Украйна - Русия какво ви е мнението

Байдън решава да нападне Русия. Обажда се на Макрон:
- Така и така, почвам. Дай съвет - кога е най-подходящото време? Французинът:
- Само да не е през зимата! Наполеон така закъса.
Обажда се на Меркел:
- Кога да нападна?
- Само да не е през лятото! Да не ти обяснявам.
Остават пролет и есен. Звъни на китайския лидер: Кога? Китаецът:
- Сега!
- Защо, заради сезона ли?
- Путин строи няколко газопровода - към нас, към Индия, към Турция, към Германия.
- Е, и?
- Ще му трябват военнопленници.
 
Не работят по този начин нещата. Ако слушаш определени кръгове, САЩ фалират от времето на СССР насам. За "величието" на комунизма няма какво ново да се каже, на всеки, който не пуска носталгична сълза, му е ясно, че режимът е меко казано катастрофален икономически и социално.

Темата се напълни с хора, които си мислят, че не са русофили, а в същото време безкритично рецетират опорките на Москва буква по буква. Не е ли това дефиницията за русофил? Не би ли следвало да търсим някаква обективност, а не да прибягваме до генерализации и предразсъдъци? Не е ли глупаво да се поставяме в рамки от типа на "или си със западните либерални гейове, или си с руските братя и патриоти"? Не се ли опростява и опростачва една иначе сложна тема с много нюанси по този начин?
А как точно работят? До кога ще се търпи петрол долара според теб ? В един момент ще им писне на всички от тия три бувки САЩ и ще са дотам (дано има нормален президент по това време, че да не натиска червени бутони)......
 
А как точно работят? До кога ще се търпи петрол долара според теб ? В един момент ще им писне на всички от тия три бувки САЩ и ще са дотам (дано има нормален президент по това време, че да не натиска червени бутони)......

САЩ не са хегемон само заради войните и петрола, както гласи доста популярната опорка. Икономиката им е силна поради демографски, структурни и политически причини и на хоризонта не се виждат признаци за отслабване.

По отношение на дълга - имат още доста дълг да изтеглят, преди да попаднат в критичната зона. В момента могат да лавират доста. Фалит няма да има в скоро време, независимо какво говорят някои заинтересовани лица и медии.
 
За "величието" на комунизма няма какво ново да се каже, на всеки, който не пуска носталгична сълза, му е ясно, че режимът е меко казано катастрофален икономически и социално.
Руската федерация много отдавна е загърбила комунистическата икономическа система. От десетилетия там съществуват термини като частен бизнес / частна собственост и пазарна икономика.

Русия има пазарна икономика, с огромни природни ресурси, особено на петрол и природен газ. Русия има 10-ата по големина икономика в света от номиналния БВП и 6-а по големина от паритет на покупателната способност (PPP). От началото на 21 век, по-високото вътрешно потребление и по-голямата политическа стабилност, заздравяват икономическия растеж на Руската Федерация. От 2000 до 2008 г. икономиката на страната расте, средно със 7% годишно. Средната месечна работна заплата в Русия е 500 щатски долара в края на 2014 г., а е била 80 $ (щатски долара) през 2000 година.[13] В края на 2011 г. средната месечна заплата в Русия е 810 $,[14] докато данъка върху доходите на физическите лица, се изплаща в размер от 13% на повечето доходи. [15] Приблизително 13% от руснаците са живели под прага на бедността през 2010 г.,[16] в сравнение от значителното му намаляване от 40% през 1998 г., в най-лошата точка след разпадането на СССР. Безработицата в Русия е 6% през 2007 г., което е спад, сравнение с 1999 г., когато безработицата е била 12,4%.[17] Средната класа се е увеличила от 8 млн. души през 2000 г., до 55 млн. души през 2006 г.
 
Руската федерация много отдавна е загърбила комунистическата икономическа система. От десетилетия там съществуват термини като частен бизнес / частна собственост и пазарна икономика.
И е така, и не е така. Всеки може да има частен бизнес. Обаче ако с тоя частен бизнес ощетяваш икономиката на Русия, ще си имаш големи проблеми. Отделно има идея за национализация на някои предприятия, които са малко по-своеволни и не бих се учудил да го направи.
 
Ключовата дума е "баланс".
Баланс на силите, на плюса и на минуса.

В момента балансът е нарушен.

Либерал-джендерастките сили са пуснали пипала из целия запад, ебават майката на работещия човек, боцкат го във всички дупки, и понеже тоя социал-икономически строй дето се опитват да го наложат е толкова пробит и смехотворен, та народът взе да се надига, сега им трябва и ВОЙНА да закрепят положението!

Отишли са чак до руските граници и напират едва ли не да влязат вътре...

... А през това време нашият ЧИФУТИН, дето ни набута в тоя евро-педо-атлантически алианс, обяснява по телевизията за "заплахата, наречена Русия".
 
Сам Бринтън не е такъв бе. "Фалшива новина! Дай източник". Даваш - възможно най-официалния от официалните, но те не го отварят. И тва се повтаря..

