Украйна - Русия какво ви е мнението

В тоя форум вече коментира ли се нещо друго, освен политика?
Защото тези теми са пряко свързани с бизнеса в момента и все повече ще бъдат за в бъдеще. Точно предриемачите трябва да с наясно с това, че политката винаги е контролирала бизнеса :) Мантрите за свободна воля в бизнеса са за семинарите за лапни шараните.
 
 
Точно предриемачите трябва да с наясно с това, че политката винаги е контролирала бизнеса :) Мантрите за свободна воля в бизнеса са за семинарите за лапни шараните.
Съгласен, но ме напълно. За мантрите и броениците ДА! Свободна воля няма, просто някои са с по-дълги окови и каишки от други. За твърдението, че политиката контролира бизнеса - зависи колко голям е предприемача. Преди години трябваше да представлявам вижданията и интересите на фирма и имаше събрание в кметството, на което присъствахме представители на бизнеса, кмета, тогавашния министър на икономиката и т.н. След камерите, журналистите и официалните формалности останахме на затворени врати. Тогава 2ма от големите предприемачи "натиснаха" министъра по 1-2 въпроса, като накрая едниния му каза (цитирам по спомен) - "Това, което искате просто няма да се осъществи по един или друг начин. Вие сте тук от хх време, а ние от хх години. Много министри се смениха, но ние имаме корени и останахме. Вие ще направите компромис, ние ще клекнем малко и така. Бизнеса и дуржавата ще вървим ръчичка за ръчичка, иначе нищо няма да излезе нито за Вас, нито за нас". Казвам ти по потене министъра на икономиката тогава изглеждаше като по-големия брат на Веско Маринов.
 
Кратко, кратко, да не тежи, от една дълга, дълга статийка:

"През май федералният детски омбудсман Мария Лвова-Белова се срещна с Владимир Путин и заяви, че е „сформирала родителска платформа, която включва водещи родителски организации и асоциации“. Добре, но какви организации са включени там? Няма нито една родителска организация, която наистина защитава традиционните ценности и насърчава суверенна, не-западна-наднационална програма по отношение на защитата на правата на децата и семействата.

И това е лесно обяснимо, защото стратегията и работните програми на омбудсмана останаха същите – прозападни, разрушителни за семействата и цялата семейна политика..."


Тия руски загрижени за бъдещето на децата си родители! Пак пискат нещо срещу правителствените решения, които както знаем, то е ясно - в Русия, за разлика от в прогнилия Запад, винаги са супер правилни (сигурно са либерали някакви, най-вероятно). Трябва да започнат да четат само западни алтернативни сайтове, там всички решения на руското правителство винаги, винаги, винаги, са супер, супер правилни и добри за гражданите.

// Ама те руснаците нали "знаели 2 и 200", та явно не е никакъв проблем, че управлението за пореден път им го слага "с 200". (Никакъв проблем за проруски ориентираните неживеещи в Русия.) Така че те просто винаги или пренебрегват, или отвръщат на всеки, какъвто и да е факт, уронващ фалшиво недокосваемо перфектния и човеколюбив имидж на руското правителство. Иначе ще останем без идеята за реален силен опонент на Запада, а с тая мисъл трудно се живее..:)
 
Последно редактирано:
Ink6DQo.jpeg



Все развити страни, големи ценности там има - богати хора, разумни хора, образовани хора. Там е бъдещето - Еритрия, С. Корея, Сирия, РФ.

Никой в Европа не иска мамашата. Самите руснаци я напускат. Само у нас, слугинажът се надява още да срещне с хляб и сол солдатите
Никога народа на Русия за всичките 600 години от създаването на Ордата не е живял свободно , мирно , достойно , богато и щастливо.
Нито един народ не е преуспял в съюз с Русия !
Вечните крепоZтни , които живеят в минало което го е нямало , съZдадено от изреZки и украсено с фантазиите на Кремълските митолози
 
Последно редактирано:
"SPIEF извън западните алтернативни сайтове"

17 юни 2022 г
ВСИЧКО ВЪРВИ СПОРЕД SCHWAB. SPIEF-2022, ДЕН ВТОРИ
(кратък преглед)
-------------------

"[...] Нека започнем с нещо приятно - с патриотичен блок, дори ако това е много условна характеристика, ако знаете къде живее и работи същата дъщеря на Лавров (тук става въпрос за ходатайството на ръководителя на Министерството на външните работи за СЗО). Това включва и популисткият патриотизъм – в духа на шефа на Министерството на финансите Антон Силуанов, който призова всички руски чиновници да бъдат прехвърлени от луксозни чужди автомобили на родни Лади. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, коментирайки предложението на Силуанов, каза, че той, както всички държавни служители, е готов за това. Като се има предвид способността на Песков (доскоро) да пътува из моретата и океаните с луксозна яхта...

[...]
...да се върнем към основните въпроси за бъдещето на руската икономика. И тогава се оказа, че на СПИЕФ чиновниците, които оформят точно това бъдеще, го виждат по много особен начин.

„ Русия е една от страните в света, която е запазила суверенитета и способността си да реализира своите национални цели и национални интереси, да провежда политика в съответствие с националните си интереси, което не изключва взаимодействието с други държави. Необходимо е да се преосмислят ресурсите на суверенитета в новите условия. Най-болезненият удар, който санкциите нанесоха на всички държави без изключение, е, че те показаха, че няма правила , каза вицепремиерът Белоусов.

Тогава обаче Белоусов направи изявление, което ясно показва, че самият той спазва правилата на „Вашингтонския консенсус“.

