Украйна - Русия какво ви е мнението

Вече се носи се слух, че като @dertre влезе в Уникат-Лондон му пускат Милионерче още на входа :D
Такива неща не посещавам, освен ако не е за някоя "бизнес" среща.... Странни места избират някои за такива неща, но всеки с вкуса си.
 
@EGraphix , я виж колко са Българските знамена, колко са руските и колко са на възраждане!
Много хора бяха там, за да обявят това, което мислят и искат а то е НЕУТРАЛИТЕТ а не че са симпатизанти на тоя или оня !

И аз съм за неутралитет на България. Така ще извлечем максимално изгода от всичко (да пращаме само хуманитарна помощ и да приемаме бежанци, НО и приемането да е с мярка).... Сега е момента БГ да играе правилно фурнаджийска лопата и да дръпне напред...
 

Инфлацията в САЩ стигна 40-годишен връх и тежко удари по Байдън

"Бюджетът на вашето семейство, възможността да заредите резервоара си, нищо от това не бива да зависи от това дали един диктатор обявява война и извършва геноцид на другия край на света." Това заяви американският президент Джо Байдън по време на посещение в Айова, посветено на борбата с инфлацията.

:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
 
Естествено че взимам, не съм кон с капаци, това не значи че съм поддръжник на САЩ и либералния ред. От друга страна ти и още няколко човека правите точно това в което обвинявате мен. Кланяте се и се радвате на големия брат (Русия), споделяте песни, паради, обяснявате колко е велик и как ще ни смаже ако не си мълчим. Изобщо не ви е проблема Украйна, просто си обичате Путин и му се кефите, като на ваш президент, който ще ни освободи от западния гнет. Обаче аз съм "чуждопоклонник", "промит мозък", "милениум", "облъчен от пропаганда" и тн. Общо взето обвинявате другите в нещо което вършите вие.
Прочети статията, не ми мъдрувай. :)

Обясних ти за поляризацията, така че няма какво да се нападаме взаимно. Ако искаш да имаш пълна увереност, че си заел правилната позиция, запознай се с фактите. Те са толкова подробно и достъпно изложени, че е невъзможно да не разбереш истината.

Ако откажеш, което знам, че ще направиш, се поставяш в позицията на безмозъчен папагал, облъчен от пропагандата. И тогава няма да се сърдиш за определени квалификации. Забележи, че призовавам теб, а не ремайнера да се запознаеш с фактите, изложени в статията на Жак Бо. Незнайно защо имам малко повече вяра в твоите възможности. :)

 
Районът зад централата, наречен "Червената гора", е едно от най-радиоактивните места на земята. Кадри, публикувани от украинските военни, показват, че руски войници са копали окопи и дори са останали там. Това потвърдиха пред BBC и служители на станцията. На безопасно място, в краищата на тази зона, екип на CNN вижда руска военна кутия за дажби, която показва нива на радиация 50 пъти над естествените стойности.

Това е доказателство за това колко малко са знаели войниците за ядрената безопасност.

Енергоатом, украинската държавна агенция за ядрена енергия, заяви, че руските войници са били изложени на "значителни дози" радиация.

Точно пред саркофага, който защитава повредения ядрен реактор, руските войници са натрупали чували с пясък, зад които биха могли да се скрият, ако бъдат нападнати. Валерий се подиграва с това, като казва, че украинските военни няма да имат огромно желание да стрелят по ядрен реактор.

Долу в сутерена на основната сграда има стаи в стил общежития, които са напълно разграбени. Подът е осеян с килими, матраци, дрехи, обувки и други лични вещи на украинската национална гвардия, които са държани там. Служители в Чернобил казват, че руските войници са ограбили каквото са могли, когато са напуснали, и са взели със себе си и пленените членове на националната гвардия.

"Успяхме да запазим мястото в безопасност. Но е разочароващо, че взеха в плен 169 наши военни", казва Валерий.

Не е потвърдено къде са държани мъжете, но служителите на Чернобил смятат, че са в Русия.

