Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Re: От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Хората в този форум за пореден път доказват защо ги има сайтове като eLance, oDesk и Freelancer. Пускаш си обявата, който го устройва кандидатства, който не го устройва - не кандидатства.

Обаче не - в нашата България селянията трябва да си я показвате колкото по-често можете и на колкото повече места можете.

Но така ще са нещата, като няма кой да ви научи на култура и възпитание. И само ще си мислите, че сте европейци.

Ти имаш история в този форум с множество дървени оферти. Или си прекалено умен и си мислиш, че можеш да прее.беш всеки тук, или си пълен олигофрен ако си мислиш, че некой ще ти върже на тъпотиите.
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Аз па не разбирам едно, пускаш си обявата във форум и искаш да няма дискусии. Няма такъва филм при нас. Цените, които предлагаш са смешни. Минимумът, който можеш да очакваш е 1.3лв/100 думи, ако човекът пише много. Под това, все едно с гугъл транслейтър. Иначе, аз съм си намерил американски роби, които ми пруфрийдват за няколко долара на час. Всяка една среднограмотна американска селянка с гимназия ще ти свърши работа. Ако не можеш да я намериш, проблемът е в теб.
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

След като Textbroker могат да си позволят да предлагат 0.70 цента на 100 думи и имат предостатъчно писателя, ние също можем да си позволим да предлагаме 0.70 цента на 100 думи и да имаме предостатъчно писатели.

Не знам кой ви е излъгал, че сте незаменими.

Щом искате нещо, върху което да дискутираме - ето ви темичка.

Един добър native писател може да пише по около 2 000 думи в час, заедно с рисърча и т.н. Един добър non-native писател може да пише около 1 500.

Тук някой ми се плюнчи, че цената не го устройвала, тъй като пишел по 400 думи в час.

И една тайна, която много хора от форума май не знаят - като ти плащат на резултати, или си добър и си изкарваш достатъчно пари, или не ставаш за тази работа и не си изкарваш достатъчно пари. Да приемем минималното плащане от 0.80ст. на 100 думи. Това са 12лв. на час при 1 500 думи. Ако не можете да пишете 1 500 думи - добре. Не всеки е роден писател. Обаче това си е ваша работа, не наша.

На който не го устройват цените - баста и на майната си. Сайтове много, работна ръка много, особено пък за тази работа незаменими няма. И ще искате по 1 долар и 2 долара на 100 думи като може съдържанието ви да се публикува на ауторити сайтове без да минава през editor, че после и proofreader.

Та това са нещата - ако някой студент се е заблудил, че в междучасията може да пише и да забогатее - ами супер, но няма да е от статии.

Та така - побългарените версии на копирайтъри не ни трябват. Ние хора ще си намерим, от тук или от другаде, кандидати има достатъчно. Обаче някои хора ще си останат с ограниченото мислене и никаквото възпитание, което е по-жалкото.
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Авторе, няма да е зле да си наемеш редактор за обявите (и за мненията), защото пишеш като нейтив бългериън от Столипиново:

"На нас би ни устройвала цена от...", "на който не го устройват парите...", "имат предостатъчно писателя..." - въ тъ фъ, о мъ гъ?!!

И, между другото, няма да е зле да научиш разликата между copywriter и content writer. Единият може да е и другото, но не е задължително. Единият пише, за да продаде нещо, другият създава съдържание.
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Лили, мацка, дай да не се заяждаме на дребно...

По принцип ми е много интересно мацки с кифленски манталитет като твоя какво правят в интернет пространството - може би приятелките ти по клюкарство бачкат, за да плащат сметките, а ти забогатяваш от копане на Биткойни и имаш прекалено много свободно време?