„Рулата днес е прекомерно засилена. Равновесното, удобно за нашата индустрия е курсът от 70 до 80 рубли за долар“, каза Белоусов.

Тоест, САЩ се нуждаят от по-силен долар, ЕС има нужда от еврото, Китай се нуждае от юан, а Русия, оказва се, има нужда от слаба рубла за успешно развитие? Въпреки факта, че вече отказахме да изнасяме газ за чуждестранна валута. Как да разберем такава позиция на Белоусов?

Или ето още един - на подобно мнение е и шефът на ВЕБ, бившият вицепремиер Игор Шувалов - и вече е очевидно, че правителството като цяло споделя тази позиция в рамките на предписания от него "нов икономически модел".

„Паричната политика на Русия трябва да се основава на новия модел на икономиката, който властите възнамеряват да изградят. За този модел трябва да коригирате основния лихвен процент и да говорите за инфлацията. В този нов модел дали през 2024 г.е необходимо да има инфлация от 4% - финансовите власти трябва да отговорят на това. Струва ми се, че с курс 70 и ключов процент 7,5%, ние сме в състояние да стартираме спокойно “, каза Шувалов на едно от панелите на SPIEF.

Така е – и според Шувалов се оказва, че няма нужда да се борим с инфлацията. Съветникът на президента, "чикагското момче" Максим Орешкин отиде още по-далеч:

„Това, което се случва в света, не е краткосрочна история, а дълбоки промени. Няма да сме като преди – и колкото по-скоро мениджърите в частния и публичния сектор осъзнаят това и започнат да работят съответно, толкова по-добре ще бъде за страната ни.

Икономиката на Съветския съюз не беше ефективна, защото беше: неконкурентна, затворена и свръхцентрализирана. Днес няма нищо от това, а в Русия няма да има повече. Друг модел, по-ефективен, способен да създаде нещо ново, да се противопостави на пандемията и работата на бизнеса сега показва, че можем да се справим и ще се справим “,
щастливо излъчи Орешкин.

Въпрос към Орешкин за попълване - как "неефективната икономика" на СССР дълго време остава втората в света по БВП. И къде е „ефективната“ Руска федерация днес? Той сериозно ли се гордее с това как икономиката ни устоя на „пандемията“? Е, нека си припомним: в края на декември 2020 г. комисарят по правата на човека в Русия Татяна Москалкова изчисли , че по време на "буйството на вируса" около 4,5 милиона индивидуални предприемачи и малък и среден бизнес са престанали да съществуват. Това са просто безпрецедентни цифри, макар и не най-ужасните... Защото през първата половина на 2021 г. броят на закритите индивидуални предприемачи и фермите като цяло се е увеличил с 81% спрямо първата година на пандемията. Оказва се, че всъщност Орешкин се гордее с унищожаването на малкия и средния бизнес по времето на ковид.
-

На панела, посветен на финансите на страната, Андрей Макаров, модераторът, ръководител на бюджетната комисия на Държавната дума, се поинтересува дали правилото за бюджета, което ограничава бюджетните разходи, ще продължи да работи или, напротив, ще има повече безплатно финансиране от правителството?

„Какъв модел на руската финансова система на бъдещето виждате, за да решим основните ни проблеми?“, попита Макаров направо ръководителя на Централната банка.

„В такива трудни периоди имаме две крайности: „да унищожим всичко под корена“ и „да не променяме нищо, може би ще се коригираме някак си“. Мисля, че истината е по средата. Стабилността на финансовата система е абсолютна стойност. Това не трябва да се променя. Сега за това, което трябва да се промени. Първата и спешна е създаването на нова система от международни споразумения, базирани на партньорство, без акцент върху западните елементи. Втората задача е финансовата система да подпомага преструктурирането на икономиката.

Така наречените стабилизационни валутни ограничения, когато в условията на замразяване на златните и валутни резерви не можем да отговорим на изтичането на капитал с интервенции, можем само да блокираме този излив на капитал. Такива ограничения върху движението на капитали засегнаха широк кръг от физически и юридически лица, местни и чуждестранни. Тъй като финансовата система се стабилизира, тези ограничения постепенно се разхлабват. Моето мнение е, че те трябва да бъдат премахнати, поне повечето от тях“,
нежно избегна отговора Набиулина.

Тоест "партньорите" от международни структури като МВФ са постигнали целта си - изтичането на капитали от Русия скоро отново ще мине без ограничения. Прекратяването му е една от малкото наистина суверенни икономически мерки, но това решение, както виждаме, не се изпълнява.

„Винаги се е смятало, че износът е нашата присъща стойност: ние получаваме валутни приходи в страната. Но ако вносът не се купува за този износ, тогава трябва да преосмислим и накрая да помислим за факта, че значителна част от производството трябва да работи за вътрешния пазар: по-голяма степен на преработка, по-голямо създаване на крайни продукти, " накрая Набиулина даде идея, на която е трудно да се устои.

Както се очакваше, вътрешният дневен ред на финансовия блок на Руската федерация е пълен с объркване и колебания. Но като цяло, в допълнение към козметичните мерки за подкрепа на гражданите и корпорациите, няма мащабен завой към автаркия и не се планира - това беше ясно казано.


[...]
Още по-интересен беше блокът на здравеопазването – тук дневният ред звучеше изключително наднационален.
Министърът на здравеопазването Мурашко уверено заяви, че ГМО коктейлите ковид скоро ще бъдат включени в националния календар на превантивните ваксинации. Като истински лобист за ваксини, Мурашко призна, че сега работи в тясно сътрудничество с депутатите - "за да придвижим това напред..."