Бил съм в Чернобил на екскурзия. Винаги е имало високи нива на радиация на места, тоя да лъже някой друг. Просто на места е равна на няколко ренгенови снимки и може да се посещава. По време на посещението бяхме в жълти комбинизони, които после върнахме и бяха унищожени (или поне така ни казаха). Имахме гаргеров брояч с нас за всеки от групата и на места си отчиташе радиация.
 
Бил съм в Чернобил на екскурзия. Винаги е имало високи нива на радиация на места, тоя да лъже някой друг. Просто на места е равна на няколко ренгенови снимки и може да се посещава. По време на посещението бяхме в жълти комбинизони, които после върнахме и бяха унищожени (или поне така ни казаха). Имахме гаргеров брояч с нас за всеки от групата и на места си отчиташе радиация.


Сигурно си копал и търсил гъби и в червената гора? Не разбрах коментара ти какво общо има с написаното в статията - някой да е твърдял, че там няма радиация?
 
Нека се опитаме да проучим корените на конфликта. Започва с онези, които през последните осем години говорят за „сепаратистите“ или „желаещите независимост“ от Донбас. Това не е вярно. Референдумите, проведени от двете самопровъзгласени републики Донецк и Луганск през май 2014 г., не бяха референдуми за „независимост“ (независимость), както твърдят някои безскрупулни журналисти, а референдуми за „самоопределение“ или „автономия“ (самостоятельност ).


Квалификаторът „проруски“ предполага, че Русия е била страна в конфликта, което не е така, а терминът „рускоговорящи“ би бил по-честен. Освен това тези референдуми бяха проведени против волята на Владимир Путин.

Всъщност тези републики не се стремяха да се отделят от Украйна, а да имат статут на автономия, гарантирайки им използването на руския език като официален език. Първият законодателен акт на новото правителство в резултат от свалянето на президента Янукович беше премахването на 23 февруари 2014 г. на закона Кивалов-Колесниченко от 2012 г., който направи руския официален език. Все едно пучисти да решат, че френският и италианският вече няма да са официални езици в Швейцария.

През 2014 г., когато бях в НАТО, отговарях за борбата срещу разпространението на леки оръжия. Ние се опитвахме да открием доставките на руски оръжия на бунтовниците, за да видим дали Москва е замесена. Информацията, която получихме тогава, идваше почти изцяло от полските разузнавателни служби и не „съответстваше“ на информацията, идваща от ОССЕ – въпреки доста грубите твърдения, нямаше доставки на оръжия и военно оборудване от Русия.

Така че, за да компенсира липсата на войници, украинското правителство прибягна до паравоенни милиции. Те по същество са съставени от чуждестранни наемници, често крайнодесни бойци. През 2020 г. те представляваха около 40 процента от украинските сили и наброяваха около 102 000 души, според Ройтерс. Те бяха въоръжени, финансирани и обучени от САЩ, Великобритания, Канада и Франция. Имаше повече от 19 националности, включително швейцарци. По този начин западните страни ясно създадоха и подкрепиха украинските крайнодесни милиции. През октомври 2021 г. Jerusalem Post алармира, като осъди проекта Centuria. Тези милиции действаха в Донбас от 2014 г. със западна подкрепа. Дори и да може да се спори за термина „нацисти“, остава фактът, че тези милиции са насилнически, носят гадна идеология и са яростно антисемитски настроени.
 
Така Западът подкрепи и продължи да въоръжава милиции, които са виновни за множество престъпления срещу цивилно население от 2014 г. насам: изнасилвания, изтезания и кланета. Но докато швейцарското правителство много бързо предприе санкции срещу Русия, то не е приело никакви срещу Украйна, която избива собственото си население от 2014 г. Всъщност тези, които защитават човешките права в Украйна, отдавна осъждат действията от тези групи, но не са били подкрепени от нашите правителства. Защото в действителност ние не се опитваме да помогнем на Украйна, а да се борим с Русия. Интегрирането на тези паравоенни сили в Националната гвардия изобщо не беше придружено от „денацификация“, както някои твърдят. Сред многото примери поучителен е този за отличителните знаци на полк Азов:
 
За всички, които не разбират защо Путин все пак предприе удар срещу нацисткия кенеф:


Избухването на войната


От ноември 2021 г. американците непрекъснато плашат с руска инвазия в Украйна. Украинците обаче изглежда не се съгласиха. Защо не?