Във всеки случай не ме интересува дали е така, просто си преметни селските разбирания за живота през рамо и отивай да търсиш приключения в някое лайфстайл списание.
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

'Побългарените версии на копирайтъри' не подлежат на експлоатация. Ограниченото мислене ограничава цените. Българите не са роби и ще отстояват цената на способностите си според индивидуалните си възможности и специализации. Ако в чужбина се подценяват от работодатели, то в Родината си са свободни да работят за себе си.
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

К'во значи побългарена версия на копирайтър? Всеки си гледа интереса. Един професионален копирайтър от английски/американски произход, никога няма да се хване да пише за $14/ч. Толкова взимат хората, които правят сандвичи. На теб ти трябват пакистанци и индийци.
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Вместо да обиждаш държавата и хората си отговори сам на въпроса, дали ти би се навил да пишеш на чужд език при такива изисквания на такова заплащане. Съмнява се.
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Здравей!

Мнението е към Пепито.

Бих желал да ти отговоря някой неща, тъй като това с гордите българи ми е малко странно, специално в интернет маркетинга. Не знам дали си си имала вземане-даване с каквито и да било клиенти от България, но нещата стоят по следният начин:

1. Идва един бизнес собственик да те попита за SEO. Ти му обясняваш какво е, казваш му и приблизителните цени до къде ще го докарат. После му казваш, че SEO само по себе си не е достатъчно за една успешна маркетингова компания. Този човек уж те разбира. Накрая говорите за парите - ти му предлагаш добра оферта. Той те пита "Ама не може ли по-евтино, бюджета ми е ограничен". За него тези пари за разход, не инвестиция. Накрая ако му се вържеш на въдицата - или работиш за едни никакви пари, или работиш на принципа - ще ти платя днес, ама след седмица, ама така и така.

В същото време работиш с английски клиент. Казваш му два-три пъти по-голяма цена, човека казва окей, прати ми инвойс.

Разликата е голяма.

Сега за статиите. Пишеш статии за чужденци - кефят ти се на качеството, поръчват ти още статии, плащат навреме.

Българите - първо те питат за цените. После дали ще се справиш с работата. Веднага след това идва въпроса с това каква отстъпка можеш да им направиш ако поръчат 10 статии. Все едно поръчват цели камари. След това кога трябва да се платят. Ама ако може на 10 пъти да се платят, още по-добре. След това решава да поръча 20 и те пита - а сега може ли отстъпка, защото поръчвам дългосрочно и в големи количества. Казваш му че не може и има наглостта да не е доволен.

Сега копирайтъра - пуска теми във форуми като този за 0.90ст. на 100 думи. Пише през 2 дни че няма работа и чака клиенти. Казваш му - ще ти дам работа всеки ден за по 40лв. ако смъкнеш цената на 0.80ст. на 100 думи. Няма братче. Човека е готов да си взима по 0.90ст. на 100 думи и да прави по 4лв. на ден, но не е готов да работи за 0.80ст. на 100 думи и да прави по 40лв. на ден. Мисли си, че неговите статии са най-добрите и 80% от хората се заблуждават, че статиите им са написани на fluent english. Питаш го за контактна информация, за да сте си взаимно полезни и да си общувате по-лесно както в едни нормални отношения работодател-работник или клиент-изпълнител, обаче човека ти заявява, че предпочита да общува чрез PM във форумите. Най-много обича да вземе парите напред и после да го чакаш и чакаш да ти свърши работата. И най-забавното - ако нещо не му хареса в твоите предложения ти е обиден. И накрая ти пише в темата във форума, за да изрази своята обида от това, че не са му харесали работните условия.

Въобще - гордия българин е най-най. Знаем ги много такива горди българи. Обаче единството, което постигат тези горди българи е да петнят значението на думата "горд".
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

От мен имаш отрицателна репутация. Ще ти кажа защо. Защото нещата, които описваш са характерни за всяка една нация от всяка една държава. Понеже съм работил с всякакви го знам.

Самият ти в момента си в ролята на недоволния работодател, който живее с мисълта, че "дава работа" и че някой е длъжен да му работи за жълти стотинки. Пишеш как хората се пазарели и цепели стотинката на две, а ти не се ли пазариш от началото на темата? Ти що не предложиш двойна цена на копирайтърите и не печелиш по-малко. Що предпочиташ да стоиш без копирайтъри и да не печелиш, вместо да печелиш по-малко и да има един куп желаещи да работят за теб?
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Във всяка нация ги има такива, но в България доста от хората подхождат именно по този начин за нещата. Не ми казвай, че не знам, тъй като ние самите предлагаме маркетингови услуги, а и пишем кънтент за няколко български SEO агенции, така че сме имали възможност да обсъждаме такива неща помежду си.

