Търся партньори

От: Търся партньори

Казваш, че не търсиш инвеститори. Горещо ти препоръчвам да гледаш поне един сезон на Shark Tank. Ще разбереш какво може да направи един инвеститор, освен да ти даде някакви пари, срещу дял от компанията. Има контакти, познанства, опит. Само една юридическа грешка може да ти коства супер много. А това, че с кеша, ще можеш да намалиш времето за пускане на проекта, като си плащаш за част от работата, запазвайки контрол върху компанията защо го подценяваш?
 
От: Търся партньори

Добре @road_runner!
Явно имаш някакви познания или впечатления по темата с инвеститорите. Обаче аз нямам. И си имам един принцип който гласи:
"Каквото не разбирам не го пипам..." И като всяко правило и това си има изключения като в случай мога да допълня - "... с изключение на жените.".
ОК! Нека бъда сериозен. Не съм отритнал идеята ( възможността ) за инвеститор напълно. Ти си поредния човек който ме съветва да търся кеш и напоследък се замислям. Наистина с "гръб" нещата ще са доста по-леки и ще се развият доста по-бързо.

Обаче!

Знам, че с времето ще постигна това което пиша тук но... Знам ли?!!
Излгледах три епизода на предаването и явно след като завърша магазините, блоговете и сайтовете до BETA версия, което се очаква да стане до Юни, ще трябва сериозно да се заема с бизнес плана. Всъщност този бизнес план който сега гледам пред себе си е от 07-09 2013г. Трябва да го преразгледам и да видя до клоко ще ми трябват финанси и на каква цена ще ги търся. Тъкмо докато трае тестовия период на BETA и докато преразглеждам плана си ще имам и наблюдения за развитието на проекта и тогава пък ще имам по-ясна представа за всичкото това.

Може ли някой да ме насочи към ресурс където да се запозная с нещо подобно от родината ни?
Разгледах тези дни няколко програми на еврото но просто така за да имам представа. Не съм задълбавал в тази насока. Ще го помисля като стигна то този етап. Сега лягам защото едвам гледам вече.
Успех желая на всички и до скоро.
 
От: Търся партньори

Ура!
С подобрения дизайн смъкнах "Степен на отпадане" до рекордните, за момента, стойности до 15,79% от 34,07 средна стойност за момента. След месец ще видим резултата и като се донапишат текстовете и се довърши дизайна.
Аз съм HAPPY! Viva Самоделка :|
 
  • Like
Реакции: dnc
От: Търся партньори

Ти имаш продукт, който е близко до някакъв работещ модел. Т.е можеш да го представиш пред други хора. Правиш си сметка примерно трябват ти 100 к лв. И правиш оценка на компанията си примерно 300 к . Т.е готов си да дадеш 33 % от компанията си за 100к, след това някой инвеститор ще реши, че примерно струва 250к, ще ти каже за 100к искам 40 % от компанията ти и така докато се разберете. Важното е да не търсиш само кеш, а инвеститор, които спонсорира точно интернет стартъпи, за да може да ти помогне и с познанства, контакти и някакъв опит.

Аз те насочвам в тази посока, за да не стигнеш фазата на прегарянето, т.е дългото време без приходи да не те отчая и демотивира. Така с инвеститор, ще можеш да ускориш процеса.

П.С не мога да преценя въобще продукта ти, не разбирам CMS системи, просто ми харесва надъхаността ти.
 
От: Търся партньори

Пропрочетох, прегледах, инспектирах. Диагнозата е тежка. Ама ще пробвам внимателно:

Опитът ти стига само доколкото да осъзнаеш, че да - реално сам човек може да скалъпи нещо функционално наподобяващо тия популярни ЦМС-и. Познато ми е усещането. Но да направиш нещо близко по стойност и конкуриращо ги е съвсем друго нещо. Доколкото виждам и не познаваш добре 'конкурентите' си. Не осъзнаваш пълните им списъци с ключови предимства. И няма да можеш да ги покриеш в твоя продукт.

Въобще имаш ли ясна представа какво е да завършиш от-до и да пуснеш на пазара един софтуерен продукт? Имаш ли съответния комерсиален опит? Щото имам чувството че нямаш.

Не завличай други хора. Ползвай досегашния си опит за нещо достатъчно малко и специализирано, че да можеш да го ошлайфаш до блясък.
 