Всеки, който е в темата, разбира, че Федералният закон за националния календар за ваксинации не може да стои над Конституцията, над други специализирани закони – „За имунопрофилактиката“ и „За основите на опазването на здравето на гражданите“. Но в същото време това ще даде възможност на лобито за ваксини на Gunzburg and Co. да окаже натиск върху учители, лекари и редица други професии (посочени в правителствен указ № 825). Не през периода на активно "разпространение на инфекцията", което се определя от Роспотребнадзор, да се инжектират хора според епидемиологичните показания, а постоянно.

Тези, които отказват инжекции, може да не бъдат допускани до работа - в училища, поликлиники, детски градини, болници. Тоест ще бъде нанесен удар по най-важните социални професии!

Тогава Мурашко продължи да говори за прилагането на ръководствата на СЗО, той няма проблеми в отношенията с този офис:

„Международното сътрудничество се поддържа и то е незаменимо в тази ситуация. Имаме закон за биологична безопасност, който е ключов в Руската федерация. Освен това няколко държави са приели една и съща нормативна уредба. В много отношения тя е подобна, дори да не се каже - изградена е по единни модели, със свои собствени национални (характеристики) ... Това предполага, че пътищата на движение на всички страни са приблизително еднакви...

И плюс, днес е създадена група в рамките на Световната здравна организация, която се занимава с развитието и готовността за нови предизвикателства. Това обяви на Световната здравна асамблея (през май тази година – бел. ред.) генералният директор, днес тази работа вече е започнала. Следователно всеки сам си прави изводите. Има предложения за Международни здравни правила. Някой казва, че те трябва да бъдат радикално преразгледани. Позицията на Руската федерация е такава, че те не могат да бъдат радикално преразгледани, някои ключови неща са направени правилно, следователно, като се вземат предвид новите предизвикателства, са възможни някои корекции.

Стратегията на правителството на Руската федерация за сигурността включва щит (държавната програма "Санитарен щит" - ред.). Ключовите неща в него са идентифициране (на антиген - бел. ред.), разработване на тест системи и формиране на нови ваксинални препарати в рамките на 100 дни.


Въпросът е кой направи тези "единични шаблони" за всички държави, защо не довършихте мисълта си, г-н министър? Тъй като сте започнали да говорите откровено, доведете го до края. Кой направи "пътищата на движение на всички страни приблизително еднакви"? Кой координира тези процеси, кой пише модулни сметки за всички? Очевидно е, че това е било косвено признание в наднационалното управление на страните по света от един център, ако някой все още не е разбрал това, ще продължава ли да го нарича "конспирация"?

Както виждате, „нашият“ министър е твърд като скала за предаване на националния суверенитет на СЗО в рамките на актуализираното МЗП, а също така, като част от изпълнението на същите глобалистки планове, ние изпълняваме програма за разработване и въвеждане нови биотехнологични (включително генетично модифицирани) „ваксини“ от всякакви нови патогени. И същите тези патогени, както ни обещават в ООН, СЗО, както и в изследователския център „Гамалея“ и други „Вектори“, определено ще се появят. Това са мрачните перспективи за здравеопазването...

След Мурашко думата взе неговият куратор – директорът на Европейското регионално бюро Ханс Хенри Клуге. Основната му "грижа" за човечеството, както всички вече се досещат, е единствено да набоде всички в най-кратки срокове:

„Скоростта, с която бяха създадени и разпространявани ваксините срещу ковид, демонстрира чудесата на съвременната наука и производство. Но, за съжаление, достъпът до дози ваксини е концентриран в страните с високи доходи и това несъответствие се усеща по целия свят... Нашата инициатива COVAX е точно насочена към предоставяне на всички нуждаещи се страни на два милиарда дози ваксини.

Година и половина след началото на ваксинацията срещу ковид, 33% от населението не е получило нито една доза от ваксината. Какво трябва да правим на глобално и национално ниво? Подготовката е ключът към отговора на всяка здравна криза. Трябва да създадем глобална архитектура на здравеопазването, без да оставяме никоя страна зад себе си."


Ето какво ги притеснява. Не многомилионни странични ефекти от експериментални ГМ коктейли, не фактът, че пробитите страни са станали основни огнища на нова вълна от вируса през 2021-2022 г., а фактът, че всеки трети човек на планетата не е боцнат. Да, не бива да оставяте тези отказници без надзор, дори и да не са поискали това внимание... Между другото, СЗО все още не е разпознала Спутник V, не е дала зелена светлина за използването му в ЕС, но тази тема изобщо не притеснява Мурашко. Можете сами да се досетите как други участници пееха за ваксините на същия панел - Вероника Скворцова, ръководител на FMBA и служител на СЗО, ръководител на N.I. Гамалей Александър Гюнцбург, и други подобни общественици. Те възнамеряват да ни прободят незабавно и с всичко, с което е възможно.


[...]
Прозвуча вчера, разбира се, и цифровият дневен ред. Друга химера от Министерството на цифровото развитие на Руската федерация - програмирането, което няма нищо общо със "спорта на здрав човек", беше признато за спорт в Русия:

„За да се развие и укрепи авторитетът на Русия като дигитален лидер, беше взето решение за създаване на Федерация по спортно програмиране, която ще обедини съществуващите многобройни състезания по спортно програмиране и ще привлече максимален брой професионалисти в ИТ индустрията за разработване на нов вид спорт на ума“, казаха от Министерството на цифровите науки на ПМЕФ.

