Купувам: Търсим инвестиция от 2000 до 6500 лв. (съдружие)

Няма никаква уловка, това са снимки на три различни пици от общо пет поредни. Иначе, съставките на първите две се припокриват на 80%, в третата има салам вместо нещо си друго. Ето постната която направих преди няколко минути. Аз постно по принцип не обичам особено, харесва ми да има мръвка, но в къщи ми казаха, че тази им харесала повече. Но те са жени, така че нормално.

Но аз помолих за мнение за външния вид, след като "приспаднете", че поне в последните снимки, визията на самите снимки е на не повече от 75% от реалната визия.

Dz5GqLT.jpg
Шапка ти свалям за ентусиазма.
Понеже искаш мнение за външния вид, ще ти кажа, без да разбирам от фотография, че последното което се вижда на сниките е пицата. Отблясъците и шарената покривка отвличат цялото внимание и трябва да се вторача, за да видя нещо друго. Това и запечения кашкавал на всяка пица е и причината всички пици да изглеждат по един и същи начин.
Виж в нета за идеи и поразчупи малко визията.
Като цъкнеш в google: pizza photography; pizza photography at home; pizza photography tips and tricks ще те заболи глава колко информация ще ти се покаже.
Ако те мързи и не ти се чете само натискаш images на резултатите от гугъл, а pinterest е изцяло визуална платформа - ето ти няколко линка: https://www.pinterest.ca/twolovesstudio/pizza-food-photography/ ; https://www.pinterest.com/yurail/pizza-food-photography/
 
Най-добре си направи Ютуб канал и всяка вечер стриймвай готвене + едене.
Няма нужда да говориш - таман ще привлечеш интернационално вюъри.
Може и да не си показваш лицето.

Ако ти се едитва - слагай и в ТикТок.

В Азия са много популярни тия шоута и според мене точно в тва ти е фърлен пъпът. Забрави за другите бизнес планове.
 
Аз искам да видя как излежда пицата с "тайната" рецепета.

Иначе и аз гласувам за първата пица.
 
В Азия са много популярни тия шоута и според мене точно в тва ти е фърлен пъпът. Забрави за другите бизнес планове.
В Азия се едитват доста професионално тези видеа. Снимането е най-малката работа. Ако някой си мисли, че нещо става ей така лесно и бързо, независимо дали е канал в ютюб или пицария, е обречен на провал още преди да се е захванал.
 
Съвсем сериозно благодаря за съветите и мненията. Те принципно семи-профитата не си показват лицето. Обаче нямам техника да "стриймвам". В къщи ми викат да кандидатствам за "Мастър шеф", но това не е на място. Доста съм далеч от това, което правят в тези предавания.
 
Аз искам да видя как излежда пицата с "тайната" рецепета.

Иначе и аз гласувам за първата пица.
Онези от първите две снимки са ми "тайната" рецепта. И направо си признавам, че една вечер се напих и го направих на фрийстайл. Направена е по необичаен начин за пица (като обработка на съставките) + подправки, което се използват изключително рядко у нас. Когато си пусна сайта, няма да е вече "тайна" рецепта.
 
Интересна статия. Само дето по тия кръчмарски сметки излизат 70х4 300 пици месечно, или по 66 долара пицата. В доминос са по 8-10 долара пиците, в италианските вериги по 20-30 долара.
А по темата, спагети ще има ли?
Спагети не съм правил много отдавна. Но си имам една рецепта, тя е долу-горе класическа само че ползвам по-различни подправки,
 
Верно, защо не опитат с кулинарен блог + ютюб,фб,иг като толкова нямаш пари? Ако беше почнал от датата, когато е темата, щеше да си го завъртял до сега.
 
Блогове с рецепти с лопата да ринеш - просто не виждам смисъл.

Не е задължително да се стриймва - записвай видеата. Ама за стрийминг ти трябва елементарна камера предполагам + някакъв компютър по-млад от 12 години.
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: Sky
Блогове с рецепти с лопата да ринеш - просто не виждам смисъл.

Не е задължително да се стриймва - записвай видеата. Ама за стрийминг ти трябва елементарна камера предполагам + някакъв компютър по-млад от 12 години.
На 100% съм съгласен. То и сайтове с лопата да ги ринеш. Но аз съм решил да си пусна сайт с избрано от мен име, а не да е просто блог. Нямам идея да изкарвам пари от това, аз го споменах. А и да имах не мисля, че мога да изкарвам пари от това.
А, иначе това ми е (според мен подобрената версия) на постната рецепта. Ако ви кажа , колко е себестйността изключвайки труда, не знам дали ще повярвате.


9DB4vvP.jpg
 
Добре де, как така не за пари....?!
В недоумение съм.
 