От: Търся партньори

Привет на всички!
Е време беше да има развитие :) С радост ви съобщавам, че "Самоделка" е готова като концепция и вече има подобрения в кода и функционалността й. От две седмици насам няма нещо с което да ме изненадат което е показателно, че нещата се получават. Има вече няколко сайта на системата, един каталог и един магазин а скоро ещ дойде още поне един магазин. Повече реклама няма да правя защото цялата стратегия на "Самоделка" е изцяло променена. Вече се оформя и нещо като екип. Повече няма да коментирам. Едва ли ще следя и темата защото се очертава много работа в близко бъдеще.
Viva "Самоделка"!
:wink:
 
От: Търся партньори

Ако си видиш сайта с Opera mobile, предполагам, че ще се самоубиеш по особено жесток начин :)
 
От: Търся партньори

Хубаво четеш неограничен трафик ама тоя "Неограничен трафик" при 10 000 посетители на ден ще се ограничи на бързо а относно другото :cry:
 
От: Търся партньори

Оф пак ли ти и хората, които те взимат насериозно? Не ти мисля лошото, но прочети и разсъждавай върху всеки един коментар.
 
От: Търся партньори

Привет, прочетох всичко до тук, разгледах и Самоделка - в категория Документация и подкатегория Плъгин и слИчайни страници, направете корекция .... идеята е добра, ще следя темата и развитието на проекта ... :)
 
От: Търся партньори

Здравейте скъпи съфорумници!

@Noke
Въобще имаш ли ясна представа какво е да завършиш от-до и да пуснеш на пазара един софтуерен продукт? Имаш ли съответния комерсиален опит? Щото имам чувството че нямаш.
@ Видов
НЕ! Нямам уменията за това.

Бихте ли ми дали конкретни насоки? В началото на темата съм написал от какво разбирам и до колко го разбирам. Вие ако сте толкова вещ в нещата относно това което пишете, че пропускам или се включете или ме насочете или замълчете. Инак малко ... !!! Защо сте го написал? Аз ако нямам знания и умения има варианти това да се преодолее ... ... не съм сам на този свят все пак! Ето, че дори и вие разбирарате и вероятно ще можете да го направите. А едва ли сте единствен на света.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


@Ivo94
Ако си видиш сайта с Opera mobile, предполагам, че ще се самоубиеш по особено жесток начин
@ Видов
Сигурен съм :) Това ще го поправя.

В момента работя и тествам от Линукс с Хром. Имам виртуална машина на компютъра си но е твърде тежка и не я включвам ( по-скоро компа ми е слаб ). Съвместимостта на системата ( Самоделка ) с браузърите и устройствата опира до единия CSS и HTML все пак. Това е работа на един специалист за ден. Дори и аз когато ми остане време ще се заровя в справочника за CSS3 и ще го подредя правилно. Е! Няма да е за ден ама все пак и това ще стане малко по малко. А ако се наемнем даже ще подкараме и респонсив дизайн.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


@DANGERZONE
в категория Документация и подкатегория Плъгин и слИчайни страници, направете корекция ....
@ Видов
Знам за това. В момента се работи по въпросът. Благодаря Ви!

Цялата информационна структура на сайта я направих за да могат хората които се интересуват и евентуално биха написали статии за системата да имат някаква представа за самата нея. Съжалявам ако съм ви подвел и сте се разходили напразно! Дори не е сигурно, че ще се запази в този си вид, но информацията със сигурност ще се попълни рано или късно. Сам виждате за какви обеми говорим. На всичкото отгоре сега с новия енжин на системата ще се поддържа и мултиезичност, но този "проблем" го реших като ще се даде възможност на потребителите да превеждат текстовете. Има достатъчно учители които биха се възползвали от програмата за взаймопомощ на "Самоделка" особено сега след като вече се работи по виртуалните класни стаи които ще се предоставят на потребителите.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



@helf_php
"Неограничен трафик" при 10 000 посетители на ден ще се ограничи на бързо
@ Видов
Това е ясно и системата е проектирана по начин да издържи големи натоварвания.