От ведомството уточниха, че Русия е първата страна, която признава спортното програмиране като спорт. Е, нищо чудно – по отношение на дигиталните извращения и отклонения Максут Шадаев и други членове на сектата „дигитални евангелисти“ надминаха дори „почтените партньори“.

И на сесията „Дигитална етика и традиционни ценности в световната развлекателна и медийна индустрия. Дигиталната психология в контекста на етиката на новите медии”, лекторите започнаха сериозно да обсъждат приемането на дигиталната харта на детството (!). Тоест големият бизнес достигна до децата ни и възнамерява „да не затваря максимално дигиталния свят, а да разкрие максимално ползите от него“. Твърди се, че вече 19 000 компании са се присъединили към дигиталната харта, чиято идея е бизнесът да поеме някакъв вид „самоограничение“: какво може или не може да се прави в интернет по отношение на децата. Това е вид дигитализация и оттегляне във виртуалното от люлката, която подготвят за човечеството.


[...]
Една от ключовите теми бяха и ООН „устойчиво развитие“, „зелена програма“
и т.н. Освен това всички оратори на тези събития се опитаха да се покажат като „глобални граждани“, те подчертаха, че няма конфронтация между Русия и Запада на наднационално ниво. Ние просто сме длъжни, както и преди, да изпълняваме това, което ООН предписва на света. В противен случай... Имиджът на Русия ще пострада много. Да, ето такъв "железен" аргумент - други нямаше.

„Русия няма намерения или планове да се оттегли от Парижкото споразумение. Това са големи загуби на имидж и рискове за по-нататъшно развитие. Ще можем да постигнем целта за нулеви емисии до 2060 г.

Председателствам и президентската работна група по цели за устойчиво развитие. И искам да кажа, че обръщаме много внимание на статистиката. Разбираме, че това е дългосрочна програма, това е имидж за цялата страна...”,
- съветникът на Путин и специален пратеник по въпросите на климата Руслан Еделгериев.

„Винаги сме казвали и сега казваме, че Руската федерация е готова за своя международен дневен ред, като изпълнява изцяло всички ЦУР(цели за устойчиво развитие). Ние стоим зад това, ясно го следим и смятаме, че имаме всички възможности и научен потенциал да изпълним тези задачи. Не е нужно да се връщаме назад към токсичните изявления, които се правят в международната общност, ние просто си вършим работата...”, продължи Еделгериев.

Разбира се, защо да гледаме назад към факта, че нашите учени са изгонени от западната полуофициална наука, че водят икономическа и енергийна, индустриална война срещу нас. Просто трябва да си свършите работата - да следвате директивите на тези "партньори". Повече Еделгериев и други като него нищо не могат. И подобно шизофренично двумислие, както виждаме, доминираше мнозинството от участниците в петербургския ковен. Макар и не за всеки – същият Милър не се поколеба да каже, че има много повече проблеми с възобновяемите енергийни източници, отколкото с въглеводородите. Но неговият "Газпром" за глобалистите е остатък от отминала епоха.

Заместник-председателят на комисията по икономическа политика на Съвета на федерацията Константин Долгов също се оказа виден привърженик на устойчивото развитие:

„Намаляването на въглеродния отпечатък е глобална тенденция, тя не може да бъде обърната. Планът на правителството на Руската федерация за адаптиране на руската икономика към глобалния преход също не е отменен..."

Прави впечатление, че в дневния ред на ООН за климата, в запомнени, подпечатани мантри за необходимостта от „изпълнение на всички цели на устойчивото развитие“, за изпълнение на „глобалната програма за околната среда“ и т.н. най-активно участие взеха… служители на Сбербанк. И така, на кръглата маса „Уместност на климатичната програма в ключовите икономики на Евразия“, тонът беше зададен от Татяна Завялова, старши вицепрезидент на Sber за ESG (да, вече не е comme il faut да наричаме позициите на Греф на руски) . И на събитието „Здравословен климат: какъв трябва да бъде?“ Олга Голодец, заместник-председател на борда на Сбербанк, действа. Изглежда, къде е Сбербанк с депозити и заеми и къде е глобалното затопляне? Но не, за тях това е напълно единен дневен ред.



[......]
В заключение
(на живущите в Русия руснаци, не на западните алтернативни, живущи си на запад - тam е ясно, че руските държавно ръководство и бизнес са абсолютен противник на западния дневен ред и яко се борят с него, като същевременно правят всичко добро за обикновените руски жители):

Ето една такава тъжна история, предварително предвидена от нас. Днес, в ключовия ден на форума, освен изказването на президента, има смисъл да проследим и движенията на министъра на образованието Кравцов. Защото вчера Министерството на образованието подписа предимно договори - всички те са откровено дигитални: с ANO "Региони на диалога", обществото на методолозите "Знание", VK (фирмата на сина на главния методист Кириенко) и PJSC "MegaFon" . Кравцов ще ни каже как да трансформираме „От икономика на знанието към икономика на таланта: нови възможности” (името на конференцията) – тоест как да унищожим достъпното фундаментално образование за всички и да подкрепим само „избраните”, предварително избрани и идентифицирани за техния смел нов свят. Както Егор Летов ще пее днес, всичко върви според Шваб...
-------------------------------------------------------------


Разбира се, това е аматьорска работа. Най-добре могат да кажат кво се случва на SPIEF западните "консервативни" алтернативни медии: че всичко в Русия върви супер, борят се яко със Запада, правейки всичко различно и по-добре от тях, което води до супер як просперитет за гражданите. Обичайното.


