Украйна - Русия какво ви е мнението

Зеленски готов да ни снабдява с ток. В замяна Петков му обеща наши фабрики да ремонтират украински машини


petkov_zelenski.jpg


Обсъдихме взаимодействие в енергетиката - Украйна е готова да снабдява България с електроенергия, да съдейства за диверсификацията на газа през трансбалканския газопровод. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в съвместно изявление с Кирил Петков. В замяна българския премиер обеща, че български фабрики могат да ремунтират украински машини.
На срещата между двамата е станало на въпрос, че украинска бойна техника може да се ремонтира от български фирми.


„Искам да Ви благодаря за лидерството, което показахте не само за Украйна, но и за целия свят. Украйна ще победи в тази война и всички демократични страни ще застанат зад вас – няма съмнение в мен, че това е единственото нещо, което може да се случи“, категоричен бе Петков.

„Имаме толкова общи области за подкрепа – България и балканските държави да купуват украински ток, което ще помогне много на икономиката ви. Ще се радваме Варна да се превърне в логистичен хъб за вашата пшеница и слънчоглед. Когато говорихме за енергийна сигурност, България може да бъде инструмент за енергийната сигурност на Украйна и може да доставя газ от терминалите за втечнен газ от Гърция и Турция и ще даде на двете държави допълнителен приток на гориво“, поясни българският премиер.

„Ще се радвам България да е част от реконструкцията на Украйна. Благодаря Ви за помощта за българския кораб и моряци. Вашето искане за военнотехническа помощ по отношение на реконструкцията и ремонта на машини в български фабрики ще е добра възможност за Украйна и България да направи този ремонт. За България е много е важно Украйна да вижда ясен път към ЕС, време е за нас да кажем: „Това е мястото, към което Украйна принадлежи“, допълни Петков.

„Целта на санкциите е Русия да бъде принудена да търси мир. Смятаме, че България ще ги подкрепя и занапред. През февруари на срещата ни в Мюнхен ние подписахме документ за европейската перспектива на Украйна. Днес получих уверение, че България продължава да подкрепя това”, каза още Володимир Зеленски.

Той коментира и кампанията на Петков за дарения за Украйна: „Със своя пример вие вдъхновявате много хора по света да помагат на Украйна. Благодарен съм и за готовността на г-н премиера да вземе участие в следвоенното възстановяване на Украйна“.

Източник: https://frognews.bg/novini/zelenski...shi-fabriki-remontirat-ukrainski-mashini.html
 
Много забавна документалка - как руснаци , от САЩ, направо си купуват ядрена подводница, за мексиканския картел, ама малко се объркват нещата - да не споилвам - главния в документалката е руснака, много забавен тип, особено като разказва.

ЦЪК, че са забранили embed - "Операция Одеса" - Да откраднеш Ядрена Подводница за Мексиканския Картел"

Най-после го намерих, а го търсех доста време , да го дам на познати - гледай тая документалка - руснак, 'гангстер', със стриптиз клуб, решава да помогне на картел , да се сдобие с ... ЯДРЕНА ПОДВОДНИЦА... - и даже ходят до Раша , и се качват, има снимки на секретната такава подводница... Е , единия от тях, скамва картела с 10 милиона и бяга, дават го в документалката - ебати пича - хич не го интересува - забравил е. А пък главния герой - ФБР, DOD, CIA, и кой знае колко още служби му се стоварват на главата, много интересна документалка за какъв разграден двор става въпрос през 90-те.

Добре, че НАТО не са мислели лошото на Рашките, че да са ги денацифицирали по бързата процедура, не всички са диваци от 18-ти век де, но гледайте документалката, голям смях има, особено като са пазарили ядрената подвдоница от военните :D
 
А какво се смеете - Украйна има 5 АЕЦ-а - и най-голямата в Европа АЕЦ - на вас вие смешно, ама Украйна има бъдеще, и с природните богатства в донбас, и с локацията и близо до запада.
Какво падение е да си български русороб, дребна душичка, да защитаваш орките, и да очакваш нещо в замяна, когато казваш, че ще помагаш - ама явно в главите на русофилите други неща се въртят, разбира се че, не да помогнат истински.

