Украйна - Русия какво ви е мнението

Аз си имам приказка с Лошия, вие ми се месите в разговора, аз не се меся във вашите.

Ми ти така зададе въпроса (за горящия газ), че останах с впечатление, че е към всички. Извинявам се, че се намесих. :)

п.с. Прави ти чест, че приемаш нещата, които са факт и официално потвърдени. Не е хубаво да си промит мозък, който отрича всичко, което не му е изгодно.
 
От телеграм - няма как да потвърдя но нали наскоро КНДР призна Донецк и Лунгаск и се готвеше посещение на Пушилкин в Северна Корея.
Ким Чен Ун предложи да изпрати до 100 000 свои войници доброволци от армията на КНДР, за да помогнат на ЛДНР да участват в специална операция в Украйна.
 
Тоя английски бек нито има източници, нито отговаря на някои от въпросите ми, нито пише нещо смислено. Това е и причината да го изругая.
Когато двама си го мерят, не си слагай гъза между тях, Крумов обаче обича да си слага гъза навсякъде.
Питах конкретно по тема от теб. Голям късмет имаш, че съм добре възпитан и като цяло не се връзвам на нискоинтелигентни потребители...
 
Ми ти така зададе въпроса (за горящия газ), че останах с впечатление, че е към всички.
Точно така го зададе - към всички, "ако някой има инфо".
Извинявам се, че се намесих. :)
Болна ли си, да нямаш температура.
п.с. Прави ти чест, че приемаш нещата, които са факт и официално потвърдени. Не е хубаво да си промит мозък, който отрича всичко, което не му е изгодно.
Да, имаш. Виж да не е ковида.

На "(признатите за) факти и официално потвърдени" се крепи кривия разказ за реалността, който и фастито пее (той друго не пее). А какво да се каже за всички глупости, които той е възприел като факти, щото били от "достоверен източник" и значи "е вярно"?
Иначе видях новината, даже ти я беше споделила и лайкнах поста, защото е от достоверен източник и е достоверна организация. Но в момента не ми се коментира това. Щом те го казват, значи е вярно.
?!:):) Какво да се добави, може би, че отново "чест му прави" (като се има предвид, че не знам за коя новина говорите, тя може и да е вярна, но няма значение - това не променя нищо от основното).

В тоя смисъл, това от малко по-рано, когато още беше във вихъра си, погали окото ми:
Според мене е важно една тема да се изговори, с не да се сменя на следваща и после на следваща и така до безкрай.
Не, според теб е важно да се изговори това, за което ти искаш да се говори
:)Ъхъ.

Но все пак хубаво е, че се съгласявате по определени "факти" и базисни положения, и не излизате от коловоза, щото така диалога върви, а с него и ежедневните дози тръпка. А, да - и е много лесно, прави бърз метаболизъм и умственото тяло, закачено емоционално за една от страните, живее интензивно, вместо да битува в хладен критицизъм основан на обективност. Едното се бори срещу другото и накрая ще победи
-

Лошият и той се е развихрил с неговите факти за Русия...основно почерпани от подръжници на тамошното статукво и западни алтернативки информиращи се от същите места (които никога не споменават и едно нещо от това, дето споменавам, или направо ги отричат). Даже Набулина - основна съставка към къкрещата на котлона им кредитна система-манжда - хвали, чудничко.
Централната им банкерка Набулина е много консервативна и е песимистка - за нея винаги чашата наполовина празна - досега винаги е давала прогнози който са по песимистични и е имала по-добър резултат от прогнозата си.
Уникалната простотия за нейната "песимистичност". А защо е такава "песимистка", говореща и извършваща това, дето казва и върши? Отговорът неизменно предстои. Няма да го видим никога обяснено в постовете на Лошият, но пък руснаците със сигурност ще го усетят на собственият си гръб. Но говори си де, не ми пречиш.:)

И това е хубаво:
Това че искал да върне СССР от къде си го измисли - защо пък да не кажем че иска да върне Руската Империя. тези които поддържат Путин не са болшевики. :)
Разбира се, Путин е Бялата шапка на Белите шапки и крои само добрини за народонаселението. Болшевиките не подкрепят Путин.:) И никога правителствено, особено по паради например, не се използва комунистическата символика, реоторика, ясни препратки и прочее. Видно е.
Като съвсем, съвсем скромен пример (понеже тъй и тъй е постнато тук):
Телеграмният канал на Оперативния щаб на Московска област за борба с ковид19 публикува предизвикателен плакат с груб призив към тези, които са призвани да бъдат ваксинирани.

На 7 декември телеграмният канал Moblach публикува плакат с Маяковски, направен въз основа на пропагандата от съветската епоха. В оригинала поетът призовава за спазване на правилата за движение, на новия плакат Маяковски се обръща към гражданите:

"За да останеш жив, гнидо, ваксинирай се срещу ковид!"