///ЦПЗ (Целите за Противопоставяне на Запада) на Русия:
unsdgs-large.png
 
Последно редактирано:
27 февруари 2022 г

Същността на нашата организация е нейната вяра в уважението, диалога и усилията за сътрудничество и сътрудничество.
Затова дълбоко осъждаме агресията на Русия срещу Украйна, атаките и зверствата.
Нашата пълна солидарност е с народа на Украйна и всички, които страдат невинно от тази напълно неприемлива война.
Ще направим всичко възможно, за да помогнем и активно да подкрепим хуманитарните и дипломатическите усилия.
Надяваме се само, че в дългосрочен план разумът ще надделее и че отново ще се появи пространството за изграждане на мостове и помирение.
Клаус Шваб и Бьорге Бренде

Обаче пък тва още седи, бахмааму:

13 октомври 2021 г

Русия се присъединява към мрежата на Центъра за четвъртата индустриална революция​


  • Руската федерация и Световният икономически форум обявиха Центъра за Четвъртата индустриална революция Русия
  • Центърът е автономна организация с нестопанска цел, домакин на ANO Digital Economy и ще бъде платформа за публично-частно сътрудничество
  • Изкуственият интелект и IoT са ключови области на фокус за новия Център
  • Политики и рамки ще бъдат споделяни и мащабирани чрез глобалната мрежа на Центъра за четвъртата индустриална революция.
Москва, Русия, 13 октомври 2021 г.

Русия ще поеме водеща роля в оформянето на траекторията на Четвъртата индустриална революция. Днес лидери на Руската федерация и Световния икономически форум обявиха Центъра за Четвъртата индустриална революция Русия.

Част от глобалната мрежа на Форума, новият център ще обедини водещи фирми, политици и членове на гражданското общество за съвместно проектиране и пилотиране на иновативни подходи към технологичното управление.

През последните пет години мрежата на Центъра за четвъртата индустриална революция на Световния икономически форум се разшири до 15 държави. Екипите по проекта работиха в публичния и частния сектор, за да изградят нови политики за дронове и търговски самолети, които да летят в едно и също въздушно пространство, правителствени поръчки за изкуствен интелект и ускорено отговорно внедряване на блокчейн в глобалната верига за доставки.

Центърът за Четвъртата индустриална революция Русия ще бъде домакин на ANO Digital Economy в Москва. Той ще работи в глобалната мрежа, за да увеличи максимално ползите от технологии като изкуствен интелект и Интернет на нещата, като същевременно сведе до минимум рисковете.

Президентът на Световния икономически форум Бьорге Бренде и вицепремиерът на Русия Дмитрий Чернишенко от името на руското правителство подписаха споразумението днес в Москва.

„Бързото технологично откритие разрушава нашите икономически и социални системи. Необходими са координирани действия, ориентирани към въздействието, за да се управлява тази промяна“, казва Бьорге Бренде, президент на Световния икономически форум. „Новият Център за Четвъртата индустриална революция в Москва ще бъде важна част от глобалната мрежа на Форума. Важно е да работим отвъд границите, за да оформим бъдеще, което не оставя никого зад себе си.”

„Днес Русия активно изгражда цифровата икономика в индустриалната и социалната сфера, както и в публичната администрация“, каза Дмитрий Чернишенко , вицепремиер на Руската федерация. „Сега сме свидетели на безпрецедентен пробив. Основната цел на Центъра за Четвъртата индустриална революция Москва е да повиши осведомеността за ролята на Русия като част от световната експертна общност. Това е възможност за споделяне на опит и експертиза, натрупани от Световния икономически форум и неговите партньори по целия свят.“

Чернишенко продължи: „Има планове за стартиране на пилотни проекти за правни протоколи, AI и IoT заедно с Форума в Центъра. Първите проекти ще бъдат стартирани преди края на тази година и ще включват самоуправляващи се автомобили, дронове, лекарства и обработка на данни. Русия активно внедрява AI технологии през последните няколко години. Днес има повече от 800 такива решения и някои от тях вече са видими на международните пазари. Като цяло сътрудничеството с Форума ще се осъществява в различни области като политика за данни, интелигентни градове, подкрепа за износ и популяризиране на руските ИТ технологии на външните пазари.

„Радвам се да се присъединим към глобалната мрежа от Центрове за Четвъртата индустриална революция“, каза генералният директор на ANO „Цифрова икономика“ Евгений Ковнир. „Нашата организация обединява водещи руски технологични компании. Ще работим заедно с лидери от тези компании и в цялата мрежа, за да проучим и приложим най-добрите международни решения за AI, IoT и политиката за данни. Ние ще донесем напредъка на Русия в тези области в глобалната мрежа и ще помогнем за оформянето на глобалния напредък в Четвъртата индустриална революция.

Москва, Русия, 13 октомври 2021 г.

Русия ще поеме водеща роля в оформянето на траекторията на Четвъртата индустриална революция. Днес лидери на Руската федерация и Световния икономически форум обявиха Центъра за Четвъртата индустриална революция Русия.
Президентът на Световния икономически форум Бьорге Бренде и вицепремиерът на Русия Дмитрий Чернишенко от името на руското правителство подписаха споразумението днес в Москва.