При такъв ентусиазъм според мен печелившия модел е да заложиш на това да станеш подизпълнител на кетъринг фирма. Но това съчетано с развитието на бранда си - създаваш сайт, създаваш специални метални чинии за пицата в които има отпечатан релефно брандът на сайта ти, след което поръчваш такива чинии, правиш пици и отиваш в областния център за да се срещаш с кетъринг фирми. Не знам колко такива има там, но все пак управниците на въпросния град са си били амбициозни хора. Не са като София да разпродадат на безценица почти всичко общинско...
 
Ех, за пари е, разбира се. Но не само. Не е самоцел. На парите гледам като средство. Но ги нямам, постоянно имам разходи, които просто не мога да отсроча. Аз съм на минмална заплата, едвам си покривам разходите. Отгоре на висчкото макар и доста време да мина, съм на срочен договор със заем, както съм писал някъде из темата. Мога да тръгна "на черно" и на дребно, но този риск не си заслужава а и не ми харесва. И въобще това за мен няма да е просто работа, някаква си, ами нещо което ми допада. Има някакава малка вероятност да взема заем със 100% ливха. Да, да, уж не можело лихвите да надвишават 50% на годишна база, но изобщо никой не го спазва и си правят каквото си искат, щото тези фирми не са на случайни хора.

Жалко, че не се появи сериозен инвеститор, няколко месеца затворени заведения - беше много пододящо за разнос по домовете.

Съвета за подизпълнител е някаква опция и аз съм обмислял нещо подобно. Включително съм писал на някои фирми но хората искат ти да се самоинвестираш, под тяхна шапка, с голям процент от печалбата за теб, но каква файда като нямам парите кеш.
Отгоре на всичкото града е малък, за кой знае какъв голям оборот не може да става и дума. На мен ми се струва много, много подходящо да се започне точно така, само с разнос по домовете и по поръчка. Да се разработят нещата и впоследствие имам готовност да се преместя в град 100 000 + жители. Съответно вече и с персонал.

За полу-професионална техника + реклама ми трябват 2000 лв. За обикновена 1000 лв. Ще има и сайт. Ще има и снимки на асортимента с професинална техника, Флайери и пр.

Давам ми примерна себестойност за два вида малки пица. 110 ст. за постна и 120 за такава с колбас включително тока, без разходите за бензин. Една малка пица в заведение, усреднено струваше около 7 лв. Аз смятам да продавам пиците с между 250 и 300% върху себестойността. Или около 3 лв. до 3.50. След като съм си анализирал нещата прогнозирам старт с около 10 пици на ден, което скоро да набъбне до 30. така или иначе двама човека малко трудно ще успяват да правят повече, особено за тази малка инвестиция за техника, кяото търся. Да кажем, че се стигне до 30. Това са 60 лв. печалба дневно. Еми малко ли е.

Тези пици, парче, които ги продавам по павилиони 1.60 - 2 лв. нямат нищо общо с нашите. Нашите са на ниво добра пицария, а с точната техника ще са на ниво почти профи пицария.

Търсеното финансиране, което споменах е без разходите за регистрация на фирма. За 1000 лв Инвестиция предлагам 25% дял, за 2000 лв - 33%.
 
60 кинта за двама на ден... не е малко, ами направо не се хващай с това.
Мен напълно ме устройва за старт и на фона на търсената инвестиция. Това са 1800 лв. месечна печалба. Това все пак са пици, не са кюфтета на скара.

Това ми е новия вариант на постната.

olRjto8.jpg
 
Вместо да се жалваше и да търсиш инвестиция вече 5 месеца, досега 100 пъти можеше да си ги изкарал тези пари. Много зависи от това, колко силно всъщност го желаеш. Ето ти идея - заминавай за Германия и бачкай в някой склад, за 3 месеца ще си събрал парите. Но в днешно време 99% от хората са прекалено разглезени да бачкат като луди по 14 часа на ден само и само да осъществят мечтата си. Това различава успешните от неуспешните предприемачи. ;)
 
Тези 1800лв не са печалба, а заплатата на двама човека, което е по 900лв на калпак. И това казваш, че е максимума.
Както и да го гледаш, няма никакъв смисъл да се хващаш.
Всъщност дори не са заплата на двама човека, защото в тези сметки липсват някои други разходи:
- разходи за гориво
- разходи по амортизация на автомобила
- разходи за счетводител
- разходи по осигуровки
- разходи за заплата(и)
- годишен 10% данък печалба
- годишни разходи за служба трудова медицина
- разходи около ХЕИ
- непредвидени разходи. Една глоба от ХЕИ за 500лв не трябва да те изважда от бизнеса, както и две срязани гуми на автомобила от някой "доброжелател".
- Касови апарати и др. оборудване за да можеш да продаваш легално

Реалната печлба ще е доста ниска, а може и да няма такава. Заплати също.
 

Безлихвен потребителски кредит
до 6 900лв. в партньорство с Българска Банка за развитие

 

Горе