??? ???
Това какво е? Мислите, че не знам ли? Или какво точно значи този отговор?
http://en.wikipedia.org/wiki/Load_balancing_(computing)
http://en.wikipedia.org/wiki/Geolocation
... ... ...
Излишно е да продължавам :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


@road_runner
Казваш, че не търсиш инвеститори. Горещо ти препоръчвам да гледаш поне един сезон на Shark Tank. Ще разбереш какво може да направи един инвеститор, освен да ти даде някакви пари, срещу дял от компанията. Има контакти, познанства, опит.
@ Видов
След обсъждането на въпросът за инвеститори с член на екипа решихме на този етап да стартираме БЕЗ ИНВЕСТИТОР

Не само заради юридическите усложнения. Самите ние си преценихме, че ще се справим и без сериозната финансова помощ на "Чичко паричко" :) Трябват ни знания и умения а не на готово ;) ( Шегичка :) )
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


И така! :)
Както и да е ... ...

Честит празник на всички малки човечета по света. Всичко което правим така или иначе е за тях и/или в техен интерес. Поздрав и за всички родители.

ПП

Поздрав с този клип за всички които не ги е страх от високо :

[video=youtube;_Mo6uHzmk_I]https://www.youtube.com/watch?v=_Mo6uHzmk_I[/video]



Вземете пример от Джонатан Милър

[video=youtube;_DjkzcPIacY]https://www.youtube.com/watch?v=_DjkzcPIacY[/video]
 
Последно редактирано:
От: Търся партньори

Ех, хем ми харесва , че си така позитивен, хем ти се дразня, че някак си с лека ръка "за всичко ще се погрижа, да знам това, да знам онова, ще го оправя за ден" и т.нат.

Аз пак ще обърна внимание на финансирането. Искаш с чушки да ловиш мечки. Не знам как си представяш ти нуждата от финансирането, но аз сега ще ти го обясня за всеки случай:

- сам казваш, че компа ти е слаб - ако имаше финанси да се оборудваш с мощен комп, нямаше ли работата да върви по-бързо и гладко. Времето има значение - все пак този продукт ще е от полза за теб, ако излезе скоро, а не след 20 години (примерно);

- тази работа си иска време и себеотдаване. През това време все пак трябва да ядеш, плащаш сметки, някакъв личен и социален живот да водиш, т.е. трябват ти пари. Или имаш някакво финансиране и оттам си гласуваш заплата и се занимаваш само със Самоделка. Или бачкаш някъде другаде за заплата, НО тогава Самоделка ще я правиш в свободното време. Времето има значение - все пак този продукт ще е от полза за теб, ако излезе скоро, а не след 20 години (примерно);

- последното важи и за членовете на твоя екип, не само за теб;

Това са някакви насоки за финансирането, иначе Успех и действай. Само слез малко на земята.
 
От: Търся партньори

@ops5
Ех, хем ми харесва , че си така позитивен, хем ти се дразня, че някак си с лека ръка "за всичко ще се погрижа, да знам това, да знам онова, ще го оправя за ден" и т.нат.

Аз пак ще обърна внимание на финансирането. Искаш с чушки да ловиш мечки. Не знам как си представяш ти нуждата от финансирането, но аз сега ще ти го обясня за всеки случай:

- сам казваш, че компа ти е слаб - ако имаше финанси да се оборудваш с мощен комп, нямаше ли работата да върви по-бързо и гладко. Времето има значение - все пак този продукт ще е от полза за теб, ако излезе скоро, а не след 20 години (примерно);
@ Видов
Добре! Ще намеря парите. И какво? Какво точно да ги направя тези пари?

Онзи ден бях на среща с Г-н Иво Кръстев, Изпълнителен директор на Enigma Technology. Цяло АД с човешки ресурс от програмисти и какви ли още не работят от ГОДИНИ по ето тези проекти.

Дали прочетохте добре : ЦЯЛО АД С ЕКИП ОТ ПРОГРАМИСТИ И КАКВИ ЛИ НЕ ДРУГИ РАБОТЯТ ОТ ГОДИНИ. Според неговите думи проектът Website.BG е струвал сума която няма как да споделя но за моите представи той и хората му са си загубили времето и парите и това му го казах както го пиша тук. Вижте Website.BG. С един добър външен вид моята "Самоделка" превъзжожда в порядъци website.bg. В ПОРЯДЪЦИ. За какво говорим?
Не парите носят успеха Г-н ops5. Хората с които се работи са реалния капитал на фирмата. Това така ли е или се лъжа? Не са ли няколко души на които разчита един бизнес за да е успешен? Дайте парите на съседа си и му оставете бизнесът си. Ще има на готово и пари и бизнес. Какво ще се случи?