В същото време Mocloud направи "извинителен" подпис: „Не одобряваме грубостта, но ваксинацията срещу COVID е необходимост в наши дни. "

Публикацията беше повторно публикувана от телеграмния канал „КОРОНАВИРУС. Мособлщаб“, свързан с Оперативния щаб на Московска област за борба с ковид:
VWjWcPZEIlloJjcLLlRF0O9OmmutxWY_fG8QnrCUstE98PDxsBuAAj_23QgoiH2RqO5FjZLRV0QmuoJQZAFXyXQdmA28EjyIhgN77WfeJsLcQ58qfcgyph98RPNLD9YKWgZ4BHng


Никой няма да връща СССР и Империи разни, споко, ще го build back better (добре обаче, че си имаме медии на "едната" и "другата" страна, за да държат реалността зад емоционален прах в очичките, че да не се усетим през това време..).:)

Консерваторското ядро се бори срещу неомарксистката сган и накрая ще победи
---


(Та, много форумна битка ти дойде, нанди, виждам, и ти се яви малко нужда да "успокоиш с благост" за която обаче повод няма. Те после същите ще ти го върнат благото брАшно тъпкано с "лудото лелче с клоаката поглед.инфо" и т.н. Виждали сме го вече.:) )

Отново, извинявам се на всички участници в темата за грозните реплики, но това е начинът при подобни провокации. Не ме провокирайте с обиди и аз ще се въздържам от груб тон. Толкова е просто. :)
Като един от "всички участници в темата" приемам маркираното (от мен) извинение за лична обида. Ужасна обида да го кажеш при наличието на Раймундовото творчество (почти никога непочистено, с редки изключения).
/Сега и това ти извинение ще ти го върнат тъпкано с още по-кофти провокации.:)

Добре, че имам компенсация:
Хахахаха, личната гувернантка е позабърсала по заповед на принцеса Веса, ма не много старателно. ''Еби се в мазния гъз си стои''. Може пък дебила да няма нищо против точно това изречение.
:D:D:D

//Тва моето не е реално възмущение, зад което стои даже леко разчувстване и т.н., нали знаеш. Само така да си кажа (и предскажа как ще се развие специалната операция по успокояване в отношенията с фасито по-натам.:)).
 
Когато Украйна обстреля атомна централа няма проблеми - малко пожарче - малко проводници които подават ток за обезпечаване на реактора скъсани. Както не се виждат и обстрелите на Донецк.

 
Когато Украйна обстреля атомна централа няма проблеми - малко пожарче - малко проводници които подават ток за обезпечаване на реактора скъсани. Както не се виждат и обстрелите на Донецк.

И аз го мернах това. Да кажем и че Владимир Рогов, чийто телеграм даваш, е "член на главния съвет на новата военно-цивилна администрация на град Енергодар в област Запорожие". Е тука малко инфо по въпроса към кадрите от телеграм, ОТ РИА НОВОСТИ.:) Подчертавам, да е ясно отначало, всеки да си прави сметката посвоему коя гл.т. отразяват и т.н. То ако реално стане нещо сериозно с тая АЕЦ, последствията ще са еднакво кофти за нас (но тва не прави без значение кой е отговорен).
(Може ненапразно румънците да са раздавали йодни таблетки, и тук се готвеха за нещо с йод нашите главуни.)
---

"Украинските военни обстреляха територията на Запорожката атомна електроцентрала по време на смяна на работниците, съобщиха властите в Енергодар за РИА Новости.

„Днес, по време на смяната на работниците от АЕЦ, около 15:00 часа, от територията, контролирана от украинския престъпен режим, националистически части обстрелваха с артилерия територията на АЕЦ“, каза представител на новата военно-цивилна администрация на града. .

Твърди се, че инцидентът е прекъснал два електропровода, захранващи КРУ 750 kV, което е необходимо за безопасната работа на енергоблоковете.

Според събеседника на агенцията на мястото на обстрела е избухнал пожар. Огънят се гаси от екип на пожарната.

„В момента, поради факта, че скъсаните електропроводи са под напрежение и има голяма вероятност за валежи, не е възможно да се започне локализиране на пожара“, каза той.

В допълнение, Владимир Рогов , член на главния съвет на администрацията на област Запорожие, обвини режима в Киев, че се опитва да предизвика причинена от човека катастрофа, като наруши системата за охлаждане на реактора. Той призова Международната агенция за атомна енергия ( МААЕ ) спешно да се намеси в ситуацията и да спре опитите за терористични атаки срещу атомната електроцентрала от Украйна.

От март руските военни охраняват Запорожката атомна електроцентрала, която се намира на левия бряг на Днепър, до град Енергодар. Министерството на външните работи свързва превземането на съоръжението с необходимостта от предотвратяване на изтичане на ядрени радиоактивни материали. Министерството каза още, че станцията все още се управлява от украински оператор.

БПЛА на въоръжените сили на Украйна многократно атакуваха територията на атомната електроцентрала. Москва твърди, че Киев създава заплахи за ядрените съоръжения на Украйна и се опитва да провокира ядрена катастрофа в Европа. Русия се обърна към МААЕ и очаква реакцията на международната общност (:):):))."

Да видим МААЕ-то кво ше кажат/направят.

А м/у др.:

"Съединените щати обявиха нов оръжеен пакет за Украйна на стойност рекордните 1 милиард долара. Президентът на САЩ Джо Байдън лично направи изявление по този въпрос.

Отбелязва се, че това е най-големият размер на военна помощ, отпускана на Украйна до момента. Символично е, че това се случи в същия ден с трикратния удар на Въоръжените сили на Украйна по Запорожката атомна електроцентрала."
 
Последно редактирано:
"Палестина изстреля най-малко 40 ракети срещу Израел в отговор на обявената по-рано военна операция "Зора". Железният купол е в пламъци.

Около 30 ракети са били прихванати от израелската система за противовъздушна отбрана Iron Dome, останалите са избухнали в градовете, според израелската радиостанция Kan.

Израелските отбранителни сили (IDF) на свой ред обявиха началото на широкомащабна военна операция срещу Ислямския джихад.

По-рано израелските отбранителни сили нанесоха няколко удара по територията на ивицата Газа в рамките на операция „Зора“, насочена срещу „Ислямски джихад“. Според телевизионния канал Ал Арабия в резултат на обстрела са загинали двама души, а 19 са ранени."


