. Такива неща като промоции, намаления тук няма да срещнете.

Ето ви още няколко условности - пица се предлага само в едно заведение, но то е тип ресторант/пицария. Дюнер се предлага само в един павилион за бързо хранене, но няма нищо общо с дюнер. Студена кухня от типа бургери на SUBWAY - никъде. и т.н.

P.S. Само искам да добавя отговор за този, който ме е апострофирал за блата. Да наистина е по-дебел, но съвсем малко. няколко милиметра е по-дебел. Това се получава защото е печено в обикновенна готварска печка. И не винаги се получава идеалната дебелина, освен това тестото е добре да стои поне 12 часа в хладилник, само че аз прилагам техника - да го оставя 10-на минути във фризер.
 
Последно редактирано:
Имам чувството,че създателя на темата я е направил просто да се ебава със съфорумците и вече няколко месеца му се получава. :D :D
Тая тема е нереална :D Кажи поне за кой град става въпрос?? То тва ми прилича на село, а не на град по твоите думи.
 
С никой не се "ебавам". Говорим си с един човек от малко повече от месец. Малко по малко би трябвало да стане. Още в началните постове ми стана ясно (а и то ми е ясно по принцип), че с някой от голям град трудно ще се получи. По форуми много не пиша. Тук и само в още един, но съм многословен като ми се пише.
 
Днес реализирах една от най-трудоемките пици, но и една от най-евтините като себестойност, която му хрумна преди около седмица. Работно заглавие "Жарена пица home made"
 
Днес реализирах една от най-трудоемките пици, но и една от най-евтините като себестойност, която му хрумна преди около седмица. Работно заглавие "Жарена пица home made"
още ли не сте започнали с John Galt или си решил да действаш сам?
 
още ли не сте започнали с John Galt или си решил да действаш сам?
Точно в момента няма смисъл. Кой ги знае какво ще въртят с тоя ковид и докога. В момента има голям смисъл от разнос по домовете/по поръчка. Нямам необходимата техника, обаче.
Към момента имам 5-6 относително уникални рецепти, но нямам необходимата техника. Особено последната пица...
Принципно в пицариите ги правят на плоча и е заобградено с жар.

Аз я измислих по друг начин, но специално за тази вероятно ще ми трябва и някаква техника по-поръчка (евтина), защото не съм чувал да има такива "печки".

Изпекох я пицата по обикновен начин, обаче след това я сложих между две скари (за печене на жар) и я църнах един вид за около 2-3 минути. Вкуса беше уникален. И дори ми беше малко странно, че пицата се запази топла, ако не и гореща около 5 минути след това,
 
Това е последната ми реиновация, за съжаление обжщо взето вичко показано е сготвено вечерта и техниката ми за снимане не позволава по добри снимки.
C9acRG7.jpg

QuHkgcZ.jpg

За мен липсва само лютеница, но нямах в момента.
ZIt012D.jpeg


Между другото, някой може ли да ми редактира снимките с по-реалните им цветове, на кажи-рчи всички снимки това, което трябва да е по-скоро в жълт нюанс е към зелен нюанс.
 
Последно редактирано:
В който и да е имидж редактор - търсиш опция Hue/Saturation.

Само обяснения и извинения от тебе защо не можеш да се изявиш и как животът те дърпа назад.
Първо щеше да правиш заведение, после блог, а сега искаш да си разпродаваш рецептите... Отчайвам се и аз като те чета.
 
Ето една идея от друг форум, която може и да е работеща, а може и да не е, тъй като автора и по-скоро се опитва да пробута digital marketing услугите си, отколкото да произвежда пици: How I've made $20,000 month revenue business
С няколко думи, двама са се хванали с бизнес с домашно производство на пици, като работят само през нощта, когато големите пицарии са затворени. Единия прави пиците, а другия ги доставя по домовете и се занимава с рекламата. Но това в малък град няма да проработи.
 
Ето една идея от друг форум, която може и да е работеща, а може и да не е, тъй като автора и по-скоро се опитва да пробута digital marketing услугите си, отколкото да произвежда пици: How I've made $20,000 month revenue business
С няколко думи, двама са се хванали с бизнес с домашно производство на пици, като работят само през нощта, когато големите пицарии са затворени. Единия прави пиците, а другия ги доставя по домовете и се занимава с рекламата. Но това в малък град няма да проработи.
Интересна статия. Само дето по тия кръчмарски сметки излизат 70х4 300 пици месечно, или по 66 долара пицата. В доминос са по 8-10 долара пиците, в италианските вериги по 20-30 долара.
А по темата, спагети ще има ли?
 
