Купувам: Търсим инвестиция от 2000 до 6500 лв. (съдружие)

Може ли да ми кажете как да си поръчам пица от София?

zapovqdai. sl. put si prou4i konkurenciqta predi da predlagash neshto kato "INOVATIVNA HRUMKA", pls.
za malko da se izluja da ti povqrvam na potenciala da razviesh biznes.
ama sled tova izkazvane, ne mislq, 4e nqkoi shte ti se vurje.


Screenshot 2020-07-31 at 22.18.29.png
 
@John Galt
Пошегувах се, както вие се пошегувахте, всъщност вие се подиграхте с тази чубрица но както и да е.
 
Бъркаш хората. @Sky беше с чубрицата. Аз ти посочих, че "иновативната ти хрумка" да се поръчва пица със съставки по избор въобще не е нито "иновативна", нито "хрумка".
 
За нашия регион е иновативна, не сме от София, господине. И не съм я взаимствал от рестоЛаб. Хрумна ми.
 
Няма значение къв ти е регионът. Това не е "иновативна за България хрумка".
ПицаЛаб има и извън София.
Дай следвщата идея, след пиците кво следва? Обратно на робската заплата или нещо друго?
 
Нещо, което работи за по-голям бизнес, като тези, които предлагат пица със съставки пожелание на клиента, може да се окаже препъни камъка за вас, причини много.

По-скоро бих ви посъветвал да започнете с няколко вида пици, които правите най-вкусно, а и които сте забелязали, че се харесват най-много от приятелите ви и хората, които са ги опитвали. (Но никой близък не питайте директно, защото 99% от случая ще ви кажат - "да, много ми хареса".) Може да се помисли и за една специална, в която да има нещо специфично от вашия регион, но тук трябва да сте много внимателни да не стане миш-маш.

Повечето подобни заведения/бизнеси предлагат едни и същи бонуси към поръчки над Х лв. Помислите какво бихте дали вие на клиента.

Помислите по какъв начин да представите идеята си пред по-големите бизнеси в града, който пребивавате. Било то с подарък пица при лична среща, с персонализирана бележка към 'доставката', но не тип "хей, аз съм Х и искам Х пари за това", а в стил, който да им погали егото. Оставете им ваши контакти. Имайте готов бизнес план, който да представите по всяко време, когато стане необходимо.

Това са само няколко бързи идеи :)
 
Пич, жена ти ли те е излъгала, че тая пица от снимката прилича на нещо? Или пък ти, заслепен, и обясняваш колко са и вкусни и красиви пиците? Прати я в r/italy за мнение, това прилича на манджа с грозде и е ужасно на вид, а със сигурност и на вкус. Ще хвърляме и мацаме каквото имаме в хладилника върху тестото, пък накрая ще го кръстим СЕЗОНИ, щото има от всичко.

И виж доминос, за да ти секне мерака кое ти е хрумнало. И пак ти казвам, пицата е ужасна на снимката, не бих поръчал такава дори и ако вие ще ми плащате.

atyB18v.jpg
 
Аз си я правих за мен да хапна, но пак ви казвам дайте някакви координати за доставка и после кажете дали ви харесва или не. Макар, че притоплена пица не е като току-що извадена. Дръпнах едно парче и после някак си успях да я преместя нарязана в кутията да я снимам.
Както аз я обичам - микс от различни вкусове. С по-бухнало тесто. Без ръбове. Нямате идея колко е вкусно като се комбнират кисели краставички с чесън.

Това, какво аз харесвам няма значение за клиентите. Жената е по външния вид, аз съм по вкусовите качества и вариациите. В "Темпо" работеше няколко години в Търново.
 
Много негативизъм за нищо.

Жената по-добре да направи една красива като за Инстаграм и тогава щракате.
 
Има голяма промяна поне към днешна дата. Намерих доста добро и оборудвано и модерно, леко етно помещение отговарящо на всички изисквания на добре оживено място, което в момента е без наемател. Към днешна дата, може след няколко дни някой да го вземе, не знам. Първоначалните разходи падат драстично с този вариант. Говоря за първоначалните.

Добре няма проблем. Ще направим не една а няколко "като за Инстаграм". Само недейте моля да твърдите, че една снимка направена за рекламен материал изглежда като пицата наживо. Ей сега да отида да щтракна една пица в добра пицария с къв да е няккакъв си телефон и да я изпляскам без обработка и позициониране пак ще изглежда подобно. Знаем ги тези неща за рекламните трикове - парченцето с горещ кашкавал кой се ниже вълнички да ти потекат лигите.

Аз неправилно съм ви изплющял една наблъскана с кашкавал и сирена пица с недъгава размазана снимка, така че да няма какво да споря, не изглежда добре. Нямам в момента и последните дни съм зает с други неща, имам една снимка от пица от преди 1-2 седмици която си правих пак за лична употреба и набързо. Такава пица, ако си подготвил тестото се прави точно за 7-8 минути. До готова за вадене от фурната.

P6Gge12.jpg



И въобще близката до класическа пица нито се окрасява, примерно симетрично, нито се отрупва.

Господа, предполагам, че защото ви говоря за офлайн бизнес и по-простичко, се заблуждавате в някои отношения. Аз съм изучавал техниките за цветовете, миризми, позициониране, подредба. Не говоря специално за пици, говоря по принцип. Интересувал съм се и за някои похвати, които изпозлват големите вериги за привличане на клиенти и таргетиране на групи.