Става още по-напечено. Ще останат ли 'сраелските ивреи в 'Сраель, ще бъде ли безопасно? Къде ли биха могли да идат...
 
От някои постове от предната стр. (както и от мн. други преди това) разбрахме как и колко добре се справят в Русия с отделянето си от неомарксисткият Запад = колко добре ще бъде за т.нар. суверен - руският народ (нали все пак всичкото хубаво се прави за него). Да добавя още нещо. (И не - не е за една друга тема, по простата причина, че това е реалната война и тя не е Русия-Украйна(САЩ/Запада), а маалко по-друга.)
---

"Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков направи двусмислено изявление по остра социална тема - относно задължителната ваксинация срещу коронавирус. Това беше различно интерпретирано от нашите медии, въз основа на което може да се предположи, че въпросът със задължителните ваксинации в Кремъл не е окончателно решен, а е на дневен ред.

Какво каза Песков?

В сряда, 3 август, информационните агенции излъчиха изявлението на Дмитрий Песков за задължителната ваксинация в различни интерпретации. РИА Новости например дава пълния отговор на прессекретаря на президента на въпрос на журналисти дали ще бъде въведена задължителна ваксинация:

Разбира се, тази ситуация (с коронавируса. - Ред. ) се следи ежедневно на правителствено ниво и президентът, разбира се, също получава всеки ден доклади от правителството, от съответните ведомства, от Министерството на здравеопазването, от Попова. отдел (началник на Роспотребнадзор Анна Попова. - Ред. ) и така нататък. Следователно президентът тук няма и не може да има липса на информация. Но ако е необходимо, ако тази експоненциална динамика продължи да върви нагоре, тогава това не може да се изключи, разбира се. Така всъщност, както направи Путин през последните две години.
В същото време РИА Новости отбелязва, позовавайки се на същия Песков, че „въпросът за задължителна ваксинация срещу ковид в момента не стои на масата“.

Други медии обаче изтълкуваха по различен начин думите на президентския прессекретар, посочвайки, отново по негов адрес, че „не може да се изключи връщането на задължителната ваксинация срещу ковид за определени категории граждани в регионите“. Подобни несъответствия предполагат, че изявлението на Дмитрий Песков всъщност оставя място за варианти и че няма окончателно решение в Кремъл за въвеждане на задължителна ваксинация срещу коронавирус. И това е изключително притеснително.

Включи информационната машина

Трудно е да не забележите, че Русия започва отново - много бавно, но сигурно - информационна кампания около уж поредното разпространение на коронавируса. Освен това това се прави почти успоредно с изявленията на ръководството на СЗО за необходимостта от 100% ваксиниране на населението на света срещу ковид. Русия отново се връща в състояние на "пандемия", която, както всички вече разбират, е измислена от глобалисткия елит за феноменалното обогатяване на компаниите, включени в BigFarma и, което е по-важно, за въвеждането на система за тотално електронен контрол над хората.


Изявлението на Песков е тревожно по няколко причини.

Първо, защото се игнорират многократните уверения на руския президент Владимир Путин, че ваксинирането трябва да бъде изключително доброволно.

Второ, защото ваксинацията беше свързана с появата на законопроекти за QR кодове в края на миналата година, които бяха премахнати от дневния ред от Държавната дума - нека си признаем - в резултат на общественото недоволство, прераснало в буря. Хората видяха в QR кодовете инструмент за изграждане на електронен концентрационен лагер, и то не в руски, а в световен мащаб и под диктовка от чужбина.

Трето, информацията, публикувана от неосновни чуждестранни медии за многобройните отрицателни странични ефекти на западните коронавирусни ваксини, включително смърт, стана публично достояние. Не даваме конкретни примери, тъй като те са многобройни и лесно достъпни в мрежата, така че всеки да ги прочете.

Четвърто, кампанията за всеобщо ваксиниране на хората, стартирана отново от СЗО и нашето, очевидно, вграждане в тази кампания, се провеждат в контекста на Глобалното споразумение за пандемията, което се разработва под флага на СЗО ( а реално – под егидата на Европейския съюз, както вече писахме), който СЗО предполага, че ще „бутне“ света през 2024 г. От страните, подписали този правно обвързващ документ, ще се изисква да осигурят 100% ваксинация на населението и да въведат електронни „ваксинационни паспорти“ , които ще важат в целия свят и ще дават на ваксинираните достъп до социални помощи. И неваксинираните ще станат изгнаници.

Русия не е напуснала СЗО и все още признава полезността на сътрудничеството с тази организация, която служи на световния елит само като инструмент за установяване на световно господство. Само един абсолютно наивен човек не вижда в дейността на СЗО много конкретна, внимателно планирана конспирация срещу човечеството от собствениците на пари с цел да ги подчинят на себе си чрез цифровизация на живота на всички хора. И така, изглежда Русия отново е в тази игра на "глобалистите".

Какво казват "глобалистите"?

Междувременно в контекста на случващото се е необходимо да цитираме думите на един от най-влиятелните идеолози на дигитализацията и глобализма - израелецът Ювал Ноа Харари, който нарича себе си историк и е главен съветник на президента на Световен икономически форум (WEF) в Давос, Клаус Шваб (което само по себе си говори много).

На така наречения Форум за демокрация в Атина (Athens Democracy Forum, някакъв вид WEF) през октомври 2020 г. Харари каза нещо феноменално по време на панелна дискусия, която хвърля светлина върху истинските причини за така наречената „пандемия на коронавирус“ и че за някаква причина, останала като цяло незабелязана от световната общност.