Та какво смята Зеленски е обещал на Байдън? Давам ти него за пример, заради това, че САЩ дава повече отколкото всички страни по целия свят взети заедно ( не се шегувам ).

27278.jpeg




Очакваме уважение от НАТО най-вече, и да покажем позиция, че не сме руски подлоги, и сателит на нацистите от Кремъл, и сме в ЕС и НАТО. Никой нищо не е говорил на Зеленски какво ще връща, явно го казва като възможност в бъдещето - винаги е добре да имаш добри взаимоотношения със съседа си, особено с такива, които ще те уважават, че си и помогнал, когато са били във война.
Айде нормалните хора ще мислим какво може да работим с Украйна взаимно след време, със сигурност ще има какво, като очакванията са да стане Израел на Европа.

- пък коментарите в това видео са показателни, да не се повтарям - Вас ако не ви бърка какво мислят в Европа - Аз знам, че ние сме натам, а не сме се запътили към Мордор.

+ Това Оръжието писах нагоре - има възможност Германия да ни дадат хубави модерни оръжия, да се чустват и нашите войници хора, а не прошляци и клошари като рашистанците, и да може да трнираме с НАТО - защото сега трудна работа, като радио технологиите ни изобщо не си говорят с НАТОвските - за самолетите да не говорим - не можем в една мисия заедно с НАТО да участваме, а летят постоянно, и имат часове, ние стоим и гледаме, заради старите МИГ-29-ти дето 2008 трябваше да се сменят с модерни Ф16 70-ти блок.
 
Последно редактирано:
Благодаря Ви за помощта за българския кораб и моряци.
Е, тва е падение! Благодари на тия, дето 2 месеца ги държаха заложници, а не на тия, които ги освободиха.

Такъв театър на абсурда гледаме, че чакам да излезе некоя арт персона да се изпикае на сцената, че да стане представлението максимално гнусно.
 
Е, тва е падение! Благодари на тия, дето 2 месеца ги държаха заложници, а не на тия, които ги освободиха.

Такъв театър на абсурда гледаме, че чакам да излезе некоя арт персона да се изпикае на сцената, че да стане представлението максимално гнусно.

Някои от тея моряци заслужаваха изобщо да не се връщат. Половината подкрепящи Орките и Мордор, единия фен на възраждане - у фейса същински трол. Не ми го побира ума, как може да виждаш месец и половина, как Орките разрушават града и го правят на пух и прах, и после да не заклеймиш това, което си видял - как подяволите му е промит мозъка на това същество - и изобщо има ли спасения за него - ако след това, което е видял, не му е трепнало нищо, значи е точно като Орките - Трябваше да остане там в доМбас, както нанди го пишеше, като разбра в началото на войната, че има такъв регион, и да си стои с терористите, да и се радва, как хубаво грабят, крадът, и убиват. Пълен изрод е специално този от възраждане.
 

Байдън предложи конфискуваните руски активи да отидат за възстановяването на Украйна


baidan_bgnes.jpg


Белият дом предложи да се използват конфискуваните от руски олигарси авоари за компенсиране на щетите, причинени на Украйна от руската инвазия, предаде Франс прес.
Изземането на тези активи позволява те да бъдат трансферирани към Киев, за компенсиране на щетите (причинени на Украйна) от руската агресия, се казва в изявление на Белия дом. Байдън е предложил на Конгреса да приеме съответния законопроект, допълва ТАСС.

Законодателните предложения на американския президент ще са насочени към облекчаване на процеса на изземане на активи на руски олигарси и ще направят наказуемо притежаването на доходи, получени от "корупционни сделки с руското правителство", отбеляза Белият дом.

Предложенията на Байдън ще позволят запора на собственост, използвана от руски олигарси за заобикаляне на санкциите, което досега американските закони не позволяваха, и са насочени към разширяване на възможностите за работа с чуждестранните партньори на САЩ за изземане на активи, свързани с корупция, посочва ТАСС, позовавайки се на Белия дом.