Няма да споря за най-елитните пицарии, но примерно и Темпо и Каприз са достатъчно добри пицарии и там няма да видите пица "като за Инстаграм". А за моето парченце еми това е то направено да си хапна сочна и отрушпана пица набързо на машинката за принцеси. Да, сгреших че ви пуснах точно тази снимка. Нямам други в момента, имам една пак за домашно ползване от преди няколко седмици.

Някой мисля, че по-нагоре много греши ако е сметнат кисели краставици и чесън за манджа с грозде. Ест. далеч не всеки обича особено чесъна, но който е готвил малко на не чак толкова любителско ниво сигурно знае какъв аромат придава и как привлича апетитита на поне немалка част от хората.

Ето ви една класическа побългарена рецепта, която аз я определям като балканско-средиземноморска пица. Изолзвайте я колкото искате.

Продуктите са:
  1. Пшенично + царевично брашно 4 към 1.
  2. Доматено пюре
  3. Майорана
  4. Краве кашкавал
  5. Топено сирене, една определена марка, няма да я споменавам
  6. Моцарела за салати - да точно така топчетата за салати.
  7. Студено пресован Extra Virgin - да точно така, който го дават само за прясна консумация, но да си гледат работата (изпозлват се само няколко капки. Без марката.
  8. Немско масло. Без марката.
  9. Мариновани испански маслини, без марката.
  10. Мариновани печурки. Без марката.
  11. Олио.
  12. Сиврия
  13. Захар
  14. Сол
  15. Лук
  16. Вода
  17. Мая
  18. Жълтък
Който има интерес, ще му дам цялата и точна рецепта, мерки и теглилки и марките на продуктите.
 
Последно редактирано:
Габрово ше да е.
 
Какво стана с някакъв бизнес план? Неко, което може да се коментира, различно от Инстаграм неща (разбирай снимки и т.н.)

Поздрави,
-Тихо
 
Първо ще напиша, че повече няма да си говоря с хора, които са пуснали някакво мнение "за спорта". И ще си пиша само с хора, които проявят сериозен интерес и имат финансовият потенциал а не само да лаладжийстват (извинете за израза, не е насочен към някой конкретно).Второ - бизнес планът вероятно ще го "изгладя" в събота и неделя, тъй като последните дни ме затрупаха с нови задачи в работата. Трето - не сме от Габрово. И четвърто - с най-добро чувство ви казвам, че повече дълги отговори няма да пиша.

Всеки, които е направил запитване на лично, ще получи бизнес плана до няколко дни.

Но що е това пица няма да влизам с спорове нататък. По тази тема последно ще кажа - отидете в някоя прилична пицария поръчайте една, направете снимка и дайте да видим какво е пица. Но обещахме, направихме ви една, която не е с нищо по различна на външен вид от средностатистическа пицария. Но определено като вкусови качества е по-добра.

Но ние не се опитваме да отваряме пицария, то пицария каквато и да е така се отваря - с никакви пари...
Искаме ако успеем да отворим "павилион" за бързо хранене в който ще се предлага само пица, бургер, салати и напитки и нищо друго. Нещо което поне аз сякаш не съм срещал. Нещо средно между профилирано заведение и микс павилион за бързо хранене с качество на продукта на профилирано нормално заведение и цени усреднени между цените в такова и цените в павилион за бързо хранене. Клонящи към по-ниската. "Законът" е такъв - печалбата за кухня варира около 100%. Правим пица със себестойност 160 ст. предлагаме я за 300 ст.

Който е написал, че се предлагало пица с продукти по избор на клиента - то първо е близко до акъла и не трябва кой знае какъв акъл, особено ако си се занимавал със съответната дейност да ти хрумне. Само, че много рядко съм срещал да го предлагат по пицариите. Получавал съм и абсурдни отговори защо не предлагат.

Доста хора смятат, че бизнеса е машинка, която като се калибрира един път трябва да върти все едно и също. Аз не смятам така, аз смятам че бизнеса трябва да е гъвкав и отворен към нови решения и експерименти с премерен риск.

Целим се предимно към масата с по традиционен вкус и по ниски финансови възможности. Но ще се предлагат както класически италиански рецепти плюс нашият специалитет. Ако отворим "павилион", "на място" ще се предлагат само три вида пици насочени предимно към масовия вкус + нашата "Сезони". Всички друго относно пиците ще е само по поръчка. Същото е и за бургерите. Спрямо бургерите искаме да предлагаме и студена кухня, което в доста голям радиус, бих казал няколко съседни области почти не се предлага. А в нашия град път изобщо.

Нещо ми се ебава стабилизатора на камерата и предимно заради кашкавала и зехтина изглежда не както е наживо, но ето ви от днес - това си е средностатистическа пица, която и бях избрал името "Изяж ме". И относно имената също смятаме да е на принципа, който писа нагоре - обикновени имена, класически имена и екстравагантни такива.

AhEFPJ3.jpg
 
Човек, ти излизал ли си от селото в което живееш?
В някой по-голям град от Търново бил ходил ли си на пицария?
Евала на ентусиазма ти, но много приказваш за пица, която не отговаря на величествените описания.
Иди, проучи конкуренцията на база на това в кой ценови диапазон ще искаш да се насочиш и прецени дали ще си конкурентен.
Да, пици има и за 2лв. и за 20лв. Не знам ти къде се целиш и за кой точно град/район, но първо почни с това да проучиш какво се предлага.
 

Горе