Ето и целия шокиращ цитат:

Пандемията от ковид е моментът на окончателния преход към всеобща дигитализация, когато абсолютно всичко ще се следи. Това е моментът на съгласието, когато всичко ще се следи не само в едно тоталитарно общество, но и в едно демократично. Ще дойде най-важният момент, когато проследяването на човек ще бъде не само външно, но и подкожно ... Сега в света се извършва много важен процес: ние "хакваме" хора. Имаме способността да „хакнем“ човек, за да разберем какво се случва вътре в него, какво го движи. И най-важните данни не са за това какво четете, купувате или с кого се срещате, а какво се случва вътре във вас.
Към днешна дата има две независими революции – в компютърната сфера и в биологичната наука. Сега те се сливат заедно - в един вид биометричен сензор. Това е устройство, технология, която преобразува биологичните данни в цифрови. Тези данни ще бъдат обработени от компютри и ще ни дадат възможност да наблюдаваме хората под кожата. Това е повратната точка на цялата игра. Това е ключът към разбирането на хората повече, дори повече, отколкото те знаят за себе си… Алгоритъм от Microsoft и Amazon или от правителството… ще следи какво е в главата ви… И covid играе решаваща роля, защото убеждава хората да легализират пълната биометрия наблюдение .

В същото време Ювал Ноа Харари твърди, че това е необходимо по-специално, за да може компютърът да разпознае в ранна възраст човек „дали е гей“, така че този човек да не страда от избора на „своя пол." Между другото, самият Харари е открит гей и много съжалява, че в младостта му не е имало такива технологии, които да му помогнат "дори тогава да разбере, че е гей".

Какво от това?

Противно на вярванията на глобалистите „дигитализатори“, ковид не ни убеди да „легализираме тоталното биометрично проследяване“, а ни даде да разберем, че точно за тази цел то е измислено от сътрудниците на Шваб и Харари. Следователно тези, които вземат решения в Русия относно съдбата на страната и нейните граждани, трябва публично да обявят оттеглянето си от кампанията за принудителни ваксинации, провеждана от СЗО и нейните съучастници в Русия и по света.

Русия най-накрая трябва да обяви оттеглянето си от СЗО, както вече обяви оттеглянето си от други глобалистки, антируски организации и институции. Във всеки случай руснаците, като овцете, доброволно няма да чипират. Или искаме съзнанието ни да бъде следено от такива, да речем цензурирани перверзници и „арбитри на световните съдбини” като Шваб и Харари?"


2022 сме, 2023 идва, 2024... Дайте да видим това, дето било хубаво сега, как ще пребъде, какъв реално ще бъде ефекта в близко бъдеще. На мен ми е много интересно.:)


//М/у др. е много забавно като кажат някои "антиваксърите русофили", или че "дезинфото за ковид се разпространява от руски пропагандни източници". При положение, че Русия е 100% във "вирусната" игръ (и също използва наратива за "дезинфото за ковид на антиваксърите", също и за "консп. теоретиците", а и за "разпространението на дезинфо" като цяло. Абсолютно никаква разлика със Запада и навсякъде другаде.:) Обаче "явно" и "ясно" били контра нещо си, яко контра...
 
Последно редактирано:
Я.

"От Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР) съобщиха защо не пускат руснаци в България. Всичко зависи от консулството.

Консулството на България в Москва съобщи, че вече не приема документи за издаване на туристически визи, както и визи за собственици на имоти. Според наличната към момента информация спирането на работата е временно, съобщи АТОР , позовавайки се на туроператори.

Причината за взетото от българското консулство решение е "настоящото извънредно положение". В съобщението се посочва, че на 5 август 14 служители на дипломатическите и консулските служби на България в Русия са били обявени за персона нон грата. Москва предприе тази стъпка в отговор на решението на София да изгони 70 дипломати и представители на техническия персонал на руските дипломатически ведомства, включително генералните консули на страната ни в Русе и Варна.

Консулската служба на Руското посолство в България и генералните консулства във Варна и Русе частично преустановиха дейността си. В последния случай работата се спира напълно. Българското консулство в Екатеринбург е затворено.

Руснаци няма да бъдат допускани в България, но докога ще продължи това все още не се знае. Източници на Вестник АТОР заявиха, че София "ще търси възможности за възобновяване на издаването на визи в Русия".
:)
 
Я.

"АМЕРИКАНСКИ ФОНДОВЕ ИЗКУПИХА АКТИВИ В РУСИЯ. ИДВАТ ЛИ НОВИТЕ '90?

През март тази година американски фондове на Лондонската фондова борса закупиха активи в Русия. Къде ще отидат документите сега, не е известно.

Руският президент Владимир Путин подписа указ за специални икономически мерки в областта на финансите и горивно-енергийния комплекс (ГЕК). Указът ограничава действията на недружелюбни държави при работа с активи на местни компании в горивно-енергийния комплекс и други стратегически важни предприятия - до 31 декември им е забранено да извършват сделки с акции.

Икономистът Дмитрий Голубовски говори за възможната стратегия на недружелюбни страни и какво се случи през март с акциите на местните компании. И така, през март тази година на Лондонската фондова борса, когато акциите на най-големите ни банки паднаха много в цената, те бяха продадени, вярвайки, че не струват нищо. Кандидатите, включително американски фондове, купиха депозитарни разписки. Сега, най-вероятно, те чакат момента, в който могат да бъдат представени за конвертиране и да започнат да търгуват с тях.