„Бързото технологично откритие разрушава нашите икономически и социални системи. Необходими са координирани действия, ориентирани към въздействието, за да се управлява тази промяна“, казва Бьорге Бренде, президент на Световния икономически форум. „Новият Център за Четвъртата индустриална революция в Москва ще бъде важна част от глобалната мрежа на Форума. Важно е да работим отвъд границите, за да оформим бъдеще, което не оставя никого зад себе си.”
Да, Гьорге. Ъ-ъ - Бьорге. Точно така си става, много добре се справяте.
 
Ink6DQo.jpeg



Все развити страни, големи ценности там има - богати хора, разумни хора, образовани хора. Там е бъдещето - Еритрия, С. Корея, Сирия, РФ.

Никой в Европа не иска мамашата. Самите руснаци я напускат. Само у нас, слугинажът се надява още да срещне с хляб и сол солдатите
Никога народа на Русия за всичките 600 години от създаването на Ордата не е живял свободно , мирно , достойно , богато и щастливо.
Нито един народ не е преуспял в съюз с Русия !
Вечните крепоZтни , които живеят в минало което го е нямало , съZдадено от изреZки и украсено с фантазиите на Кремълските митолози
Не са обяснявай ами осигури достъп до НАТО-вските сателите, че ми се разглежда украинското черноморие.
 
Да, Гьорге. Ъ-ъ - Бьорге. Точно така си става, много добре се справяте.
Изпи ти мозъка тоя Густав, ей.
 
Изпи ти мозъка тоя Густав, ей.
Густав не го знам. Мен @bgtupanfighter и @baster4o тая нощ ми изпиха, ама не мозъка. Викам стига толкова, нямам повече. Принцеси ми направиха и други калорични глезотийки, въртяха, сукаха - сичко ми изпиха. Грохнал съм...
 
Aз от ей това ревю гледах репортаж в парка до Кремъл и гарантирам че нямаше разнообразие.
Различни ревюта сме гледали значи. То и аз като цяло веднъж гледах събрание на ку-клукс клан близо до гето, един разнообразен нямаше:)
 
Съгласен, но ме напълно. За мантрите и броениците ДА! Свободна воля няма, просто някои са с по-дълги окови и каишки от други. За твърдението, че политиката контролира бизнеса - зависи колко голям е предприемача. Преди години трябваше да представлявам вижданията и интересите на фирма и имаше събрание в кметството, на което присъствахме представители на бизнеса, кмета, тогавашния министър на икономиката и т.н. След камерите, журналистите и официалните формалности останахме на затворени врати. Тогава 2ма от големите предприемачи "натиснаха" министъра по 1-2 въпроса, като накрая едниния му каза (цитирам по спомен) - "Това, което искате просто няма да се осъществи по един или друг начин. Вие сте тук от хх време, а ние от хх години. Много министри се смениха, но ние имаме корени и останахме. Вие ще направите компромис, ние ще клекнем малко и така. Бизнеса и дуржавата ще вървим ръчичка за ръчичка, иначе нищо няма да излезе нито за Вас, нито за нас". Казвам ти по потене министъра на икономиката тогава изглеждаше като по-големия брат на Веско Маринов.
Съгласен съм, но имах предвид друго. Бизнеса е свързан пряко с политическата ситуация на местно и световно ниво. Политическите решения създават бизнес климата.

Русия и големите компании са идеален пример за това. ЕС каза хоп и големите "солидарно" напуснаха Русия в знак на "несъгласие" с действията и в Украйна. Мислиш ли, че на някоя от тези компании и дреме какво се случва в Украйна? Нямат избор.

А това с договорките на затворени врати ще го има винаги, но то е друга част от схемата.
 
 
Това още ли е форума предприемач или съм влязъл по погрешка в афера.бг?
Я г-н предриемач би ли коментирал това - пазарите на въглеродни емисии и гаранциите за произход? Защото това си е чиста afera.word.

С какво това помага на потребителя или дребния производител освен, че им вдига разхода? Без мантрите за растеж, статистики и графики моля.
 
Статистика
 
@partytime , не се показва тоя Тупана бе; или е изчезнал, или нетипично сдържа нерва, ако чете. Е, пробвах провокацийка:
Густав не го знам. Мен @bgtupanfighter и @baster4o тая нощ ми изпиха, ама не мозъка. Викам стига толкова, нямам повече. Принцеси ми направиха и други калорични глезотийки, въртяха, сукаха - сичко ми изпиха. Грохнал съм...
Не се явява...
 
Твърдото и неизменно положение в темата: всеки си фанал филма, дето му тече в главата, гледа си от източниците, които го захранват и си кара по него без абсолютно никаква промяна с оглед на квито и да е факти. Щото така се правят жизнено нужните дневни допаминови кебапчета. Сериозна и последователна невростимулация 100% изпълняваща на функциите на невроинтерфейсите, получаващи директно и пращащи към мозъка променена реалност.
---
СЛАВЯНСКИ НОЕВ КОВЧЕГ!
---
МИНИСТЕРСТВО ПРОМЫШЛЕННОСТИ И ЭНЕРГЕТИКИ
РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ


ПРИКАЗ
от 7 августа 2007 г. N 311


ОБ УТВЕРЖДЕНИИ СТРАТЕГИИ
РАЗВИТИЯ ЭЛЕКТРОННОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ РОССИИ

НА ПЕРИОД ДО 2025 ГОДА

„Въвеждането на нанотехнологиите трябва допълнително да разшири дълбочината на нейното навлизане в ежедневния живот на населението. Трябва да се осигури постоянна комуникация на всеки индивид с глобални мрежи за управление на информация като Интернет.