Източник: https://frognews.bg/novini/baidan-p...-aktivi-otidat-vazstanoviavaneto-ukraina.html
 
Русия към Запада: Не изпитвайте търпението ни, ще има твърд отговор

991-ratio-rusiia.jpg


„На Запад открито призовават Киев да атакува Русия, включително с използването на оръжия, получени от страните от НАТО“, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова пред репортери в Москва. ”Не ви съветвам да изпитвате допълнително търпението ни.”

Руското министерство на отбраната заяви във вторник, че ако подобни атаки продължат, Москва ще се насочи към центровете за вземане на решения в Украйна, включително тези, където според Русия западни съветници помагат на Киев.

„Киев и западните столици трябва да приемат сериозно изявлението на Министерството на отбраната, че по-нататъшното подтикване на Украйна да нанесе удар по руска територия определено ще доведе до твърд отговор от Русия“, каза още Захарова.
Захарова определи украинския президент Володимир Зеленски като марионетка на Запада, използвана от Съединените щати, за да заплашва Русия. „Използват те“, каза тя.

На 27 април президентът на Русия Владимир Путин заяви пред руските депутати, че целите на руската "специална военна операция" в Украйна ще бъдат постигнати.

"Ако някой поиска да се намеси отвън в протичащите събития, той трябва да знае: да, те ще създават за Русия неприемливи за нас заплахи от стратегически характер, те трябва да знаят, че нашият отговор на насрещните удари ще бъдe мълниеносен и бърз", допълни той.


Източник: https://frognews.bg/novini/rusiia-kam-zapada-izpitvaite-tarpenieto-shte-ima-tvard-otgovor.html
 
Не ми го побира ума, как може да виждаш месец и половина,
Виждаш кой ти застрашава живота и кой го спасява - просто е.
Освен това те са видяли какво се случва наистина, а не лапат сащ-ска пропаганда, както ти лапаш разни атрибути... Смешно джендър-либерастче.

А, и продължавам да чакам линк към темата от преди 8 години, в която кълна доктор Стефчо затова, че (вероятно) е носил часовник.
 
Мутрофанова ти ли си?

"Ако някой поиска да се намеси отвън в протичащите събития, той трябва да знае: да, те ще създават за Русия неприемливи за нас заплахи от стратегически характер, те трябва да знаят, че нашият отговор на насрещните удари ще бъдe мълниеносен и бърз"
 
Айде нормалните хора ще мислим какво може да работим с Украйна взаимно след време, със сигурност ще има какво, като очакванията са да стане Израел на Европа.

Стопляте ли за какво говоря и тук долу, в кутнатия ми пост, и от доста постове назад? Неща, които вече активно им ги набутват с медиен вазелин от сладкодумство на ордите полуграмотни, като нашето лумпенче Редитмайндчо? "Възстановената Украйна", Новата Хазария, на същото географско място, където е била старата. Т.нар. Трета Хазария. Колко било важно всички да помогнат сега, щото Украйна ставала европейския Израел (Велик Израел, както Зеленюшко каза). Под предлог за "реакцията на обединения демократичен свят", ала-бала.. Стопляте ли? Разрушава се, за да се построи, и всички трябва да се поклонят и съдействат отсега. (Бях постнал и за бурната дигитализация на Украйна - една от и може би най-напредничевата в света, в някои отношения - със сигурност най.)
А лумпенчетата от народните низини, като нашето полуграмотно - лапат и гълтат като невидели, ослепели и освирепели:)

Разположението на украинците е много важно, в тия карти липсва.

Като видиш стааария мискинин Кисинджър (дори само него) в основата на стратегията БРИКС, става ясно една малка част от нещата. "Многополюсният свят". Но не е достатъчно разбира се, има много повече. С 2 думи, както съм го резбрал: планиран износ на властта към Изтока. Крах на щатите до подобие на третия свят с разделени демократични и републикански райони, биещи се помежду си.

(И великите щати са си това, което винаги са били: конгломерат от заинтересовани страни, които не са американски. То кои освен индианците са американци? И, в мойта схема поне, тоя силов конгломерат е използвал усилията на малките, вдъховени труженици за да я докара до изпълнението на желанията/целите си. Които са баш е те там, къде днес е големия шум.)