По това време възможността за извършване на финансови транзакции все още не беше парализирана, така че е трудно да се каже колко депозитарни разписки са събрани.
Напълно възможно е те да са събрали доста добри акции на безценица в тази паническа продажба и да чакат възможност да започнат да управляват тези ценни книжа. Можете да ги препродадете с по-висока печалба на някои араби. Каква е логиката: панически си го купил, няма какво да правиш в Русия, ако си враг, но не си враг на някакви си шейхове от ОАЕ. И те също са ни като приятели, ще намерят дупка някъде, може би тези активи по някакъв начин ще бъдат преразпределени,
- казва Дмитрий Голубовски за възможното развитие на събитията.

Ситуацията е много неприятна, не е ясно при кого ще отидат акциите, в резултат на което нови хора могат да станат основни акционери на банките в Русия. Без допълнително внимание към този въпрос може да се развие ситуация, подобна на тази през 90-те години."
 
Грижа за третия свят

"Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд призова гладуващата Африка. Тя призова страните в дълбока криза да не купуват нищо от Русия освен зърно и торове.

Линда Томас-Грийнфийлд изнесе реч по въпросите на продоволствената сигурност в Акра, Гана. Тя каза, че САЩ са „решени да изкоренят глада“, но не са готови „просто да осигурят храна на гладните“. Дипломатът подчерта, че е необходимо да се разбере какво причинява недостига на храна.

Според нея причините са четири. Тя ги определи с формулата "Е и три К": енергия, климат, ковид, конфликт.:)
В света повече от 190 милиона души изпитват недостиг на храна след пандемията. Повечето от тях живеят в Африка. Томас-Грийнфийлд смята, че „след непредизвиканата война на Русия – пълномащабно нахлуване в Украйна“ този брой може да нарасне до 230 милиона.

Линда Томас-Грийнфийлд призова гладуващата Африка и призова да не купуват нищо от Русия освен зърно и торове. Тя подчерта, че не санкциите срещу Русия са виновни за поскъпването, а конфликтът в Украйна.:) САЩ и други страни не наложиха санкции срещу руската селскостопанска продукция.

"Русия може да изнася своите селскостопански продукти, а други страни могат да ги купуват, включително торове и пшеница", допусна постоянният представител на САЩ в ООН. "Що се отнася до санкциите срещу Русия, които имаме, например за петрола ... Когато страната реши да си сътрудничи с Русия в зоната, в която са наложени санкции, тогава те нарушават тези санкции, а в някои случаи и санкциите на ООН. И ние предупреждаваме страните, че санкциите не трябва да се нарушават."
 
Руска пропаганда от Поглед инфо

"Разкриването на престъпленията на въоръжените сили на Украйна вбеси Зеленски. Според него авторите на доклада се опитват да "амнистират" Русия. Американският правозащитник Аджаму Барака говори за това.

„Сега Зеленски намеква, че „Амнести интернешънъл“ е „попаднала под магията на пропагандата на Кремъл“, написа той на страницата си в Twitter.

Правозащитникът добави, че в доклада са посочени конкретни факти за използване на цивилни от украинските военни като живи щитове. Ако не бяха обвиненията на Amnesty International, Западът никога нямаше да оповести тези данни публично."

А пък:

"Директорът на украинския офис на Amnesty International подаде оставка след публикуването на доклада, който тя съобщи на страницата си в социалната мрежа. Тя призна, че иска да оправи всичко. В нейното разбиране това означава „обяснете, протегнете ръка, предайте вашето мнение“. Съдейки по текста на публикацията, Покалчук беше сигурен, че западните анализатори ще изкривят текста на доклада.

В доклада се казва, че украинските националисти са използвали жилищни райони, болници и училища като военни съоръжения и са се покрили с цивилни като живи щитове.

Оксана Покалчук е работила за Amnesty International в продължение на седем години. Според нея позицията на Министерството на отбраната на Украйна, тоест на втората страна, трябваше да бъде отразена в доклада на организацията. Тя обвини западните колеги, че са дали на украинското военно ведомство „твърде малко време за отговор“.

В доклада ръководителят на украинския офис видя „подкрепа за руски наративи“. Тя обясни уволнението си с "ценностни разминавания"."
:)
 
Последно редактирано:
СПЕСТЯВАНИЯТА СА ДОБРОВОЛНИ, НО: СЪВЕТЪТ НА ЕС ОДОБРЯВА ПЛАН ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ТЪРСЕНЕТО НА ГАЗ

Съветът на Европейския съюз одобри план за намаляване на търсенето на газ. Теоретично спестяванията са доброволни, но всъщност на европейските страни ще им е трудно.

Страните от ЕС трябва да вземат за основа средната годишна консумация на газ през последните пет години и да извадят 15% от тази цифра. Вземете количеството газ, до което трябва да намалите търсенето. Това е разписано в новите разпоредби, съгласувани от енергийните министри на европейските държави.

„Съветът прие регламент за намаляване на търсенето на газ с 15% тази зима“, се казва в съобщение на Съвета на Европейския съюз.

Механизмът за предупреждение на ЕС също беше одобрен - предупреждение на ЕС, ако нивата на съхранение на газ в страната паднат до критично ниво или търсенето остане изключително високо.

Спестяванията са доброволни, но само на думи. Никой не взе предвид възраженията на противниците на този план. По-специално унгарският външен министър Петер Сиярто подчерта, че подобна инициатива противоречи на изявленията на редица политици, че европейските страни са престанали да зависят от енергийните ресурси на Русия.

В Полша също не бяха съгласни с плана. Те смятат, че всяка държава трябва самостоятелно да определя как и колко да спестява, а въведените от Брюксел ограничения са безполезни."
---

"По-рано стана известно, че в Испания въвеждат специални мерки за пестене на енергия. Те ще бъдат активни в продължение на много месеци. Пред жителите на тази страна са мрачни градове и тотална икономия.