Какво точно да правя със 100,000 лв? Да наема няколко нособръковци и ??? Насочете ме към нещото което ми липсва - хората и знанията да постигна целите си. Парите ще си ги изкараме когато си ги заслужим.

Далеч не отхвърлям идеята за финансова помощ. Нека да сме наясно! Но на този етап ми липсват хора а не пари. Една стотинка няма да дам на който и да било. Системата е така направена, че всеки сам да си се доказва и да си печели. "Самоделка" дава шанс на всеки. Който помага ще му бъде помогнато. За екипа който се оформя мога да кажа, че сме хора които разбираме стойността на парите и времето и сме достатъчно кадърни и способни да преценим, че наемането на хора не е решаващо.

Абе както и да е ... ... ...

Ще споделя как точно съм го направил когато завърша този упдейт на кода и започне процеса на пълнене на инфото и рекламата и т.н. Както писах онзи ден, скоро ще има новини от "Самоделка" и те ще са шокиращи.
 
Последно редактирано:
От: Търся партньори

Не че е невъзможно да успееш, но за това ти трябват доста кинти, които ти нямаш явно. Дори да предположим че направиш някакъв екип, как мислиш че ще пребориш системи като WP с тяхното къмюнити дето, още като пуснат новата версия, вече хората са намерили бъговете че и решения за тях са дали. И пак казвам, не е невъзможно да направиш подобен продукт и да заемеш своето място под слънцето, но иска много средства... изключително много. Успех от мен!
 
От: Търся партньори

Не парите носят успеха Г-н ops5. Хората с които се работи са реалния капитал на фирмата. Това така ли е или се лъжа? Не са ли няколко души на които разчита един бизнес за да е успешен? Дайте парите на съседа си и му оставете бизнесът си. Ще има на готово и пари и бизнес. Какво ще се случи?

Какво точно да правя със 100,000 лв? Да наема няколко нособръковци и ??? Насочете ме към нещото което ми липсва - хората и знанията да постигна целите си. Парите ще си ги изкараме когато си ги заслужим.

- Парите са за оборудване, което казваш ти е слабо;
- Парите са да има какво да ядеш, докато бачкаш по проекта си, защото той в момента не ти носи пари. Другият вариант е да бачкаш накъде на заплата и само в свободното време да се занимаваш с проекта си. Но тогава ще е мъчно и бавно. Ако на теб ти се занимава, то на твоите съекипници докога ще им се занимава;
- Ако майка ти те храни и ти плаща сметките, ОК, но това си е финансиране;

Прави, каквото искаш. Аз знам колко ценен е човешкия ресурс. Знам и как всеки си чака заплатата, защото сиренето в магазина е с пари. Вече се чудя за какво ти е този форум?!?! Ти си знаеш всичко, а което не знаеш, ще си го научиш и направиш.
 
От: Търся партньори

ОК! Явно нещо пропускам :cry:

Имам 250,000 лв на разположение. Какво да ги правя? Това е сериозно. Намерих си човек с възможности който само дето не ме наби да ги взема. И това е само първоначалната сума. След като завъртя колелото ако е нужно ще се дофинансира. И какво?

Айде някой от вас да ми каже как точно и за какво да ги инвестирам.

@ops5
Вече се чудя за какво ти е този форум?!?!
@ Видов
Форумът си свърши работата :)
 
От: Търся партньори

Тая твоята "Самоделка" мяза на дялана с теслата, направо на нищо не ми мяза, честно казано. Изключително грозен сайт е това за мен и направо ти се чудя на акъла какво толкова го хвалиш. Един ученик би направил по-хубав за 1 ден. По-добре ползвай една готова платформа и вече там си мисли какво ще слагаш като текстове. А, колкото до текстовете.. Вземи ги форматирай някакси да са в синхрон, че едни са един шрифт, после няк'ви друг размер, подчертавани, удебелявани без логика..

Какво е това нещо Висия?

Ако цялото това нещо някога заработи и като гледам що за информация се е нахвърляло в него, никога няма да се доверя, защото не може една шепа народ да гарантира качество от всякакво естество от услуги. Хвърлили сте на една сергия домати, касетофони и щипки за простора. Нещо като start . bg ли се опитваш да направиш, не разбирам. Но тяхната идея е видимо много по-различна.
 

Горе