Търся някой да инсталира и преведе wordpress тема

Е тва па най-го обичам.. "инсталира и преведе.." и хоп имаме готов работещ магазин :) И тази и онази тема и която и да е, труда не е само по превод, инсталация и първични настройки. Тази пък специално тема кой знае колко подводни камъни има.. Това до кат се докара до продъкшън сайт, една седмица време заминава ;)
Иначе колегите, Блинки, ще ПОМАГАТ, само гледай :) На думи тук помощ с лопата да я риеш :D
 
Е тва па най-го обичам.. "инсталира и преведе.." и хоп имаме готов работещ магазин :) И тази и онази тема и която и да е, труда не е само по превод, инсталация и първични настройки. Тази пък специално тема кой знае колко подводни камъни има.. Това до кат се докара до продъкшън сайт, една седмица време заминава ;)
Иначе колегите, Блинки, ще ПОМАГАТ, само гледай :) На думи тук помощ с лопата да я риеш :D
Да се обзаложим, че ще му инстална темата и ще му сложа плъгина, защото в много трудно. :)
 
Принцпно изобщо не се съмнявам, че ще можеш :) Но само с инсталването на темата и плъгина, сайта нема как да стане продъкшън, убеден съм, че и това знаеш. Но щом искаш да хелпнеш - направи го. Нека автора си даде домейна, нека ти даде темата. И после като свършиш, само ще те помоля да напишеш все пак дали е било толкова лесно :) Мисля да погледна пак темата след една седмица ;)
 
охоо и питаш :D Тая инсталация барабар с превода е толкова далече от продукшън, че не е истина.

Но убаво, ще напиша (въпреки, че вече е писано) какво се случва, поне веднъж да се разкара митът за "one click" дев по сайтовете. Ако не - си остават някакви недовършени и нефункционални грозотии, чието фиксване по-натам ще коства много повече работа.

Първо на първо сме говорили, че демо визиите са пригодени и сериозно пипнати, както само за настоящият им контент, така и само за английски сайтове/шрифтове. После, самия контент никога не е разположен така както го иска клиента. Структута, менюта, икони, цветове.. всичко. В някои случаи в е пъти "по-изгодно" да го контенваш "ръчно", отколко да инсталираш демо контекта и да работиш върху него, защото само премахване на излишното може да ти отнеме няколко часа ;)

-Инсталираш вп, после, тема, после всички необходими за функционирането й плъгини, после демо контент.
-Махаш всички излишни простотии от демо контента, барабар с едната торба страници и постове. Ще имаш и една торба излишни скриптове, които искаш не искаш ще спреш, защото реално ще спират работата ти. После и демото от самите страници и постове, барабар с една торба излишни снимки, банери, графики, текстове и тн.
-Превеждаш каквото може генерално с ланг файлове, другото с локо транслейс и доста неща 100% ръчно, хардкорднатите. Не трябва да остава и един енг надпис - аматьорско е
-Правиш настройки на магазина. Нищо не ти е конфигурирано. Трябва да е конфигурирано според изискванията на клиента, и методи и доставки и колички и такси и кво ли не, само тук мое да утепаш цял ден
-Редактираш контента. Слагаш нови банери, редакция на слайдер евентуално, нови надписи, разместваш, струваш, до като стане според клиенската предтава.
-Правиш категории, организираш ги.
-Базови продукти и организиране по категории, етикети, инфо..
-Правиш/редактираш менюта, главни, втори, допълнителни, навръзваш ги със страници, категории, постове..
-Организираш цветото най-различни елененти, да са съвместими и да пасват на дозайна, на лого, на око..
-Шрифтове. Напасваш поне три различни бг-съвместими шрифта, за контент за различните хед тагове, за менюта, за тайтъли, доста неща за да стане ок, и тук мое си отепаш няколко часа без проблем.
-Лого някакво, но не чак някакво супер аматьорско изпълнение
-Фав икона
-Страница с куки политика, страница с условия, страница за фирмата/дейността и тн - каквито е необходимо (клиента щом не може да направи инсталацията, значи не може и това, а без това не може да го пуснеш онлайн посмъртно)
-Имаш да нагласиш и футър като хората, с подходящият контент, линкове, социалните им мрежи..
-Имаш съвсем първични мета тагове да организираш
-Трябва да инсталираш някакви задължителни плъгини за оптимизация, поне някакво начално секюрити, та поне твоя собсвен труд да не бутнат още първите дни, а кеш и тн да не говорим, защото само анализа на ситуацията ще ти отнеме няколко часа.
-Имаш задължителна контактна форма, със зашита, с данни. Трябва и да организираш мейлите, административни, други ако трябва
-Имаш неминуема комуникация с човека, която може да стане толкова време-отнемаща и досадна, че само това да те откаже :)

Има и още кой знае колко неща, които може да изникнат в процеса, но за реален продъкшън, който да пуснеш спокойно да баца в нета, тия горе са ти неминуеми.

Това е положението, не инсталация и превод, никога не е било само това. Така правите мит, който ебава всички дев, само защото трябва да се хелпва.. :) (то затова няма хелп..кой е луд)
А ако ги праснеш само тях (вп+тема+ланг файл), наеш кво става после.. имаш едни зверски ревове.. "ама, то не беше така", "това горе не ми трябва", "тук защо няма..", "ама то стана много по-лошо.." и немаш си на идея още колко :D

Пак ти казвам, поеми помоща, която предлагаш и после пак ще си пишем ;)
 
Тия неща е ясно, че трябва да се мислят успоредно, разбира се. ;) Виж, в момента, в който започне да прави кампании и да набира трафик, популярност за сайта си, да, всичко по листа ти трябва да бъде направено. Но до тогава само той си е трафик, което реално пак си е продъкшън. :) Според мен е такава ситуацията тук. ;)
 
Няма такова нещо :) Нито кампании ще има, нито трафик, ако не си направил горните неща. Аматьорски изпълнения ще изгонят всеки потребител.. Не си ли чувал за "първата максима" при нови сайтове.. - "първото впечатление от сайта е най-важно за оставането на потребителя над 20 секунди, както и евентуалното му бъдещо завръщане" ;)

Тия горе са малко..това са само неминуемите за да е "продукшън", сми изобщо да го пуснеш в нета..
 
Щом и Христова почна да предлага тия услуги, смятай колко сме напреде в тоя форум...
 
да не би да мислиш да сменяш OC със wp на avtoobqvi.com - Силно не бих препоръчал, по-скоро се научи да боравиш със платформата. Инак има и приятни теми ( платени, а не текущата безплатната ), които са доста повече опции... Темата която си харесал визуално е доста хубава и също има опции, прилагал съм я на клиентски сайт преди 2 г. Минус тогава и беше че, като започнат да идват обяви обаче скоростта на сайта отива на "макя си" и е не особено добре оптимизирана. Иначе нее проблем ще ти ги разменя ако искаш и ще направя и редиректи защот ообявите ти сега са вече индексирани.
 

Горе