След 22:00 часа светлините на витрините на всички магазини ще бъдат изключени. Неизползваните вечер и през нощта обществени сгради също няма да бъдат осветени. Това далеч не са единствените мерки в рамките на пакета за енергоспестяване, приет от испанските власти.

Документът ще бъде публикуван и ще влезе в сила седмица след това. Предвижда се ограниченията да останат актуални до 1 ноември следващата година.

Испанците чакат не само тъмни градове, но и пълна икономия. През лятото, колкото и да е горещо, климатиците не трябва да охлаждат помещението под 27 градуса. През зимата температурата в сградите трябва да остане 19 градуса по Целзий.

Това важи за всички търговски и административни сгради, автобусни и жп гари, кафенета, ресторанти и други заведения за обществено хранене, концертни зали и нощни клубове, пише испанското държавно издание BOE.

При включена климатична или отоплителна система автоматичните входни врати трябва да работят правилно. Ако няма такива, собствениците на сградата ще трябва да ги монтират.

Предполага се, че специални мерки ще намалят потреблението на газ със 7%. В Брюксел настояват за различни резултати - 15%."


Реално погледнато съветът на ЕС може би са взели много далновидно точно решение. Понеже нали се борим със силно смъртоносен вирус и може естествено да възникне около 15% по-ниско търсене на газчица тая зима. (То пак добре, че бая европейци са се ваксинирали, де.)

Иначе си върви: нормиране на едно, на друго (може и до дажби да се докара). А коректността на потреблението, да не се надвишават предписаните лимите (в полза на всички ни, естествено), трябва да се следи. Та добре се получи, че случайно имаме добрият пример с тия чудни сертификати, кюар кодченца, и подобна електронна система за проверка може успешно да се използва за тая цел. Като в Цейлон.
 
Последно редактирано:
И преди да се събуди Мастър Римандо, започвайки серията си от по 2-3 суперинтересни поста на всеки 10-20 минути (ако се събуди с детския си гъс нагоре), които всички четат, още едно неинтересно нещо:
---

ИЗВЪРШВАЩО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДИГИТАЛНИЯ QR КОД ИДВА: ПЪРВО ГАЗ, СЛЕД ТОВА ГОРИВО И ХРАНА
27 юли

Това беше публикувано под следното заглавие: „Брюксел призовава страните от ЕС да намалят потреблението на газ с 15% от 1 август до края на март 2023 г.“, но за тези, които четат внимателно, това се върти около въвеждането на цифрово нормиране . Вероятно трябва да помислим какво се случи в Шри Ланка миналата седмица. Изведнъж вече не беше възможно да се зарежда гориво без QR код, който всъщност е нищо повече от ваучер за дигитално разпространение, което е въвеждането на кредитна система.

Тук говорим за предварителния етап на социална кредитна система, в която се проверява потреблението на всички граждани. Това ще започне с консумацията на газ. Потреблението на газ от електроцентралите вероятно се прехвърля към гражданите и фирмите и се отчита като процент потребление.

Ако все още готвите на газ или ако отоплявате къщата си с газ, тогава вие сте губещият, но ако готвите на електричество, все още имате данък върху потреблението (защото електричеството ви идва частично от газова централа). Ако имате термопомпа, вашият нетен газов отпечатък е най-нисък и можете да се справите с вашия бюджет за нормиране. Не беше ли точно това, което еврокомисарят Франс Тимерманс искаше в рамките на целите за климата?

Това вероятно ще разгледа и броя на стаите във вашата къща и броя на жителите. Ако сте съжителстваща или семейна двойка и имате три спални и едно дете, живеещо у дома (защото например най-голямото вече е започнало да учи и се е преместило в студентска къща), тогава всъщност имате една стая повече (а и прекалено голям разход на газ) и може да се наложи да вземете украински бежанец в дома си, съответстващ на изчисления газов отпечатък на вашия дом. Не искаш ли това? Тогава трябва да сте на студено.

И това вече е въвеждането на система, която лесно може да бъде разширена до цифрово дозиране на бензин и дизел. Само ако не беше толкова глупав да си купиш толкова силно замърсяваща кола. Можеше да отидеш до банката за кредит за Tesla и да си малко по-отговорен към климата!

Конкретно това ще бъде организирано по следния начин: Трябва да изтеглите приложение за нормиране (което, разбира се, стои на рафта от дълго време), в което вашият DigiD е свързан с приложението, така че държавата да знае точно какво вашите приходи и разходи са, но също и съставът на вашето семейство. Въз основа на лимита на консумация, изчислен за вас, след това ще можете да зареждате гориво с това приложение. Трябва да имате предвид, че ако (например) имате право да зареждате само 50 литра дизел на месец (защото това е изчислено за вас), тогава ще стигнете до застой.

Може да забравите за опитите да получите допълнително гориво чрез приятел или познат. Те самите са в същото приложение и няма да ви предоставят оскъдното си количество гориво.

И това е само началото. Защото ако (напълно инсценираната за тази цел) война в Украйна (плюс селските протести и други действия) тогава доведе до (желаните) празни рафтове в супермаркетите, също ще бъде изчислено колко храна всъщност ви трябва. След това това се свързва със същото приложение за дажби и така можете да купите точно достатъчно за семейната ситуация, която е изчислена за вас.