Наноелектрониката ще се интегрира с биообектите и ще осигури непрекъснат мониторинг на поддържането на жизнените им функции, подобрявайки качеството на живот и по този начин ще намали социалните разходи на държавата.


Ще станат широко разпространени безжичните наноелектронни устройства, които осигуряват постоянен контакт на човек със заобикалящата го интелектуална среда и ще се разпространят средствата за директен безжичен контакт на човешкия мозък с околните обекти, превозни средства и други хора. Тиражите на такива продукти ще надхвърлят милиарди бройки годишно поради тяхното повсеместно разпространение.

Националната индустрия трябва да бъде подготвена за това предизвикателство, тъй като способността да произвежда всички компоненти на мрежовите системи ще означава установяване на реален контрол над всички техни потребители , което е неприемливо за много страни от гледна точка на запазването на техния суверенитет. На подобна гледна точка се придържат и експертите от страните от ЕС във връзка с глобалната експанзия на производителите на електроника от страните от Югоизточна Азия и намерението на САЩ да си осигурят постоянно технологично лидерство в тази област. Следователно, в периода 2016-2025 gg. Трябва да очакваме поредното засилване на ролята на електрониката в живота на обществото и да бъдем икономически готови за нов кръг от глобалната конкуренция на страните, базирани на наноелектронни технологии.“




пс: Интересна актуализация: текстът вече не е така достъпен както беше преди. И тва е станало наскоро, тия седмици;) Щото ЗА СЛАВЯНСКАТА РАСА!:)
Наноелектрониката ще се интегрира с биообектите и ще осигури непрекъснат мониторинг на поддържането на жизнените им функции, подобрявайки качеството на живот и по този начин ще намали социалните разходи на държавата.

Ще станат широко разпространени безжичните наноелектронни устройства, които осигуряват постоянен контакт на човек със заобикалящата го интелектуална среда и ще се разпространят средствата за директен безжичен контакт на човешкия мозък с околните обекти, превозни средства и други хора.
Националната индустрия трябва да бъде подготвена за това предизвикателство, тъй като способността да произвежда всички компоненти на мрежовите системи ще означава установяване на реален контрол над всички техни потребители , което е неприемливо за много страни от гледна точка на запазването на техния суверенитет.
ПРИКАЗ
от 7 августа 2007 г. N 311
Чак от тогава? То сигурно вече не важи или се е променило, нали се скараха с баш биодигиталните конвергатори...
---

Постановление на правителството на Руската федерация от 28 октомври 2020 г. № 1750 „За одобряване на списъка с технологии, използвани при експериментални правни режими в областта на цифровите иновации“


В съответствие с член 2 от Федералния закон „За експерименталните правни режими в областта на цифровите иновации в Руската федерация“ правителството на Руската федерация решава:

1. Одобрява приложения списък на технологиите, използвани при експериментални правни режими в областта на дигиталните иновации.

2. Настоящият указ влиза в сила от датата на влизане в сила на Федералния закон "За експерименталните правни режими в областта на цифровите иновации в Руската федерация".

председател на правителството на
Руската федерация М. Мишустин
ОДОБРЕН
с постановление на правителството на
Руската федерация
от 28 октомври 2020 г. N 1750

Списък
на технологиите, използвани при експериментални правни режими в областта на цифровите иновации

1. Невротехнологии и технологии за изкуствен интелект, включително технологии в областта на:

компютърно зрение;

обработка на естествен език;

разпознаване и синтез на реч;

препоръки за машината и подкрепа за вземане на решения;

невропротезиране;

невроинтерфейси;

невростимулация.

2. Технологии за работа с големи данни, включително в областта на:

проследимост и оперативна съвместимост на данните;

Софтуерно дефинирани хранилища за данни;

обработка, използване на данни с помощта на машинно обучение;

обогатяване на данни;

бизнес анализ;

описателна, предсказуема и предписваща аналитика;

събиране, съхранение и обработка на данни, включително децентрализирани.

3. Квантови технологии, включително в областта на:

квантово изчисление;

квантови комуникации;

квантови сензори и метрология.

4. Производствени технологии, включително в областта на:

дигитален дизайн, математическо, информационно моделиране и управление на жизнения цикъл на продукт или продукт на производствена или сервизна система;

"умно" производство;

адитивно производство;

манипулатори и манипулация;

проектиране, моделиране, създаване и използване на нови материали и конструкции;

управление на производството;

платформени технологии за проектиране, инженеринг, производство, мониторинг и логистика.

5. Технологии на роботиката и сензорите, включително в областта на:

инструментални и цифрови компоненти на роботиката за взаимодействие човек-машина;

невросензорни;

сензомоторна координация и пространствено позициониране;

сензори и обработка на сензорна информация;

Сензори и системи за събиране и обработка на информация за ефективното функциониране на роботизирани системи;

Интелигентни системи за управление на роботизирани системи;

системи за автоматизация на управление.

6. Технологии на разпределени регистрационни системи, включително в областта на:

организиране и синхронизиране на данни;

гарантиране на целостта и последователността на данните;

създаване и изпълнение на децентрализирани приложения и смарт договори.

7. Безжични комуникационни технологии, включително в областта на:

безжични мрежи за данни, включително WAN (широкообхватна мрежа), LPWAN (индустриални интернет комуникационни технологии), WLAN (безжична локална мрежа), PAN (безжична персонална комуникация), MAN (градска мрежа), BAN (телесна компютърна мрежа) [body computer network], сателит комуникационни и мрежови технологии 5G, 6G;

защитени телекомуникации.