Просто "AI-то" отдавна е включено и работи по мозъците на някои, отсявайки "достоверен" от "недостоверен" източник. Един вид усъвършенствано билогично AI, в предните режими му се викаше автоцензура - да се научиш сам да си биеш задвратник преди да мислиш. Иван Ценов разправяше по повод "Дали журналистите говорят това, което мислят": "Разбира се, че говорят това, което мислят. Щото в момента, в който престанат да мислят съобразно политиката на медията, просто ще си говорят сами". И обикновените хора нежурналя и те така, научиа са (самообучаващо се AI):)

Членот на Фабианско общество Оруел знаеше как ще стане:
"Целта на новговор бе не само да осигури изразно средство за възгледите и начина на мислене, подхождащи на последователите на ангсоц, но и да направи невъзможен всякакъв друг начин на мислене. Предвиждаше се, когато новговор се възприеме веднъж завинаги, а старговорът се забрави, еретичните мисли — тоест мислите, които представляват отклонение от принципите на ангсоц — да станат буквално немислими, поне дотолкова, доколкото мислите зависят от думите."
1984, Принципи на новговор

А Самито Бринтън е популярен queer activist и ако някой мислеше съвсем малко, вместо да отхвърля "по подразбиране за фейк източник", щеше да види назначението му в контекста на новия трансхуманистичен тип човек. Назначение от близкото бъдеще, когато възпроизводството ще е на конвейр (питайте що ще секне естественото възпроизводство, имам някои идеи, че ще е заради нещо широкоразпространено в настоящето:)) Един брой, безполов, безрасов, с физически отделен, но свързан в мрежата мозък.

Ето Сами енергийният експерт в сериозно интервю от 2017:
Ето го и тука:
Същият ли е?:)
 
Всички знаем как работи:
1.Човек иска да се чувства сигурен (кой не ще?). Следователно иска силна външна опора, да е част от силното, да се слее с него, да предаде отговорността и несигурността да изчезне.
2. Силното има дневен ред.
3. Човекът приема дневния ред и всичко друго - ако ще да е факта на фактите, ако ще най-големия спец да го каже, даже Бог да го каже - не е вярно. Щото подрива чувството за сигурност.

Колко само е категоричен Атакърят, когато казва да не рецитираме московските опорки, докато сам рецитира вашингтонските. И аз също съм категоричен: фалит ще има скоро, доларо ке падне, малко военни действия, климатични мерки и последици от "безопасното лечение".

И айде да видим дали силите няма да се разберат. А, ами че те, докато гледаме към Големият конфликт (пръста) май вече са се разбрали за Голямото примирие и възстановяване (там, накъдето сочи пръста). Баланс ще има, няма грижи; ама нов.

боцкат го във всички дупки
Следя и руско, те също имат алтернативни, нали. И у руско също "се справят" с глобалните кризи. И кво да видим по някои от тия справяния: същият уй, който не се показва в официалните руски. Но не се казва и в западните официози - защо ли, щом ще е в ущърб на руският имидж?:) Но и значително по-рядко се казва в западните алтернативни, а в много, дори повечето от тях и хич не се казва. Защо? (Ако западните неофициозни медии са по-близо до фактите, щото нямат тапата на официозните, руските по-далеч ли са? Зависи ли от гледната ни точка?)

Кардинално различната от Чичо Сам Матушка Рус, за мен е просто един майтап. Нравите и порядките, условията и т.н. са различни и - не всички, но някои от - същите неща се случват по различен начин. (Иначе, ако е за казване на нещо хубаво за ЮЕсЕй - не съм аз човека; сигурно има, но не мога да се сетя нито едно.)
 
Сравни прогреса във военно, индустриално, икономическо, социално, образователно и културно отношение за въпросните 45 години с прогреса за последните 33.

После сравни и смъртността преди тези 45 години, по време, както и след това.

Чак след това ще си говорим за "познаване на историята".
Много готино се хващаш за едно нещо и искаш да отместиш фокуса на разговора. Значи за теб Македония и Съединението са маловажни, щото след това сме имали танкове и москвичи.

Ако за теб на една плоскост седят човешки животи и репресия с прогрес и тн. е доста жалко. Да не говорим, че това което си изброил е пълна глупост.

И аз мога да създам прогрес и развитие за кратко, като преди това заграбя всичко частно - капитал, индустрия, земи, човешки ресурс. За това време мощно дотации от Москва, щото на 3 пъти фалират страната. И защо се разпадна тоя индустриален и велик рай СССР, барабар със създателите му в Москва ? Щото като свършат заграбените пари и комунизма свършва. Виждаме във Северна Корея директен пример, индустрия, социализъм, танкове, а човешкия живот е равен с този на мишките.
 
Каквото и да ви говорят, всичко опира до едните Пари!
Кръга около Байдън още не може да се примири, че не можаха да сложат ръка на Донбас. А сега напрежението се покачи, защото Русия спря преноса на газ през Украйна, а ако не знаете, украинската газопреносна система се контролираше от сина на Байдън, т.е руснаците им спряха кинтите на Байдъновци. То и затова е тоя зор срещу Северен Поток 2
 
Много готино се хващаш за едно нещо и искаш да отместиш фокуса на разговора. Значи за теб Македония и Съединението са маловажни, щото след това сме имали танкове и москвичи.