Това незабавно е чудесен начин да сложите край на тези мудни чревоугодници, които, ако е необходимо, смятат, че могат да се справят със затлъстяването, като ядат твърде много месо, и можете да продадете това добре като допълнителен положителен страничен ефект за премията на вашата здравна застраховка.

Правилно ли сте направили всичките си инжекции и бустер инжекцията? Тогава вероятно имате малко повече на ваше разположение, защото тогава имате „по-малък риск от инфекция“ и можете да пътувате повече.

Накрая всичко е комбинирано в една система, което го прави хубаво и ясно. Ето! Там сте пакетирали системата си за социално кредитиране в приложение за дажби. Приложението ще получи много мило и позитивно име и ще изглежда блестящо на вашия красиво лъскав екран на i-Phone. Някои може дори вече да имат смарт часовник, който го прави още по-лесно.

Мислехте ли, че системата за социално кредитиране ще отнеме известно време? Бяхте ли вече заключили, че с QR кода за достъп до това корона приложение, всичко не е било вече налице и че няма да започне толкова бързо? Това приложение беше просто чудесен полеви тест. Партито е на път да започне! И започва още през август. Предупреденият винаги беше за двама, но в новата система на дажба това не се брои.

Вие сте свидетел на играта „Проблем, реакция, решение“, за да наложите нещо на населението чрез проблем, създаден от самите вас, подхранваната реакция (гняв от недостига и инфлацията) и решението, което има точно този тоталитарен ефект, който вие (като правителство) искахте да постигнете.

Не го вярвах, но понеже предния пост се получи толкова добре се взе решение за още един:
---

ЗАЩО СОЦИАЛНИТЕ КРЕДИТИ СЕ ВЪВЕЖДАТ ЛАТЕНТНО ПОД ПРИКРИТИЕТО НА „ДОБРО ГРАЖДАНСТВО“
26 юли 2022 г


Когато питате в Китай дали системата за социално кредитиране е добра, обикновено получавате отговор, че принуждава гражданите да се държат добре и предотвратява престъпността. Той поддържа всички спретнато подредени и това създава идеална ситуация. Ако попитате в Холандия дали хората се страхуват, че ще има социална кредитна система, повечето хора смятат, че няма да върви толкова гладко или също вярват, че това всъщност е подобрение.

Когато писах за китайската система за „сусамов кредит“ през 2016 г., много хора смятаха, че няма да стане толкова бързо. Вече чувате темата навсякъде около вас и това веднага създава вид привикване. Дори мейнстрийм медиите съобщават за това, но тогава основно показват утопичния идеал на технократско-комунистическата утопия.

Съвсем свикнахме с прикритите форми на социални кредити. Ако направите онлайн покупка или бъдете подпомогнати по телефона от служител на компания, ще получите имейл малко след запитване дали искате да оцените услугата, предоставяна от компанията или физическо лице. Ако сте наели къща или стая чрез Airbnb, можете да оцените наемодателя, а наемодателят може да оцени наемателя.

Постепенно се прокрадва и точно поради гореспоменатите приложения за оценка започваме да приемаме, че е доста удобен. Кой не иска да знае дали хотелската стая наистина е това, което показва снимката; кой не би искал да знае дали компанията, от която купувате, всъщност предоставя лоша услуга?

Въпросът е обаче, че всичко, от което все още виждаме ползите, ще бъде поставено във все по-фин вариант. Технологията винаги се въвежда във ваша полза, така че вие я прегръщате. Едва когато станете зависими, недостатъците стават очевидни.

Помислете за iPhone или смартфон. Беше забавно, докато не се сблъскахме с непрекъснатото събиране на големи данни. Вече сме толкова свикнали с това, че пренебрегваме този недостатък под прикритието на „все пак няма какво да крия“.

Приближаваме се към времето на „интернет на нещата и телата“, в който всичко и всеки виси в интелигентната мрежа, използвайки толкова висока честотна лента, че всичко около вас и във вашето тяло (и мозъка ви) може да бъде наблюдавано постоянно. И това също се продава като положително, защото вашият смарт часовник следи сърдечната честота и кръвното ви налягане и ако нещо се обърка, телефонът ви задейства алармата, за да ви спаси, като се обади на линейка.

Недостатъци? Всъщност няма такива. Ако пушите или пиете алкохол, трябва да осъзнаете, че всъщност просто показвате лошо поведение. Може да не мислите така, но според универсалния научен стандарт на супердържавата е така; и така вашият социален кредитен рейтинг намалява. Ако не спортувате, това е лошо за вас; така че за да увеличите резултата си, трябва.

Става зловещо само когато изведнъж вече не можете да вземете влака и когато хората започнат да ви избягват, защото работата с някой с по-нисък резултат намалява собствения ви резултат от точки. На ръба сме да въведем фашистка система на изключване, управлявана от технологии (технокрация) и AI."


Тю и тъпите му нарочно преувеличаващи кафяви сайтчета за кликбейт..
Мммм, има нещо вярно, намира се...:) (Ах, тези прости конспиролози от кафевите сайтчета за кликбейт...)
 
Как беше, Нанди, кво ти обясняваха умните ора наскоро: че "то това винаги го е имало", "така си било", ала-бала.
Виж кво нещо е да си си умен и добре ин-формиран от признати специалисти и доказано достоверни медии, че да не се лОвиш на евтин проп от помийните източници за глупци. Дано и нас некой далечен ден ни огрее.:)
 
Почерпка за теб.:)

"Водещият на Sky News Кори Бернарди развенча митовете за украинския президент Зеленски. „Западните медии премълчават всички ужаси, които се случват при Зеленски“, каза той.