Трябва да се върнем на 24 март 2021 г. На този ден Владимир Зеленски издаде указ за отвоюването на Крим и започна да разгръща силите си в южната част на страната. В същото време бяха проведени няколко учения на НАТО между Черно море и Балтийско море, придружени от значително увеличаване на разузнавателните полети по руската граница. След това Русия проведе няколко учения, за да провери оперативната готовност на своите войски и да покаже, че следи развитието на ситуацията. Нещата се успокоиха до октомври-ноември с края на ученията ЗАПАД 21, чиито придвижвания на войски бяха интерпретирани като подкрепление за офанзива срещу Украйна. Дори украинските власти обаче опровергаха идеята за руската подготовка за война, а Алексей Резников, министър на отбраната на Украйна, заявява, че не е имало промяна на границата от пролетта.


В нарушение на Минските споразумения Украйна провеждаше въздушни операции в Донбас с помощта на дронове, включително поне един удар срещу склад за гориво в Донецк през октомври 2021 г. Американската преса отбеляза това, но не и европейците; и никой не осъди тези нарушения. През февруари 2022 г. събитията се ускориха. На 7 февруари, по време на посещението си в Москва, Еманюел Макрон потвърди пред Владимир Путин ангажимента си към Минските споразумения, ангажимент, който той щеше да повтори след срещата си с Владимир Зеленски на следващия ден. Но на 11 февруари в Берлин, след девет часа работа, срещата на политическите съветници на лидерите на „нормандския формат“ приключи без конкретен резултат: украинците все още отказаха да приложат Минските споразумения, очевидно под натиска на Съединени щати. Владимир Путин отбеляза, че Макрон е дал празни обещания и че Западът не е готов да наложи споразуменията, както правеше от вече осем години.

Всъщност изглежда, че Европейският съюз и някои държави умишлено са премълчали клането на населението на Донбас, знаейки, че това ще провокира руска намеса. В същото време се появиха съобщения за саботаж в Донбас. На 18 януари бойци от Донбас заловиха диверсанти, които са говорели полски и са били оборудвани със западна техника, и които се стремяли да създадат химически инциденти в Горливка. Те биха могли да бъдат наемници на ЦРУ, водени или „съветвани“ от американци и съставени от украински или европейски бойци, за да извършват саботажни действия в републиките на Донбас. Огромното увеличение на обстрелите срещу населението на Донбас на 16 февруари каза на руснаците, че една голяма офанзива е неизбежна. Ето това доведе до признаването на републиките от Путин и обмислянето за интервенция по член 51 от Хартата на ООН.
 
1649836811541.png
 
@nandibandi Ами чета я и още в началото започва с лъжа. Вероятно за някои неща е прав. Нямам време да проверявам всяко едно нещо.

Референдумите, проведени от двете самопровъзгласени републики Донецк и Луганск през май 2014 г., не бяха референдуми за „независимост“ (независимость), както твърдят някои безскрупулни журналисти, а референдуми за „самоопределение“ или „автономия“ (самостоятельност ).

Бюлетините съдържат един въпрос, изписан на украински и на руски: "Подкрепяте ли независимостта на Донецка народна република?" Да не говорим, че такъв референдум е незаконен и всичко след това е следствие на този незаконен референдум. Естествено, че украинците ще искат да си запазят територията. Все едно утре в Южна Добруджа да се проведе референдум за независимост и преминаване към Румъния. Естествено, че тея дето го инициират ще се смятат за престъпници и национални предатели, а такова нещо няма да се позволи.