Обаче тоя износ към Изток ще има все пак център. Аз залагам на Украйна.:) Ама не на тая Украйна, а това, което ще бъде на нейно място, след като се разруши яко и се "възстанови по-добре". И то ще е най-добре от навсякъде другаде. Супер Украйна с всички възможни дигитализацийни ъпгрейди и квото се сетиш, което дава преимущество - топа на топа. Е, сега няма да се казва много Украйна и няма да е баш на украинците, хич даже (Емиграцията дали ще продължи и колко..). Но няма и да е на руснаците (Новорусия ли, как беше). И американци няма да са (но може да имат и американски паспорти някои).

"Да се завърнеш в бащината къща..", така ли беше стихотворението.:)

Кой стои зад нещата, тва за мен е въпроса. Много искам, силно, да не се занимавам и да ми светне целата схема от официални източници чрез медиите (без значение от коя страна), ама май нема да стане. И като се види кои кво искат - а тия кои го искат отколе - може да се прецени поне малко за кво е цялата работа и кво да се очаква. Нищо от обичайните заподозрени причини не виждам. Искам много, ама не виждам (може да си е от мойта слепота). Съвсем друг цирк виждам.

(Залагам на Украйна - световен властови център.:) Ама не на тая Украйна. Айде да видим колко съм в грешка, то няма да е след много време:))

Вижте, както беше спомената от друг потребител страница-две по-назад, кои бяха комунистите, които овършаха Русия преди Сталин да ги поошляпа (то не, че той самият е много убав:)), откъде се финансираха. Имах пост - към 90% хашкеназим на главни управленски позиции след "великата руска революция". Как се случи това?:). (Някой ако иска да провери, ама хубаво, колко от всички, които се наричат "ювреи", са ашкеназимс. Да провери дали не бяха над 90% (около 92 мисля, по памет). После много хубаво да провери колко от тях изобщо нямат генетична връзка с т.нар. "ювреи", а са генетично хазари - потомци на населенията на хазарския каганат, постигнал най-голяма мощ, когато е бил на територията вкл. на Украйна. (Но също и на Казахстан, и др. страни. А, кой беше предишния голям конфликт преди Украйна? Кратък и от граждански характер, но къде беше, не ли в Казахстан?) Интересно е също кой е разгромил тоз велик каганат, слагайки край на славното му - и ужасяващо за мнозина в региона - царуване и доминация.:)

После - след разпада на СССР, какво се случи (и конкретно с Украйна, накъде се запъти). Та чак до днес, което се прави само за Утре, за утрешната "възродена велика" държава на украинска територия.

Прегледайте какво казва ПРЕЗ 2002 (и преди това, и след това) този, който е бил на управленски пост в Украйна, но също така, което е по-важното - е бил лично въведен в хабад любавич от ребе шнееренсон, бил е гъст с него и е разбрал какво се крои за Украйна в бъдеще. Прегледайте, в случай че не знаете и ви е интересно, трите дълги поста за 3-те Хазарии от страница 382.

Това е част от нещата, има и доста повече.
Съобщенията ще следват едно след друго на талази.:) И в пропагандната им форма ще ги разбираме от нашия олигофренчо тук, който ще пищи за демокрация, за помощ за Украйна, за колко хубаво щяло да стане, колко силни, как трябва да участваме.. Т.е. - всичко, което му вкарат със сладък, медиен ваз'лин:0

Аз затова исках да пусна много неща в тая връзка, която е най-важната връзка, и която върви заедно със световното унищожаване и възстановяване - за да го има тук; не за друго - за да си угодя на пропадналото его като Редитмайндчо, или да се правя на интересантен.

Както е казвал Ребе Шнееренсон на "диамантения Лев Левиев", а и на други кандидат-бизнесмени: "Да има Бог, ще имаш и бизнес". И аз така: "Да имам възможност, поле и модераторско благоволение - ще постна". Да го има тука, да седи, не за друго.:) Иначе оставаме с инфантилните версии на пищящия простак, конкретно по въпроса, налети му с фунийка от "свободните (да мълчат, лъжат и мажат) медии".