8. Технологии за виртуална и разширена реалност, включително в областта на:

инструменти за разработка на VR/AR съдържание и технологии за подобряване на потребителското изживяване (UX) от разработчика;

платформени решения за потребители (редактори на създаване и разпространение на съдържание);

улавяне на движение във VR/AR и фотограметрия;

обратна връзка и сензорни интерфейси за VR/AR;

графичен изход;

оптимизиране на трансфера на данни.

9. Индустриални интернет технологии (Интернет на нещата), включително в областта на:

самостоятелно вземане на решения;

Компонентни и машинни комуникационни мрежи;

индустриални интернет платформи;

софтуер и компютърни системи за индустриален интернет.

10. Индустриални цифрови технологии, включително технологии:

насочени към цифрова трансформация на икономически сектори, включително технологична трансформация на процесите, свързани със създаването на продукти (услуги), както и технологии за взаимодействие с контрагенти;

Анализ на данни.
--

Преглед на документа

Правителството на Руската федерация определи списък с технологии, използвани в рамките на експериментални правни режими в областта на цифровите иновации. Това са по-специално невротехнологии и технологии за изкуствен интелект, технологии на разпределени регистрационни системи, квантови и производствени технологии.

Постановлението влиза в сила на 28 януари 2021 г.
-----

(Кое точно беше огромното, непрестанно изтъквано от правителството морално превъзходство на честните и грижещи се за народа си руски власти, спрямо прогнилите западняци, че забравих?)

И тва е само малко от видимата част, а дори не е изровено примерно конкретно фирмите, които го работят, с пикантните подробности, камоли по-дълбокото.
Става все по-човеколюбиво, славянско и антидавоско.
Хубаво е.:)
 
Последно редактирано:
Я г-н предриемач би ли коментирал това - пазарите на въглеродни емисии и гаранциите за произход? Защото това си е чиста afera.word.

С какво това помага на потребителя или дребния производител освен, че им вдига разхода? Без мантрите за растеж, статистики и графики моля.
Точно така, съгласи ме!

А само да питам, тва важи ли и за руските потребители и дребни производители, или важи само когато се отнася за Запада? Щот глей:
Една от ключовите теми бяха и ООН „устойчиво развитие“, „зелена програма“ и т.н. Освен това всички оратори на тези събития се опитаха да се покажат като „глобални граждани“, те подчертаха, че няма конфронтация между Русия и Запада на наднационално ниво. Ние просто сме длъжни, както и преди, да изпълняваме това, което ООН предписва на света. В противен случай... Имиджът на Русия ще пострада много. Да, ето такъв "железен" аргумент - други нямаше.

„Русия няма намерения или планове да се оттегли от Парижкото споразумение. Това са големи загуби на имидж и рискове за по-нататъшно развитие. Ще можем да постигнем целта за нулеви емисии до 2060 г.

Председателствам и президентската работна група по цели за устойчиво развитие. И искам да кажа, че обръщаме много внимание на статистиката. Разбираме, че това е дългосрочна програма, това е имидж за цялата страна...”,
- съветникът на Путин и специален пратеник по въпросите на климата Руслан Еделгериев.

„Винаги сме казвали и сега казваме, че Руската федерация е готова за своя международен дневен ред, като изпълнява изцяло всички ЦУР(цели за устойчиво развитие). Ние стоим зад това, ясно го следим и смятаме, че имаме всички възможности и научен потенциал да изпълним тези задачи. Не е нужно да се връщаме назад към токсичните изявления, които се правят в международната общност, ние просто си вършим работата...”, продължи Еделгериев.

Разбира се, защо да гледаме назад към факта, че нашите учени са изгонени от западната полуофициална наука, че водят икономическа и енергийна, индустриална война срещу нас. Просто трябва да си свършите работата - да следвате директивите на тези "партньори". Повече Еделгериев и други като него нищо не могат. И подобно шизофренично двумислие, както виждаме, доминираше мнозинството от участниците в петербургския ковен. Макар и не за всеки – същият Милър не се поколеба да каже, че има много повече проблеми с възобновяемите енергийни източници, отколкото с въглеводородите. Но неговият "Газпром" за глобалистите е остатък от отминала епоха.

Заместник-председателят на комисията по икономическа политика на Съвета на федерацията Константин Долгов също се оказа виден привърженик на устойчивото развитие:

„Намаляването на въглеродния отпечатък е глобална тенденция, тя не може да бъде обърната. Планът на правителството на Руската федерация за адаптиране на руската икономика към глобалния преход също не е отменен..."

Прави впечатление, че в дневния ред на ООН за климата, в запомнени, подпечатани мантри за необходимостта от „изпълнение на всички цели на устойчивото развитие“, за изпълнение на „глобалната програма за околната среда“ и т.н. най-активно участие взеха… служители на Сбербанк. И така, на кръглата маса „Уместност на климатичната програма в ключовите икономики на Евразия“, тонът беше зададен от Татяна Завялова, старши вицепрезидент на Sber за ESG (да, вече не е comme il faut да наричаме позициите на Греф на руски) . И на събитието „Здравословен климат: какъв трябва да бъде?“ Олга Голодец, заместник-председател на борда на Сбербанк, действа. Изглежда, къде е Сбербанк с депозити и заеми и къде е глобалното затопляне? Но не, за тях това е напълно единен дневен ред.
Принципните позиции не би трябвало да важат, когато се отнасят към едни, и да не важат, когато се отнасят към други. По принцип не би трябвало, аз поне с такова убеждение съм останал.
 

Горе