640px-Бюллетень_референдума_Донецкой_Народной_Республики_(2014).png640px-2014-05-11._Референдум_в_Донецке_001.jpg

Нека обаче припомним, че никога не е имало руски войски в Донбас преди 23-24 февруари 2022 г.

Официално няма руски части там, но има "зелени човечета", границата с Русия е отворена и се снабдяват с оръжия и техника.. Интересното е че ситуациите в Добнас и Крим се случват почти по едно и също време.

"Оценката на Международния наказателен съд (МНС) за случващото се в Източна Украйна от февруари 2014 г. насам всъщност е, че съществува военен конфликт – едновременно граждански и международен. През 2016 г. интензитетът на военни действия в региона вече поставя сблъсъците под юрисдикцията на закона за въоръжените конфликти. Според МНС въоръжените сепаратисти са достатъчно организирана група и използват тежко военно въоръжение, за да бъдат класифицирани като страни в гражданска война. Паралелно с това, на територията на Донбас действат и въоръжените сили на Украйна, както и тези на Русия, което превръща конфликта и в международен.

Според същия доклад наличната информация за събитията в Източна Украйна показва, че членовете на въоръжените антиправителствени групи са извършили повече и по-сериозни престъпления от украинската армия на територията."

"Службата на върховния комисар по правата на човека към ООН има мисия в Източна Украйна и публикува доклади за ситуацията в Донбас всяка година. Отправени са обвинения в престъпления, извършени срещу цивилното население и срещу Украйна, и срещу Русия.

В докладa, който прави оценка на периода от 2014 до 2021 г. е отбелязано, че от украинска страна е проявено желание за преследване на извършителите на престъпления в района на Донбас. Според Върховния комисариат украинската прокуратура е разследвала десетки случаи на убийства, мъчения и други посегателства върху цивилното население в сепаратистките райони. Поради затруднения достъп до тези територии обаче тези разследвания рядко са водили до съдебни дела. От друга страна, “съдебните институции”, установени в самопровъзгласилите се автономни републики на Донецк и Луганск са разследвали някои престъпления, но по информация на представителите на ООН на място, тези разследвания са били избирателни и са липсвали каквито и да било резултати от тях.

Обвиненията на Кремъл, че украинските власти извършват геноцид в Донбас можеха да бъдат направени от самата руска страна много отдавна и по дипломатическата процедура. Русия можеше да предаде на ООН доказателствата, с които разполага и да поиска да бъде започнато разследване. Москва не предприема никакви подобни стъпки за осемте години, в които твърди, че престъпленията на украинците в Донбас се неглижират от международната общност. "
 
Последно редактирано:
@nandibandi Ами чета я и още в началото започва с лъжа. Вероятно за някои неща е прав. Нямам време да проверявам всяко едно нещо.

Референдумите, проведени от двете самопровъзгласени републики Донецк и Луганск през май 2014 г., не бяха референдуми за „независимост“ (независимость), както твърдят някои безскрупулни журналисти, а референдуми за „самоопределение“ или „автономия“ (самостоятельност ).

Бюлетините съдържат един въпрос, изписан на украински и на руски: "Подкрепяте ли независимостта на Донецка народна република?" Да не говорим, че такъв референдум е незаконен и всичко след това е следствие на този незаконен референдум. Естествено, че украинците ще искат да си запазят територията. Все едно утре в Южна Добруджа да се проведе референдум за независимост и преминаване към Румъния. Естествено, че тея дето го инициират ще се смятат за престъпници и национални предатели, а такова нещо няма да се позволи.

Виж файлът 23651Виж файлът 23652

Нека обаче припомним, че никога не е имало руски войски в Донбас преди 23-24 февруари 2022 г.

Официално няма руски части там, но има "зелени човечета", границата с Русия е отворена и се снабдяват с оръжия и техника.. Интересното е че ситуациите в Добнас и Крим се случват почти по едно и също време.

Твоето твърдение за присъствието на руски войски в Донбас преди 24-ти се позовава на кой източник? Щото тук имаме доста солиден експерт с име, който заслужава да бъде приет сериозно.