(Пък ако остане само на теория Новата Украйна, само конспиративна догатка и съм се объркал брутално - най-добре, но май не върви натам. Ще видим.)
 
И фастито, който осмива позоваващите се на ТАСС, Поглед и т.н., докато...се позовава на:
OSI_logo_30_1_bg.png
osis_KP_BG.png

Това е един от неговите източници - http://osis.bg/
Беднички хорица бая:)
 

Байдън предложи конфискуваните руски активи да отидат за възстановяването на Украйна


baidan_bgnes.jpg


Белият дом предложи да се използват конфискуваните от руски олигарси авоари за компенсиране на щетите, причинени на Украйна от руската инвазия, предаде Франс прес.
Изземането на тези активи позволява те да бъдат трансферирани към Киев, за компенсиране на щетите (причинени на Украйна) от руската агресия, се казва в изявление на Белия дом. Байдън е предложил на Конгреса да приеме съответния законопроект, допълва ТАСС.

Законодателните предложения на американския президент ще са насочени към облекчаване на процеса на изземане на активи на руски олигарси и ще направят наказуемо притежаването на доходи, получени от "корупционни сделки с руското правителство", отбеляза Белият дом.


Предложенията на Байдън ще позволят запора на собственост, използвана от руски олигарси за заобикаляне на санкциите, което досега американските закони не позволяваха, и са насочени към разширяване на възможностите за работа с чуждестранните партньори на САЩ за изземане на активи, свързани с корупция, посочва ТАСС, позовавайки се на Белия дом.

Източник: https://frognews.bg/novini/baidan-p...-aktivi-otidat-vazstanoviavaneto-ukraina.html
Ето, ето - всичко за Възстановената Украйна;):)
 
А, и продължавам да чакам линк към темата от преди 8 години, в която кълна доктор Стефчо затова, че (вероятно) е носил часовник.
Това онзи бавноразвиващ от клипа ли е? Дето бил в реалността?:)
Единият ретард прави клип, другия му го гледа и пляска - чудна картинка и силно подкрепям. Но защо трябва и ние да участваме в тая работа? Ааа, да - заради демокрацията. Добре:)
 
Ми супер, кво? Пари, получени от кражби и реално нормалните граждани на Русия - там са и парите - в олигарсите - отиват при нуждаещи се - не виждам абсолютно никакъв проблем, даже защитниците на Мордор ще ги хваща яд още повече, те обичат да гледат в чуждата паничка.

Да не забравяме, как някои нашенски селяндури по фейсбуук и по телевизиите дори, говореха, как може Украинци да им дават 40лева, много и били парите. Гледат в чуждата паничка, а не се замислят, че навярно са си взели най-няколко дрехи, пари, ценности , ако имат - и са си напуснали дома, заради война, и не се знае дали ще се върнат. Мен ако ме изселят заради някаква война на майната си, няма да мисля за парите, които ще получавам, а за родината ми.
 
"Ако някой поиска да се намеси отвън в протичащите събития, той трябва да знае: да, те ще създават за Русия неприемливи за нас заплахи от стратегически характер, те трябва да знаят, че нашият отговор на насрещните удари ще бъдe мълниеносен и бърз"

Супер гавра, напомня ми на Путинската реч, като обяви операцията, и каза, всички да се прибират по къщите си, а Украинската армия да вземе властта и да направи преврат, и че всичко ще приключи много тихо и бързо, благодарение на високоточните безаналогови оръжия :D
 
Тва щях да питам и аз да не е някъв майтап. Ако е по-евтин от нашия - лошо нема!
Нямах предвид цените.

През 1982 г. в страната има в изправност 234 електроцентрали с общ капацитет 9499 МВт и общо годишно производство 40 135 000 МВтч
 
Да не забравяме, как някои нашенски селяндури по фейсбуук и по телевизиите дори, говореха, как може Украинци да им дават 40лева, много и били парите.
"Гражданино", знаеш ли колко дава държавата на огромна част от хората, които цял живот са работили тук?

Хайде дари си заплатата и с винтовката беж към Лвов заедно с шляхтите да изчистиш руснаците. И без това според теб няма да ти отнеме повече от ден работа и 3-4 път. :D
 

Горе