като почна някоя рецепта да си е преобразявам по мой си начин, я правя по няколко пъти. Докато ми хареса истински, Това ми е втората версия на шишчета с гарнитура.
9Ab5F8e.jpg



Доста си играх, може би общо три часа. Две различни питки/хлябове, то само там ми отне около 2 часа. От ръчно месене до изпичяане и после другото.
 
Последно редактирано:
Трети и последен опит и този път, след като вече имах някакви изводи от предишните два го изпращях и всичко стана за около час и нещо. Е все пак, първия и втория път ползвах една единична печка и всичко го направих в два съда. Този трети опит ползвах две единични печки, но всичко го направих в четири съда. Питките са две на външен вид подобни, но на вкус са различни. И въобще няма да крия, че месенето и правенето на торти ми е може би най-слабото звено от всичко, което съм готвил. на вкус ги правя много добри, но на външен вид обикновени. Но аз там и не съм се и пробвал особено, специално торта май само веднъж съм правил, говоря за торта, не за сладкиши. А хлябове и питки не повече от 10-на пъти.
И се връщам към първото изречение, което написах, може би вече са около 10-на нещата, които масово ги дават противопоказни в готварството, обаче аз съм открил, че в замивимост как се използват не само не са противопоказни, ами стават плюс.

Това на снимката, естествено, че е за малко показност, не съм милионер та да ям на ръчно везани покривки, това е просто леко аранжиментче с 1/4 от порциите и както и да се приеме, хвалба примерно (аз много не ги обичам, макар че са си полезни, дори да са заслужени или не, благодаря за "браво"-то на @bioz BTW) вкъщи го "изплюскаха" за отрицателни минути.

1kyMp95.jpeg


П.С. На мен някакви странни неща ми се случват понякога, забелязах, че на тази горната половин пита си вижда нещо, което изглежда като числото 10. Може и да си въобразявам, но като я правих попитах член от смейството колко е гладна по десетобалната система.
 
Последно редактирано:
Таска ми е интересно, да си кажете мнението, коя от тези три пици изглежда най-добре. (малко по-късно вероятно ще направя една постна и ще кача и нея). Просто онзи ден си "навих на пръста" да направя по една пица от моята тайна рецепта :p (най-вероятно някой, някъде е измислил или направил подобна или пък защо не и същатата, но аз съм чел десетки рецепти за пици и такава не съм срещал) на двама приятели, който са ми правели услуги. На единия му я оставих у тях, така че не знам отзиви - харесала ли му е, обаче другия междувременно го карах до аптеката и направо ме шашна - излапа я за 2-3 минути още в колата. А тези от снимките ги правих снощи за вкъщи. те са почти едни и същи, просто втората има малко по-различни подправки а на третата е добавен салам, както е видно. наскоро си изрових стария Панасоник и пак е снимано на изкуствено осветление но снимките са по-добри. Телефона ми е от средновисокия клас на Шаоми, обаче каквото и да говорим явно излиза, че с обектив, макар и доста стар поне на изкуствено осветление стават по-добри снимки.
Бая се разпрострях, но въпроса ми е - коя от тези трите пици изглежад най-добре. Оценете от 0 до 10. Но калкулирайте, че все пак е снимано на изкуствено осветление с любителска техника, и са правени на обикновена фурна.

jMGudmK.jpeg

0AHwMmW.jpeg

3iaAQGV.jpeg
 
Някаква уловка ли има тука?
Едни и същи са.
 
Няма никаква уловка, това са снимки на три различни пици от общо пет поредни. Иначе, съставките на първите две се припокриват на 80%, в третата има салам вместо нещо си друго. Ето постната която направих преди няколко минути. Аз постно по принцип не обичам особено, харесва ми да има мръвка, но в къщи ми казаха, че тази им харесала повече. Но те са жени, така че нормално.

Но аз помолих за мнение за външния вид, след като "приспаднете", че поне в последните снимки, визията на самите снимки е на не повече от 75% от реалната визия.

Dz5GqLT.jpg
 

Горе