Да, вие ще кажете - тоя е на заплата в Кремъл, на което ние ще отговорим, че той опровергава пропагандни медийни твърдения и така постигаме какво? :)

Нищо, поне прочети материала, за да знаеш официалната версия и да не се излагате с празни лозунги ''слава кокаине''.
 
Твоето твърдение за присъствието на руски войски в Донбас преди 24-ти се позовава на кой източник?
"Оценката на Международния наказателен съд (МНС) за случващото се в Източна Украйна от февруари 2014 г. насам всъщност е, че съществува военен конфликт – едновременно граждански и международен. През 2016 г. интензитетът на военни действия в региона вече поставя сблъсъците под юрисдикцията на закона за въоръжените конфликти. Според МНС въоръжените сепаратисти са достатъчно организирана група и използват тежко военно въоръжение, за да бъдат класифицирани като страни в гражданска война. Паралелно с това, на територията на Донбас действат и въоръжените сили на Украйна, както и тези на Русия, което превръща конфликта и в международен.

Според същия доклад наличната информация за събитията в Източна Украйна показва, че членовете на въоръжените антиправителствени групи са извършили повече и по-сериозни престъпления от украинската армия на територията."
 
Всъщност още на 16 февруари Джо Байдън знаеше, че украинците са започнали да обстрелват цивилното население на Донбас
Звездите му го говорят? Доказателства има ли за това

original-1.jpg_878322650643096229_big.jpg


И още повече доказателства и факти за това, например кадри от преди 24-ти да видя тези 1200 експлозии. И на тази графика отгоре пише 19-20ти, а са сложени дати от 14 до 22.02.


The monitoring mission confirmed one civilian casualty in a government-controlled area of Donetsk.

Тоест терористите са убили един човек цивилен в район контролиран от украинците. И трябва да се спре това публикуване на тъпизми и руска пропаганда, и да се пускат само линкове към такава, гугъл не са длъжни да знаят, че тука има руски боклуци.
 
Последно редактирано:
И нищо странно, че такива клоаки се спускат редовно от пеевските медии.


Ето какви клоаки излизат от подобието на медия, а анализ за тях значи да пускат лайна без никакви факти. От цялата работа, руските лайнари говорят за Донбас, сякаш е руски от 2014 насам.

c00cebcde6801384d17e1b1514f4a5f2.png


Ето и още снимков материал как клошарите крадът буквално всичко, което не е заковано за земята. Къщичка за куче. Напомня ми на разказа на 80- годишната баба в едно селце, която плака, как руснаците и взели тоалетната чиния, и един даже питал какво е това. Та представям си какви руски дегенерати и животни пращат, и от коя част на русия, дето се изхождат само във външни тоалетни.

fCLnhl1.jpeg

Обадете се на майка и, да и кажете, че руснаците не са я изнасилвали няколко дни, и не са я убили те, а всъщност е убита на първи април, като си тръгнали руснаците, и ако е виновна, то е защото не си е разтворила краката доброволно.
 
Последно редактирано:
Ето какви КЛОАКИ излизат от подобието на медия, а анализ за тях значи да пускат ЛАЙНА без никакви факти. От цялата работа, руските ЛАЙНАРИ говорят за Донбас, сякаш е руски от 2014 насам.
Ето реториката, която е допустима да краси форума. По същото време редовно се хулят някакви "обикновени хора", като "глупави". Ето какво е нивото тук, и това човечЕ е позволено и толерирано в 300 страници, какво да говорим. Тука е дъното:)
 
Ето реториката, която е допустима да краси форума. По същото време редовно се хулят някакви "обикновени хора", като "глупави". Ето какво е нивото тук, и това човечЕ е позволено и толерирано в 300 страници, какво да говорим. Тука е дъното:)
Ти да не си писач в труд.бг,или руснака от статията, или някой руснак, че се обиждаш?
Добре, че ти делват глупостите, ама аз си ги пазя в gyazo, да се смея. ЦЪК
 

Горе