Колкото до втория ти абзац - това са си някакви твои догадки. Не съм казвал, че нямаме копирайтъри, а че имаме излишна работа. Така че нашата е лесна.

И още веднъж - когато производителността на труда ви е в пъти по-ниска от тази на кадърните хора в бранша( за качеството да не говорим), да очаквате да получавате същите пари е меко казано глупаво. Но пък те българите на всичко са способни, нали.

Иначе хубава дискусия се получи - вече знаем защо нивото на безработицата в нашата родина е високо.

Така че, да - беше забавно.
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

@ExTended - фактите, които описваш са действителност. Предполагам, че ги съпоставяш от собствен опит. Но, не забравяй, че българите обичат да се пазарят (макар и да не съм имала подобни бг. клиенти). Естествено, че според бюджета си клиента ще получи съответното обслужване (въз основа на цената на услугата, която предлагам). Но, след време осъзнава, че разходите му са инвестиция - затова тук е важно проявеното търпение от моя страна (като изпълнител). Винаги оставям отворена вратичка - възможност за реинвестиция. Инвестирал (или изразходил) веднъж в уменията ти - клиентът е доволен. След постоянни безуспешни предишни инвестиции, примерно от неподходящи места за комерсиални изяви (излишни разходи), той осъзнава, че двигателят на бизнеса му е инвестицията в ребрандиране на проекта му. Пример: сайт, изграден с остаряла технология изостава в SERP-а. Същевременно конкурентни сайтове, проектирани с новите HTML5, CSS3 технологии излизат на предни позиции, дори задминават затвърдени уеб проекти. Логично е, тъй като SEO-то днес е тясно свързано с адаптивността на сайтовете и към мобилните устройства. Нужен е редизайн или нов сайт с адаптивен дизайн. Колкото по-удобен е за потребителите, толкова по-ценен е той. Все пак и Гугъл обяви симпатията си към адаптивните сайтове. Важното е клиентите ни да осъзнаят силата на социалния маркетинг - позиционирането се определя от потребителите, не от 'закачване на релевантни връзки' някъде. Мобилна адаптивност + удобство за потребителите + социални препоръки ;)

Май се отклоних от темата...

Относно копирайтърите - работя с българи тук във форума. Не се пазаря, не питам за отстъпки при количество (не е в стила ми). Просто задавам теми, питам за общата цена и плащам предварително в повечето случаи. Ако съм доволна - продължавам да поръчвам и препоръчвам. Поставям се на мястото на изпълнителя и му давам пълна свобода за концентрация. Рядко се случва да ми допадне силно стил на писане, тъй като аз самата мога да си пиша контента, но времето ми е твърде еластично да програмирам и да пиша, наред с офлайн задълженията ми. Но, допадне ли ми даден изпълнител, работя с него и не очаквам нещо повече в замяна. Мога единствено да го стимулирам с неща, които са по силите ми, като подпомагам за разширяване на клиентелата му. Всичко зависи единствено от изпълнителят, дали ще прецени сам въз основа на поръчките какви отстъпки може да предложи. Все пак е наложена дадена услуга в българския пазар с фиксирана цена. Какво ще се случи, когато тази цена се подбие - качеството ще се разводни от новоизлюпващи се и все още прохождащи писачи. Хубаво е тази цена да се уважава, дори да се отстоява. И най-вече да се докаже с качество. Стандартът на живот в България 'уж' се равнява на европейския, но в действителност заплащането е мизерно. Нека се налагат услуги не според обективните стандарти, а въз основа на субективните. Надявам се да ме разбираш...

Мога да ти пожелая искрено да откриеш това, което търсиш. С малко повече уважение към сънародниците ни ;)
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Колкото до втория ти абзац - това са си някакви твои догадки. Не съм казвал, че нямаме копирайтъри, а че имаме излишна работа. Така че нашата е лесна.