Ако за теб на една плоскост седят човешки животи и репресия с прогрес и тн. е доста жалко. Да не говорим, че това което си изброил е пълна глупост.

И аз мога да създам прогрес и развитие за кратко, като преди това заграбя всичко частно - капитал, индустрия, земи, човешки ресурс. За това време мощно дотации от Москва, щото на 3 пъти фалират страната. И защо се разпадна тоя индустриален и велик рай СССР, барабар със създателите му в Москва ? Щото като свършат заграбените пари и комунизма свършва. Виждаме във Северна Корея директен пример, индустрия, социализъм, танкове, а човешкия живот е равен с този на мишките.

Кое е изместване на разговора, като ти ни в клин, ни в ръкав споменаваш нещо дето няма нищо общо с днешна Русия, ама видиш ли дай да сме против Русия заради тия 45 години дето ужким били много тежки?

Имаш ли някаква идея за репресиите и убийствата преди тия 45 години?
Въобще виждал ли си комунизма наживо или просто са ти набивали в главата от малък че било много лошо, биели и убивали наред?
И колко човека са държали индустриите и земите и как са живеели 85-90% от населението преди въпросните 45 години?

Айде да отидеш да се подготвиш и тогава да се изказваш по теми дето са ти много далече.
Няма да е много лесно, щото през тия 33 години работеше пропаганда, еквивалентна на тая през 45-те... но който търси, намира.
 
Там е работата, че американците имат печатница за долари, а долара е световната валута. И този балон според мен може да се раздува до безкрай.

Другото е, че Кисинджър много правилно е казал, че Русия без Украйна не може да е глобална сила.

Аз също съм съгласен, че всички големи играчи не се интересуват какво е добре за България. Тях ги интересува, България като локален фактор да им играе по свирката.

Според мен без войната между Русия и Турция най-вероятно България нямаше да съществува като държава. Общо взето сме хванали последния влак преди окончателното оформяне на държавите.
 
Кое е изместване на разговора, като ти ни в клин, ни в ръкав споменаваш нещо дето няма нищо общо с днешна Русия, ама видиш ли дай да сме против Русия заради тия 45 години дето ужким били много тежки?

Имаш ли някаква идея за репресиите и убийствата преди тия 45 години?
Въобще виждал ли си комунизма наживо или просто са ти набивали в главата от малък че било много лошо, биели и убивали наред?
И колко човека са държали индустриите и земите и как са живеели 85-90% от населението преди въпросните 45 години?

Айде да отидеш да се подготвиш и тогава да се изказваш по теми дето са ти много далече.
Няма да е много лесно, щото през тия 33 години работеше пропаганда, еквивалентна на тая през 45-те... но който търси, намира.

Добре, имаме напредък. Значи вече си съгласен за Македония, Съединението и Русия до някакво определено време, което ти е изгодно. Признаваш че всичко частно е заграбено, признаваш също и за пропагандата, браво. Само не разбрах, защо се разпадна тоя велик строй на просперитет и земен рай ?
 
все пак джендърите избраха дядото на Хамерика.
А все пак джендърите са малцинство, та се наложи да фалшифицират изборите, щото иначе нямаше как да стане.
 
Добре, имаме напредък. Значи вече си съгласен за Македония, Съединението и Русия до някакво определено време, което ти е изгодно. Признаваш че всичко частно е заграбено, признаваш също и за пропагандата, браво. Само не разбрах, защо се разпадна тоя велик строй на просперитет и земен рай ?
Откъде и как успяха да натрупат тази частна собственост. Имаш ли някакъв отговор?
 
Значи вече си съгласен за Македония
Защо приписваш на Русия вината за отделянето на Македония, като тя си е изцяло наша? Изцяло наша. На българските политици - от комунизма до днес.


 
Откъде и как успяха да натрупат тази частна собственост. Имаш ли някакъв отговор?
Ами ще ти дам пример с Пенчо Семов. Тръгва от с. Цвятковци в селско семейство и става един от най-богатите хора в България, а също и един от най-големите меценати. Има още доста такива примери. Аврам Чальовски, започва като мияч на чинии и достига до собствена фабрика и въвеждането на изцяло нова индустрия в българския пазар. Димитър Ценов, Янко Тасев, Павел Калпакчиев и още много примери.
 
Защо приписваш на Русия вината за отделянето на Македония, като тя си е изцяло наша? Изцяло наша. На българските политици - от комунизма до днес.



Е не объркал съм се, тя България в този период взима всички решения на своя глава, сакън Сталин да ни каже нещо и да видиш какво става тогава. Толкова сме независими от Москва, че даже искаме да станем 16-та република. Да не говорим пък за Георги Димитров, който е оглавявал Коминтерна и същия подписва договора с Тито.
 

Горе