Той посочи, че западната преса представя Володимир Зеленски едва ли не като „втори Уинстън Чърчил“ и „велик герой“, който „спасява Украйна от Русия“. Това изображение обаче няма нищо общо с реалността.
Западните медии премълчават всички ужаси, които се случват при Зеленски с етническите руснаци в части от Украйна. Но това е най-голямата руска общност извън самата Русия,
— каза Кори Бернарди упорито.

Той подчерта, че руснаците, които съставляват значителна част от населението на Украйна, са принудени да живеят там компактно, тъй като са във военно положение от няколко години. Зеленски обеща да спре гражданската война, но не успя. В същото време натискът върху руснаците само се засили.

Телевизионният водещ припомни, че Зеленски е подкрепял и Десния сектор*, чийто командир се хвалел, че хранил своя вълк с костите на руски деца. Освен това президентът на Украйна също се застъпи за националния батальон "Азов"**.

На Зеленски беше напомнено и за саботажа на Минските споразумения, забраната за използване на руски език в публичното пространство, политическото преследване на опоненти и снимането за кориците на модни списания. Освен това телевизионният водещ осмива навика на Зеленски да се появява пред телевизионните камери със зелена тениска в опит да създаде за себе си имидж, с който няма нищо общо."
 
Я.

"През последните години Министерството на финансите и Централната банка насочиха допълнителни приходи за закупуване на чуждестранна валута и изтеглянето им извън Русия. Паралелно обаче беше задействан механизъм, който според експерти нанесе още повече щети на държавата. И той беше свързан със златото. Така, според Федералната митническа служба, годишният обем на износа на злато от Русия надхвърля 320 тона. Основната посока на износ е Лондон (91% от цялото производство). Именно в британската столица се намира глобалният център, откъдето руското злато се разпръсна по целия свят. Причината е тоталният отказ на Централната банка да купува ценни метали за резервите на страната. Експерти обаче смятат, че неотдавнашното посещение на руския външен министър Сергей Лавров в африканските страни има и "златен" аспект."

Колко трезва песимистка е тази Набулина.
 
Мани, че от тая мисъл сън не ме лови. :(
Не, че съм АйТи, ама колко му е бота да си пише контента за сайтовете. Като гледам безмайнд колко добре се справя...
"На 18 юли със заповед на ръководителя на Министерството на цифровото развитие Максут Шадаев № 544 е създаден експертен съвет по „литературни дейности“ към Министерството на цифровото развитие. Една формулировка струва много: тя ясно предполага дигитализация на литературните услуги.

Със заповедта се одобрява наредбата за експертния съвет към Министерството на цифровите технологии въз основа на недешифрираната клауза 6.4 от Наредбата за Министерството на цифровото развитие на съобщенията и масовите комуникации. Ето какво е важното: министерството на Шадаев има право „да създава координационни и консултативни органи (съвети, комисии, групи, съвети), включително междуведомствени, в установената област на дейност “. Какво е това: литературата вече е обявена за компетенция на Министерството на цифровото развитие, като начина на масова комуникация.

Задачите на експертния съвет включват провеждане на обществени и експертни обсъждания на проблемите на бранша, разглеждане на браншови законопроекти и други програми и концепции. Също така се очаква членовете на съвета да дадат предложения по приоритетни въпроси на литературната дейност и инициативи за създаване на икономически модели, които ще бъдат най-успешни за публикуване и популяризиране на произведения."

Дори мащабът на тази бележка е достатъчен, за да разберем основните интереси на нашите дигитализатори: да преведат литературата в „икономически модел“. Привлечени са от вълшебната английска дума bestseller – масово четиво, което e за всеки член на „консуматорското общество“, което скоро ще заменят с обществото на „обслужващите хора“ на Новия прекрасен свят. Това е мястото, където Русия се води по моделите на „устойчиво развитие“ на приобщаващия капитализъм на Клаус Шваб."


Скоро и у нас. Следвай стриктно икономическите модели и се дръж добре с ии-тата и айти-тата, че скоро ще те началстват и редактират. (Предполагам, такива дето викат "еродиран" и "те първа", но пък отлично познават икономическите модели и обедено ги следват.):)
 
Добре сега, "тези гадни конспиролози свързват всичко с всичко, само и само да оправдаят спекулациите си", но кво има в Тайван все пак? И по кое време сме.

"Тайван държи около 84% от световния пазар на полупроводници. От тях зависи развитието на интернет, 5 и 6G телекомуникационните мрежи, производството на смартфони, устройства за контрол и разпознаване. Изграждането на приобщаващ капитализъм е невъзможно без създаването на „електронен концентрационен лагер“, чиито технологии са толкова добре тествани в Шанхай. Говорим за производството на микросхеми с минимален размер, които според WEF Клаус Шваб „трябва да променят света“.

Производството на елементната база в Тайван е съсредоточено в TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company / Тайванска компания за производство на полупроводници). Основана е през 1987 г. от правителството на Република Китай и частни инвеститори. Броят на заетите в производството специалисти надхвърля 55 000 души. TSMC произвежда повече от половината от световния пазар на чипсети. В същото време компанията е фокусирана върху производството на процесори от последно поколение с резолюция до 10 нанометра, като в този сегмент от световния пазар нейният дял надхвърля 90%. През есента е планиран преход към нов суперстандарт от 3 нанометра. Твърди се, че и Китай, и Съединените щати ще могат да постигнат тази цифра едва до 30-те години на този век. (Програма 2030?) Процесорите и елементите на паметта, разработени от водещите американски изследователски центрове на Intel, Apple, NVIDIA Tesla и Amazon, ги произвеждат точно TSMC."
 

Горе