И още веднъж - когато производителността на труда ви е в пъти по-ниска от тази на кадърните хора в бранша( за качеството да не говорим), да очаквате да получавате същите пари е меко казано глупаво. Но пък те българите на всичко са способни, нали.
Ти сам се оборваш. Щом някой не иска да ти работи за малко $, значи има по-добри оферти и че неговата е лесна.

Това второто не знам как го реши, сигурно познаваш всички копирайтъри в България. Аз примерно работя с няколко добри писача, едното момиче бачка всеки ден през седмицата, няма празник или делник. И аз винаги гледам да и плащам навреме + бонусчета, като имам възможност. Сега, трябва ли да почна да твърдя, че всички в България са много точни и работливи, а пък работодателите никога не закъсняват с $ и винаги дават бонуси? :lol:
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Майка ми превежда на руски - взима поне 15 лв. за превод на стандартна страница от 1800 знака, а за специлиазирани преводи и повече. Е, сигурно има и по-евтини, и по-бързи преводачи от нея - тя не може да превежда вероятно със скорост 2000 думи в час, но не е останала без клиенти, въпреки че е скъпа и бавна.

По принцип така стоят нещата, че или плащаш прилично, за да получиш качество, или плащаш безумно ниско и получаваш шит. Само че авторът май и това не е получил.
 
От: От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

След като Textbroker могат да си позволят да предлагат 0.70 цента на 100 думи и имат предостатъчно писателя ...

Чукча не читател, чукча писател и то със скорост, като на светлината. На него не му дреме, като се е надупил на англичанье и хамериканци, дали халката е 20 стотинки или 50 стотинки или пък левче. Важно е оборот да има. Пък ако се намери некой будала... щото виж му идва примножко. Ама и друго, виж не можеме да пишеме на български, само на нейтив америкън...

ПС. Не ми се пишеше, ама левскарите ме разочароваха с тая пародия и нема къде да си излея негативите. Сори по американски.
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Хм... значи juvefan - какъвто отбора, такива и феновете - идиоти. Мерда Юве
 
От: Търсим копирайтър с английски език за кънтент на сайтове и статии

Сега копирайтъра - пуска теми във форуми като този за 0.90ст. на 100 думи. Пише през 2 дни че няма работа и чака клиенти. Казваш му - ще ти дам работа всеки ден за по 40лв. ако смъкнеш цената на 0.80ст. на 100 думи. Няма братче. Човека е готов да си взима по 0.90ст. на 100 думи и да прави по 4лв. на ден, но не е готов да работи за 0.80ст. на 100 думи и да прави по 40лв. на ден. Мисли си, че неговите статии са най-добрите и 80% от хората се заблуждават, че статиите им са написани на fluent english. Питаш го за контактна информация, за да сте си взаимно полезни и да си общувате по-лесно както в едни нормални отношения работодател-работник или клиент-изпълнител, обаче човека ти заявява, че предпочита да общува чрез PM във форумите. Най-много обича да вземе парите напред и после да го чакаш и чакаш да ти свърши работата. И най-забавното - ако нещо не му хареса в твоите предложения ти е обиден. И накрая ти пише в темата във форума, за да изрази своята обида от това, че не са му харесали работните условия.

Въобще - гордия българин е най-най. Знаем ги много такива горди българи. Обаче единството, което постигат тези горди българи е да петнят значението на думата "горд".

И как точно реши, че всички копирайтъри във форума са некадърни, след като ти самият се пазариш и наемаш хора за работа според цената, а не качеството. Много ясно, че хората, които ще се навият да ти пишат за 70-80 стотинки няма да свършат работа. Защо не платиш на някой по 1.5-2 лв. за 100 думи и да се убедиш, че грешката е твоя и цената определя качеството.

Нали все пак си голямата работа, развиваш се на международни пазари, имаш екип, фирма, млад меринджей си, 24/7 се определяш сигурно :lol: дай и на нас бедните драскачи някой левче за кафе и цигари :lol:
 

Горе